mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ľudská duša - 

psychicke poruchy

neznámy
neznámy | 20.7.2011 14:46
chcela by som vediet ako mozeme v horoskope vidiet psychicke a duševne choroby-poruchy
neznámy
neznámy | 20.7.2011 17:10
myslim, ze tuto temu som rozobral tu na strankach v "Astrolexikone"...vseobecne povedane, pri psychickych chorobach ma clovek casto vyrazne postavenie (napr. v konjunkcii s ascendentom) jednu z troch transaturnskych planet (Uran, Neptun, Pluto) a to vo vyraznych napatovych vazbach hlavne na Slnko (individualita, vedomie), Lunu (emocie, nalady) alebo Merkur (rozum, myslenie). celkovo horoskop vyzera dost nevyrovnanym dojmom, teda mohutne konfiguracie ako napriklad velky kriz alebo velke zhluky planet najme v 1., 8. alebo 12.dome. na druhej strane to moze znamenat aj genialitu, preto sa aj hovori, ze medzi sialenstvom a genialitou je velmi tenky lad...;)
neznámy
neznámy | 20.7.2011 17:57
ale rudi ty mas velky zhluk planet a si psychicky ok genialny ved som ti hovorila.
jana.
a toto v horokope nemam.
tak kde mam tu depersonalizaciu hmmm:)
neznámy
neznámy | 20.7.2011 18:09
co ty vies, ci som psychicky o.k.-PUH- no si si ista, ze to v horoskope nemas? akoze nechcem takto na verejnosti rozoberat niekoho horoskop a hlavne jeho dusevne zdravie...ale vsak kukni na svojho Neptuna, ked sa pytas na tu depersonalizaciu ;)
neznámy
neznámy | 20.7.2011 18:36
dobre ale musia byt min tri veci ktore ti to ukazu a co neptun v skorpikovi v 4 dome opozicia luna.povedz mi k tomu nieco inak mne verejne nevadi nic dost dlho ma ucili vsetko tajit a len som na to doplatila hovorim veci verejne ani nevies komu tym pomozes. jana.
neznámy
neznámy | 20.7.2011 22:16
depersonalizacia je casto nepochopitelna odbornostou samotnou, pretoze psychicke pochody same o sebe nie je jednoduche pozorovat z pozicie pozorovatela v podobe inej osoby, ale aj chybaju vonkajsie prejavy, ako je to mozne pozorovat u ostatnych postihnuti...takze ak dusevne procesy zostavaju casto skryte inemu cloveku a nepochopitelne o depersonalizacii to plati dvojnasobne, jedine, co inej osobe zostava, je uplne doverat subjektivnej rozprave stazujucej si osobe o svojich problemoch...zatial co pri depresii je casto viditelna skleslost, alebo pri manii mnozstvo prinakov ako zrychlenost v celkovom prejave atd. Ina situacia nastava, ak sam clovek subjektivne vie, o com je rec, vtedy moze pochopit, ze sa jedna o velmi neprijemnu zalezitost, s ktorou je velmi tazke existovat...voci depersonalizacii su vedene casto aj predsudky, niektori ju pokladaju za nieco velmi vazne, ako predzvest vazneho psychickeho ochorenia, v skutocnosti vaznym zostava to, ze clovek je ochudobneny o citlivejsie vnimanie sameho seba, akoby stratil moznost rozoznavat chut, alebo cuch, prichadza o farby, vone, zvuky, starca sa akoby jeho vnimanie a stava sa cudzincom sam pre seba v cudzej krajine....
ak vsak my sami sebe sme najvacsou prekazkou, tak to moze znamenat, ze aj vsetky problemy akehokolvek povodu sme si mohli privodit sami, to je aj podstatou neurozy, ze clovek uviazne v akomsi svete sebaklamu a nahovara si, ze je chory, aj ked nie je, ale neuroza mu poskytuje docasne utocisko, aj ked sam o tom nevie...
neznámy
neznámy | 2.8.2011 22:22
v první řadě by se slušelo definovat co je to psychická nebo duševní porucha nebo dokkonce choroba. V současné době se v psychiatrii vede diskuze o tom, že oprávněně takto diagnostikovaných je naprosté minimum.
neznámy
neznámy | 2.8.2011 22:25
zdravim pane myslite diagnostikovanych cisto na depersonalizaci a derealizaci ja som.jana.
neznámy
neznámy | 2.8.2011 22:32
myslím tím vůbec veškeré tzv. psychické poruchy, jejich pojetí. Už Michel Foucault doložil, že šlo od 18, století spíš o mocenské postoje vůči nepohodlným nebo společnsky nevhodně se chovajícím lidem. V USA existuje v psychiatrii a psychologii silné antipsychiatrické hnutí, které je k diagnostice velmi kritické srovnává ji s tříděním podle herbáře. U nás v ČR např, Kritická psychologie Zdeňka Vybírala.
neznámy
neznámy | 2.8.2011 22:42
to myslis ze nepohodlnym proste capia psychiatricku diagnozu a hotovo. ak to myslis takto tak ano cim viac budes revat ze si zdravi tym viac budes dokazovat ze si chory.jana.
neznámy
neznámy | 2.8.2011 22:49
ano tak nějak to vypadá v běžném životě,

