mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

Očkovať? Neočkovať?

simetra
simetra | 11.10.2019 14:51
Očkovanie.
Záležitosť, v ktorej sa viacerí snažia zorientovať.
Nie každý je odborník v očkovaní, nie každý odborník v oblasti zdravotníctva, nie každý má osobné skúsenosti s očkovaním a jeho následným negatívnym ovplyvnením jeho zdravia, či zdravia jeho detí etc..
Viacerí sme asi tí, ktorí nemali po očkovaní problém.


Dva linky, ako podnet na diskusiu či zamyslenie sa:


https://refresher.sk/69698-Ministerka-zdravotnictva-zotrela-kotlebovcov-faktami-a-vysvetlila-im-ako-to-je-s-ockovanim-a-kolektivnou-imunitou


https://tech.sme.sk/c/22188704/pribudaju-nezaockovani-ludom-chyba-kriticke-myslenie-anketa-s-vedcami.html#ixzz610JaWQ95
neznámy
neznámy » simetra | 11.10.2019 15:13
komentár k prejavu pani ministerky, ak by to niekoho naozaj zaujímalo
https://www.slobodavockovani.sk/news/kalavska-zdroje/
neznámy
neznámy | 11.10.2019 15:55
milan08
milan08 » simetra | 12.10.2019 06:40
pok/ial mozno neockovat.
neznámy
neznámy » simetra | 12.10.2019 09:57
Nevim. Asi ano, ockovat, ale odborne a s rozumem. Podle nejnovejsich vyzkumu a poznatku bez financnich zretelu a s ohledem na vyvoj situace..co se negativniho dopadu tyce. Coz lze v komercne orientovane spolecnosti spatne.
Magnician
Magnician » simetra | 12.10.2019 15:26
tiež neviem,,,,voľakedy to bolo zrejme inak
neznámy
neznámy | 12.10.2019 19:26
s týmto sa dá súhlasiť, z čoho vlastne vyplýva neočkovať, pretože odborne a s rozumom, bez ohľadu na financie to bohužiaľ dnes nie je možné, existujú teoreticky možnosti, no sú prakticky nedostupné

ešte by som dodala, že je vždy nebezpečné ak sa z práva stane povinnosť, ak niečo naozaj funguje a pomáha, nie je potrebné to zavádzať povinne, a tá povinnosť so sebou prináša možnosti zneužita, ktoré aj niekto spravidla využije

to sa týka i povinnej školskej dochádzky
simetra
simetra | 12.10.2019 21:30
Máš prehľad, vieš aký je ten vývoj situácie naozaj reálne?

Otázka mimo túto tému...riadiš sa heslom Mobilis in Mobili? :)
milan08
milan08 » milan08 | 13.10.2019 07:10
a ked ockovat ,potom vyhladat zmes liecivych rstlin a tie jedy potom elimi novat/
neznámy
neznámy » simetra | 13.10.2019 09:20
Nemam osobni zkusenosti jen to co jsem se docetl. Realita muze byt i horsi.
Ale myslim si ze obavy z toho ze detem davaji do ockovacich latek zamerne nejake svinstva jsou ponekud prehnane. Prehnane jsou asi i ty turbovakciny. Naraz 8 nemoci, to je pro mnoho deti jiste nadmerna naloz toxinu. To zvlada jen zdravy imun syst ktery kojenci..kterym zacinaji pichat, asi nemaji. Doopravdy tomu nerozumim proc se to deje.
A jestli si nechavaji imunologove takto ockovat i svoje deti.
Nautilus nevlastnim ale myslenku absolutni volnosti ctim to je tim heslem mozna i puvodne julesem mysleno.

To hanga. Dedukce neockovat asi neni uplne spravna. Je to otazka zda prevladaji vklady ci zapory. Coz nejsem sto posoudit. Neshodnou se v tom uplne ani odbornici.
neznámy
neznámy | 13.10.2019 13:07
ako som vravela, teoreticky je možné očkovať rozumnejšie a zodpovednejšie, teda vo vyššom veku, s väčšími časovými odstupmi, monovakcínami. V praxi však je táto možnosť pre bežného smrtelníka nerealizovateľná, takže človek stojí pred možnosťou buď všetko, tak ako káže zákon alebo vôbec nič, ďalšia vec je chýbajúca diskusia a možnosť sa o rizikách a výhodach skutočne poradiť s odborníkom. Lekári majú často na očkovanie dva názory, pracovný a súkromný, a keďže ide o názor súvisiaci s ich odbornosťou, nie je to zrovna dobrý stav
emanuel
emanuel | 13.10.2019 18:49
stav nie je ideálny vďaka nenásytnosti farmaceutických firiem,ale na druhej strane návrat chorôb s minulosti ako čierny kašeľ,osýpky a podobne je krok späť
neznámy
neznámy » simetra | 13.10.2019 19:14
Osobne sa poznám s bývalou prezidentkou Asociácie farmaceutických spoločností (volá sa to trochu inak, ale to je jedno), ktorá má 2 malé deti a ani jedno z nich nedovolila zaočkovať. Obaja jej rodičia sú lekári a z ich strany úplný súhlas.
Myslím, že všetci vedia prečo.

