mesiac
Sobota, 4.5.2024
Meniny má Florián

Ľudská duša - 

vyklad sna

neznámy
neznámy | 11.1.2016 19:42
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Verím, že sa to už čoskoro udeje. :-)
nikav
nikav | 16.1.2017 11:46
Prosím ťa Modrá o láskavosť pozrieť sa pre mňa do tej knihy, čo symbolizuje plyšový medveď?
V sne nešlo veľmi o dej. Rozprávala som v malej skupinke ľudí, ako bolo rodine odobraté skoro dospelé dieťa s vysvetlením - "nechali sme si ho". Sedeli sme vedľa seba na gauči za prázdnym konferenčným stolíkom. Potom naskočil obraz ako foto spredu, teda bolo nás vidieť len od pol pása. Ja mojom mieste sedel plyšový medveď orieškovej farby mojej veľkosti a všetci hľadeli nepohnute dopredu, akoby na fotografa.

Vopred ďakujem. Ja som našla len rôzne výklady na živého medveďa.
Tá kniha ma bude zaujímať. :)
neznámy
neznámy » nikav | 16.1.2017 11:49
OK, večer, dúfam, že nezabudnem. :)
lak
lak | 16.1.2017 14:12
:D toto nema chybu :D uvazovala som o svojom sne spred roka, pridem sem a co nevidim -LOL-
neznámy
neznámy » lak | 16.1.2017 15:02
o tomto dopravnom sne? Ja som dnes mala sen v ktorom boli mimo iného i hračky, a okolo symboliky, na ktorú sa pýta nika som ráno v snari motala (hoc nie presne o plyšového medveďa, a ten samostatne v medosnari nie je) :)
neznámy
neznámy | 16.1.2017 15:10
Medvěd
- se proměňuje v plyšovou hračku: taková proměna je podmíněna spálením přírodních vztahů s matkou Zemí, spálením přesně těch vztahů, jimiž řecká mytologie popisuje boj bohů a gigantů, boj, v němž vítězství bohům přinesl až citový hrdina Hérakles
neznámy
neznámy | 16.1.2017 15:20
No jo, ale v tom sne sa na plyšáka premenila nikav, nie živý medveď..,... V moj sen sa odohraval v dome, hračky boli v herni na poschodí, boli to vlastne odložené hračky, no všetci obyvatelia domu boli práve v tej herni a hrali sa..... :) Ja som skúšala nájsť symbol draka i mimo snara ale nič moc som vlastne nenašla, v mojom sne v tom dome mala majitelka i obrovsku zbierku ligotavých drakov :)
neznámy
neznámy » nikav | 16.1.2017 16:14
vo filme A.I. Umelá Inteligencia od S.Spielberg predstavuje plyšový medveď hájtek hračku takzvaný "mech" čiže mechanická bytosť schopná citov ........

