mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Príroda a zmysly - 

Veríte v silu liečivých kameňov? Používate ich?

damara
damara » lak | 25.4.2016 09:32
PERLA
Tvrdosť: 2,5-4
Farby: biela, krémová, ružová, žltkavá, modravá, strieborná, zlatistá, šedá s rôznym tieňovaním a čierna. Je nepriehľadná, na povrchu mierne priesvitná a má hodvábny lesk.
Vlastnosti: V Indii jej pripisujú vlastnosti Božej matky – krásu, miernosť, ochranu, starostlivosť a silu. Predstavuje ženskosť. Symbolizuje nám, že všetky bolestivé skúsenosti znamenajú zároveň možnosť rastu, pokiaľ ich nezapudíme a neignorujeme, ale ich obklopíme láskou, starostlivosťou a tak sa ochránime pred ďalšími zraneniami. Všetko dobré aj zlé berieme ako základ pre vyššiu harmóniu a krásu. Učí nás dosiahnuť dokonalosť, pokiaľ sa o seba aj iných s láskou staráme. Zbavuje nás zatvrdilosti, pomáha spracovať citový balast. Dáva pocit bezpečia a pochopenia pre kozmické súvislosti. Hovorí sa o nej, že chráni pred nebezpečenstvom a nešťastím. Pomáha zmierňovať starosti a biedu. Keďže perly intenzívne prijímajú aj odrážajú všetky vibrácie, treba ich občas energeticky očistiť v čistej morskej soli, hlavne vtedy, ak ich nosil niekto cudzí.
Zdravie: Obsahujú veľa vápnika a preto sa používajú pri jeho nedostatku. Pre tento účel sa má nosiť celý náhrdelník z periel, lebo jedna sa môže rýchlo skaliť. Perly vyjasňujú pocity a záporné emócie a tak podporujú fyzickú očistu a vylučovanie.
Znamenie: Rak, Ryby, Váhy, Kozorožec- čierne perly.

OPÁL
Tvrdosť: 5,5-6,5
Farby: bezfarebný až mliečnobiely. Kvôli obsahu vody žiari dúhovými farbami. Môže byť aj žltý, modravý, oranžovočervený alebo,ohnivočervený, zelený aj čierny. Je priesvitný s perleťovým a mastným leskom.
Vlastnosti: Na východe sa teší veľkej obľube, lebo spája v sebe klady ostatných kameňov. Robí nás prístupnejšími a naše vnímanie môže zdvihnúť až na kozmickú úroveň, pretože jeho svetlo sa delí na sedem farieb dúhy. Zjednocuje všetky farby spektra a tak oživuje a podnecuje sily a vlastnosti čakier. Pod jeho vplyvom sa naše vedomie zamerá aj na prehliadané životné oblasti, bez ktorých by sme neboli úplní. Podľa prevažujúcej farby zistíme jeho príslučnosť k určitej čakre. Pokiaľ nie sme ešte celkom duchovne vyvinutí, môžeme v jeho blízkosti pociťovať určitý nepokoj. Týmto spôsobom nás opál upozorňuje na naše slabosti a blokády a pripomína nám, čo nám ešte chýba ku spokojnosti. Tento kameň si volíme inštinktívne, keď chceme pracovať na určitej časti našej osobnosti. Je nutné ho z času na čas navlhčiť, aby nestratil hru farieb.
Zdravie: posilňuje srdce, oživuje a upokojuje. Používa sa pri chorobách žalúdka a čriev. Čierny opál zmierňuje depresie a odstraňuje strach z tmy. Na problémy so zažívaním je najlepší masový opál / oranžovočervený/ položený na druhú čakru a tiež posilňuje podbrušie.
Znamenie: Ryby a Rak – svetlý opál, Strelec, Vodnár a Škorpión- čierny opál, Baran – červený opál.
damara
damara | 25.4.2016 09:36
Ak vám opál neprospieva tak si vyberte iný kameň, ktorý sa k vám lepšie hodí - záleží aj od znamenia a signatúr vo vašom dátume narodenia - od farby, ktorá vám v dátume narodenia chýba.
milan08
milan08 » damara | 25.4.2016 09:42
samozrejme ze pouzivam ametyst a rystal ruzenin a pravidelne cistim pod tecucov vodou!
neznámy
neznámy | 25.4.2016 09:58
Kocur vie
neznámy
neznámy » damara | 25.4.2016 11:02
Ja aaaaaaaaaano, urcite.... kazdy den nosim naramok z onyxu a okrem nich mam doma rozne ine ale najviac ma pritahuje opal, asi pre svoju prekrasnu duhovu farbu :)
lak
lak | 25.4.2016 11:07
presne preto aj mna pritahuje -LOL- -COFFEE-
marcie
marcie » damara | 25.4.2016 12:19
áno, nosím náramky - striedam magnetitový a z krištáľových guličiek :)
neznámy
neznámy » damara | 26.4.2016 11:09
Verím v ich silu, mám odskúšané.
vevuska
vevuska » damara | 26.4.2016 21:03
Ja mám doma pri posteli viacero kameňov. Neopracovaný ametyst, ruženín, citrín, sodalit - ten mám pod vankúšom :), potom mám aj serafinit a labradorit. Potom ako náramky mám malachit, krištál, tyrkenit a ako prívesok mám magnezit, hematit, tyrkys aj ruženín :)
neznámy
neznámy » damara | 10.6.2016 16:06
neznámy
neznámy » damara | 12.6.2016 14:26
Mám veľmi rada kamene. Jedným časom som ich nosila ako prívesok na retiazke, teraz sa mi viac pozdávajú náramky, alebo neopracované kamene.
Momentálne je najobľúbenejší kryštál, ten mám aj ako drúzu, aj náramok. Takisto mám rada ónyx. No a najlepším priateľom ženy je diamant. Na ten nedám dopustiť.
Ale najnovšie uvažujem o mesačnom kameni.
neznámy
neznámy » damara | 15.6.2016 09:47
tak si ma predsa len nasiel, Pan Turmalin :)
cierny ako ja :)

