mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Ľudská duša - 

Odpor vs. nenávisť

neznámy
neznámy | 3.2.2017 11:58
Postavenie Luny v horoskope vypoveda o tom ako jedinec vnima matku, z jeho uhla pohladu, nie z pohladu matky. Nieje to tvoj problem, cize ti to nemusi byt neprijemne. Niesi taka:)
neznámy
neznámy | 3.2.2017 11:58
lidé, kteří něco v životě vykonali mívají často velmi dynamické nativity, přeškrtané červenými čarami opozic, kvadratur, oktilů, trioktilů, to bývá velkým překvapením pro studenty astrologie. Dívejme se na horoskop jako na nástroj, ne jako na rozsudek.
neznámy
neznámy | 3.2.2017 12:04
Himmler byl také posedlý vyhledáváním případů popravených čarodějnic, měl je za mučednice německého národa, popravené křesťanskými církvemi jak katolickou tak evangelickými. Těšil se, že nějakou takovou čarodějnici objeví i ve svém rodokmenu. Byly o tom tuším dva tv dokumenty.

Zabil vůbec Himmler někoho vlastníma rukama?
neznámy
neznámy | 3.2.2017 12:26
Me sa zdá scestné zamieňať planetárne princípy s reálnymi osobami, i keď je samozrejmé, že sa esencia planetárneho princípu premieta do udalosí okolností i osôb, obvykle sa stretávam len s týmto zjednodušením.... Pre mňa je tento konflikt, čo je v synovej nativite blízky, pochopiteľný, nevnímam ho ako odraz mňa, či vzťahu s partnerom, ale ako esenciu s ktorou na tento svet prišiel, práve ja mu mám šancu odovzdať (zámerne nepíšem naučiť) spôsob, či možnosti, ako tento konflikt zvládať, preto považujem klasický výklaf za zcestný zavádzajúci a škodlivý, podsúva formu prejavu esencie, ako jedinú možnú, a to nie je pravda, možností je mnoho.....
neznámy
neznámy | 3.2.2017 12:32
Je omnoho rafinovanejšie vraždiť cudzími rukami.

Fromm dal Himmlera do škatuľky análne-hromadiaci, satistický, autoritatívny charakter. Paradoxne, k podriadeným sa správal autoritatívne-otcovsky, pričom sám sa podroboval otcovským vzorom ( viď. autoritatívny otec).

Vyžíval v tom, že ovládal, pokoroval a ničil ľudí. Závidel im ich schopnosť žiť naplno, čo sám nedokázal.
S takýmto psychickým nastavením ho upaľovanie bosoriek muselo veľmi vzrušovať.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 3.2.2017 12:41
Horoskop vnímam ako mentálnu mapu, v ktorej sú zadefinované základné nastavenia.

Ak si dobre spomínam, máme v horoskope podobne postavenú, silnú lunu, v 8.dome v konjunkcii s Lilith. A ty svoju matku vnímaš úplne odlišne ako ja.
Ale mám pocit, že podobne, naplno a zodpovedne, pristupujeme k materstvu. Aj keď inými výchovnými metódami, ty neautoritatívnejšie a slobodomyseľne, ja konzervatívnejšie a tradičnejšie (kozoroh-PUH-). Ale ten princíp luny je tam podobný. Máš dieťa a snažíš sa, v rámci schopností a možností, z neho vydolovať to najlepšie. Je to jednoducho poslanie.;)
neznámy
neznámy | 3.2.2017 13:39
Himmlerova rodina byla bigotně katolická, (katolíci tvořili pouze jednu třetinu německého obyvatelstva, dvě třetiny byly evangelické a byly např. v druhé polovině 198. století snahy eliminovat vliv katolické církve v Německu. Existovala fanatická pronacistická skupina "Německých křesťanů", kterou nacisté používali do převzetí moci k šíření svého vlivu mezi evangelíky. Když splnili svůj úkol, po převzetí moci je odstavili, v rámci boje proti křesťanství za regermanizaci Německa. To už Himmler od křesťanství úplně odpadl a věnoval se boji proti němu. Jedním ze vzorových regermanitzačních uměleckých děl měla být třeba Orffova slavná Carmina Burana a Orff měl po válce při denazifikaci docela problémy, podobně jako filosof Martin Heidegger
neznámy
neznámy | 3.2.2017 14:59
Katolícka cirkev s nacistami viac-menej otvorene alebo skryte kolaborovala, pred vojnou, počas vojny (v menšej miere), aj po vojne (napr. pomáhala prchať nacistom do zahraničia). Spájalo ich to, že mali spoločného nepriateľa, komunistov a židov, plus za chrbtom veľké boľševické Rusko. Samozrejme, treba pripomenúť, aj v rámci cirkvi existovali rôzne prúdy. Protestanti prejavili zásadovejší a morálnejší postoj, tak na to aj viac doplatili.

