mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

Neverit corone?

simetra
simetra | 1.11.2020 07:55
Popieranie je jednou z podvedomých reakcií našej psychiky na ohrozenie.
milan08
milan08 » nikav | 5.11.2020 07:39
uverili len medialnej propagande!
nikav
nikav » Magnician | 7.11.2020 01:14
"Ty múj kvítku medový, to se nikdo nedoví..."-MUSIC-
milan08
milan08 | 18.11.2020 07:39
neverim xe je tak nebezpecny ked je sam jje ako cigan,boji sa ked je ina choroba vtedy sa uz neboji zabija!
suhail
suhail » milan08 | 18.11.2020 10:33
celé korona šílenství vnímám já (a jak vidím aktuálně většina lidí již kolem mne široko daleko) jako mediální uměle vytvořené šílenství, které zveličilo problém, který by bez médií síly sociálních sítí podbízení denních dramatických zpráv prostě nebyl...... média vytvořžila předobraz něčeho absurdního. Ani dnes čísla nevykazují parametry pro epidemii (počet osob nakažených na počet sto tisíc obyvatel ) spousta nemocných nemá žádné příznaky, nebo minimální. Spousta či většina vážněji nemocných má minimálně jednu či více přídatných tzv. hlavních zatěžujících diagnoz. Bez povinnosti nucení testování by obrovská spousta oněch pozitivních nebyla známa. Děje se celosvětově absurdní věc.....která má jistě mnohé jiné pozadí..... Aktuálně již neznám žádné lidi, ktří mají opravu strach paniku z tohoto onemocnění, a neznám nikoho kdo by akceptoval povinné šílené vládní nařízení.
Jak řekl jeden můj známý myslím dobrý astrolog a psycholog..... všechno se to hloupě zbytečně "zvrtlo" a my jen zíráme ...... vytvořilo se a vzniko něco , čemu bychom odmítali dříve uvěřit a připustit, že budeme něčím takto vlečeni.....
Magnician
Magnician » nikav | 18.11.2020 11:37
nevadí:)
neznámy
neznámy | 18.11.2020 12:29
Nie je problém, že by niekto neveril, že jestvuje vírus. Takých ľudí je minimum. Drvivá väčšina popieračov teda nie sú popierači ale skrátka ľudia, ktorí neveria mediálnemu obrazu o korone, lebo je prehnaný a položený na falošných základoch so snahou zasiahnuť ľuďom maximálne do života a ignorovať pri tom ich potreby, práva a názor. Množia sa naopak takí, ktorí aj na základe tohto obrazu týchto ľudí odmietajú pochopiť a nazývajú ich popieračmi. Sledujú pri tom ale len svoj vlastný záujem podľa mňa :-). Už ten fakt, že ich naschvál nazývajú popieračmi aj keď vedia, že nie sú, svedčí o tom, že to robia s nejakým úmyslom. Ostáva odpovedať na to, či je tým úmyslom snaha nenechať sa vymaniť z pohodlia vlastnej nesamostatnosti alebo len akási politická lojálnosť. Alebo ešte čosi iné. Samostatnosť to je aj zodpovednosť samého za seba a za to čomu verím, a to čomu ľudia veria je rôzne. A narábanie s informáciami ako dnes vidím všeobecne u ľudí je problém. Ono na ich obranu treba povedať, že to nie je ľahké. Niektorým skrátka viac vyhovuje informácie preberať a nevyhodnocovať. Zasahuje do toho aj vlastný svetonázor a hodnoty. Toto preberanie povedaného/napísaného dnes vidím skôr na tej strane čo je za opatrenia. A niektorým to vyhodnocovanie nejde až tak - do tej skupiny v menšej alebo väčšej miere patríme ľudstvo ako celok - je minimum ľudí, ktorí sa nedajú nikdy ošaliť.
Ailin
Ailin » emanuel | 18.11.2020 15:07
Vrátim sa ešte k tým štatistikám. Bola by som celkom zvedavá, kam vlastne dajú v štatistike človeka, ktorý ochorel na Covid, a zomrel, ale ako príčinu smrti neurčia Covid ale niečo iné. Alebo takí ľudia - úmrtie s Covidom , nie na Covid neexistujú? Lebo ak sa pozrieme na štatistiku napríklad k dnešnému dňu: 89913 pozitívne testovaných ľudí, 579 úmrtí, 35924 vyliečených, 53410 aktívnych. Ak odpočítame 89913 - 579 - 35924 - 53410 malo by nám vyjsť číslo ľudí ktorí nezomreli na covid, ale pri pitve usúdili, že zomreli len s covidom a to číslo vychádza 0 . Jedna veľká nula. Takže sa pýtam každý kto zomrel s Covidom tak vždy zomrel na Covid? Do úmrtí na Covid, by ho nemali dávať, je potom zbytočné robiť všetky pitvy. Dajú ho teda do "vyliečených", aj keď je dávno po smrti ? To by bolo na hlavu. Zamyslel sa nad tým niekto z Vás?
Ailin
Ailin » suhail | 18.11.2020 15:11
Úplne súhlasím. Toto si nikto ani len nedokázal predstaviť, že by bolo možné zmanipulovať toľkých ľudí. Cítim sa momentálne ako v nejakom scifi filme, alebo v nejakej utópii.
Gitus
Gitus » Ailin | 18.11.2020 15:19
Tak napriklas u nas, mame covid pacientov, vecsina je vyssieho veku. Vecsina ma aj pridruzene ochorenia ako diabetes, obezitu, mozno aj rakovinu.
Ale realne zomreli na coronu. Covid im napadol pluca a zadusili sa.
Tak ja napriklad štatistiky nepotrebujem.
Ailin
Ailin » Gitus | 18.11.2020 15:42
Takže sa to nerozlišuje, tak ako som počula, že na Covid a s Covidom. Všetko je vlastne na Covid.
Ailin
Ailin » Gitus | 18.11.2020 15:48
Skutočná príčina smrti je vlastne zápaľ pľúc, spôsobený Covidom. Príčina zápaľu pľúc sa ale nikdy do príčin neuvádzala napríklad pri pneumokokovom zápale pľúc sa nikdy neuvádzali ako príčina pneumokoky. A pritom ak by tých ľudí s rakovinou, obezitou a diabetesom nenapadla tá pneumokoková infekcia, mohli žiť. A mohlo ich žiť v minulom roku o 2500 ľudí viac, ktorí na to zomreli.https://vysetrenie.zoznam.sk/cl/1000649/1833107/Velka-rezerva-Slovenska--kvoli-ktorej-zomieraju-ludia--Zbytocne-umrtia-kvoli-zapalom-pluc- Ďakujem za info z praxe ako to skutočne je.
Gitus
Gitus » Ailin | 18.11.2020 16:10
Nehovorim ze viem ako to presne pocitaju, fakt netusim, nerada by som zavadzala, ale u nas to funguje takto co sa tyka diagnoz.
Niet zac.
simetra
simetra » Ailin | 18.11.2020 17:47
Však o pitvách podrobne hovoril hlavný patológ Palkovič. A hovoril, že u nás sa pri pitvách (niekoľkodňových) určuje, či je úmrtie s alebo na covid.
A povedal, že ak bude do 20 mŕtvych za deň, tak to budú stíhať....
simetra
simetra » Ailin | 18.11.2020 19:27
Diskusia so štyrmi odborníkmi o tom, ako úspešne zvládnuť boj s pandémiou. Budeme sa rozprávať aj o tom, ako má fungovať efektívne trasovanie, aký význam má celoplošné testovanie, či je nutný lockdown a aké riešenia vedci navrhujú, aby sme zvládli boj s pandémiou čo najlepšie.

