mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

Hoaxy a dezinformácie

neznámy
neznámy | 1.8.2019 11:29
Strácam prehľad, kto tu aký článok priložil a ešte pod akým nickom, raz mužským, inokedy ženským. Je to čudné. :) A... selektujem, čo čítam, na základe svojho rozhodnutia.

Reálny život si tiež žiada svoje. Dnes je nov a retro merkúr sa obracia. Tak papa, dievčatá aj chlapci, často v jednej osobe.

Pre upresnenie: Nicky Adam a Levanta sa tu minimálne včera aj dnes používali paralelne, čo sa dá ľahko dohľadať v diskusii. Prispievanie do diskusie pod dvoma identitami pôsobí prinajmenšom schizofrenicky. Okrem toho, že to nie je fér.
neznámy
neznámy | 1.8.2019 11:59
Tak som sa ešte raz prihlásila cez synov profil, aby som mohla reagovať.
Skopírujem, čo som doplnila do predošlého príspevku pod nickom Levanta, ktorý mám funkčný od včera.

Už nemôžem pridať nový príspevok, prekročila som limit, tak aspoň takto.
Vysvetlila som, že som omylom použila synov profil, na ktorom som musela fungovať, kým sa mi nepodarilo konečne na vlastnom profile vstupovať do diskusie. Už som si zaškrtla okienko "neodhlasovať" z tohto profilu, takže by sa nemalo stať, že budem písať opäť pod synovým.

Čítajte viac: http://www.zverokruh.sk/forum/volny-pokec/hoaxy-a-dezinformacie/? /> pagenum=5#ixzz5vLGNsb8i

A ešte jeden môj príspevok z iného vlákna... Levanta » simetra | 31.7.2019 09:28
Aha, dokázala som to! Ani neviem na koľký pokus. :-D


Čítajte viac:
http://www.zverokruh.sk/forum/oznamy-akcie/inovacia-zverokruhu-plus-chyby-a-nedostatky/?pagenum=4#post_204499#ixzz5vLGzu5mA
neznámy
neznámy | 1.8.2019 12:16
Normálne človek používa jeden nick. Ak je žena, píše v ženskom rode, nie v mužskom.

A čo tak pozrieť sa na to z perspektívy druhej strany?
Každý jeden z nás je vo svojej vlastnej koži. Nepotrebuje riešiť záhady nickov iných nickov. Nezaujíma ho to, nemá na to čas, nevšíma si to. Záhady zverokruhu nie sú centrom jeho žitia.

Ale inak veselo. Človek komunikuje s dvomi a zistí, že vlastne z jedným! No pekne. -LOL-
neznámy
neznámy | 1.8.2019 12:23
Ani jediný raz som pod synovým profilom nepísala v mužsko rode a niekoľkokrát som napísala v iných diskusiách, že nemám inú možnosť kvôli tomu, že síce registráciu mám, ale nedovolí mi vstupovať do diskusie.
Kto chce psa byť, palicu si nájde.

A ešte pre prípad, že ma osočíš, že pod nickom Adam zase píšem, tak len zopakujem, nick Levanta dnes prekročil počet príspevkov, takže sa mi nedá. :-)
neznámy
neznámy | 1.8.2019 12:32
No vidíš, stále používaš oba nicky a práve to je mätúce. Skús to pochopiť.

PS:
A myslím, že ten mužský rod tam bol. Či nie?:)

Dobrú noc!
neznámy
neznámy | 1.8.2019 12:40
Propana, je to vaše diskuze, ale nezlob se, vždyť ti jasné vysvětluje, proč dva nicky.
Snad každý to tu chápe.
Já například se snažím vyplnit profil bezvýsledně. Minimálně polovina diskutujících je tu v nedobrovolně "utajeni".
neznámy
neznámy | 1.8.2019 12:40
Džízes! :-D
To už ale sranduješ, však?

