mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Voľný pokec - 

Neverit corone?

Gitus
Gitus | 18.11.2020 22:21
Co sa tyka mna, nehovorím ze zomreli na zapal pluc. Na rtg snimku doktor vidí rozdiel medzi covidom a obycajnym zapalom pluc....este lepsie povedane...
Moji doktori vedia rozlisit covid na rtg naleze.
Zase sa to otaca nato ze vsetko je zmanipulovane. Uz je to trochu nuda.
Ailin
Ailin | 18.11.2020 23:11
Nechápem prečo sa rozčuľuješ, keď položím jednoduchú otázku. Zabudla som priložiť zdroj: čerpala som z tejto oficiálnej stránky: https://korona.gov.sk/koronavirus-na-slovensku-v-cislach/ Zomrelo 579 ľudí na koronu. Myslíš že bolesť za matkou, sestrou, bratom, otcom je menšia ak by zomreli na pneumokokový zápaľ pľúc len preto že tak zomrie 2500 ľudí ročne alebo je menšia u tých čo zomreli na rakovinu, alebo na srdcovocievne choroby? Vždy je to hlboká strata nech je to vírus, nádor alebo pneumokok, alebo havária, nech je príčina smrti akákoľvek.
neznámy
neznámy » Ailin | 19.11.2020 00:26
Manipulatívny štýl komunikácie, cit. "Nechápem, prečo sa rozčuľuješ..." si vyprosím.

Zdroj, ktorý uvádzate, nehodnotím, nemám zapotreby zaoberať sa tými číslami a už vôbec nie v zavádzajúcich kontextoch. Ak sa to zmení, spýtam sa priamo kompetentných a dozviem sa to aj s relevantným výkladom, priamo zo štatistického úradu. :))
Gituš Vám napriamo napísala, že lekári jasne rozoznajú a diagnostikujú pľúca, rozožraté koronou. Není o čem. Ale diletanti celého sveta si budú ďalej mlieť svoje diletantské reči, nepočúvajúc argumenty a fakty.

Voliči Mečiara, Fica, Kotlebu, Harabina, nabudúce Pellegriniho a iných im podobných, podhodili Vám témy, ktoré odvádzajú Vašu pozornosť od podstaty, od kriminálnej podstaty vlády Smeru. Je pandémia, ale tej sa teraz Fico nebojí, trasie sa pred iným. Hrozí mu basa a vydierajú ho.
Podhodili ľudu témy a ľud má čo riešiť. Stará metóda odvádzania pozornosti, spoľahlivo zafunguje ako vždy.
Ailin
Ailin | 19.11.2020 06:59
Na takúto zaslepenosť nejakými politickými hlúposťami ktoré máte v hlave sa nedá ani odpovedať. Ak by ľudia nebrali tieto fakty z politického hľadiska, tak myslím, že by všetko bolo oveľa jasnejšie. Inak - som presvedčená, ak by na mieste Matoviča bol Pellegriny, tak sú opatrenia také isté, možno aj tvrdšie. Tu nejde o kauzu Slovenska. Je to celosvetový jav. Takže našu politiku by som z toho úplne vynechala. Fico ten len chce jednoducho získať hlasy nespokojných voličov. Ale toto je absolútne nerelevantné. Skúsme sa na to pozrieť z globálneho hľadiska. U nás aspoň urobia tie testy a všetci ktorí zomrú s Covidom tak zomrú na Covid. Tak sa to podľa štatistiky ukazuje. Ale v Taliansku napríklad v tej prvej vlne ani nerobili testy a automaticky tých ľudí s príznakmi zápaľu pľúc prehlasovali za zomrelých na Covid. O lekároch ktorí sa pozrú na pľúca s Covidom a na pľúca bez Covidu a rozoznajú všetko, mám svoju mienku, môžu mať pravdu alebo aj nie. Niekedy nevidia kilový nádor a človeka pošlú preč z nemocnice ako úplne zdravého (prípad môjho kolegu). A keď sa zázrakom dostane aj so svojimi materiálmi k inému lekárovi, tak ten ho zhrozený hneď pošle na operačku. Existujú rôzni lekári.
milan08
milan08 | 19.11.2020 07:41
je to zbabely virus sam neutoci podporuje,potrebuje podporu!
Gitus
Gitus » Ailin | 19.11.2020 08:28
Mozem sa spytat odkial mate informacie o taliansku?... Ako tam oni robia statistiky?
neznámy
neznámy » Ailin | 19.11.2020 11:40
Tuto pani často príde, snaží sa naložiť človeku čo najviac tvrdení a keď sa spýtam na nejaký podklad na čom tvrdenie stojí, tak pridá len ďalšie tvrdenie, neodpovie, teatrálne sa rozlúči a odíde. Potom sa vráti, zase naloží nejaké tvrdenia, zase neodpovie a zase sa rozlúči. A prínos k diskusii o nejakej konkrétnej téme nevidno. Iba sa to spojí vždy s tým ako my iného názoru nevieme pracovať s informáciami a sme politicky nezorientovaní a pomáhame chrániť zlodejov. Vždy mám pocit, že hľadí na mňa ako keby z vrchu. Aj keď na to nemá veľmi dôvod.

K tomu rozoznávaniu z rtg som čítal článok, vraj je to dosť ťažké. Nemyslím si, že reálne to väčšina lekárov nejako rieši. Mne lekár nikdy neriešil konkrétny vírus, ktorý mi spôsobil prechladnutie, len ma poslal to vyležať.

https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve/pneumologicka-antonia-hnatova-slovensko-ma-druhu-najvyssiu-umrtnost-na-zapal-pluc-v-europskej-unii/
neznámy
neznámy » Ailin | 19.11.2020 12:03
Vážená pani, toto je politika. Vec verejná. Korona je iba spúšťač.
Netreba šíriť chaos.
neznámy
neznámy | 19.11.2020 13:01
S vašimi pocitmi vám nepomôžem. Čo sa týka nadradenosti, Vy sám ste argumentovali v tom zmysle, že duchovne vyspelí jedinci na koronu neochorejú.V tom nie je nadradenosť? Okrem toho, že je to blud, samozrejme...