mechov vytvárali organi (organické bytosti - ľudia) mech macko kooperuje s mech dieťaťom a je jediný kto s ním je až do ponorenia do sna, no zvláštny to film tak len tak pre zaujímavosť
neznámy
neznámy » nikav | 16.1.2017 16:25
Keď si to tak čítam, tak ja by som sa zamerala na niečo iné ako na plyšáka a to v prvom rade na fotografiu.
V mojej knihe sa píše toto : "Fotografia, fotografovanie - opakovanie situácie. Usilujeme sa utvoriť si jasnejší obraz o človeku, alebo situácii, chceme ich teda vedome prijať. "
Nepíšeš, že by tú skupinu tvorila tvoja rodina, ale bavili ste sa o rodine, o niekom, kto mal byť odobratý, ale napokon ostal.
Ten sen sa zrejme týka teba a tvojej rodiny. Stôl predstavuje hlavnú náplň mysli a ľudia okolo, tak to mi pripomína rodinné konštelácie. Tí ľudia predstavujú teba a pomáhajú ti niečo ujasniť si.
Plyšového medveďa ako symbol som nenašla nikde, ale nevadí, pretože plyšový medveď je jednoducho tá najtypickejšia detská hračka, takže tvoja identifikácia s ním môže predstavovať všeličo, čo ti napadne, keď si predstavíš plyšáka.
Myslím si, že to "odobrali ho, ale potom sa ho rozhodli nechať si" nejako súvisí s tebou a s tým, že si sa stala hračkou niekoho, bez vlastnej vôle a že to nejako súvisí s tvojou rodinou, príbuzenstvom.
Plyšáka má každý rád, pretože plyšák neodporuje, je neškodný.
Ten sen mne teda príde tak, akoby si si chcela ujasniť niečo, v čom si si nie istá, ale podvedome to cítiš. pri fotografovaní - náhľade na tú situáciu si sa stotožnila s hračkou, teda s pocitom, že si príliš pasívna, alebo detsky zranitelná a niekto to možno zneužíva.
Hovorí sa... Byť hračkou v niečích rukách...
Tak to je asi všetko, čo mi napadlo, možno je to celkom inak. Skús si ten sen opätovne predstavovať a vžívať sa do neho, možno sa ti vyjasní, o čo ide. :)
neznámy
neznámy » nikav | 16.1.2017 16:52
Medveď symbolizuje ženskú prírodnú silu, matku-zem, ženskú sexualitu, nižšie negatívne inštinkty snívajúcej osoby, ale aj túžbu po kreativite, spirituálnu silu a moc. Strach z medvedieho ohrozenia predstavuje strach z ovládajúcej, dominantnej, pohlcujúcej ženy (matky, staršej sestry, akejkoľvek dominantnej ženy...) Podľa Junga sa cez „medvediu silu“ manifestujú negatívne aspekty nadradenej osobnosti. Plyšový medvedík v sne vraj symbolizuje detskú potrebu istoty....

Fotografia zachytáva okamžik, situáciu, výsek, spomienku.... určitý subjektívny uhol pohľadu. Dôležité je uvedomiť si, aký je pocit zo situácie na fotografii. Je to pocit istoty alebo neistoty? Moci alebo bezmoci?
Tak si to spoj a bádaj v sebe. :)
neznámy
neznámy | 16.1.2017 17:21
-BIGEYE-

mne sa sníval včera sen, ktorý odrážal udalosti predchádzajúceho dňa, stále však poriadne nerozumiem, čo mi ten sen o mne hovorí, túto noc som mala znovu výrazný sen (už roky nemávam príliš výrazné sny) myslím, že sa tými snami upozorňujem na niečo, čo robím proti sebe, ale i tak tomu moc nerozumiem.... v tom dnešnom sne som bola na návšteve v dome u susedov, neviem ako chápať snový dom, ak je vo sne jasne niekoho iného, netuším, prečo som vybrala práve túto rodinu...
v tom sne my vlastne domáca dom ukazovala, ako žijú, prehliadka začala v kuchyni, zaujal ma tam po chvíli nečakaný detail, uprostred kuchyne bolo zrkadlo, v priestore a dalo sa pritiahnuť ak si potrebovala, z nejakého dôvodu mi to pripadalo skvelé, šla som sa pozrieť bližšie, z blízka bolo to zrkadlo ako taký veľký kváder z hrubého skla, neodrážalo jasne, ale krásne sa v ňom lámalo svetlo zvonka :) na poschodí boli spálne, dom bol zariadený minimalisticky, čo najmenej vecí, izba detí dvoch dievčat (susedia v skutočnosti majú deti dospelé a sú to chlapec a dievča) len dve postele, skriňa a dvere vedúce na povalu, tie dvere ma zarazili, pýtala som sa kam vedú a ona že na povalu, a ja som sa spýtala, či tam chodia a či sa neboja. odpovedala otázkou, prečo by sa deti mali báť? akoby som sa spýtala nezmysel, no a keď som tam chcela nakuknúť, nedovolila mi, ako by povala bola tabu, podobne ako nakúkanie do šuflíkov :) prešli sme ešte dve spálne, podobne skromne zariadené a s dverami na povalu, a ocitli sme sa v miestnosti (ktorá neviem či bola či nebola na povale) v ktorej boli odložené hračky po deťoch, keďže tie už boli vyrastené, v tom prázdnom dome bez zbytočností som sa cítila dobre, tu som si povedala aha, tak sem dávajú veci, ktoré nepoužívajú :)
boli tam dlhé stoly na nich hračky, bolo to viac ako herňa a nie ako sklad, bolo tam zvláštne svetlo a vnímala som okolo za sklom množstvo drakov, tých drakov som postrehla už pri prehliadke domu, akoby vo vytrínach či v sklenených miestnostiach, akoby vyseli a boli farební, až svietili) v tej herni či sklade boli obyvatelia domu a hrali sa na stolíkoch s tými hračkami, hlavne nejaké mechanické figúrky tam boli či čo) no tak nejak to skončilo, lebo v reále už ráno a syn ma už budil :D

