mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Voľný pokec - 

Celoplošné testovanie

Gitus
Gitus | 2.11.2020 19:14
O tvojich teória a dlhých správach ktoré ale bohuzial nemaju ziadny vyznam.
V nemocniciach sa nosia ruska kvoli covidu, tak ak pani chcela rodit bez ruska, mohla ostat doma.
Ja tiez nechodim nahá do potravín aj ked som sa narodila nahá a je moje slobodne rozhodnutie chodit nahá :) zotrocili ma! :D
Gitus
Gitus | 2.11.2020 19:46
Ale pacient musi poslúchať lekara. Ak o jeho liecbu nema zaujem, odchadza domov na reverz.
Hadam si nemyslis ze si bude diktovat liecbu sam?
Nejako sa v tychto veciach stracas.
neznámy
neznámy » Gitus | 2.11.2020 20:37
Tak môžeš, len obnažovanie je myslím priestupok alebo čosi také, tak neviem :-D. Ale možno si nevšimnú že nemáš rúško :-D. Neviem aký význam mala táto správa :-P.
neznámy
neznámy » Gitus | 2.11.2020 20:42
Nesúhlas s liečbou nie je diktovanie liečby :-). Dosť zavádzaš, aj s tým reverzom. Reverz (chápaný ako odchod domov) nedostaneš vtedy keď nesúhlasíš ale vtedy keď chceš ísť domov. A musíš ho podpísať, čiže ďalší súhlas/nesúhlas :-). Viď dole linky.

Nemocničný poriadok dvoch nemocníc čo som prvé našiel:
http://www.nemocnicapb.sk/pre-pacientov/sprievodca-pacienta.html?page_id=1298 /> https://nemocnicakomarno.agel.sk/verejnost/informacie-pre-pacientov/nemocnicny-poriadok.html
Magnician
Magnician | 2.11.2020 22:18
au,,au,trafil si presne
Gitus
Gitus | 3.11.2020 05:51
Uz som par reverzov vypisala a dostanes ho vtedy, ked odmietas vysetrenia a liecbu ktoru ti naordinoval lekár. Ty mas na všetko nejaky link ale bohuzial, alebo chvalabohu to trosku inak funguje v realite.
Gitus
Gitus » Magnician | 3.11.2020 05:53
Aj s tymto vasim problémom sa da nieco spraviť. Nebojte sa ozvat, podaju Vam pomocnu ruku.
simetra
simetra » simetra | 3.11.2020 09:06
Čítala som viac príspevkov, že tie testy videli viacerí "odberači" vzoriek prvýkrát. Najskôr si pozerali pribalený leták, ako vlastne majú vzorky odoberať. Nehovoriac o vysokej miere možnosti nie úplne správneho odoberania vzorky.
Ďalšia vec je teplota, pri ktorej sa majú vzorky odoberať. Na to sa začalo poukazovať až po testovaní. Teplota mala byť nad 15 stupňov. Vraj niektorí vojaci zohrievali tie testery pod bundami :/

Dokonca uvádzali viacerí, že výsledky mali za kratšie ako 15 minút. Pričom výsledky sú čitateľné až po pätnástich minútach, v rozmedzí od 15-30 minút.

Skôr by som mala obavy, že sa nezachytilo dostatočné množstvo pozitívnych, ktorí teraz sú roznášači prípadní.... Keď už sa také čosi tu uskutočnilo.


Toto je zaujímavý postreh:


"Antigenový rýchlotest je založený na prúdovej imunochromatografickej metóde, s dôrazom na slovo prúdovej. Po kvapnutí extrakčného roztoku, v ktorom sme vytrepali odberovú štetku, do štartovacieho políčka, sú vírusové častice unášané a postupne ofarbované protilátkami po celej dĺžke testovacej kartridže, až na zhromažďovacie miesta k značkám "T" a "C". A to nejaký čas trvá, napriek tomu, že sa to volá "rýchlotest". Pri nižšej teplote dlhšie, keďže v zime nehustne len med. Podľa našich skúseností treba naozaj počkať až tú pol hodinu, pretože je možné, že sa ku koncu predsa len objaví pri "T" slabá čiaročka pozitivity. Ak čas nemáme, odčítavame hneď po minimálnych 15 minútach, prípadne ešte skôr, prehliadneme prípadnú pozitivitu. Pravú, ale aj tú falošnú.
Čas bol však na odberových miestach, hlavne vo veľkých mestách, veľmi vzácna komodita. Cez víkend a hlavne v sobotu sa šlo na výkon s minimom 60 ľudí za hodinu na odberové miesto, vo veľkých mestách vari aj viac. A tak je možné, že sa pod tlakom robilo viac kompromisov, ako bolo zdravé. A zrejme aj chyby, keď žiadna čiarka, teda ani tá povinná pri kontrolke "C", pre neskúsenú obsluhu znamenala ten najlepší výsledok a spokojný vybavený spoluobčan. Už sa asi nikdy nedozvieme či a koľko sa v tom tlaku naozaj opakovalo zlyhaných testov. Test je nie nadarmo označený ako profesionálny, teda patriaci do rúk kvalifikovaného zdravotníckeho pracovníka.
Keďže veľkoformátové validačné štúdie majú vzácnu zhodu na tom, že ani pri laboratórnych testovacích podmienkach sa nenašla 100%-tná śpecificita a pravda je skôr okolo tých 99,6%, mal by som sa na pozore pred tými pozoruhodne nízkymi percentami pozitivity. Skôr by som sa pýtal, do akej miery hon za veľkými počtami účastníkov a výsledný časový tlak, kompromitoval už i tak prirodzene nízku senzitivitu použitého rýchlotestu."
Gitus
Gitus » simetra | 3.11.2020 09:42
Ten test vyzera ako tehotenský, aj tak funguje. Netreba to zase moc dlho odcitavat. :D
U nas sme tiez vonku testovali a mali sme aj pozit ludi,ak by to nefungovalo kvoli zime, tak by to asi nefungovalo vo vseobecnosti, nie? Lebo potom by to znamenalo ze testy nefunguju vsetky rovnako, ak u jedneho dobre zareaguje a u dalsieho kvoli zime nie.
To by sa asi nedalo uz spolahnut absolutne nanic
nikav
nikav » simetra | 3.11.2020 09:46
Tu bohužiaľ platí : "práca chvatná - málo platná". Pre premiéra zrejme platilo "cieľ svätí

prostriedky". -SAD-
simetra
simetra » Gitus | 3.11.2020 09:54
Peter Visolajský: "Keďže teploty týchto dní sú pomerne nízke, upozorňujem: Chemická reakcia, ktorá je podstatou testu musí prebiehať pri teplote, ktorú udáva výrobca testu (napríklad pri Panbio COVID-19 Ag Abbott je to 15-30°C https://www.globalpointofcare.abbott/.../panbio-covid-19...). Je preto potrebné aby sme túto teplotu setov pri testovaní dodržali, inak hrozia nesprávne výsledky testov."