Je nemožné diskutovať, ak spoludiskutér (Vy) používa zrkadlovú argumentáciu a demagógiu. (Nemienim rozvádzať, pretože dokazovanie demagógie je náročný proces a na to nemám čas.) V tom prípade sa dá zvoliť také riešenie, že sa diskusia opustí. Na základe vlastného slobodného rozhodnutia.

Neodpovedali ste v minulosti napríklad na otázku, prečo majú Vaše príspevky rôznu štylistickú kvalitu. Kopírujete sem iné texty alebo píšete pod jedným nickom viacerí?
neznámy
neznámy | 19.11.2020 13:23
Môžete mi uviesť kde som to napísal? Klamať sa nepatrí.

To by sme došli, keby takto mala fungovať diskusia ako predvádzate. Okrem toho demagógia je skôr vaše tvrdenie že som niečo tvrdil aj keď som to netvrdil :-).

Kto a kde sa ma na to pýtal? Nie nepíšeme sem viacerí, píšem sem len ja, či už ide o moje myšlienky alebo hocičo z netu čo sem hodím :-).
neznámy
neznámy | 19.11.2020 13:47
V starých diskusiách. Treba si dohľadať, je to tam sformulované. Nemám na to čas, mám aj iné povinnosti,ktoré majú prednosť pred internetom, preto sa teraz porúčam, na základe vlastného slobodného rozhodnutia.
neznámy
neznámy | 19.11.2020 13:51
Keďže viem, že som vami spomenuté vety nepísal a ani si nič podobné nemyslel, vnímam to ako klamstvo, ktorého účel zatiaľ nechám tak.
Magnician
Magnician | 19.11.2020 14:59
aha jasné ,už viem koľká bije,,díky-LOL-
Gitus
Gitus | 19.11.2020 15:58
Ty pracujes s hlavnymi spravami, ja na plucnej klinike. Tak asi tak Misko.

A nejako si zacal v diskusiach medzi riadkami urazat ludi. A to sa na teba nepodoba, bol si predtym uplne iny...
Skoda..

Si ok?
Ci len to ego ego ego robi problemy?
ako by si povedal?
hrabeti
hrabeti » Ailin | 19.11.2020 16:49
Ailin
Ailin » hrabeti | 19.11.2020 17:29
Realita je taká, že ten doktor ekonómie by toho človeka išiel zachraňovať, lebo si je vedomý, že má len veľmi malú pravdepodobnosť, že by na Covid zomrel, ak je pomerne zdravý a nie je obézny.
Realita ale skutočná realita je taká, že zavolali k 34 ročnej žene so zápaľom pľúc sanitku, tí im povedali, že neprídu, lebo to môže byť Covid, opakovane ju volali, neprišli, volala ju potom aj všeobecná lekárka potom prišli a ešte jej vynadali, že to môže byť Covid. Tá žena bola opakovane testovaná, Covid to nebol, ale zomrela. Oni ju nechali zomrieť. To je realita v mojom okolí. Ľudí, ktorí mali Covid poznám viac, nič im nie je, väčšinou mali len nádchu, niektorí zvýšenú teplotu. Ale toto je skutočná obeť Covidu, ktorá ho ani nemala. Môžete si hovoriť čo chcete, v novinách sa dočítate len to čo chcú vlastníci novín aby ste sa dočítali. Žite si vo svojom svete s Covidom až do vakcíny.
hrabeti
hrabeti » Ailin | 19.11.2020 18:09
Keby dodržiavala zásady zdravej životosprávy podľa MUDr. Bukovského, ešte mohla žiť!
Nech je to všetkým mementom!
Ja vo svojom okolí mám hneď troch ľudí, ktorí Covidom prešli, jedna bola v nemocnici, lebo nemohla dýchať a druhí dvaja mali tiež také silné príznaky, že si skoro volali záchranku.
Tak neviem. Buď sú simulanti, alebo predsa len ten Covid nie je len taká nádcha, či po vašom - "chrípôčka".
Neboli to totiž obézni ľudia, naopak.
simetra
simetra » Gitus | 19.11.2020 19:00
Mám rovnaký pocit.
simetra
simetra » Ailin | 19.11.2020 19:02
Bodaj by si mala pravdu, Ailin.



Ja si myslím, že najlepšia možnosť je uhnúť sa.





https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMc2031364?fbclid=IwAR35vuC73D-x_mteahYzP0l0f3Ayc1seY_M-PAMis7Aa0_OQEAVqz8IlYpI
neznámy
neznámy » Gitus | 19.11.2020 22:15
Pracoval som na SAV a nerobí to zo mňa odborníka na vedu Gitka. Taký argument neberiem. Zaujímajú ma argumenty k veci a nie nátlaky a klamstvá o tom aký som zlý len preto, lebo mám pestrejšiu informačnú základňu ako ty a dovoľujem si čerpať aj z iných médií. Ten kto vie pracovať s informáciami sa ich nebojí, prefiltruje si ich.

Naozaj? Najprv sa snažíš človeka zhodiť a potom píšeš o urážaní? :-)

Kde konkrétne je ego? :-) A tie neustále naznačovania, že nie som ok, lebo si nemyslím to isté čo ty, to je o čom? To nie je o egu a aragancii? :-P
Stránka:
2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...