mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Príroda a zmysly - 

Veríte v silu liečivých kameňov? Používate ich?

damara
damara | 24.4.2016 12:22
DRAHÉ KAMENE

V drahých kameňoch sa vyskytujú základné vibračné vzory, ktoré sa prejavujú najmä rôznymi farbami a kryštalickými štruktúrami. Všetko toto stelesňuje zákony a usporiadanie kozmu. Milióny rokov ich zušľachťovania kamene doviedli do dokonalosti. Majú v sebe ochranné a posilňujúce vibrácie Zeme, pretože vznikli v jej vnútri. Obsahujú aj vesmírnu energiu cez svoju farebnú škálu a tak spolupôsobia so silami Zeme aj vesmíru a potom nám tieto sily ďalej sprostredkúvajú. Nosením či prikladaním kameňov na telo prichádza k zušľachťovaniu svojich vibrácií. Odstraňujú rôzne zábrany, napätie, nechávajú prežiť vnútornú jednotu, životnú radosť a tvorivosť, pridávajú na prirodzenosti človeka a na súlade samého so sebou.
Najjednoduchšou cestou ako sa vystaviť vplyvu kameňa je nosenie ho ako šperku, pretože takto priamo pôsobí na naše energetické telá. Zároveň priamo ovplyvňuje naše fyzické telo, harmonizuje ho a podporuje cestu k rýchlejšiemu uzdraveniu. Najlepšie je prikladať kameň priamo na postihnuté miesto. Vibrácie kameňa odstraňujú energetické blokády, ktoré sú príčinou chorôb. Pri takomto liečení je najvhodnejšie aspoň 20 minút uvoľnene ležať a prevádzať ho minimílne 7 dní v pravidelnom čase. Tiež je dobré prikladať kamene na energetické cenrá- čakry. Pri dlhodobej chorobe je dobré nosiť príslušný kameň priamo na postihnutom mieste alebo čakre. Na pripevnenie kameňa je potrebné ušiť si vrecko z prírodného materiálu a to pripevniť na telo.Obľúbené sú aj tinktúry, ktoré si vyrobíme tak, že kamene necháme cez noc ležať v pohári vody. Takúto vodu potom pijeme. Vibrácie kameňa sa ešte zvýšia. ak sú pár hodín vystavené na slnku alebo pri mesačnom svite. Kamene sú vhodné aj pri meditácii.

Ja osobne mám veľmi rada malacit, hematit a achát. Momentálne síce nemám ani jeden z nich, pretože sa mi poškodili - asi priveľa negatívnej energie. Idem si kúpiť nové.
lak
lak » damara | 24.4.2016 13:35
dobra tema :) mam ich kopu, ale momentalne nosim viac menej len dva - striedam perly a opal.. este som ich ani nenabijala -BLUSH-
neznámy
neznámy » damara | 24.4.2016 14:33
Dva roky nosím na krku dva náhrdelníky ... orgonit so smaragdom a karneol.
Dávam ich dole len vo výnimočných prípadoch...keď ich napr. nabíjam ...počas splnu...:)
Spím s nimi, sprchujem sa s nimi, mám ich aj v práci...bez nich sa cítim nekompletná...:)
neznámy
neznámy » damara | 24.4.2016 14:40
ja si skor myslim, ze "pomaha" samotna viera...
takze ked budem verit, ze ma ochrani metla zavesena na krku tak tam nemusim nosit "šutre" :)
neznámy
neznámy | 24.4.2016 17:18
Hej, a ked si das jed a budes verit, tak sa ti nic nestane. Vsetko tu ma nejaky vpliv, nemusis ho citit priamo. Stale su tu zakony, nemam kamen, mam privesok ktory nosi urcitu myslienku, a pomaha mi.
Ale rozmyslam ze si necham doviezt nejaky obr suter dam tam vodu a umiestnim ho do obyvacky... -COFFEE-
neznámy
neznámy | 24.4.2016 17:26
Prezradíš, aký máš prívesok? Ja mám tiež jeden prívesok, ktorý nosí určitú myšlienku, ale moc mi nepomáha.