https://i.postimg.cc/5yyQBy5Z/valid.jpg
neznámy
neznámy » Gitus | 3.11.2020 10:52
Tie reverzy čo spomínaš ty, sú v tom linku spomenuté tiež :-) ale nie vo význame odchodu domov, len vo význame súhlasu/nesúhlasu so zákrokom :-).Je nezmysel aby si šla automaticky domov ak napríklad nechceš aby ti dali infúziu, neznamená to hneď že odmietaš všetky ostatné liečebné procesy, ktoré podstupuješ a musíš ísť domov. Našťastie to tak nefunguje. To by sme dopadli.
Gitus
Gitus | 3.11.2020 11:31
Opakujem, ak sa nechces dat liecit(a tyka sa to aj infuzii) nema zmysel aby si bol v starostlivosti lekarov. Asi nesuhlasis z liecbou ktoru ti ponúkajú, tym padom tam nemas co robit.
. Budes si vyberat infúzie? Ty kde si porosim ta :D
Tento liek o 15 si sam ale ten o 18 uz nechcem?
To kde tak funguje? :D prosim ta :D
neznámy
neznámy » Gitus | 3.11.2020 11:41
A ja ešte raz opakujem, že to neznamená, že musíš ísť domov a že ťa donútia podpísať reverz :-D. Veď to by bol zase nátlak aby s niečím súhlasila a niečo podpísala :-).
A tá infúzia bol samozrejme príklad, ktorý mi napadol, súhlasiť a nesúhlasiť sa dá so všeličím, vyber si niečo iné keď chceš ;-). Kde to teda funguje tak, že ťa nútia podpísať reverz? Ktorá nemocnica môže odmietnuť poskytnúť zdravotnú starostlivosť? :-) Ktorá nemocnica pošle rodičku do prdele lebo odmietla test na koronu? :-D Veď sa už normálne nad tým zamyslime a nevymýšľajme si hlúposti.
A to s tými liekmi je hlúposť. Poznám ľudí čo lieky odmietli z logických dôvodov a urobili dokonca dobre a ušetrili si problémy. Je veľa dôvodov, prečo by si si mala dozerať na liečbu a zvažovať všetko čo prijímaš. Ako si sama totiž napísala, každý zodpovedá za svoje telo v prvom rade sám, a teda aj za liečbu. Ostatní to musia rešpektovať, nie sme v stredoveku.
Gitus
Gitus | 3.11.2020 12:14
A ja naposledy opakujem.
Ak prides do nemocnice a nesuhlasis s poskytovanou liečbou, naco by si tam logicky ostaval?naco tam budes ked ti nemaju co ponuknut. Samozrejme ze lekar povie ze teda kludne chodte domov, ked nesuhlasite, a podpisete mi papier ze nesuhlasite s vysetreniami a liecbou a ze mozno aj zomriete ked odidete. Preco by si to nepodpisal?jezisi kriste :D
Tebe uz to trosku prerastlo cez hlavu a za kazdou beznou vecou vidis spiknutie. To ma mrzi.
neznámy
neznámy » Gitus | 3.11.2020 12:21
To nie je pravda. Ty sa automaticky domnievaš, že ten človek bude chcieť odísť, predtým si tvrdila, že musí odísť, už sa posúvame. Ten človek odmietne jeden zákrok, to neznamená, že nepotrebuje druhý. Čiže v danom prípade by povedal rodičke tu mi podpíšte reverz, že nechcete aby sme vás odrodili vďaka testu na koronu a choďte domov? :-D:-D Gituš, uvedomuješ si do akých absurdností už zachádzaš?
Vieš mi napísať aspoň jedno spiknutie, o ktorom som písal? :-D Vymýšľaš si aby to lepšie vyzeralo.
simetra
hrabeti
hrabeti » Gitus | 3.11.2020 21:00
Nesnaž sa vysvetľovať, s ráciom tu nepochodíš, je to strata energie :)
Ale -THUMBSUP- za snahu.....
hrabeti
hrabeti | 3.11.2020 21:13
Ty nie si autorita, ktorá má rozhodovať o tom, ktorá choroba je a ktorá nie je riziko.
S chrípkou tu už nejaký ten rok žijeme, poznáme jej nebezpečnosť a riziká, ale teraz je tu nová choroba, o ktorej sa zatiaľ nič moc nevie a autority, ktoré tomu rozumejú, rozhodli, že je treba byť opatrný a lepšia je zbytočná prevencia, ako potom nezvládateľné problémy.
Avšak každý to máme nastavené inak.
Pre mnohých je nezvládateľným problémom už jedno posraté rúško a pár obmedzení.
Keď budú známe parametre nového vírusu a zistí sa, že tu už s nami ostane a nehrozia väčšie problémy a pandémie, že je to ozaj tá chrípôčka, testovať sa prestane...

Tvoje slová by dávali zmysel, keby tu bol Covid už dvadsať rokov a zrazu by si zmysleli, že sa naň bude testovať a chrániť pred ním rúškami. Vtedy by som s tebou dokonca súhlasil, že vyžadovanie rúška a testovanie je zbytočná buzerácia.
Ale ak toto isté tvrdíš v čase, keď je to choroba nová a ani odborníci sa nedokážu zhodnúť, nakoľko je riziková.....tak sorry.
Ešte to zopakujem - radšej neškodná, opakujem, NEŠKODNÁ, prevencia, ako skutočné a škodlivé problémy.

Niečo mi však hovorí, že za vašim odporom nie je rozum a rozumné obavy.....
Ako keď psíka dovezú k veterinárovi, ani nie na nejaký zákrok, ale povedzme len na zmeranie teploty.
Tiež vrčí a seká okolo a bráni sa tomu, hoci mu to nijako neublíži.
Robí to preto, lebo bráni svoje ústavné práva, alebo je to preto, že nerozumie, čo sa deje, nechápe a má strach, je vydesený?
neznámy
neznámy » hrabeti | 3.11.2020 21:46
Ani jeden z nás nie je autorita :-). Povedzme, že autorita je zákon a ten vraví, že to nie je šírenie nebezpečného nákazlivého ochorenia.
To čo píšeš vnímam a beriem, pokiaľ je to tvoj názor a netlačíš ho druhým do hláv a nesnažíš sa svoj pohľad na zodpovednosť vnútiť urážlivo a povýšenecky druhým.

Netreba sa ospravedlňovať. Chceš to radšej prehnať aby si neľutoval. Ja mám radšej funkčný štát s dodržiavaním ústavy a zákonov, funkčným zdravotníctvom a ekonomikou a myslím si, že opatrenia sa dajú robiť aj rozumnejšie a citlivejšie. :-)

Posledný odstavec je ego s nabalenou emóciou :-). Bez hodnoty.

Ktorí odborníci vlastne boli za celoplošné testy?
Stránka:
< 15 16 17 18 19 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...