Ale „Satan“ nepotrebuje popri sebe iné modly. Nacisti katolíkov iba využívali, tie ideológie sú nezlučiteľné, najkonzervatívnejšie kresťanstvo a neo-pohanstvo.
Je zaujímavé, pre porovnanie, že kým predmetom Himmlerovej deštruktivity boli živí ľudia, Hitler sa vyžíval v ničení ľudí aj miest. Megalomanský staviteľ túžil vystavať spolu so Speerom Berlín, a zároveň túžil zničiť konkurenčný Paríž. Fromm dáva Hitlera do škatuľky "nekrofília".
Títo diskusia je o nenávisti. Nacisti sú stelesnením praktikovania nenávisti. Nenávisti, ktorá bola nazhromaždená, potlačená pod povrchom a potom vybuchla veľkou, ničivou, nekontrolovanou silou.
Ďalší veľký psychológ, C.G. Jung o tom písal v rámci teórie o kolektívnom nevedomí. O tieni nemeckej duše, ktorá bola pokorená a ponížená Versailleským mierom a jeho následkami. Na svetlo sveta tento barbarský, pohanský, starogermánsky tieň vytiahli nacisti. Poslúžil na rehabilitáciu podupaného sebavedomia. Také má Jung vysvetlenie pre to nevysvetliteľné kolektívne poblúznenie, ktoré ovládlo taký kultúrny národ, akým sú Nemci.
neznámy
neznámy | 3.2.2017 19:42
Pripájam link, článok o výskume mozgu. Neurovedci v Londýne dokázali, že láska a nenávisť sú neurobiologicky prepojené, pri pociťovaní lásky a nenávisti sa aktivizujú tie isté obvody v ľudskom mozgu. Na rozdiel napr. od hnevu a strachu, pri pociťovaní ktorých sa zapájajú iné mozgové obvody. Je toho plný internet, články aj v serióznej zahraničnej tlači.

http://www.osel.cz/4049-nas-mozog-ukryva-specificky-obvod-nenavisti.html
neznámy
neznámy | 3.2.2017 20:14
No vida...a jsme zase u toho známého Odi et amo....-LOL-

"Nenávidím a miluji. Ptáš se proč to tak je? Nevím, cítím však obojí vřít, trpím a mučím se tím...." Catullus
neznámy
neznámy | 3.2.2017 20:57
Ano.:)
Vzpomínám, jak dr.Plzák vyprávěl o ženě, které se při vyslovení expartnerova jména - byli rozvedeni deset let - zvedl krevní tlak.
Ovšem neznamená to, že každý musí pociťovat nenávist.

Prosím tě, omluva za vykročení z tématu - když jsi psala o Luně v konj. s Černou lunou - zajímá mě,zda a jak tu konjunkci vnímáš, či interpretuješ.
neznámy
neznámy | 3.2.2017 22:58
Áno, súhlasím s tebou. Mali by sme sa snažiť ťahať sa ku kladnému pólu. Ale našou súčasťou je aj to záporné, temné. Patrí to k ľudskej výbave. Máme pre to dokonca neurobiologickú výbavu. Prečo popierať svoju ľudskosť?
„Amo et odi“ je Vodnárkin šarmantný žart. :) A ja som možno v záujme živosti diskusie preháňala. Žijem v láskyplnom vzťahu, sem tam nejaké Taliansko, no čo už ... Nikomu nerobí dobre, ak v sebe živí nenávisť. Ale rovnako škodlivá je potlačená negativita (a nemusí to byť iba nenávisť) ako súčasť tieňa.

