mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Voľný pokec - 

Jak reagujete na nevoli či jízlivé poznámky okolí, když se "vymykáte"?

neznámy
neznámy | 5.10.2012 21:43
-YES-
Ona
Ona | 5.10.2012 23:10
Ja si obvykle tiež nedám hovoriť do mojich vecí a dotyčných ľudí buď "usadím" mojimi argumentami v ktorých sa obhajujem, alebo im napadnutie vrátim a keď neprestávajú mať proti mne poznámky, tak som pri tom strašne sarkastická - takže zožnú posmech, ale najčastejšie vec ukončím tým, že všetkým pripomeniem, že žijeme v demokratickej spoločnosti a o mojich veciach si rozhodujem ja, a bodka - potom už s nimi na túto tému nereagujem. :)
neznámy
neznámy | 6.10.2012 19:35
To záleží na tom,kdo ty poznámky má.Můj otec umí být hodně jízlivý,vracím ironií.Matce většinou odpovím...hmm,to je fajn,jak to máš,já to mám takhle.
Doby,kdy jsem musela mít poslední slovo jsou dááávno pryč ...a je mi líp.:)-LOL-
neznámy
neznámy | 8.10.2012 22:39
ještě než jsem dočetla tvůj příspěvek, blesklo mi hlavou, že musíš být blíženec :)

hmm, tento přístup je mi blízký, ovšem chce to dost vnitřní stability a sebe-vědomí, ustát si sám sebe a přitom se neuzavírat možným pohledům....
neznámy
neznámy | 8.10.2012 22:55
to mi něco velmi připomíná, co píšeš...

a v podstatě nemám co dodat...
neznámy
neznámy | 9.10.2012 14:03
;) no to je to "riziko povolania", keď sa človek otvorí viacerým prúdom či názorom, že sa v tom stratí ten jeho...
Mne sa to veru stávalo (a niekedy aj stáva) s neptúnom na ascendente, že tá vnútorná stabilita zakolíše a keď počúvam druhých, nechám sa uniesť do vzdialených zemí, alebo aj odviesť k celkom inej téme. Ale to viac-menej vtedy, keď nemám v určitej oblasti vytvorený nejaký pevný názor a ani ho tam nejak nepotrebujem mať. A takých oblastí je v podstate dosť.
Tak keď som bola "menšia" (vekom aj vzrastom-LOL- ), tak som mala vo zvyku viac-menej druhým kývať súhlasne "áno, hovoríte pravdu", aby som mala pokoj od prednášok, ale potom som sa postavila a šup ho - hlavou proti múru, urobila som si po svojom. Tak som aj narobila celkom slušný kopec prešľapov a naučila som sa poradiť sa s druhými. Teraz oproti detstvu skôr dokážem zmeniť názor aj poslúchnuť radu druhých, ak sa niekde cítim neznalá a nerútim sa dopredu ako traktor. A ak už naozaj nemám v úmysle čosi meniť, tak si radšej vytrvalo stojím za slovom, opakujem, počúvam, opakujem - ak som o niečom naozaj presvedčená.
U niektorých ľudí, ktorých poznám v okolí to bolo aj opačne - ako deti počúvali dospelých na slovo a teraz v dospelosti sú majstri svojho presvedčenia a nedajú si to svoje vziať...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...