nikdy som si ziaden kamen nekupila, zbierala som len take "POLNE", ktore ma na potulkach prirodou zaujali a tie som si vzdy nosila domov..
s mojou husky som akosi zazracne nachadzala velmi casto kamene v tvare srdca.

v nedelu som HO zbadala vo vyklade (nevediac co je vlastne zac). na nahrdelniku spolu so 16 achatmi (hadia koza) - visi gulicka TURMALINU.
vcera som tam sla a ked som pocula cenu, hoci som ju tak nejako tusila, koketovala som s myslienkou odolat mu :)
ale nakoniec som aj tak vedela, ze by som sa po neho vratila...

tak o nom prave citam, co je to za zazrak :)
neznámy
neznámy | 15.6.2016 10:09
Tak to je přesně ON. Tolik roků na tebe čekal. A teď si tě přitáhl. Milášek jeden -HEART-
neznámy
neznámy | 15.6.2016 10:26
podla tej stranky, na ktorej som ho nasledne po kupe nasla, vyrobili ho len nedavno.
ano, okolo Krystalie chodim casto a nikdy predtym som ho tam nevidela...
dlho sa u nich neohrial :)
damara
damara | 15.6.2016 10:35
Vlastnosti: Cielene zameraná energia turmalínu preniká až k najhlbším zábranam /ako laser/, a tak odstraňuje zhluky nižších vibrácií a nabíja nás novou silou. Potom nastupuje otvorenosť, sviežosť a jasnosť myšlienok aj tela. Týmto spôsobom sa usiluje o ďalší rozvoj našej osobnosti. Tvorí akýsi most medzi Nebom a Zemou. Dáva nám novú energiu, radosť zo života a sebadôveru. Mnohorakosť farieb predstavuje široké spektrum liečivých účinkov.
Zelený a bezfarebný turmalín má obnovujúci a omladzujúci účinok. Môže odstrániť chronickú únavu a vyčerpanosť. Posilňuje schopnosť držať sa svojich cieľov, ktoré sú nutné pre naše fyzické aj duchovné blaho. Pomáha dosiahnuť blahobyt a hojnosť.
Ružovočervený turmalín zjemňuje a zvyšuje vibrácie srdca a vyvádza nás z príliš tesných emocionálnych štruktúr, čím nám pomáha zbaviť sa strachu a starostí, ktoré znemožňujú prejavy lásky. Spája nás s krásou prirodzenou cestou napr. šport, hry, tanec a pod. K liečeniu sa zvlásť hodí ružový turmalín so zelenými okrajmi. Chráni najmä začínajúcu lásku pred zranením, aby sa mohla pokojne rozvíjať.
Modrý turmalín oslobodzuje naše myslenie od príliš tesných vzorov, ktoré nám bránia v inšpirácii.Zvyšuje vibrácie nášho ducha.
Čierny turmalín má veľmi silný ochranný účinok. Záporné energie nepohlcuje, ale ich odvádza od nás preč ako hromozvod. Zbavuje nás aj vlastných negatívnych emócií. Je veľmi vhodný pre toho, kto má sklony k žiarlivosti, úzkostlivosti a hnevu, ale aj tým, ktorí sú citliví na záporné emócie zo svojho okolia. Pomáha zamerať sa na svoj cieľ, lebo dáva disciplínu a vytrvalosť.
