mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

Mám otázku

lak
lak » emanuel | 7.6.2019 00:34
-HEART-
emanuel
emanuel » simetra | 7.6.2019 05:27
-ROFL-to hej nemám zrovna veselý život a tak som si našla týmto spôsobom úniky od reality,ešte som mala na výber alkohol alebo drogy:)
milan08
milan08 | 7.6.2019 06:09
ma to viac moznosti!
Glossfin
Glossfin » simetra | 18.6.2019 23:39
Môžno mnohým neprídem originálny, dokonca môžu mať pocit, že niektoré vety akoby som opisoval,no myslím, že nepreháňam ak poviem zo svojej skúsenosti, že šťastie je jednoducho stav mysle a o tomto stave spravidla rozhodujeme my sami a ak niekto hľadá šťastie niekde - kdekoľvek mimo seba - tak nájde akurát sklamanie. Šťastie je podľa mňa spokojnosť so sebou samým, seba prijatie takého aký som, to čo mám apod., tým odpadá potreba hodnotenia druhých a tak môžem žiť svoj život s oveľa menšími zaťaženiami, lebo nevyvolávam negatívne proti reakcie.
marcie
marcie » Glossfin | 19.6.2019 08:00
súhlas :)
simetra
simetra » Glossfin | 20.6.2019 19:38
Nevidím Tvoj profil (čo je teda pre mňa záhada, ako vôbec môžeš písať príspevok do diskusie :) ), takže neviem koľko máš rokov.
Odkedy stav šťastia pociťuješ a je trvalý u Teba?
Glossfin
Glossfin » simetra | 29.6.2019 15:33
Robil som ho asi na tri krát ( teda ten profil ) a aj tak to dopadlo takto. Čím to je?, mám 52 rokov. No už nie som zajačik.
ten stav je už dlhšia záležitosť, ak počítam aj prestávky, keď niečo s prepáčením poseriem...
simetra
simetra » Glossfin | 29.6.2019 18:30
A to môžeš byť rád, že sa Ti dá prispievať do diskusie :)
Lebo mnohým iným to nejde :)
Kedy si sa tu registroval?

No a keď teda niečo poserieš, tak to rýchlo napravíš a stav šťastia sa zas vráti? Alebo sa tým ani netrápiš, že si niečo posral?
Glossfin
Glossfin » simetra | 30.6.2019 17:50
Vieš, pokiaľ budeš veci deliť na dobré - zlé, čierne - biele, také - onaké atď., tak vždy samozrejme uvidíš napr. dobro, ale hneď kdesi za ním sa bude plížiť i to zlo a pod. ( zaregistroval som sa 17.06. )a nešiel mi spraviť profil - dobré?! zlé?! a napriek tomu všetkému mi to predsa funguje ako vám - dobré?! zlé?! - či priam mystické - ako by to možno niekto rád videl. No už som si takmer zvykol, že sem tam mi niečo funguje tak trochu neštandardne.

Nevycucal som si to len tak z prsta, ale čím skôr si ľudia uvedomia, že dobro a zlo - tak ako ho väčšina ľudí chápe vlastne vôbec neexistuje - je skutok a jeho následok.

Pozri si len názory ľudí, ktorí sú tu ( považujem ich za tú slušnejšiu časť ľudstva ) a budeš žasnúť nad rozdielnosťou: len ako príklad Jedni by Čaputovú nosili na rukách, iní by radšej ani nepíšem čo ...
Ktorí z nich majú pravdu? Každý by povedal, že dobré je niečo iné... ( Uf ten Pán BOH má teda fakt "těžké pořízení" s nami ľuďmi).

Je dobré si uvedomiť, ale to spravidla nechodí zo dňa na deň, že naozaj v každom človeku je čiastočka BOHA a teda zo svojej podstaty ani nemôže byť zlý a tu je v ŠKOLE. Každý ( ak sa nad tým seriózne zamyslíš, dáš mi za pravdu ) koná najlepšie, ako je v DANEJ CHVÍLI schopný, na základe svojich vedomostí, pochopení a informácií, ktoré v danej chvíli má. Určite si už aj ty zažila situáciu, keď si si povedala, " Jaj, keby som toto vedela skôr - isto ba som toto urobila inak", ale tak už to v škole býva, že látka sa učí postupne.

A teda keď si tieto veci nielen prečítaš, ale aj budeš žiť, tak tvoj uhol pohľadu bude diametrálne iný a ak budeš žiť podľa hesla " je jedno čo robím, ale keď už to robím, tak to spravím najlepšie ako viem " - tak si vlastne ani nemáš čo vyčítať, lebo v danej chvíli si to jednoducho lepšie nevedela...