Hosťami budú epidemiologička A. Bražinová, biochemik a inovátor koronatestov P. Čekan, virológ B. Klempa a odborník na matematické modelovanie R. Kollár.


https://www.facebook.com/JurajHipsSTRANASPOLU/videos/185776793126755
Ailin
Ailin » simetra | 18.11.2020 20:43
Prečítala si si Simetra moju otázku? Rozmýšľala som, do ktorej kolónky dajú človeka, ktorý nezomrie na Covid ale s Covidom na nič som neprišla. Pretože v infikovaných by ten človek mal byť, v smrtiach na covid by podľa patologov nemal byť, v aktívnych prípadoch by tiež nemal byť tak ho dávajú do vyliečených? Nuž keď zomrie, tak by to bolo tiež divné. Rozdiel medzi tými číslami mal byť počet ľudí, pri ktorých neuznajú koronu ako príčinu smrti. Ale rozdiel je nula, takže všetkých pravdepodobne zatiaľ uznali, že príčina smrti bol Covid.
neznámy
neznámy » Ailin | 18.11.2020 21:33
(Adresát všeobecný)

Kolonky, čísla, štatistiky.
A že vraj mediálny obraz...

Haloooo! Ľudia, ste živí?

Bežte sa pozrieť na Oravu. Tam ľuďom nezomreli čísla, ale živí ľudia. Mamy, sestry, manželia, otcovia.... A buďte radi, že ešte žijete, dýchate, cítite.... Aj keď tým posledným som si nie istá (u niektorých).