A nie, mužský rod tam nebol, ja som pohlavne vyhranený jedinec :-D

Dobrú, dobrú...
neznámy
neznámy | 1.8.2019 12:51
Nuž, záhady zverokruhu. Idem si aj ja zaobstarať nejaký prevlek a som zvedavá, kto ma prvý odhalí. :)
neznámy
neznámy » Trevregent | 1.8.2019 13:28
Prof František Hájek hneď po vojne napísal o tých udalostiach takú útlu knižku, volá sa to Dúkazy Katyské, len ja som ju dokázala nájsť iba v Martine asi pred 6 rokmi - lepšie povedané požičala mi ju jedna pani doktorka - archivárka
Magnician
Magnician | 1.8.2019 13:47
ja to plne chápem:)
neznámy
neznámy » Magnician | 1.8.2019 14:21
Ďakujem :-)
Ono keď dojdú argumenty, tak sa ľudia často začnú správať detinsky.
simetra
simetra | 1.8.2019 14:23
Danka, Zuzka sa neutajovala, nemala inú možnosť sem prispievať, je problém sa tu zaregistrovať s tým, že sa dá aj prispievať do diskusie.

Ak si založîš iný účet a hneď budeš mať možnosť prispievať do diskusie, buď tak milá a oznam nám všetkým, ako si to urobila, lebo viem o viacerých, ktorým sa to opakovane nedarí.

Ja nechápem tieto rozvraty, veď sa poznáte, poznáme už pomerne dlho.
neznámy
neznámy » simetra | 1.8.2019 14:32
Iba upozorňujem na chaos, ktorý vzniká používaním rôznych nickov. Ťažko sa v tom orientuje.

Názorové rozpory sa prenášajú do osobnej roviny, to je už taká slovenská realita. Netreba nič brať osobne. :)
Magnician
Magnician | 1.8.2019 14:50
aj mne sa to stáva-LOL-
neznámy
neznámy | 1.8.2019 14:56
Nasledujúci text nie je obhajobou nacistického Nemecka, ktoré bolo zločineckým štátom, ale historickej pravdy:

Prof.František Hájek, významný český patológ a tiež agent ŠTB, je tragická postava. Nie je to dôveryhodný zdroj, keďže počas 2.sv.vojny ako člen medzinárodnej komisie dosvedčil, že katynský masaker majú na svedomí sovieti a potom svoj názor zmenil a za páchateľov označil Nemcov. Stalo sa to potom, ako ho v r.1945 na dva týždne internovala NKVD, sovietska tajná služba, čo musela byť naozaj tvrdá skúsenosť, ktorá ho poznačila. Jeho následná spolupráca s tajnou službou je iba logickým vyústením jeho osobnej tragédie.

Je málo známe, že členom tej istej medzinárodnej komisie bol aj slovenský patológ a básnik Andrej Žarnov, vl.menom František Šubík. Svoje pôvodné tvrdenie, že telá z katynských hrobov sú následkom masakru, spáchaného ZSSR, nikdy nezmenil, ani pod tlakom. Po vojne bol ako odporca komunizmu väznený a súdený v Bratislave, čo ho paradoxne zachránilo pred tým, aby sa dostal do rúk NKVD. Dôsledne odmietal spoluprácu s ŠTB. Neskôr sa mu podarilo aj s rodinou ujsť na západ. Historik Ondrej Podolec z Ústavu pamäti národa je autorom serióznej vedeckej štúdie o tejto kauze, založenej na faktoch a prameňoch. (Žiadne internetové zdroje, ale pramene, dôkazy a svedectvá.) Viď. link, s.38.