Je pravda, že i tak sa ti do života pritrafí nejaká skúška a ty - ja ju poserieš - m, tak to mrzí, keď si to uvedomíš, ale príde opravná situácia, poserieš to trochu menej, ... , až to raz zvládneš ... a tak sme vyučovaní ...

Stačí to takto?

Dá sa o tom písať veľmi veľa, ale ani ja nečítam rá pridlhé príspevky, v ktorých ako vraví moja manželka " som sa stratila na prvej zákrute."
simetra
simetra » Glossfin | 1.7.2019 14:06
Výborne, toto mi tu chýbalo, svitá na lepšie časy.... :)

Píšeš, že dobré a zlé neexistuje a vzápätí píšeš, že každý má v sebe čiastočku Boha a teda zo svojej podstaty nemôže byť zlý, čím vlastne vyvraciaš svoje tvrdenie. Minimálne v tom, že uprednostňuješ len videnie dobra ako čiastočku Boha v každom, rozumieš mi dúfam..

No áno, z istého pohľadu neexistuje dobro a zlo a tiež som sa dlho držala tohto sťaby vyššieho pohľadu (slovo sťaby je spisovné vôbec? A existuje vyšší a nižší pohľad? :) ), navyše Tvoje prehlásenie, že je skutok a následok je tiež v súlade so mnou, je to vlastne deterministický náhľad.

Problém nastáva v momente, keď sa z tohto postoja vytvára nihilizmus, kedy sa nič nikoho netýka, všetko je ok či vse charašó, lebo to tak má proste byť, keď banda úchylákov odchytí 12 ročné dievča a postupne ju všetci znásilnia.

Viac ako hocikedy inokedy hovorím teraz, že je veľmi nutné rozlišovať dobro od zla. Nemyslím tým delenie na moje dobré a zlé pocity z toho, ako je možné, že Ty si tu píšeš a sused nemôže, aj keď sa zaregistroval mesiac pred Tebou :) Aj keď dobré či zlé meno zveráku to isto robí.

Čo sa týka toho, že každý koná tak ako vie, to dáva logiku. Ja osobne práve neviem uvažovať v zmysle...keby som to bola vedela, isto by som to urobila inak. To je v rozpore s tým, čo píšeš vyššie, každý čin má následok a vždy sa koná tak, ako sa v danom momente vie, no a ja dodávam, že nikdy nie je na výber, vždy je len jedna možnosť, ktorá sa vykoná, udeje...to sú mylné predstavy, že je viac možností na výber, no nie je.

Inak Tvoja manželka má pravdu, tiež sa strácam v prvej zákrute v dlhých textoch, aj keď písať sa o tomto všetkom dá do...prepytujem....do posrania :)
Glossfin
Glossfin » simetra | 1.7.2019 17:38
Hmmm... ak budem teraz na všetko reagovať odstavec po odstavci, tak to nebude mať konca kraja a to sa môže stať, že iba pri tomto jedno príspevku budeme noo hmm - dlho. Píšeš, že si v tom či onom odporujem, hmm, čo ak nie?

Len pre názornosť si predstav situáciu: Dvaja praľudia, ktorí nikdy nevideli OHEŇ, hľadali potravu a jeden z nich sa pri tom priplietol k inej tlupe , ktorej v jaskyni horel oheň.

Keď sa potom opäť stretnú, ako to vysvetlí tomu druhému - čo ten oheň je?!

" Vieš ta je to také raz malé, hneď veľké, raz to páli, potom iba hreje, občas to akoby na mieste skackalo a mäso z toho je super, chvíľu je to žlté, potom modré, tak zas oranžové a pekne to svieti.... "

Takto by mohol pokračovať i niekoľko dní - ty by si z toho pochopila - čo to je ten OHEŇ ?!?

Inými slovami môžeme sa ťahať za slovíčka, ale prinesie to niečo užitočné, možno áno a možno to je dokonca potrebné - neviem, takto som to doteraz neskúmal
simetra
simetra » Glossfin | 1.7.2019 20:13
Od toho sú diskusie, tak smelo do toho.
Otázka...čo si mám predstaviť pod Tvojím ponímaním Boha?
Glossfin
Glossfin » simetra | 2.7.2019 20:14
Všetko
milan08
milan08 » simetra | 7.7.2019 06:13
dnes mam pocit stastia,dostal som odpoved na moju otazku.
Magnician
Magnician » milan08 | 7.7.2019 14:26
tak gratulujem aspoň:)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...