Zdravie: Turmalínové tyčinky je vhodné nosiť ako prívesok. Najlepšie je, keď sú prírodne zakončené. Pri prenose ich energie krúžime tyčinkou- špička oproti telu- v smere hodinových ručičiek nad postihnutým miestom. Na toto je najlepší čierny turmalín. Účinok môžeme zvýšiť ešte kryštáľom. Čierny turmalín pomáha pri nevoľnosti /aj cestovnej/ a závratoch. Tiež posilňuje pamäť. Pomáha pri chorobách nechtov, infekciách, zápaloch nervu a roztrúsenej skleróze. Doporučuje sa k mierneniu neuróz a na posilneniu čuchu. Pri odvádzaní negatívnych energií ho dávame špičkami dole na kolená či chodidlá. Zelený turmalín normalizuje krvný tlak a spolu s ružovým turmalínom odstraňuje blokády srdečnej čakry. Pôsobí proti bolestiam hlavy, zápalom, vredom, epilepsii aj tuberkulóze. Má aj preventívne účinky proti rakovine. Pri zápaloch krku a hrtanu je najlepší svetlomodrý turmalín.
Znamenie: Baran – červený, Váhy- ružový, Škorpión- červený a čierny, Kozorožec – zelený a čierny turmalín.
neznámy
neznámy » damara | 15.6.2016 10:39
:) mam v sebe silneho skorpiona, milujem skorpionov, takze ako inak ...
neznámy
neznámy » damara | 15.6.2016 11:12
Hodně mých ex-kolegyň jsem nalákala na měsíční kámen. Náramek na ruce (víra tvá) nám dokonale srovnal menzes -LOL-
Kolega vtipkoval, že i srnky menstruují ve stejných dnech.
Měla jsem období růženínů, bez nich jsem neusnula...porozvodová terapie pro choré sebetrestající myšlenky.
Známé jsem poradila vločkový obsidián na krk, pak se hustě pohádala s šéfem...
Z krabicového vína nám karneol udělal podařené víno :)
Ke karneolům - prý podporují sex - tak šup s nimi do postele a čekám, co bude - a ono prd, spali jsme jak zabití.
A pak věř všemu, co ti nakukají :)
neznámy
neznámy | 15.6.2016 11:16
vidis, ja som ako vzdy naopak, najprv kupim (navyse uplne neplanovane) a potom o tom studujem :)
neznámy
neznámy | 15.6.2016 11:28
Když se tak nad tím zamyslím, tak kromě karneolů v posteli, to byla intuice, která mě ke kamenům vždycky přivedla :)
Karneoly jsem nastudovala, plánovala akci... Ba ne, příroda si nenechá poroučet ;)
neznámy
neznámy | 15.6.2016 12:54
Karneol to má prešpekulované, jednu noc pôsobí blahodárne na spánok, to je predpríprava na noc ďalšiu, plnú vášne...nebude čas na spánok :)
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...