mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Ľudská duša - 

Stretnutie s tieňom

neznámy
neznámy | 29.5.2014 08:32
Ahoj. Ja som si svoj tieň uvedomovala vždy, resp. vždy som sa skôr pokladala za nie celkom "dobrého" človeka a bola som si vedomá svojich temných stránok. Nemám rada také tie čierno-biele rozdeľovanie ľudí na "dobrých" a "zlých", lebo v takom prípade by som sama seba zaradila asi skôr do druhej skupiny a dosť opovrhujem ľuďmi, kt. o sebe vyhlasujú akí sú oni dobrí, obetaví a srdeční ľudia, lebo sa mi to zdá dosť pokrytecké. Ak by som mala sama seba charakterizovať podľa planét a astrológie by som seba zahrnula pod princíp planéty Pluta a Škorpiónu, samozrejme je tam taký mix aj iných vplyvov, ale princíp Pluta u mňa dosť dominuje, takže zhrň si pod to všetko, čo si pod tým predstavuješ...

Avšak doslova šokom pri spoznávanní samej seba a svojho tieňa som prešla až keď som stretla jedného muža, na kt. mi tak strašne záležalo, že som bola ochotná urobiť čokoľvek. On však videl vo mne skôr tie horšie stránky a vlastnosti, kt. postupne zo mňa vyťahoval a nastavoval mi tak ako keby zrkadlo. Najprv ma to veľmi rozčuľovalo a vytáčalo, avšak potom som sa sama nad sebou bola nútená zamýšľať prečo ma tak vidí, keď ja sa tak nevidím a vtedy mi to všetko došlo. Bolo to pre mňa veľmi ťažké obdobie a musela som nechať zomrieť v sebe to staré, nepotrebné a temnejšie a začať sa postupne transformovať. Ťažko je to takto popísať, čo sa všetko dialo, bolo to pre mňa veľmi ťažké obdobie a myslela som si, že keď sa nezbláznim a prežijem to, tak ma to úplne zmení a zmenilo...

