mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Voľný pokec - 

Očkovať? Neočkovať?

milan08
milan08 | 14.10.2019 08:24
nic nieje prehnane.
neznámy
neznámy | 14.10.2019 08:39
plne súhlasím :)

Mačku som tiež nechala očkovať, u zvierat je ešte ťažšie dostať sa k poriadnejším informáciám a poradiť sa, naša mačka lieta po lese za domom, určite sa stretáva i s líškami, takže som príliš neváhala, je to ale zjavne vitálny zdravý jedinec. Presne prípad keď výhody očkovania prevážia nad rizikami
Tvojej mačky mi je teda ľúto, dúfam, že sa z toho vylízala, k informáciám o možných komplikáciach po očkovaní u zvierat som sa nedostala, ďakujem za zdielanie skúsenosti :)
simetra
simetra | 14.10.2019 13:09
Áno, presne s týmto čo píšeš súhlasím tiež, úplne.
neznámy
neznámy | 14.10.2019 22:45
Kočka už je v pohodě ale asi měsíc měla dávivý kašel dost silný a bylo to po tom očkování. Na veterině jí nasadili atb které nepomohly tak chtěli dávat další že udělají komplexní odběry za 2500 a pak se uvidí tak jsem se na ně vykašlal kočka dostává dobře najíst a je ok spravila se. Ale měl jsem taky pochybnosti co zvolit. Veteriny jsou tady z větší části jen továrny na peníze. To je šílené jaké čśtky se tam točí. Když tam chvilku sedíš v čekárně tak slyšíš kolik lidi platí lítají tam běžně 20 i 30 tisíc.
neznámy
neznámy | 15.10.2019 09:05
tiež som platila za nezmysly, ifuzie a podobne, hoc stačila dobrá rada o strave, ale to si nevedia vyúčtovať...
Keď spomínaš antibiotiká, mojej mačke som dávala na jedlo oregánový olej, keď mávala problém s prechladnutím močových ciest na starobu a evidentne jej to pomáhalo
Marcelina9
Marcelina9 | 15.10.2019 09:39
Taky si myslím že ano, ale jen to nejnutnější. Komerce a zdraví opravdu nejdou ruku v ruce.
neznámy
neznámy » Marcelina9 | 15.10.2019 09:58
Kromě některých oborů, kde peníze tlačí vývoj kupředu.Ono ve své podstatě jde to ruku v ruce. Firmy anebo milionáři/miliardáři investují do výzkumu různých nemocí a léků nemalé prostředky, protože očekávají v případě úspěchu nemalý zisk.
A tak se zdokonaluje i medicína, potažmo péče o zdraví. Nejdříve je lék jen pro málo vyvolených, pak se rozšíří, a nakonec je z něj neúčinné generikum anebo možná i dokonce škodlivý fake pro třetí země.
Otázkou je jen míra toho příklonu zda převládne snaha prodat za každou cenu cokoli komukoli.
neznámy
neznámy | 15.10.2019 09:59
Asi spíše argánový?
neznámy
neznámy | 15.10.2019 11:00
oregánový, česká dobromysl, používame ho na zápaly celá rodina a mačke pomohol tiež (kupujem neštipľavý kvoli dieťaťu, tak s ním ani mačka nemala problém)
neznámy
neznámy | 15.10.2019 19:23
Oregano, já můžu. Sadím sklízím svoje a kupuju i řecké.
Jako koření do všeho.
Ty myslíš normální výluh byliny v oleji.
neznámy
neznámy | 15.10.2019 22:08
áno ako liečivo na zápaly výluh v oleji, je to prírodné antibiotikum, ktoré nám v domácnosti všetkým zaberá rýchlo hneď v počiatku zápalov a aj mačke teda
neznámy
neznámy | 15.10.2019 22:40
Aj mast pouzivas alebo alkohol ci...?
milan08
milan08 | 16.10.2019 06:58
nie dostal som z toho cukrovku
marcie
marcie | 16.10.2019 07:25
očkovať proti chrípke sa mi zdá absolútny nezmysel - čo takto posilniť, resp. odbremeniť imunitný systém, aby mohol správne pracovať?
marcie
marcie | 16.10.2019 07:29
absolútny súhlas, myslím že dnes by bola už asi rarita, keby sa narodilo úplne zdravé dieťa, stačí sa pozrieť na rodičov a záťaže, ktoré sa prenášajú na dieťa, z generácie na generácie sme menej a menej zdraví, čo napokon nie je nič nelogické, stačí sa pozrieť na to, ako žijeme ...
neznámy
neznámy | 16.10.2019 08:13
kupujem macerát v slnečnicovom oleji :). väčšina výrobcov robí v olivovom a sú štipľavé, čo je vraj známkou vyššej kvality a účinnosti. Ja som zvolila jemný neštipľavý, lebo bol pre malé dieťa, čo je teda výhoda aj pre mačky (štipľavý by zrejme máloktorá zjedla).
neznámy
neznámy » simetra | 16.10.2019 08:53
Zdeni, môj príbeh poznáš. Či je očkovanie prospešné, alebo nie... k tomu sa vyjadria až budúce generácie. V tejto oblasti je potrebný výskum, do akej miery očkovanie predstavuje zásah do imunitného systému a vyhodnotenie plusov a mínusov. My to ešte nedokážeme posúdiť.