Pýtaš sa na moju Lunu. Je v konjunkcii s Lilith a dokonca aj so Selenou. V 8.dome v býkovi, najvyššie položená planéta môjho horoskopu a zároveň Hyleg. V sextile na MC a v trigóne na Slnko na IC. Silná luna, hlavný princíp v mojom živote, ale nebolo to vždy tak, musela som k tomu dospieť.
Nikdy som nepripisovala veľkú pozornosť Lilith, skôr prevládala skepsa. Ani neviem, ako tú trojkonjunkciu mám vnímať. Mám vraj veľmi rozvinutú ženskú stránku a málo mužskú. Vraj som silná žena, čo v mužoch vyvoláva strach. Tiež to nebolo vždy tak. Žeby to robila tá Lilith? Neviem, veľmi neriešim. :);)
neznámy
neznámy | 3.2.2017 23:02
Kdy začne žena oslovovat muže "debile!" no přece po svatbě. Většina rozvedených manželek milovalo debily...apod......-ROLL-
neznámy
neznámy | 3.2.2017 23:05
môže ho oslovovať milo, "milý debil" :D
neznámy
neznámy | 3.2.2017 23:12
:)...jsem ráda, že jsi to pochopila správně....-FLOWER-
neznámy
neznámy | 4.2.2017 00:50
To je vlastná skúsenosť??? -PUH- Mne len pri predstave: -PUKEY-
neznámy
neznámy | 4.2.2017 10:34
:)Díky za to vysvětlení... Silná žena budeš asi díky té své Luně.:)
Já si s Lilith vůbec nijak nerozumím, žádné vyčtené vysvětlení mi na ni nepasuje, ale možná je to konjunkcí s Plutem, že se "sjely v jedno"...

S tím vším, co píšeš o negativitě a škodlivosti jejího potlačování, souhlasím, já mám tohoto divokého marse, takže slovem nebo písmem jsem nemilé pocity řešila hned a až příliš radikálně. Vztahy jsem měla láskyplné, i plné itálie. Možná, že nepociťovat nenávist může být součástí stínu? - Svůj stín znám...
Amo et odi - nemusí být jen šaramantní žert (nemluvím teď o Vodnářce), viděla jsem takové vztahy, psychologové tam nacházeli masochistickou vlohu, někdo tam může vidět romantické drámo...;)
neznámy
neznámy | 4.2.2017 10:52
Vieš čo som ja nedávno čítala? Nejaký iný vedecký výskum zistil, že keď sa matka rozplýva od nehy nad dieťatkom, hryzká mu ušká, bozkáva ho, tak sa u nej v mozgu aktivujú tie isté centrá aké sa aktivujú pri chuti jesť. Ale my to predsa vieme aj bez vedeckých výskumov. Hovorí sa. " Zjem ťa z lásky." Verím tomu, že keby robili podobný výskum s milencami, zistili by to isté. Hovorí sa , že láska prechádza cez žalúdok. Je to prijímanie niečoho, čo spôsobuje slasť.
A tak mi napadlo, že to Odi et Amo je porucha príjmu lásky, podobná bulímii.
Bulimička najprv do seba dostane obrovské množstvo potravy, ale nerobí to ako gurmán i keď ide o to isté, vášeň a slasť. Gurmán si to užíva, je pomaly v kľude, je vyrovnaný a v pohode, jedlo v ňom nespôsobuje pocit viny. U bulimičky áno. Bulimička trpí už keď konzumuje a následne trpí, keď to vyvráti.
Niečo na jej príjme potravy je choré a nie je to z tela, je to z duše. A je v tom utrpenie.
Podobne Odi et Amo. Keď nenávidím, odvraciam sa od toho pocitu slasti a ubližuje mi to.
Ako tak píšem a premýšľam v analógiách, všimla som si to slovo, vina. Cítiť sa vinný.
Ono s tým naozaj súvisí. Hm. :)
No a čo som vlastne chcela povedať, je že pokiaľ sa toto prijímanie lásky nezvrháva, nevyvrháva cez deštrukciu, tak až vtedy môže sila lásky skutočne a zdravo existovať v plnej sile aj v človeku, i keď dokonalá ľudská láska neexistuje. Ale aspoň nemusí byť deštruktívna.
Dokonalá Láska sa ale aj tak poznať dá a to je fajn. :)
neznámy
neznámy | 4.2.2017 11:01
Ale veď... ja tých mojich pravidlne kúšem. Dobre, že si mi pripomenula, kým dám variť polievku, rýchlo si ešte zakusnem do muža. Zaslúži si, zjedol mi polku raňajok. -LOL-
neznámy
neznámy | 4.2.2017 11:03
Všetci sme kanibali. -BIGEYE- :D
Aj mne ešte ostáva dovariť polievku. :)

Všetko čo sa deje, sú len rôzne variácie toho istého podľa úrovne hustoty hmoty, alebo inak, prejavu energie. Od úplne hrubej, až po takú čo sa už zdá byť duchovnom.
Zase filozofujem, insomnia ma pošle do introspekcie. Variť treba. -YES-
Stránka:
< 6 7 8 9 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...