Svojho tieňa sa však určite netreba báť, treba sa mu postaviť tvárou v tvár a akceptovať ho, nepopierať, lebo všetko čo popierame a potláčame v sebe sa aj tak časom dostane na povrch a tým pádom to bude ešte intenzívnejšie...
granko
granko | 29.5.2014 08:39
tieň vzniká vtedy, keď nejaký objekt či subjekt bráni prenikaniu svetla
má teda nejaký hmotu /ohraničenú energiu/;no nie vždy sme to my sami, obyčajne áno.. takže pokiaľ bude na nás svietiť slnko..
s tieňom sa stretávame neustále, vedome či nevedome, lenže integrovať ho do svojej osobnosti, využiť jeho potenciál, to chce odvahu..
myslím, že čím lepší, vychovanejší, kultúrnejší mladý človek, žena, tým ťažšie to má a tým väčšia ilúzia, jednostrannosť vo vedomí o vlastnej osobe.. takže, keď nevedomie pri nejakej zlomovej situácii naplno prehovorí, prichádza následne šok, žen už je ale vedomý -PUH-
neznámy
neznámy | 29.5.2014 08:55
reagujem na ten film - nepozerajte si, kto nemusí, ale prečítajte si knižku:)
Film je skutočne zle urobený, asi najhoršia úloha Keiry Knightley, akú som kedy videla (dovtedy som ju mala rada) - a veľmi deformuje, vulgarizuje a spovrchňuje vzťahy medzi trojicou postáv. Ale prečítajte si knižku, tá je skvelá - okrem iného je tam aj dosť teoretických vecí o vývoji psychoanalýzy, a zároveň sa to číta ako detektívka, aj keď vychádza prakticky len z korešpondencie medzi Freudom, Jungom a dotyčnou dievčinou. Asi najväčší čitateľský zážitok za posledný rok:) A hoci teóriu tieňou nemám naštudovanú, dosť mi to pripomenulo, ako u mňa asi fungujú karmické vzťahy. Kniha je ale skôr o anime (nie zvierati!!!) ako o tieňoch:)
neznámy
neznámy | 29.5.2014 09:36
Hmm... No ja som to prežívala nejako podobne, myslela som si, že som sa asi zbláznila, čo sa všetko vo mne dialo vnútorne. Trvalo to zhruba dva mesiace a bola som vtedy ako na drogách, eufória sa striedala so zúfalstvom a ten vnútorný prerod bol neskutočne intenzívny. Vízie sa mi tiež objavili, diali sa mi dosť výrazné zmeny aj v osobnom živote, takže súviselo to určite aj s tým.
neznámy
neznámy | 29.5.2014 12:57
ahoj som rada ze je tu niekto kto to videl aj ja som si chcela tu knihu kupit ae teda je draha a toto som len nahodou zapla stv2 to bolo myslim a rada som si to pozrela vobec nehodnotim film aky bol kedze knihu som necitala ale vtedy ked som ho pozerala mi svitlo...asi tak:D
neznámy
neznámy | 29.5.2014 14:00
Pošta je vítaná, smelo do toho, teším sa :)
neznámy
neznámy | 29.5.2014 14:20
Hm, zhrozenie, vydesenie boli aj u mňa, ale hlavne ohromný pocit hanby. Aj keď moje stretnutie sa s Vaším nedá porovnať. Hlavne jeho následky sú u mňa dosť pozitívne, aj v radixe mám predurčený rozvoj osobnosti a zmenu charakteru za dramatických okolností prostredníctvom stretnutí s tieňom. Už viem o čom to je... Verím, že s ďalšími mesiacmi to bude aj u Vás stále lepšie a lepšie a povznesenie sa rozvinie aj v niečo také ako vďačnosť za síce krutú, ale nezaplatiteľnú skúsenosť, ktorá bude v ďalšom živote predstavovať už len akýsi bod, od ktorého sa všetko zmenilo k lepšiemu. Držím palce!
neznámy
neznámy | 29.5.2014 14:35
Ja som bol taký vydesený, že som ani nemal kedy sa hanbiť :)