Že vraj mediálny obraz korony? To Vám kto natlačil zase také frázy do hláv a do úst? Choďte na Oravu a tam uvidíte alebo budete počuť príbehy, naozajstné príbehy z prvej ruky. Príbehy, čo sa stali.

Choroby a epidémie tu boli vždy. To hádam vie aj ten, čo mal v škole z dejepisu päťku. A kto ovláda históriu hlbšie, vie aj to, že všetko sa v obmenách opakuje a že aj reakcie a správanie ľudí sa opakujú. Epidémie vždy sprevádzal strach, nepokoje a anarchia. Bludy, obviňovania a pogromy. Lebo keď si nepripustíme a potlačíme pocity, potrebujeme si nájsť zástupný objekt, na ktorý premietneme svoj vlastný strach, bezmocnosť a agresivitu. etc. etc.
Namiesto popierania a falošnej vševedúcnosti by viac pomohla pokora a namiesto vyčíňania racionalita, opatrnosť a ohľaduplnosť.
neznámy
neznámy » Ailin | 18.11.2020 21:47
Zaujal ma ten článok z roku 2019. Pneumokoky zabijú na Slovensku ročne 2500 ľudí, celosvetovo 16 milionov. Dnes zdá sa už nezabíjajú. Hoci čísla z článku keby sa im dal rovnaký emočný náboj ako novému koronavírusu a toľko mediálnej pozornosti, by kľudne mohli vyvolať pocit alarmujúcej celosvetovej pandémie. Problém je že stará hrozba nikoho nevydesí, keďže s ňou žijeme veky. Tak to vypadá, že bolo potrebné vytvoriť novú. Nebudem špekulovať prečo, toto riešiť nechcem. Takže premýšľam takto. Ak je niekde chyba, kľudne ma môžete opraviť.
Každý, kto umrie v nemocnici má urobený PCR test na koronavírus. Takže ak zomrie na zápal pľúc ako jediná príčina sa uvedie covid. Hoci slovami mikrobiolgičky Hany Zelenej, existuje 12 potenciálne smrtelných baktérií a vírusov spôsobujúcich zápal pľúc. Opäť od nej zaznela informácia, že od marca tohto roka sa laboratórne skúma iba jeden jediný, ktorý prevalcoval všetko. . Koronavírus nového typu. Ak umrie niekto na zápal pľúc pričom mal test negatívny, iba v tomto prípade sa skúma príčina smrti. Ak mal test pozitívny, ide rovno do štatistiky. PCR test však vykazuje vysokú falošnú pozitivitu, podľa niektorých zdrojov až 80 percent falošne pozitívnych a je to zároveň test, ktorý ani nedokáže rozoznať, či ide o mŕtvy, alebo živý fragment RNA, schopný množiť sa.
Výsledok potom vypadá takto. Máš pozitívny test na koronavirus, zomrieš na zápal pľúc, nikoho nebude zaujímať, čo skutočne ten zápal pľúc spôsobilo.
Vypadá to teda tak, že vzorec : pozitívny test plus zápal pľúc plus smrť rovná sa za každých okolností obeť covidu. K tým číslam, ktoré vykazujú akoby medzi testovanými pozitívnymi naozaj nebol nikto, kto by zomrel na niečo iné, to Vypadá veľmi čudne. Neviem ako sa hrajú s tými číslami, Keby to tak bolo, tak nemocnice každého, kto bol pozitívne testovaný na SARS-CoV-2 zahrnú do štatistík obetí covidu. A to by už predsa len bola trúfalosť.
neznámy
neznámy | 18.11.2020 21:53
Ale my celý čas píšeme o vážnej téme a nikto na to nezabúda, netreba sa hrať na jediného citlivého predsa. Je dôležité robiť správne opatrenia a vírus vnímať čo najreálnejšie a falošný obraz v médiách alebo zlé čísla tomu škodia. Ak sú teda zlé.

Nenatlačil. Skutočne o korone v médiách píšu. Či nie?

Pokora by mala zavládnuť aj tam, kde sme sa mýlili, ak sme sa mýlili a mali by sme si vedieť priznať, že sme niečo urobili zle alebo niekomu uverili.
neznámy
neznámy | 18.11.2020 22:06
Verím hlavne v zdravý rozum.
Preto som nikdy nevolila Mečiara, Fica, Kotlebu, Harabina a podobné modlokreatúry. A ani Matoviča, veru.

Štatistiky sú štatistiky a fakty sú fakty. Samotní štatistici bývajú k štatistikám skeptickí.

K čítaniu dobovej tlače a kroník bol vždy potrebný filter vzdelania, nadhľadu a kritického myslenia. A že kritické myslenie práve nie je v móde, tak to aj vyzerá.

Toľkoto na dnes. Dobrú noc.
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...