mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Voľný pokec - 

Celoplošné testovanie

Magnician
Magnician » emanuel | 31.10.2020 17:21
Satanova sila je hlavne v tom,že neveríme v jeho existenciu:)
hrabeti
hrabeti » simetra | 31.10.2020 17:45
Tak aj ja už to mám za sebou a tiež som negatívny.
Test bol prekvapivo príjemný, vyslovene som si to užíval.
Naštvalo ma iba to, že ostatných sa zdravotníčka pýtala, do ktorej dierky to chcú, mne takú voľbu k dispozícii nedala... :(

A veľmi ma pobavilo na facebooku vyjadrenie nemenovanej osoby, ktorá pomoc od pár desiatok, možno stoviek, neviem, rakúskych, vojenských lekárov, označila za vpád cudzích vojsk -ROFL-
Ailin
Ailin » hrabeti | 31.10.2020 18:01
Ja to beriem tak, že ak len trochu môžem pomôcť k spomaleniu šírenia, tak to jednoducho urobím, nič ma to v podstate nestojí. Ľudia by to nemali brať politicky, nemali by sa pozerať na to, kto to navrhol, kto to zrealizoval ale na to, že ak je aspoň nejaká nádej aby to pomohlo, tak pomôžu. Ten odber mne príjemný nebol, ale dalo sa to prežiť. Je to asi individuálne.
simetra
simetra » hrabeti | 31.10.2020 18:08
Neohováraj!!!


Áno, okupácia juhu Slovenska vojenskými lekármi, ktorí narušili našu suverenitu dobrovoľnou pomocou pri testovaní!!!
simetra
simetra » Ailin | 31.10.2020 18:14
Sme negatívni, pozitívne naladení :)

Dúfajme, že po pretestovaní PCR testami by sa negativita potvrdila, ale nebudem to už preverovať.
hrabeti
hrabeti » Ailin | 31.10.2020 18:15
Tiež to tak beriem.
Ale niekomu, kto všade vidí nanočipy a jašterov.....a pár vojenských lekárov z iného štátu je pre neho vpád cudzieho vojska.... to nevysvetlíš.
Zmietajú nimi emócie a iracionálny strach zo všetkého. Sú ako vyplašené zvieratá.
Keď sa splašia kone, tiež im budeš zbytočne vysvetľovať, že sa nemajú čoho báť.
No a potom tu máme takých ľudí - politikov, ktorí túto ich slabosť účinne zneužívajú a zámerne ich plašia, s jediným úmyslom.
Aby sa znovu dostali k opratám oni a profitovali z toho.
A tieto hlúpe koníky sa rady nechajú od nich strašiť a plašiť....čo už.
hrabeti
hrabeti » simetra | 31.10.2020 18:16
Chcela si napísať dobrovoľnou pomocou pri čipovaní, nie?
Inak ja som so svojim čipom spokojný, funguje ako má a skoro vôbec ho na mozgu necítim.
-THUMBSUP-
simetra
simetra » hrabeti | 31.10.2020 18:22
Za toto Ti dávam like :)
Ailin
Ailin » simetra | 31.10.2020 18:34
Práve som si pozrela štatistiky zverejnené dnes za piatok a aj keď sa to možno niekomu nezdá, ale vyzerá to lepšie. Nechcem to zakríknuť, ale snáď, ten zákaz vychádzania posledný týždeň a to testovanie za minulý týždeň na Orave prinieslo aspoň maličké ovocie. Pribudlo síce 2573 prípadov z 18 074 testov, ale pomer testov a pozitívnych klesol na 14% z 20 % (taký tam bol po minulé dni a už sme sa blížili k Česku s 30%) a konečne po dlhom čase nenarástol počet hospitalizovaných.
neznámy
neznámy » hrabeti | 1.11.2020 00:18
Ani zákon ho nepozná, natoľko je jasná jeho definícia :-).
Podľa tvojej vlastnej definície nie je rozoberanie myšlienky mŕtveho ohováranie :-D. Takže si si zvolil zlý príklad. Pokiaľ teda nepreberáš myšlienku mŕtveho s vopred jasným cieľom ho negatívne a klamlivo vylíčiť. Aký vývoj teda sledovala simetra svojou správou? :-) Tuto ale je jasná možnosť ju rozoberať s jej pôvodcom a nie si pýtať vysvetlenie od druhého, ktorý to nepísal a nemá z kade vedieť, čo tým básnik myslel ;-). Pôvodca žije.

Keď prídeš s kiahňami do nemocnice, tak kiahne sú príčina tvojho príchodu. Ak prídeš rodiť, tak prídeš rodiť ;-). V tvojej analógii by to teda bolo tak, že prídeš s kiahňami do nemocnice a oni by ti začali robiť kolonoskopiu :-D. Teda vyšetrenie, ktoré nepotrebuješ aby ti kiahne vyriešili. Zlý príklad aj pochopenie prípadu.

