mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ľudská duša - 

Slzy...zrodení z Vody

neznámy
neznámy | 23.2.2011 20:46
Takú podivnú hierarchizáciu má aj hinduizmus, ten neslávny kastový systém.
V našej spoločnosti som sa s tým nestretla, ale verím ti.
Lavondyss má pravdu, že úpadok cirkvi je úpadok nás, čo tú cirkev tvoríme.
Ale čo tomu pomôže, keď si pôjdem sadnúť na omšu do nášho vyblýskaného kostola, v ktorom sa zlatou farbou nešetrilo. Ešte v časoch, keď som chodila do kostola s mamou, dostali sme do farnosti mladého kňaza, ktorý odrazu priniesol živé slovo, čo hovoril ozývalo sa v ľuďoch, spôsobovalo rozruch, ale netrvalo to dlho. Bol poslaný na nejakú faru, kde bolo možno 20 ľudí. Prečo kňazi, ktorí nemajú schopnosť vnášať medzi ľudí živé slovo majú takú dobrú kariéru?
neznámy
neznámy | 23.2.2011 21:23
Neviem, klamala by som, keby som tvrdila, že viem, prečo to tak je...

Je fakt, že Lavondyss má v mnohých veciach pravdu, isteže aj v tom, že cirkev tvoríme v prvom rade my, ale práve preto by sme mali hľadieť na svet s otvorenými očami.
Láska, ktorá všetko dovolí, je iba sebaláska. Nič vyčítať pre pokoj duše, je totiž tiež iba správanie zamerané na svoje prospech...svoj pokoj. Aj ja mám radšej harmóniu, ale ak mám v sebe pochybnosť, opýtam sa. A budem potešená, ak mi ju niekto vyvráti.
neznámy
neznámy | 23.2.2011 21:29
Tým vyjadrením pochybnosti som myslela slepú obhajobu cirkvi...nás...tých, čo nás majú viesť
neznámy
neznámy | 23.2.2011 21:43
Napísané je: "Tam, kde sa stretnú aspon dvaja v Mojom mene, Ja som s nimi"

Co myslíš, prečo hovorí aspon o dvoch?


Keď stretnem človeka, ktorý je veriaci v pravom slova zmysle a Ježiš je pre neho tým, čím je aj pre mňa, budeme navzájom medzi sebou jednať tak, akoby sme sa stretli v jeho mene. Nech je to kdekoľvek a kedykoľvek. :)
neznámy
neznámy | 24.2.2011 05:53
tak veru, hadam k mysleniu jednoducheho prostieho ludu sedliackeho by sa vari zislo aj prinavratit...ked uz panstvo muku rozdava a sedlac pozabudla ako s nou vlastne ma nalozit....-LOL-
neznámy
neznámy | 24.2.2011 06:01
k felciarovi je zbytocne merat za vrecko muky tolkie kroky...felciar je pan fajnovy, vrecko neoceni, iba ked sa to jeho naplni...ani husi ani klobasok ani zabijacky, penazi sa mu mali, tazko je prostiemu ludu, tot vymenny obchod vymretim zavana...alebo zeby ani nie, cuhaj, ved uvidimo jak sa nad povedie...
v tom nasom ci cudzom svete, ten nas irecity razovity kraj v nasich srdcoch hlboko ulozeny ale nevymrie tomu verim...-LOL-
neznámy
neznámy | 24.2.2011 06:20
no ale podstatne podstatou ked tak rozmyslam, ...tak kralovi dajte co jeho jest...a Bohu co je Bozie...ci ni? ci ako to vlastne bolo a je?, ci netreba dane platit ci co?....alebo by sa aj zislo? aj ked neni z coho? ale muky aspon rozdaju a to je zachrana, teda...ci ni? jest ani netreba? jedzte moje telo a pite moju krv a budeme najedeni? neviem teda ako je to...
neznámy
neznámy | 24.2.2011 13:06
:D ...máš pravdu, že by sa nám zišlo trochu aj praktickými vecami sa zaoberať, keď si sedlač už pomaly múku nepozná:)
Aj my sme ako taká múka. Jedno zrnko je na nič...preto by sme sa mali rozsievať a "siať do úrodnej pôdy". Ale to s týmto názorom sa zjavne pohybujem iba v rovine bezbrehého iluzionizmu.

Dobré otázky si dala, len ti neviem na ne odpovedať. Ak to má byť naozaj tak, že dane kráľom atď...proste, každému to, čo mu patrí, tak som s prepáčením v prdeli. Nie som ani kráľovná, ani svätá. -SADLEY-
neznámy
neznámy | 25.2.2011 10:41
Bezbožných nerátam, tí sú mimo hry...pre nich platí toľko, že všetko môže byť odpustené, okrem hriechov proti Duchu, tie sa neodpúšťajú.

Vieš vysvetliť, čo sú to hriechy proti Duchu?
Aj nad týmto som sa neraz zamýšľala, odpoveď ale nepoznám.
neznámy
neznámy | 15.3.2011 21:30
Oči a slzy.

Ked príde Skaza, ked nam život berie, oči smeruju dole. Pohľad do zeme, dvoma rukami zakrytý. Smerom dole sa dívame a plačeme. Su dni hnevu. Podmienkou je skaza.


Ked príde Milosť, oči sa divaju priamo, plačeme radosťou z odmeny. Šťastie a pohľad dopredu. Su dni milosti. Podmienkou je potešenie z rastu.


Sú však aj slzy, kedy pohľad smeruje hore. Slzy tečú, tečú bez podmienok. Zisťujeme, že Láska je tu a nema podmienku. Stred je zrelý a pohľad ukazuje smer, kadial dalej. Toto je polcesta, kedy dal Duch o sebe vedieť.....
neznámy
neznámy | 16.3.2011 00:57
a ja ked som bola mala tak som plakavala pred zrkadlom len preto lebo ma bavilo sa pozerat ako mi tie slzy tecu po licach a na brade sa zbiehaju.normalne som volala aj mamu ze mami aha pod sa pozret.vytlacila som slzy a so zaujatim pozorovala ako tecu.to boli tiez bez podmienok,akurat oci nesmerovali hore ale do zrkadla :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...