To s tým jedom, to stojí za uváženie, premýšľam, či to mám vyskúšať.
neznámy
neznámy | 24.4.2016 17:34
to by musela být kamenná nádoba.
kdysi dělávali takové vědra.
to je asi nejpraktičtější využití šutrů co kdo vymyslel.
betonová náhražky jsou strašné ty vymysleli pekelní lidé.
http://media.novinky.cz/496/224967-original1-yvljr.jpg
neznámy
neznámy | 24.4.2016 17:41
a tohle je základní problém proč začali být lidé na zemi nespokojeni. opustili kámen sběr a lov a začali zemědělčit..
http://images.slideplayer.cz/8/2333069/slides/slide_4.jpg
neznámy
neznámy | 24.4.2016 17:44
Zlaty privesok sestcipa hviezda v kruhu, uprostred kriz. Nevyhoda takehoto nabijania je ze noekedy vedia tie myslienky zdivociet, treba ich mat pod kontrolou. Preto by bol mozno pte teba kamienok vhodnejsi.
Naco jed? Bezny zivot staci.
neznámy
neznámy | 24.4.2016 17:51
Ach ty pekelny ludia furt nieco vymyslaju -NOOO- chcel som nieco z indonezie tam to predavali vsade na trhoch, len teraz na to nemam love, tak je to v krabici s nazvom "tie sekundarne zalezitosti"
neznámy
neznámy | 24.4.2016 17:51
Máš pravdu. Aj život vie dosť otráviť.
:)
neznámy
neznámy | 24.4.2016 17:53
Pekny, co to je? A ako sem davate obrazky?
neznámy
neznámy | 24.4.2016 17:57
Nosis ho bezne? Je velky,vyzera to na cca 100 gramov.
damara
damara | 24.4.2016 18:03
Možno ťa to bude zaujímať
SMARAGD
Tvrdosť: 7,5-7,7
Farby: žiarivá smaragdová zelená, svetlo a tmavozelená. Je priehľadný až priesvitný so skleneným leskom.
Vlastnosti: Reprezentuje rast a obnovu tela, myšlienok aj konania na všetkých rovinách. Jeho mierna žiara pôsobí na naše energetické telá a tak odstraňuje blokády, príčiny chorôb a napätie. Omladzuje a občerstvuje celú našu bytosť. Rozširuje schopnosti, aj ich prehlbuje a zaručuje rast blahobytu. Jedinečným spôsobom nás spája s prírodou a jej bohatstvom. Zelené svetlo smaragdu prináša mier, lásku a obetavosť. Učí dávať veci do súladu s prírodnými silami a obnovuje nás. Telo aj duša sa regenerujú a prežívajú znovuzrodenie, v ktorom je láska a harmónia.
Zdravie: Silné a liečivé sily smaragdu ľudia oddávna využívali na omladzovanie a regeneráciu. Má mnohostranné využitie najmä pri chorobách a únave očí.Vtedy ho treba prikladať do očných kútikov, alebo umývať smaragdovou vodou. Uplatní sa při liečení bakteriálnych infekcií, angíny, hnačke a otrave potravinami. Vtedy sa má jeden kameň nosiť a zároveň piť smaragdovú vodu. Podporuje liečbu plynatosti, choroby žlčníka, srdečnú slabosť, pálenie záhy a žalúdočné vredy- vtedy sa prikladá na postihnuté miesto. Umývanie smaragdovou vodou sa doporučuje aj v prípade bradavíc aj rakoviny kože.Ďalej ustaľuje krvný tlak, epilepsiu, vynechávanie pamäti. Lieči maláriu, dnu a reumu. Pomáha aj pri bolestiach hlavy a tiež sa používal pri pôrodoch.
Znamenie: najlepšie Býk a Rak

