mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Ľudská duša - 

Stretnutie s tieňom

neznámy
neznámy | 28.5.2014 12:09
Ahojte, zaujímalo by ma, či ste si prežili skúsenosť s vlastným tieňom a aký vplyv to malo na Váš ďalší život. Posunulo Vás to dopredu alebo naopak skomplikovalo čo sa dalo? Ako stretnutie s tieňom vyzeralo a čo mu predchádzalo? A čo nasledovalo? Ďakujem za všetky príspevky :)
neznámy
neznámy | 28.5.2014 21:22
tienohra bezi neustale
a moze nas to posunut dopredu ak sa nebudeme sustredit na ten tien akosi,
v rytme rytmu vlastnej mudrosti veci bez naseho zasahovania
asi tak v kocke:)
neznámy
neznámy | 28.5.2014 21:37
Tak teraz fakt neviem, či som viacej v riti z tej otázky, alebo z tejto odpovede -CONFUSED-
Tuším sa musím vrátiť do materinky a skúsiť to odznova-ROLL-
neznámy
neznámy | 28.5.2014 21:46
Áno, stretol som sa so svojim tieňom.
A prežil som to. No bolo to tesné :)
Každá skúsenosť posunie procesovanie dopredu, aj keď sa z momentálneho ľudského pohľadu môže zdať krokom spať, či dokonca pádom. Vždy a všetko je postup vpred a vývoj.
Stretnutiu s tieňom predchádzalo stretnutie so ženou.
Stretnutie s tieňom prebiehalo búrlivo, bola potrebná aj nemocničná hospitalizácia. No to bolo len krátke a dočasné a nestihlo napáchať žiadne škody :)
Tieň treba integrovať, bola by "chyba" /chyby v skutočnosti nie sú/, vylúčiť ho ako niečo, k čomu sa nehlásim, čo nie som ja, ako to spravil napríklad jeden pomerne známy český mystik minulého storočia.
Lebo tieň je mojou súčasťou, aj tieň som ja....toto si treba plne priznať....a keď sa toto udeje, tak zasa, že čo s ním....a či vôbec niečo s ním, možno stačí len uvedomiť si ho a prijať.
neznámy
neznámy | 28.5.2014 21:50
akeho ceskeho mystika mas na mysli, ak smiem vediet? mam nejake tipy, tak som zvedavy, ci som sa trafil-PUH-
neznámy
neznámy | 28.5.2014 21:54
K.M.
neznámy
neznámy | 28.5.2014 21:55
bingo, trafil som sa:)
neznámy
neznámy | 28.5.2014 22:15
no napisala som to sprvoti opsirnejsie a mi to zpadlo.
Tak som to zhrnula:)))
tien je tien a svetlo je svetlo, tiene budu tajne neustale prebiehat/ tajne je nepodstatna vsuvka aby sa toto rymovalo/
podstatne je ze: my, nasa tvar a nasa persona, a akesi ego za nimi sa budu potykat s tienom, cim dalej tym viac. Tien budeme vnimat na inych a oni ho budu vnimat na nas. Ale aj sam sebe byt tienom nie je bohvieco, ale uz ked to klope na dvere tak co s tym.
Ale, bezpecie a stabilita nebude nikdy tam vonku, iba tam vnutri. Tam vnutri je vsak nepoznana a neprebadana, takze vlastne istota neexistuje, aj ked existuje. Intuitivne urcite, ak sa prestaneme fixovat na okolite dianie a spocinieme v sebe. AMEN.
My od seba odchadzame aby sme k sebe prisli. /tato veta bola napisana nespravne naschval lebo anglosassky pristup k vetnej skladbe neopomina pouzitie zamien osobnych./
Davame priechod dianiu, a nesnazime sa udrziavat kontrolu. Lebo panovacnost nic neriesi a my kontrolu nemame. To us nasi zaostali predkovia v ramci mono ci panteistickych nabozenstiev vedeli velmi dobre ze kracat v rytme prirodnych zakonov je najmudrejsie, takze preslachtena modernisticka rasa moze iba oci otvarat, ale bolo by lepsie keby sme sa otvorili tomu pulzovaniu prirodnemu, a prestali sa vztahovat na emocie ako urazlivost, hnev, nenavist, jednoducho od seba samych odideme, zabudneme na seba, to etse vedia umelci napriklad, ked hraju, keby sa zaoberali tym ze niekto sa na nich neprijemne usmieva alebo zazera, tak ich umelecke podanie by stratilo na hodnote. Asi tak, ak som to viac nepohnojila:))