Inak pozor, podľa toho, čo som napísal, by sa mohlo zdať, že to bolo negatívne, ale opak je pravdou. Túto skúsenosť môžem a aj hodnotím iba pozitívne!
Následky sú mimoriadne pozitívne a spätne hodnotím, že to nešlo inak a že vďakabohu za to.
Je to už šesť rokov, kedy to začalo, takže teraz je už všetko zmenené k lepšiemu, hoci stále proces dobieha, doľaďujú sa detaily a tak .... :)
Treba trpezlivo donosiť telo...
Ďakujem a nápodobne držím palce tiež, úspešný vývoj jednotlivca je úspešným krokom aj pre celok -FLOWER-
neznámy
neznámy | 29.5.2014 14:51
Ahoj Tisha, ďakujem za príspevok a Tvoju otvorenosť. Tak trošku som pri čítaní nadobudla pocit, že máme dosť spoločného. Ale počkaj, ešte ma budeš ľutovať, aha: mám Pluto v 1. dome a spolu s ním ešte aj Saturn, síce vo vzájomnej konjunkcii, ale obe planéty v kvadratúre so Slnkom a Merkúrom. Asi si vieš predstaviť, čo z toho plynie :) No, presne, nič moc fajnové :D Ale to len tak pre zaujímavosť.
A vôbec by ma neprekvapilo, keby si mala ako ja vzťahový horoskop na spôsob Saturna - dozrievanie skrze vzťahy (jeden z nich pravdepodobne máš taký, či?)
Čo som však hlavne chcela, toto čo tu opisuješ, som prežívala práveže ešte pred stretnutím s tieňom. V tom čase som mala tiež problematický vzťah (aké prekvapujúce, že? :D ) a dokonca som skončila v rukách cvokárov a na tabletkách, lebo som nevedela žiť. Krátko nato som sa s ním rozišla a začala si s niekým iným. A toho druhého som poslala do čerta po pár mesiacoch, lebo bol ako ja! :D Úplne neznesiteľné :D Ďalšie prekvapenie: aj on mal Pluto v 1. dome, no nie je to krása? :) Ale odbočila som...chcela som tým povedať, že ťa pravdepodobne taká skúsenosť ešte len čaká, ale môžem sa tiež mýliť. To čo predchádzalo môjmu stretnutiu s tieňom síce zodpovedá tomu, čo píšeš, ale ja som ja a Ty si Ty, takže ktovie :) V každom prípade túto skúsenosť pokladám za mimoriadne pozitívnu, takže Ti ju v podstate prajem zažiť, hlavne ak by to malo na teba podobný dopad ako na mňa :) Prajem všetko dobré na ceste k sebaláske :)
neznámy
neznámy | 29.5.2014 14:59
Tak tomu bez váhania verím, že na hanbu nebol čas... Ďakujem za vysvetlenie, popravde, akýsi malý kamienok mi spadol zo srdca :) A plne sa stotožňujem s tým, čo čítam, takže super! Juchuuu :D
neznámy
neznámy » granko | 29.5.2014 15:01
Ahoj Granko :) ďakujem za príspevok, pekne a trefne si to vystihol. Máš nejakú zaujímavú skúsenosť, o ktorú by si sa chcel podeliť? Nemusí byť Tvoja, možno poznáš niekoho, kto také zažil...
neznámy
neznámy | 29.5.2014 15:33
v bdelom a triezvom stave:) a nebolo to nepríjemné, som bol skôr v takom úžase "posvätnom" z toho. odvtedy som si vedomý tejto svojej súčasti (väčšinou. jedine že občas zabudnem)
No tak to si mala super zážitok:)
neznámy
neznámy | 29.5.2014 15:57
Hm, toto ma zaujíma. Prezradíš viac? Môžeš do správy, akosi šípim, že to nie je pre verejnosť. Alebo sa mýlim? :) Teda ak sa nebojíš, že to tu všetkým vykecám :D Áno, zážitok to bol super, som zvedavá, či ešte niečo také príde.
neznámy
neznámy | 29.5.2014 20:57
Ahoj. Prosim ta, ako sa volal ten film? Rada by som si ho pozrela. :)
neznámy
neznámy | 30.5.2014 00:26
http://www.csfd.cz/film/275050-nebezpecna-metoda/
mne sa pacil, ale je pravda ze sa mi pacia vsetky z psychiatrickou tematikou:D
neznámy
neznámy | 30.5.2014 00:28
Secesně čistá filmařina o špinavých věcech v nitru člověka. Komplexní síť vztahů muž x žena, otec x syn, freudiánství x jungovství - přitom velmi jednoduché a přístupné... Mistrovská režie, dechberoucí Mortensen, precizní Fassbender a překvapivě démonická Keira Knightley (nejspíš ve své životní roli). A scénář s dialogy tak svižnými, vtipnými a inteligentními, že tuhle věc považuju za jeden z top zážitků posledních měsíců.-BLUSH-:)
neznámy
neznámy | 31.5.2014 13:09
Fakt dobra tema.
Ako sa da zistit, ktora cast duse je moj tien? Viaceri pisete, ze ste zazili stretnutie s tienom. Tak by ma zaujimalo, ako ste vedeli, ze ano, toto je ono. (?)-COOL-
neznámy
neznámy | 31.5.2014 17:25
Aj ja ďakujem, Jafima, za vyjadrenie k téme. Cítim, že viete, o čom píšete a teším sa z Vašej skúsenosti. Nie je nad prijatie seba samej so všetkým dobrým aj zlým a Vám sa to očividne podarilo. Základ šťastného života :) Ďakujem za tip na film, myslím, že si pozriem oba :) Prajem všetko dobré!
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...