mesiac
Piatok, 10.5.2024
Meniny má Viktória

Voľný pokec - 

Celoplošné testovanie

hrabeti
hrabeti | 6.11.2020 14:02
Nemocničný poriadok nad ústavou samozrejme nie je.
Testovanie na nákazlivú choroby v časoch pandémie nie je porušením žiadneho ústavného práva.
Zdravotnú starostlivosť si predsa odoprela pacientka sama sebe tým, že odmietla test.
Nemôže si z postupu lekára vyberať iba čerešničky, on rozhoduje o spôsobe liečby, či o tom, ako a aká zdravotná starostlivosť bude poskytnutá..
Už som to tu písal, pokiaľ má s jeho postupmi problém, nech dá podnet a preukáže sa, či lekár postupoval správne,
Je nepochybné, že postupoval v stopercentnej zhode s ústavou a v záujme vyššieho dobra.

To, že ani lekári nemajú jednotný názor na túto pandémiu, len dokazuje, ako komplikovaná táto problematika je a že keď ani lekári sa nezhodnú, ty, čoby laik, nemáš šancu mať správny názor.

Znovu sa ukazuje tvoje právne aj zdravotnícke diletantstvo.
Odkedy je lekár verejný činiteľ, to netuším......tieto názory svedčia o tvojom nízkom všeobecnom rozhľade a duševnej zakrpatelosti. Nied divu, že takýchto ľudí dokáže zmanipulovať a zneužiť, podviesť aj podpriemerný právnik :(
neznámy
neznámy » hrabeti | 6.11.2020 14:07
Proti vôli pacientky to je porušenie práva :-). A vydieranie tiež :-). Odmietla test, nie pôrod, ale riešil sa pôrod, či vôbec bude a ako. Práveže môže a mala by. Mala by dbať nad tým, čo jej robia a ak nesúhlasí jednotlivé zákroky odmietnuť. Budeš sa čudovať, ale aj ty máš to isté právo :-). Ty rozhoduješ, čo ti môžu spraviť. Nie lekár, lekár len navrhuje postup. Nie, nebolo to v poriadku, ani s ústavou.

Čisté ego :-), policajti sú v štátnej službe a ja som len naznačil, že MOŽNO lekári sú na tom podobne, neviem k tomu detaily :-). Takže sa nebudem hádať. Očividne to vieš lepšie :-). Videl som v TV viackrát rozoberať praktiky lekárov v negatívnom svetle a pochybujem, že na to mali ich súhlas, preto si myslím, že za istých podmienok to porušením možno nie je. Asi ak máš podozrenie k nezákonnému správaniu lekára. Čo bol tento prípad. Zverejnili ich mená?
simetra
simetra | 6.11.2020 15:00
No a potom sa čudujeme, že nemocnice majú problém........


Lebo Matovič? Nie.
simetra
simetra » simetra | 6.11.2020 15:07
Richard Kollár upozorňuje, že situácia je zrejme horšia, ako sa zdá, aspoň v niektorých častiach Slovenska.
Upozorňuje aj na to, že hnev a frustrácia sa stupňujú.


Príde mi už kontraproduktívne vyjadrovať svoje názory ohľadom pandémie, vznikajú z toho len nepokoje a nevraživosť medzi ľuďmi. Laikmi.


Preto sa zameriavam skôr na vyjadrenia odborníkov. Preto opäť prikladám link, tentokrát na Richarda Kollár



https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10114175704561243&id=2247644&comment_id=10114175777989093&notif_id=1604666174770124&notif_t=feed_comment_subscribed&ref=notif
neznámy
neznámy | 6.11.2020 15:32
Tiež si myslím, že tú bez-rúškovú rodičku zmanipulovala právnička, aby sa zviditeľnila.

Tá žena sa mala sústrediť v prvom rade na seba a na svoje dieťa, na jeho hladký príchod na svet. Nielenže vystresovala seba a dieťa.... Akým právom vyrába v nemocnici narcistické cirkusy, ohrozuje a zaťahuje do toho aj iné rodičky a bábätká, ktoré chcú mať pri pôrode pohodu? A tiež zdravotníkov, ktorí majú náročnú zodpovednú prácu v sťažených podmienkach?

Dobre vedela, že v nemocnici musí mať test a rúško na ústach. Takéto sú teraz podmienky a nikoho to neteší. Ak sa jej nepáči, mohla rodiť doma s dulou. Nemala sa trepať do nemocnice a víriť okolo seba negatívnu energiu. Ak je taká adubená, že popiera smrteľný vírus, nemusí do toho zaťahovať iných.