Jinak k astrologii: jak hledat astrologickou signaturu např. pro schizofrenii, když ani psychiatři nemají jasno, co to schizofreie vlastně je a jak vzniká. Všechno jsou to vpodstatě jakési názory mocenskými skupinami psychiatrů prosazené jako diagnózy s chemoterapií lege artis
neznámy
neznámy | 2.8.2011 23:19
lenze ako teraz oddelis skutocne choris od tych akoze chorych. tiez si myslim ze problem schizofrenie je pre nich spanielska dedina ale prave citam jednu knihu v spojitosti s touto chorobou a liecenie a pohlad na nu v celkom inom svetle.
mojmu ex manzelovi diagnostikovali pred rokom v 50 tke paranoidnu schizofreniu a to co do 50 bol zdravy,,,,,,,,,,,,,blbost
neznámy
neznámy | 2.8.2011 23:25
diagnóza má být na až konci procesu a ne na začátku jako před(ú)sudek

teprve v posledních 20 letech začínáme trochu tušit jak mozek funguje a je to dost jinak než jsme si představovali, řada názorů byla překonána.
neznámy
neznámy | 3.8.2011 00:07
no a ty si lekar alebo preco sa zaujimas o psychicke poruchy.jana,
neznámy
neznámy | 3.8.2011 09:35
ne jsem astrolog a beru astrologii jako pomáhající profesi, žádný okultismus, ale pomoc rozhovorem podobně jako Jacques Lacan bere psychoanalýzu jako léčbu rozhovorem, Pavel
neznámy
neznámy | 3.8.2011 12:16
no tebe je dobre ja sa astrologiu este len ucim.jana.-SAD-
neznámy
neznámy | 3.8.2011 14:01
nikdy není pozdě :-)
neznámy
neznámy | 3.8.2011 20:21
si vytvarnik aj ja malujem na sklo a platno alebo tvorim naramky a zaoberam sa rucnymi pracami ja mam v datume nar.4 vraj su to zrucni lidi. ale vahy miluju umenie a maju k vztah takmer k vsetkemu co sa umenia tyka ja teda urcite.
a ty mas asc vo vahach.hm myslis si ako rak ze si v niecom spiatocnicky v zivote. jana.
neznámy
neznámy | 3.8.2011 21:06
nemyslím si, že bych byl zpátečnický, naopak jsem levičák
neznámy
neznámy | 4.8.2011 13:25
ty si pavel si napsal muzu ti tak hovorit a pavle kde jsi studoval astrologii delas aj horoskopy na pozadanou a kolik by stal napr.muj mne by pomohl tvuj nazor jestli vidim stejne to co ty.jana.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...