Všimol som si, že ľudia ktorí nemajú argumenty si zvyknú pomáhať jaštermi a nanočipmi aby argumenty vytvorili. Ty a náčelník ste tu jediní, ktorí tieto veci spomínajú. Je to typické pre typ ľudí tzv.: konšpirátori loviaci konšpirátorov. :-) V stredoveku lovci čarodejníc :-D. Dúfam, že tvoja dojnica nechytila od mojich správ zápal vemena, inak neviem čo so mnou bude :-D. Ale asi ma len zaplavíš ďalšími robotmi či čo.

https://www.pravny-poradca.sk/ohovaranie
neznámy
neznámy » Ailin | 1.11.2020 00:26
Tých argumentov je dosť hlavne nepolitických. Politické sú už bonus.
simetra
simetra | 1.11.2020 06:53
Chcela som vedieť, čo myslí nemenovaný človek pod postom, ktorý verejne zdieľa na verejnej sieti sociálnej. Keďže som bola požiadaná ešte ako priateľ, aby som nekomunikovala s nemenovaným človekom formou reakcii na posty, ktoré zdieľame (vysvetlenie....na mojom profile sme debatovali a nemenovaný človek nezdieľal so mnou moje názory, na čo som bola požiadaná, aby sme teda vzájomne na seba nereagovali a ja som dotyčnému nemenovanému človeku samozrejme vyhovela), tak som mala záujem vedieť, čo myslí nemenovaná osobou postom, ktorý verejne zdieľa.

Ak by mi bolo napadlo, že nemenovaná osoba s týmto bude mať nejaký problém, zoberie to osobne, urazí sa a navyše to bude brať ako ohováranie, tak by mi bolo jasné, že zaujímať sa o myšlienky nemenovanej osoby nemá absolútne žiadny zmysel a obsah jeho myšlienok tým pádom nemajú pre mňa žiadnu hodnotu.


Navyše si myslím, že nešlo o žiadne súkromné informácie o nemenovanej osobe, nešlo o nepravdivé výroky o konkrétnej osobe.

Čiže je Ti už snáď jasné, že som sa len držala požiadaviek nemenovanej osoby, ktoré mi vyslovila, akceptovala som jej návrh, čiže sa mýliš v tom, čo píšeš.


Absurdné, smajlík, toto všetko, fakt.


EDIT: Pôvodne som tu napísala Tvoje krstné meno, kedysi to tu bolo úplne normálne, že sme sa aj menami oslovovali verejne, nielen nickmi. Ale asi je to zasahovanie do súkromia, takže za to pôvodne napísané meno sa ospravedlňujem.
simetra
simetra » Ailin | 1.11.2020 07:04
Ja verím, že sa bude situácia vyvíjal priaznivo. Minimálne ja preto urobím všetko, čo môžem a viem, u seba.
hrabeti
hrabeti | 1.11.2020 08:03
Čiže čo zákon nepozná, to neexistuje?
Je taká vec, volá sa to slovník, nájdeš aj online.
Garantujem, že ohováranie tam je veľmi jasne definované.
Neviem o tom, že by význam každého slova podliehal schváleniu parlamentom.
Ale po vzore pani doktorky Krajníkovej môžeš význam slova ohováranie vyhlásiť za NU-LI-TNÝ! :)

Ak prídem rodiť a je šanca, že mám kiahne a povedia mi, že sa chcú jednoduchým testom presvedčiť, či kiahne nemám, že do päť minút
je to hotovo, povedz mi jeden rozumný dôvod, prečo mám začať robiť Zagorku a vyvádzať, ako keby ma drali z kože?
Na toto mi odpovedz.... len z princípu?

Jaštery a nanočipy sú len hyperbola, vzniknutá z frustrácie z nemožnosti vysvetliť vám iracionálnosť vášho strachu. Zrovna ako tým vyplašeným koníkom.
Asi vás treba fakt len upokojujúco potľapkávať po zadočkoch a počkať, kým to prejde....
marcie
marcie » simetra | 1.11.2020 08:34
my tiež, skôr by nás však zaujímalo, či sme to už mali, na ja r sme boli chorí, ja vo februári a cítila som strašnú únavu asi 3 týždne, mala som pocit, že už sa nikdy nedám dokopy aby som mohla normálne fungovať
simetra
simetra » Ailin | 1.11.2020 11:22
Včera otestovali PCR testami až 22 000 ľudí :O
Pozitívnych bolo 2 282 (opakujem....pri testoch PCR).
neznámy
neznámy » simetra | 1.11.2020 14:31
A ja vravím, že je na to jednoduchá a priama cesta. Spýtať sa :-). Za otázku ti nikto nič nespraví :-). Pokiaľ viem dobre nešlo o to, že si mala iný názor ale o to ako si ho prezentovala. Ale dosť, ja tieto veci riešiť viac nebudem a nepovažujem za spravodlivé tu niečo písať bez toho aby sa dotyčný mohol brániť, je to zbabelé. Už som sa vyjadril, že sa na ohováraní podieľať nebudem a očakávam, že to budeš rešpektovať. Vďaka rôznym slovíčkam tu riešime niečo úplne iné ako je téma, ktorú si sama založila.