Presne toto mi vadí na bez-rúškaroch! Egocentrizmus a bezohľadnosť.
neznámy
neznámy | 6.11.2020 16:18
Niečo o egocetrizme a bezohľadnosti.... starí ľudia, ktorí boli vedení k tomu, že sa nemusia zúčastniť celoplošného testovania, aby boli doma v bezpečí, aby sa nenakazili, týmto starým ľuďom je dnes odoberaná zdravotná starostlivosť a nedostanú sa k dôchodkom. Boli potrestaní za to, že sa chránia, a že poslúchajú výzvy. Načo teda bolo doporučenie, aby deti do 10 rokov a ľudia nad 65 nešli na celoplošné testovanie?

https://www.infovojna.sk/article/zufali-dochodcovia-sa-obratili-na-stredisko-pre-ludske-prava-kvoli-nariadeniam-matovicovej-vlady-a-mikasovho-uradu-sa-nevedia-dostat-k-svojim-dochodkom-na-poste
simetra
simetra | 6.11.2020 16:23
Presne tak.
A takých príkladov se deje v nemocniciach viac.

Napríklad....tu otecko prišiel na príjem so synom, keď mu chceli zobrať test, robil neskutočné scény, nadával ako v piatej cenovej skupine a čo dosiahol?

Nakoniec sa zistilo, že ten chlapec bol pozitívny, od neho to schytala sestrička, ktorá bola na prijme. Aj takto zbytočne sa redukujú zdravotníci v nemocniciach kvôli karanténam. Navyše u sestričky boli aj prejavy covidu, nie úplne zanedbateľné.
neznámy
neznámy » simetra | 6.11.2020 17:13
Nerozumiem.
neznámy
neznámy | 6.11.2020 17:24
Z toho záznamu je zrejmé, že právničke volali až keď už problém v nemocnici bol. Neviem ako ju mohla právnička dopredu zmanipulovať aby vytvorila problém. Navyše právničke volala mama rodičky.
Práveže sa na pôrod sústrediť kvôli tomu cirkusu nemohla.
Ako vieme, že to dobre vedela?
Ja som sa testovať nebol, popieram teda vírus?
Sestričky sa mohli na nútenie do testu vykašľať a stresová situácia by vyzmizla.

Nezabúdajte, že posudzujete človeka, ktorého nepoznáte, je tam priveľa miesta na omyl. Prečo je človek bez rúška egocentrik?
neznámy
neznámy » simetra | 6.11.2020 17:27
To vyznelo tak, ako keby Kollár nebol laik.
neznámy
neznámy | 6.11.2020 17:44
Vyjadrím sa teda aj ja k prípadu "bohorodičky", keď je tu taký populárny. Spomeniem len dve veci.
Rúško pri pôrode a test.
Začnem testom. Aký test ukáže okamžitý výsledok do pár minút? Výterový antigénový, alebo krvný test. Oba testy majú vysokú nepresnosť, pretože minimálne antigénový test ani nie je určený pre zisťovanie infekčnosti bez potvrdenia konfirmačným testom a nie je určený pre ľudí bez klinických príznakov. Napriek pretestovaniu nezaručuje, že sa na oddelenie nemocnice dostane osoba infekčná, alebo nie. Pokiaľ by bol použitý PCR test, tak máme problém s časom, v ktorom sú k dispozícii výsledky. Takže ani jeden z testov nezaručí, že rodička počas pôrodu niekoho nakazí, alebo nie. Jediný spôsob ako sa vyhnúť riziku nákazy je teda ochrana personálu dostupnými možnosťami - respirátory, okuliare, sterilné rukavice, dezinfekcia a podobne.

Rúško pri pôrode. Každý z vás má skúsenosť s nosením rúška a vie, že častokrát má deficit dychu aj pri bežnom hovore. Takže skúste si predstaviť, hlavne ženy, ktoré máte skúsenosť pôrodu, že budete podávať takmer nadľudský výkon s priškrteným dýchaním. Toto môže byť vysokým rizikom pre ženu aj pre dieťa, pretože nedokysličenie môže skomplikovať samotný pôrod. Rodička sa príliš vyčerpá a nebude vládať. Ak by sa mal personál pri pôrode nakaziť, tak si myslím, že omnoho väčším rizikom sú telesné tekutiny, ktoré sú súčasťou pôrodu a nie dýchanie rodičky.

K ostatnému len toľko. Volať na rodičku políciu, pretože neposlúcha a privádzať ju v čase pôrodu do významného stresu, je neľudské.
A ono to všetko okolo nás stojí v tejto dobe práve na tom slove.
neznámy
neznámy | 6.11.2020 17:50
Vyjadrovala som sa k noseniu rúška, nie k testovaniu. To sú dve rôzne témy.

K rúškam: Rodička vedela, že v nemocnici musí mať rúško. Ak nesúhlasí, mohla zvoliť pôrod doma.

Egocentrizmus anti-rúškarov je v tom, že nenosením rúšok prispievajú k šíreniu nákazy. Podaktorí zo seba robia aj "hrdinov".

K testovaniu: Môj otec, dôchodca, mal naplánovanú kontrolu u lekárky a tak sa pre istotu testovať dal. Večer v rámci obvyklej prechádzky, bez čakania. Rátal s tým, že test bude potrebovať, keďže v pravidlách vládne chaos. Nemal s tým žiaden problém. (Nie sme fanúšikmi testovania.)