Ja osobne vidím problém v nezmyselnom celoplošnom očkovaní, pri ktorom sa nezohľadňuje zdravotný stav pacienta, neznalosť imunologického profilu (ľudia so zníženou imunitou nesmú byť očkovaní), genetická predispozícia na autoimunitné ochorenia a pod.

Ďalším problémom sú škodlivé látky vo vakcínach, ktoré nikto poriadne nekontroluje a môžu spôsobiť nenávratné poškodenie zdravia.

Pre ostatných, ktorí ma osobne nepoznajú: Mne očkovanie spustilo vážne autoimunitné ochorenie. Už tri roky užívam kortikoidy na potlačenie aktivity imunitného systému. Predchádzal tomu pobyt na psychiatrii, kde ma "liečili" antipsychotikami, aby mi z hlavy vytlačili myšlienku, že sa mi po očkovaní niečo stalo a že som úplne zdravá. Vyšetrenie o pol roka neskôr preukázalo výraznú nerovnováhu imunitného systému a následnú hyperaktivitu. Moje ochorenie si lekári doteraz nedokážu vysvetliť a nemám stanovenú konkrétnu diagnózu. Stojím si za tým, že to bol následok očkovania. Stalo sa tak na preventívnej prehliadke po 3 rokoch, kde som bola preočkovaná. Nemala som žiadne zdravotné problémy, bola to preventívna prehliadka. Do mesiace som vedela, že sa mi niečo stalo.
neznámy
neznámy | 16.10.2019 12:04
Aha ...ja ze si vyrabas doma inak tieto rozne vyluhy maceraty fermentacie atd velmi zvysuju potencial
neznámy
neznámy | 16.10.2019 13:43
Kamarád dostal roztroušenou sklerózu poté co ho na náhradní voj službě očkovali proti žloutence. Roky mu trvalo než se z toho pomocí životosprávy vyhrabal ale je už v pořádku. Musí se hlídat.
Taky to nikomu nedokáže že je to z očka. Ale vypátral že naši koupili nějakou prošlou látku dostali ji levněji. V mnoha případech kde je imunita již narušena (u koho není že?) se může po očku rozjet autoimun onemocnění jako po másle. Ona imunita se má posilovat v první řadě přirozenými prostředky, jen v krajním případě očkováním.
Kdo dneska učí otužování, běhání v tělocviku venku zelenina pro děti..jen jižní ovoce pro organismus taky není bůhvíco. Kdo si dneska ostrouhá mrkev s jabkem jen tak žejo syrové. Nebo vitamíny z pilulek. Slunko na kůži se nedostane bo sedí u počítačů. A tak idioti do sebe cpou lososový ojel z drahých tobolek. Povzbuzovače imunity, ženšen, mumio, boswelia..všechno to je kontraproduktivní když nejezdí v létě na tábory pod stan kde by už dneska děcka asi ani měsíc nevydrželi.

- > marci: Ano a na ty nově diagnostikované nemoci se vyvíjejí další a další očkovací látky.
neznámy
neznámy | 16.10.2019 14:02
Presne tak, keď je už imunita narušená, stačí takýto spúšťač. Jedna nemenovaná lekárka pripustila možnosť, že spúšťačom bola očkovacia látka, ale vzápätí sa opravila, že to mohlo byť čokoľvek. Jednoducho mi niečo naštartovalo imunitný systém a podľa všetkého to raz aj odozneje.

Tiež sa z toho snažím vyhrabať, chcem podstúpiť cheláciu (vylúčenie ťažkých kovov z organizmu).
Ale tieto vitamíny z piluliek zatiaľ brať musím, lebo telo ich ešte nie je schopné získavať z potravy.

Osobne by som sa očkovať už nikdy nedala.
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...