KARNEOL
Tvrdosť: 6,5-7
Farby: žiarivočervená až hnedočervená, žltooranžová a žltá. Je priesvitný a má sklenený lesk.
Vlastnosti: Obsahuje v sebe farby zapadajúceho slnka. Prebúdza pocit príslušnosti k Zemi a jej darom. Učí nás zamerať svoju pozornosť na súčasnosť, naplno prežívať každý deň a s radosťou plniť každodenné úlohy. Je významný pre tých, ktorrí sú zmätení, roztržití, majú nestáleho ducha a ťažšie si hľadajú svoj životný smer. Necháva voľne prúdiť energiu a vitalitu, prebúdza tvorivosť a kreativitu.
Zdravie: Povzbudzuje a uzemňuje a tým pomáha pri nedostatku motivácie. Používa sa na prečistenie krvi a aj pri otravách. Pomáha liečiť poruchy krvného obehu, hromadenie krvi, kŕčové žily. Je dobrým pomocníkom pri zažívacích ťažkostiach. Podporuje optimálne trávenie a spracovanie potravy. V tomto prípade sa má prikladať žltý karneol na tretiu čakru a oranžový na druhú čakru. Pomáha aj pri neplodnosti a impotencii, kedy sa prikladá oranžový karneol na druhú čakru. Pri pečeňových problémoch sa môže prikladať, alebo sa ním masíruje oblasť pečene a zároveň prikladáme žltý karneol na tretiu čakru.
Zmierňuje aj reumu, zastavuje krvácanie a ochraňuje pred infekciami a teplotami. V minulosti s ním liečili aj zádumčivosť a nervové poruchy.
Znamenie: Najlepšie pre Barana- červený, pre Blíženca –žltý a je vhodný aj pre Pannu a Raka.
neznámy
neznámy » damara | 24.4.2016 19:20
Ďakujem:)...vidíš?...to som ani nevedela. Vybrala som si ich podvedome...som rak s asc. panny...takže fajn:)
neznámy
neznámy | 24.4.2016 19:51
život je smrtelný jed. musí se brát jen po kapkách nejlíp v homeopatickém množství.
neznámy
neznámy | 24.4.2016 19:54
naco tahat šutry z indonésie tady jich je všude pod nohami habaděj.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 24.4.2016 20:03
neznámy
neznámy » damara | 24.4.2016 20:06
jediny kamen, ktory niekedy nosim (okrem jedneho darovaneho, ktory si uz nepamatam a stratila som ho) je prsten s velkym vsadenym neopracovanym opalom, ale nosim ho len ked som psychicky uplne v pohode

neviem si to celkom vysvetlit ale vzdy ked som ho mala v stave kedy som sa necitila dobre, mala som pocit, ze mi neprospieva....neviem to dost dobre uchopit ale uplne mi ako keby zosilnil vsetko negativne co som citila, znie to blbo, ja viem-PUH-

a to som na taketo veci nikdy neverila ale tento prsten je fakt specificky, isty cas som k nemu pristupovala tak trochu ako k nejakemu zakliatemu zrkadlu z hororov:D proste silna energia, niekedy dobra, niekedy zla v zavislosti od toho ako som na tom bola a na 90% som si ista, ze si to nenamyslam ale to je asi na posudenie niekoho kto sa kamenom naozaj venuje

aha tak uz som si nieco podobne nasla na nete
neznámy
neznámy » damara | 24.4.2016 20:40
Věřím, že mají vyzařování a cítím to, akorát je třeba moc nemůžu nosit. Náušnice vůbec, přívěsky někdy. Takové ty "duchovní" kameny mě ulítávaj, takže za mě mám nejradši černé, protože mě uzemňují a ty nosím v kapsách, tj. oblast 2.čakry. Dělá mi dobře černý turmalín (skoryl) nebo vločkový obsidián.
Růženín je taky fajn, ale v kombinaci s těma černýma je to nejlepší. Ale opět jako náušnice a přívěsky to nemůžu nosit. Mám v horoskopu obsazeny skoro samé pohyblivé znamení, takže s uzemněním jsem to měla vždycky složitější, takže to radši moc nepřeháním s těma "zářičema". :-)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...