Záver: V tejto ťažkej dobe netreba prispievať k chaosu, šíreniu negativity a treba sa správať ohľaduplne. Tým, že si dáme rúško, vyjadrujeme, že berieme ohľad na druhých.
neznámy
neznámy | 6.11.2020 18:01
Ukážte mi prosím jedinú lekársku štúdiu, ktorá by dokazovala ochranný účinok rúšok. Viem o mnohých štúdiách, ktoré dokazujú, že osoby, ktoré nosili rúška pravidelne a často, mali ťažší priebeh ak ochoreli. Mnohé štúdie dokazujú, že rúška slúžia ako Petriho misky na množenie baktérií, vírusov a plesní, takže môžu byť nebezpečnešie ako dych človeka.
Rúška majú zmysel v uzavretých miestnostiach, u osôb javiacich príznaky, kašľajúcich, kýchajúcich, ale rozhodne nemajú zmysel v exteriéry.
Urobili ste si z rúšok čosi ako náboženský fetiš. Holt, v poriadku. Tí, ktorí nezdieľajú vašu vieru, môžu z ohľadu voči vám tie rúška nosiť. Ale len do miery, kde sami nebudú vedome poškodzovať sami seba.
simetra
simetra | 6.11.2020 18:07
Keď sa Ti tu podarilo zaregistrovať sa a prispievať do diskusie, pomôž tým, ktorí to nedokázali a majú o to záujem.
neznámy
neznámy » simetra | 6.11.2020 18:11
Jednoducho. Stačí vyplniť celý profil, plus fotka. Možno to nefunguje na každom prehliadači, tak treba skúsiť aj iné prehliadače. Nech sa podarí každému kto sa pokúsi. :)
Len jeden detail. Registrovala som sa v marci, tak neviem, či to stále platí, že to takto funguje.
Treba trpezlivo skúšať.
neznámy
neznámy | 6.11.2020 18:14
O tom už bolo veľa nadiskutovaného, aj jalovo, aj na tomto fóre. Odporúčam prečítať si staršie diskusie.

Dnes tuším platí: Čo Slovák, to vedec. :))))

A samozrejme, že je dokázané, že rúška pomáhajú a neškodia. Konšpiračné zdroje neberiem.
neznámy
neznámy | 6.11.2020 19:03
:-) Myslím si, že ak sa niekto odvoláva na štúdie, tak netvrdí, že je vedec ale, že práce od vedcov čítal :-). Horšie je, keď niekto nečítal ani ich ale druhému sa vysmieva, že je vedec v úvodzovkách. Rúška aj pomáhajú aj škodia. Pomáhajú s veľkými kvapôčkami škodia vytváraním vhodného prostredia pre vírusy a baktérie. Ak prevažuje to škodlivé pýtam sa sám seba, či situácii pomáham alebo škodím :-). Nenosím rúško hlava-nehlava ale rozmýšľam.
neznámy
neznámy | 6.11.2020 20:11
Ad: Nenosím rúško hlava-nehlava ale rozmýšľam.

Vidím, že máte vypracovanú už aj vlastnú metodológiu a logickú argumentáciu. Navrhujem začať cvične s logickým rozborom tejto vlastnej vety. :)

Podotýkam, že špekulácia a podsúvanie nie je argumentácia.
Osobne sa už tejto vedeckej seansy nezúčastním, nenachádzam v tom v tom zmysel ani úžitok.

Ozaj... Vedeli ste o tom, že väčšina ľudí sa preceňuje? To znamená, že má vyššiu mienku o svojich schopnostiach a kvalitách v porovnaní s realitou? Tiež ma to prekvapilo. Je veľmi pravdepodobné, že do tejto väčšinovej skupiny patríme obidvaja, vy aj ja. Bez urážky, iba konštatujem.

Záver: My to tu nevyriešime. Jalová debata. Tisíckrát tu bol balast poomieľaný. A Marka Terka si v nebi hlavu trieska, že dobrý úmysel v podobe školskej reformy narazil na dobu internetovú.:)
simetra
simetra » simetra | 6.11.2020 20:55
"V boji s pandémiou improvizujeme v štýle - uvidíme, čo nás ráno napadne, hovoriť o letnej príprave na druhú vlnu je eufemizmus, zanedbalo sa strategické plánovanie, tvrdí pre Aktuality Nahlas matematik Richard Kollár. November tak bude zrejme zatiaľ najhorší mesiac, hrozia preplnené a kolabujúce nemocnice."


https://nahlas.libsyn.com/kollr-s-pandmiou-bojujeme-improvizciou-v-tle-o-ns-rno-napadne-chba-pln-aj-letn-prprava?fbclid=IwAR3EFXgv90SQIuf_Sb1z6viUCF2Ae9N_xiX5UiK-lb8hDs7-Ax4an0uVTJI
simetra
Stránka:
< 17 18 19 20 21 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...