napadá Ti niečo k tomuto snu, prípadne niekoho....
z meda mi to tie jednotlivé symboly spája no nie moc dobrého obrazu, niečo robím zle, ale neviem sa z toho vysomáriť, že čo....
neznámy
neznámy | 16.1.2017 19:26
Zaujímavý sen :), jasné, že mi napadá všeličo, možno hlúposti, ale rozpíšem sa, lebo ma to baví. :-)
Dom, hoci aj cudzí by mal predstavovať teba, aj keď je tam nejaké stotožnenie s tou konkrétnou rodinou cez nejakú vlastnosť, alebo niečo pre nich typické. Čo to je, to by si vedela zistiť iba ty. Takže kuchyňa, to je podľa mojej múdrej knihy priestor vnútorných premien. Menia sa tam ingrediencie na nové výtvory, jedlá. :-)
To zrkadlo priam vidím, tvoj sen je pre mňa veľmi vizuálny. :-) Zrejme malo funkciu sebareflexie, možnosti pozorovať. V tvojom sne často spomínaš svetlo, aj pri tom kvádri zrkadle, čo je určite veľmi dobrý signál. Svetlo očisťuje, zvedomuje.
Dom bol minimalistický. Tomu rozumiem veľmi dobre, pretože toto obsahuje zrejme aj môj vedomý vnútorný dom. Minimalizmus je vedomý výber len toho, čo je podstatné a má zmysel venovať sa tomu. Niečo ako kontrola pri vstupe, také sito.
Takže v tvojom vedomom živote zrejme prechádzaš procesom, čistenia, presvetlenia a minimalizácie.
Povala, sklad... tak tam sú vytesnené nevedomé obsahy, ale je to u teba niečo ako herňa, priestor kde vzniká tvorivosť. Aký pocit v tebe vyvolávali tí draci?
V knihe sa píše toto : Archaický obraz primitívnej energie v nevedomí ( vášne, komplexy, potlačené túžby )
Napadá mi, že tá tvorivosť nemá byť na povale ani v sklade, pretože to je pre drakov príliš vytesnený priestor. Drak potrebuje lietať, má energiu, ktorú nie je možné spútať.
Za zaujímavosť stojí, že drak sa prirovnáva k symbolu lokomotívy, neosobnej, ale veľmi mocnej energie a to ty máš aj v kolečku. -BIGEYE-
neznámy
neznámy | 16.1.2017 20:00
Ešte táto veta mi tak vystúpila do popredia... tie dvere ma zarazili, pýtala som sa kam vedú a ona že na povalu, a ja som sa spýtala, či tam chodia a či sa neboja. odpovedala otázkou, prečo by sa deti mali báť?