V spolupraci s S.M.
neznámy
neznámy | 28.5.2014 22:53
v ramci mudrosti draka v nasom horoskope, je to ako byt flexibilny a udrzat si strukturu zaroven hentie pavie oci osudu v horoskope, to uci spojenie Saturna a Jupitera, /Zuzanyna /stastna hviezda, ktoru uporne sledovali traja krali z Orientu as kym sa nedostaly do ciela.
neznámy
neznámy | 28.5.2014 23:10
Tiež by som ešte nedávno bola rovnako vykoľajená :) Toto pomôže: http://astropsychologie.najdise.cz/stin
neznámy
neznámy | 28.5.2014 23:18
Ďakujem za príspevok, presne, tieňohra beží neustále. Otázka je, či vieme alebo nevieme, že sme súčasťou orchestra :) Tieň je v nevedomí, kým sa nám v plnej paráde neukáže v najmenej vhodnej chvíli, nepripravených, nespôsobilých. Nie je to ako tie bežné nám nepríjemné vlastnosti, ktoré si uvedomujeme, že ich máme. Je to niečo, o čom netušíme, že je v nás. A toto ma zaujíma, či mal niekto z Vás tú česť stretnúť sa s ním, svojím tieňom plným Vám doteraz absolútne neprípustných emócií a ich prejavov.
neznámy
neznámy | 28.5.2014 23:23
Toto som mala na mysli, ďakujem. Dúfam, že to hlavne všetko dobre dopadlo... A čo sa dialo bezprostredne po "vyčíňaní" tieňa? Úľava? Preľaknutie? Zhrozenie? Povznesenie? A čo ďalšie dni, týždne? Vrátilo sa všetko do normálu, alebo Vás to natrvalo zmenilo?
neznámy
neznámy | 28.5.2014 23:25
hej nedavno vdaka filmu o vztahu freuda a junga neviem ci to mozem naazvat tienom alebo zvieratom;):)
neznámy
neznámy | 28.5.2014 23:32
Fíha, tak to si radšej nepozriem :D
neznámy
neznámy | 28.5.2014 23:42
ahoj, no mne sa ukázal vizuálne (ja som ho nazval môj démon) a bol surový, chladný, pevný a silný. sme tak na seba pozerali (on teda velice sebavedomo) a vedel som proste, že aj to som ja. netreba to potláčať nejak a objať sa celý, tak ja to je. A tebe sa ukázal?
neznámy
neznámy | 28.5.2014 23:42
ale no neviem ani ci som sa trafila do temy ,ale ak to je o objaveni dajakej temnej strany seba sameho tak ano samozrejme uz tie dve mena napovedaju co je moj jeden tien z akej oblasti-SHAME-
neznámy
neznámy | 29.5.2014 00:11
V reálnom či snovom svete? A čo si cítil? Čo sa zmenilo od toho kontaktu s ním? Áno, mne sa ukázal, len trochu inak a nebolo to príjemné. Chrlila som oheň a síru z roky potláčaného hnevu, že som sa nespoznávala. Nikdy dovtedy som si nič také k nikomu nedovolila. Ale to potom bolo zvláštne, akoby mi preplo :) Prvý krát v živote som bola NAOZAJ šťastná. Lietala som v eufórii, všetkých vrátane seba som bezpodmienečne milovala, bez toho, že by som o tom predtým vedela som mala mimotelový zážitok spojený s víziou a všetko to bolo také krásne, až som myslela, že vyletím z kože. Preto tu bádam, či má niekto podobnú skúsenosť, lebo si nie som úplne istá, čo všetko sa mi to vlastne udialo...
neznámy
neznámy | 29.5.2014 00:14
Trafila netrafila, vždy sa človek dozvie niečo nové :) Práve preto si to nepozriem. Netreba prilievať tam, kde už je aj tak dosť :D Ale zvedavosť mi asi nedovolí....
neznámy
neznámy | 29.5.2014 01:27
no hovorime o tom istom presne ale ja to tu verejne nenapisem o com tocim jedine ak chces do posty, inak prave mi prislo ze aj este ako decko som mala napady...-PUH-
neznámy
neznámy | 29.5.2014 07:04
Zhrozenie, vydesenie, pocit večného zatratenia.
Trvalá zmena....a pomalé doumieravanie zvyškov ľudskosti trvá do podnes dní.
No tu nešlo len o stretnutie s tieňom, ale o jeho integráciu.... s tieňom sa človek nevedome či vedome stretáva celý život, jeho integrácia je prelomová udalosť, zmena identity.
Kto som v skutočnosti.....? Že som človek? Hej, to mi hovorili už keď som bol malý....aj meno mi dali...čo to znamená vlastne - človek?
A čo to znamená jednota? Je to súznenie mnohých jednotlivcov, alebo vymazanie individuality, premena všetkých bytostí a vyhraneností - singularita vedomia?

Hrôzy trvali niekoľko mesiacov, potom už to bolo len lepšie, aj nejaké to povznesenie :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...