Inak, keby boli k dispozícii staré vakcíny, ako sa vyrábali za komunistov, myslím, že by som neprotestovala.
simetra
simetra | 13.10.2019 19:37
Zhovárala som sa pred rokom s pani priamo pracujúcou v zdravotníctve s deťmi, ktoré majú rôzne neurologické problémy (aj veľmi ťažké postihnutia), nechcem byť konkrétna, sú to háklivé záležitosti.
Jej názor je presne opačný, čo sa týka starých vakcín a svoje deti očkovať dala, pričom ale zdôraznila, že pred očkovaním treba poriadne vyšetriť pacienta, či je zdravý a problém je presne to, čo písal kpt., turbovakcíny.
Ovšem na otázku, či z dlhoročnej praxe môže povedať, že majú prípady rôznych následkov po očkovaní odpoveď znela, áno, nejaké áno.
neznámy
neznámy | 13.10.2019 19:39
A proti chrípke sa dávate očkovať?
neznámy
neznámy » emanuel | 13.10.2019 19:39
aj o tom by sa dalo diskutovať, nemyslím nás tu, ale odborníkov, zdá sa však, že ani toto nie je tak jednoznačné
emanuel
emanuel | 13.10.2019 20:11
odborník nie som,ale robila som na infekčnom,takže možnosť epidémií v prípade neočkovania si uvedomujem celkom jasne,medicína ide do predu a neviem načo sa vracať o 100 rokov dozadu
neznámy
neznámy » simetra | 13.10.2019 20:23
Veď ani ja nemôžem povedať to, čo všetko mi rozprávala, no bolo to vážne zlé.

Očkovanie určite prinieslo pokrok v boji s niektorými infekčnými chorobami, lenže to, čo sa do vakcín pridáva teraz, je hrozné. Tá pani mi hovorila, že vakcíny majú v oveľa viac prípadoch, ako oficiálne medicína uzná, za následok opuch mozgu dieťatka a mnoho ďalších desivých okamžitých efektov - radšej ani nebudem hovoriť a som rada, že nemám malé dieťa a nemusí toto absolvovať.
neznámy
neznámy | 13.10.2019 20:26
Nie, nikdy. Vždy koncom júla začínam najmenej na mesiac hladovku, aby sa mi imunitný systém zotavil a chorá potom nie som, dokonca môžem byť medzi chorými a neochoriem.
neznámy
neznámy | 14.10.2019 08:20
Ja jsem pro uzakoneni dobrovolneho ockovani, coz by do budoucna prineslo i vysledky v prehledu o tom nakolik jsou obavy z pandemii nemoci opravnene.
Krome toho ze jsem zastancem osobni zodpovednosti.
Je pravdepodobne ze se imunologove ve vyvoji, nadupani vakcin (hexa) a intenzite ockovani a snizovani veku dostali uz za hranici toho co dokaze naruseny organismus (a tech spise pribyva) zpracovat.
Coz se pak u te indisponovane casti populace projevuje nezadoucimi ucinky, ktere drive byly bud naprosto ojedinele, zadne, anebo se o nich nemluvilo.
A nikdo z kompetentnich ani neuvazuje o tom na vakcinach ubrat, a/nebo vratit se na drivejsi stav.
Bezpecna baze by mohla byt, monovakcina, ockovani az po dosazeni veku vybudovani inunity, a zakladni predpoklad vysetreni zdravi (ockovat jen zdrave jedince) s predchozi zjisteni stavu protilatek.
Drazdit imun system odolneho jedince jde proti zajmu cloveka o ktereho by melo jit na 1. miste.
Za mne, v mem veku se uz ockovat nenecham.
I u kocouru a psa jdu jen na povinne mininum.
Naposledy jsem nechal naockovat kocku na kombi nemoci klasika a dostala pak spatnou plicni nemoc.
Vzteklina u kocek - pouze kseft kdyz na nasem uzemi cca 10 let nebyl jediny pripad vztekliny.
Jde o velke penize.
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...