To je ako priama výzva, že tvorivosť, teda v preklade detská hravosť :-), nemá vyvolávať strach. Prečo by sa mali deti báť?
Možno sa bojíš uvolniť tvorivý potenciál, pretože je s tým spojená neovládatenosť typická pre draky?
Sen však hovorí, že deti sa nemajú báť...
lak
lak | 16.1.2017 20:58
ano :) myslela som nan.. predsa len, rok ubehol, takze som uvazovala, ci mal pre mna nejaky vyznam v kontexte dalsich udalosti..

hracky.. :) to dava zmysel, ale prvoplanovy - ak sa moc nezamyslim :D ako si si to vylozila ty? :)
neznámy
neznámy | 16.1.2017 21:04
myslím, že sa tými snami upozorňujem na niečo, čo robím proti sebe, ale i tak tomu moc nerozumiem

myslíš a chceš rozumieť hmmm ..............
jadrom posolstva každého sna nie je myslenie ale je to pocit čo z neho vzišiel
neznámy
neznámy | 16.1.2017 21:04
edit: namiesto zdvojeného príspevku napíšem toto

daj si k posteli farbičky a najbližšie po precitnutí zo sna siahni medzi ne bez toho aby si otvorila oči a vyber jednu dve alebo koľko sa ti bude žiadať, je to hra s vlastným podvedomím ktoré usínajúc budí vedomie a maluj na slepo, nezáleží na obrazoch (tie si mysel pamätá) ide o farby........
nikav
nikav | 16.1.2017 21:12
Snívalo sa mi to asi pred týždňom a váhala som, či to mám dať do diskusie. Často sa mi za tú dobu vracal posledný obraz, ktorý jediný bol spojený s emóciami. Ako prvé prišlo prekvapenie, potom preciťovanie vážneho výrazu macka hľadiaceho dopredu - vlastne na mňa /mala som už také sny, keď som videla sama seba/, alebo do budúcnosti? Vážnosť môže vyplývať zo zodpovednosti, aby môj život dostal novú podobu po ktorej túžim, aby sa NEOPAKOVALO to staré. Páčila sa mi mackova farba, taká podobná ľudskej koži. :)
Onedlho vstúpim do ORV 9, teda uzavretie jednej kapitoly a vtedy je dobré mať pred sebou prázdny - "vyčistený stôl".
"Plyšáka má každý rád, pretože plyšák neodporuje," ale čaká na pritúlenie. -HEART-
V šamanizme je medveď pozitívny symbol, tuším že v zmysle zdravia - to ma tiež
povzbudzuje.
Ďakujem za inšpirácie. :)
neznámy
neznámy » nikav | 16.1.2017 21:15
no práve som odklikla hange o farbách a ty píšeš o farbe macka, zaujímavé -BIGEYE-
neznámy
neznámy | 16.1.2017 22:21
Súdržnosť, je to, čo sa mi s nimi spája
Draci na mňa pôsobili nepatrične, inak minimalustický priestor bol prepchatý drakmi za sklom, posobili ako zbierka, boli krásni ale nehodilu sa do domu :) a ten sklad bol tiež paradox, pretože obyvatelia boli v ňom, život domu sa sústredil práve tam, hra vsak nebola tvorivá, vsetci robili to isté, púšťali po stole mechanickeho panaka, tazko sa opisujú tí draci, v dome som ich vnimala snovo tak ich neviem lokalizovať, na povale to posobilo, akoby mala sklenené steny a draci boli za nimi a velmi veľa, viac ako v dome.....
Medo má na půde vedomú myseľ a kuchyňu opisuje pomerne negatívne......

Tak mam obrovskú zbierku krásnych pestrofarebných drakov (primitvnej energie v nevedomí, vášní, potlačených túžob a komplexy) to asi nie je dobre, som veľmi veľmi pasívna, nevypúšťam žiadnych drakov a tí sa hromadia

Ďakujem -FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.1.2017 22:31
Možno sa bojíš uvolniť tvorivý potenciál, pretože je s tým spojená neovládatenosť typická pre draky?

No to sa určite bojím :) a možno skôr ani neviem ako, tí draci prosto nemali byť za sklom, ja som sa však nenaučila "púšťať" draky, prosto ich celý život strkám za sklo asi.....-CONFUSED-
Stránka:
< 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...