Je to absurdné len preto, lebo sa na to pozeráš len zo svojej strany a nemala si odvahu si to vydiskutovať s tým človekom, s ktorým si mala, kým sa ešte dalo. Kvôli zabednenosti a ignorovaniu.

Neviem prečo riešiš meno, Zdenka.
neznámy
neznámy » hrabeti | 1.11.2020 14:41
Kdeže. Básnik tým chcel povedať niečo iné, len by to chcelo dlhšie uvažovať. Ani zákon, ktorý trestá správanie podobné ohováraniu, nemá jasno v samotnej definícii ohovárania a skôr definuje jeho dôsledky. Čo ponecháva voľnú ruku pohľadom na to, čo ohováranie je. A skutočne, keď sa spýtaš 100 ľudí, dostaneš rôzne pohľady na tú tvoju základnú definíciu :-). Netreba mi gratulovať, nemám sviatok :-).

Keď prídeš rodiť, kiahne ti neriešia. Čiže ťa ani nebudú do takého čohosi nútiť. Ty ako pacient nemáš čo udávať rozumné dôvody. Podľa zákona ti nemôžu spraviť to, čo sám nedovolíš, okrem zákrokov potrebných pre prežitie. Hovorí sa tomu právo na súkromie, je to v ústave, tvoje dôvody sú tvoje dôvody :-). A teba do nich nič, aj keby boli hneď neviem ako rozumné, tak ti ich tá rodička nie je povinná kvačkať na nos :-). Tak funguje právny štát. Mal by. Ale môžeš samozrejme ísť do nemocnice a robiť anketu :-D.

Je to len vytváranie umelého argumentu. Isto má na to aj psychológia nejaký pojem, je to častý jav, dnes určite. Aj tá snaha ponižovať prirovnaním ku koníkom je len diagnóza s egom v pozadí :-).

A už sa láskavo vráťme k téme, kvôli hlúpostiam tu spamujeme fórum.
simetra
simetra | 1.11.2020 15:12
Však píš k téme :)
hrabeti
hrabeti | 1.11.2020 15:39
Vidím, že si tiež jedným z právnikov z vysokej školy života :)
To, že zákon priamo vo svojom znení nedefinuje ohováranie, vôbec nič neznamená.... významy slov definujú slovníky, nie zákony a pokiaľ zákon potrebuje nejaký špecifický výraz použiť pri výklade, tak by bol v tom zákone zadefinovaný tak, ako je to pre potreby zákona nutné, pre zákonodarcov by to vôbec nebol žiadny problém.
Jediné čo z toho vyplýva je to, že pri tomto zákone sa zaobišli bez tohto konkrétneho pojmu a vystačili si so zadefinovaním dôsledkov nejakého škodlivého správania.
A stále nechápem, prečo sa tu rieši to, že zákon tento pojem nepozná.
Nie sme pred súdom a tento pojem si použil ty.
Preto je namieste chápať ho tak, ako je definovaný v slovníku a to je tak, ako som už uviedol vyššie.

Ja napíšem prirovnanie ku kiahňam a ty to berieš doslovne....rozumieš, čo je to prirovnanie?
Keby sme tu mali epidémiu kiahní, tak by sa pokojne mohlo stať, že by ti ich v nemocnici pred prijatím na akýkoľvek zákrok riešili, ergo testovali ťa na ne.
Bolo to PRI-ROV-NA-NIE.
Pokiaľ je riziko, že sa lekársky personál a ostatní pacienti nakazia potenciálne vážnou chorobou, tak tvoje právo na súkromie si môžeš strčiť. Tak funguje právny štát v čase núdzového stavu. A môžeš sa aj postaviť na hlavu, núdzový stav bol vyhlásený.

Zopakujem tú otázku znova, ako človeka ma to zaujíma - prečo odmietla to otestovanie? Mám právo pýtať sa, rovnako ako ona má právo neodpovedať. Avšak to neodpovedanie tiež o niečom svedčí. A síce o tom, že rozumný dôvod na to nemala. Jednoducho to bolo z trucu :) Ako malé decko, lebo môžem a ja a ja a ja....ja môžem.

Mimochodom, negratuloval som ti, čítaj pozorne, lebo ak takto čítaš aj, povedzme, zákony, môže sa ti to dosť vypomstiť....
Stránka:
< 13 14 15 16 17 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...