cit.
"V Katynskom lese boli nájdené tisícky mŕtvol poľských dôstojníkov. Nie sú to archeologické nálezy, lebo majú zlaté zuby. Čas zastrelenia je marec a apríl r. 1940. Všetky dokumenty sú pravé. Všetko nezvrátiteľne dosvedčuje, že ide o beštiálne zavraždenie časti poľskej inteligencie. Všetky okolnosti nasvedčujú tomu, že vraždu previedli orgány boľševickej GPU41. Celá záležitosť dokazuje, že v sovietskom Rusku sa od r. 1917 teroristické metódy ani o vlas nezmenili, že tam niet ani nacionalizmu, slavisnofilstva, ale ako som mal možnosť vidieť v Smolensku, že tam je sociálna úbohosť. Katynský prípad nám dokazuje, čo by nás čakalo na Slovensku, v Európe i na celom svete, ak by takáto moc, ovládaná najnižšími pudmi, prerazila oceľový val armád, bojujúcich na východe za lepšiu budúcnosť novej Európy a tým aj za nás. Bojujeme a pracujme, aby pomník, ktorý bude stáť v Katynskom lese nebol pre celý svet iba červeným výkričníkom žaloby, ale aby bol aj strašlivým mementom, ba aby bol aj správnym ukazovateľom cesty, ktorou sa musí svet i ľudstvo uberať, aby nedošlo už viacej nikdy k tragédiám, podobným katynskej tragédii.

1948, 27. NOVEMBER. VÝPOVEĎ ANDREJA ŽARNOVA PRED RETRIBUČNÝM ĽUDOVÝM SÚDOM V BRATISLAVE42


file:///C:/Users/home/AppData/Local/Temp/pamat-naroda-01-2016-2.pdf
simetra
simetra | 1.8.2019 20:05
To nie je chyba Zuzany, to je chyba zveráku, čo sa tohto týka, momentálne.
A Zuzana to myslím dosť podrobne objasnila, všetci hádam to chápeme, ktorí nemáme voči nej nejaké osobné antipatie.

Prečo si sa zmazala?
neznámy
neznámy | 2.8.2019 12:50
Je zaujímavé, že dodnes niekto obhajuje nacistickú propagandu. Pri Katyni zahynuli Poliaci aj Rusi, bol to masaker. Nemci tvrdili, že sa masaker stal skôr ako tam prišli a oni telá našli. Dodnes sa z nejakého zvláštneho dôvodu verí (teda na západe viacerí veria, ale aj u nás nejakí exoti), že nacistické mierumilovné vojská postupovali a vraždili všade inde, len pri Katyni nie. A že nacisti nemali propagandu, v ktorej sa snažili za vinníkov masakru označiť židovských boľševikov. Dodnes tomu niekto ozaj verí a zastáva tú propagandistickú "pravdu". A to aj napriek tomu, že európsky súd pre ľudské práva v podstate potvrdil, že udalosti sa nestali tak ako to tvrdila nacistická strana (teda masaker sa stal pozdejšie, keď už bol front ďalej a na území boli Nemci). Kadejakí "historici" čítajúci len tie správne knižky tvrdia, že sa mýlime, lebo nepreberáme "fakty" od odborníkov. Je inak celkom zaujímavé ako sa západ snaží pchať do historických opisov udalostí na východe. Všetko vie lepšie, síce o tom nevie veľa, ale všetko vie lepšie :-D. Udalosti v histórii sa mohli stať všelijako a my len hľadáme akési nápovedy, ktoré by nám tú ktorú situáciu vedeli priblížiť aby sme si ju vedeli lepšie predstaviť. Ale v tejto nacistickej teórii o Katyni toho príliš veľa nesedí a skôr to vyzerá tak, že ju uznávali ľudia v čase, keď boli sfanatizovaným davom valiacim sa na východ. Vtedy sa veľmi nepremýšľalo, a ak aj, tak by dotyčného dav udupal.

Nie som robot.
neznámy
neznámy | 2.8.2019 15:20
Všetci sme tu roboti nastavení na zafajknutie okienka a počítanie bicyklov a semaforov.
Nikto ti neuverí, že ty nie. :-D
Magnician
Magnician | 3.8.2019 14:32
-ROFL-
Stránka:
< 4 5 6
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...