mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Ľudská duša - 

Odplata za smrť Krista!

smilan
smilan | 19.4.2012 18:19
„Keby bolo moje kráľovstvo z tohto sveta, môj Otec by poslal pluky anjelov, aby by zabránili tomu, aby som bol vydaný do rúk židom.“ – povedal Kristus.

Čo to znamená? Najvyššou obetou, ktorú ľudia nikdy nepochopia bola skutočnosť, že Tvorca všetkého, zostúpil z nádhery svojej ríše až dole do hmotnosti, skloniac sa dobrovoľne pod Zákonmi, panujúcimi v hmotnom svete. Jedným z nich je Zákonitosť slobodnej vôle, darovaná ľuďom samotným Stvoriteľom.

Tvorca univerza teda vo svojom Synovi zostúpil k ľuďom a týmto spôsobom sa im dobrovoľne vydal do rúk. Do rúk ich slobodnej vôle.

Ľudia mohli zo svojej slobodnej vôle Krista nasledovať a mohli ho tiež zo svojej slobodnej vôle zabiť. V tom im v hmotnosti nemohol zabrániť ani Boh. /viď citát na začiatku/

So slobodnou vôľou je však spojená zodpovednosť! Aj to je Zákon! Zodpovednosť za každý čin, ktorý vykonáme! Zodpovednosti za činy, vykonané zo slobodnej vôle nemôže ujsť nikto z nás.

Ľudstvo teda nemôže uniknúť zodpovednosti ani za to, že zavraždilo Syna Božieho, ktorý sa mu dobrovoľne vydal do rúk, lebo ho chcel priviesť k Svetlu. Ľudstvo nemôže uniknúť zodpovednosti za to, že svojou neláskou k blížnym vo vzájomných vzťahoch medzi sebou každodenne a opätovne vraždí veľký vesmírny princíp Lásky, ktorého zosobnením bol Kristus.

Človek na zemi sa nechová k inému človeku tak, ako by chcel, aby sa iní chovali k nemu. Máme úplne iné kritéria na lásku k sebe a na lásku voči iným. Ani po stáročiach sme nezrealizovali Kristom ukázaný princíp lásky k blížnemu ako k sebe samému, čo jediné mohlo zmierniť našu vinu za vraždu vesmírneho princípu Lásky. Ľudia svojou neláskou, neúctou, nespravodlivosťou a vypočítavosťou voči svojim blížnym iba neustále prehlbujú priepasť, ktorá vznikla medzi nimi a Stvoriteľom vraždou Mesiáša.

Za všetko toto však budú zobraní na zodpovednosť! Na plnú zodpovednosť!

Čas účtovania sa blíži! Boj sa Boha pozemské ľudstvo, ktoré si sa po celé dlhé stáročia nebolo schopné naučiť skutočnej láske a úcte k blížnemu!

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.Š.
neznámy
neznámy » smilan | 19.4.2012 18:39
A nie je Boh nepodmienecne milujúci ??? Boh nás netrestá,trestáme sa sami ...

Kazdý si zodpovie svoje karmické dlhy sám ...

Toto mi znie,ako pomsta,sektárstvo,alebo Abdrusin ? -NOOO--NOOO--NOOO-
neznámy
neznámy » smilan | 19.4.2012 19:00
Boh je laska,svetlo a on nikdy netresta.On nas miluje vsetkych rovnako nepodmienecnou laskou.V jednom ti davam za pravdu,ze kde sa ubralo ludstvo.Vladne moc a peniaze.Ludia zabudli na prave hodnoty, to je sucit k bliznemu a ucta,pomoc.Ked uz tak vlastne sme uz dost potrestany,lebo vidime co sa deje okolo nas.Lenze vzdy mame sancu sa vratit k nemu a on nas prijme.Jezis vedel co ho caka a preco sem prisiel.Prisiel nam odovzdat pravdu kto sme.To bolo jeho poslanie tu na zemi.
neznámy
neznámy » smilan | 19.4.2012 20:20
každý se bude zodpovídat za svoje hříchy. Tohle mě připadá jako "totalitní" kolektivní vina, kde se hajzlík schová a slušný si to pěkně odskáče.
neznámy
neznámy » smilan | 19.4.2012 21:06
A hoj. O tomhle sem tu presne psal v jedne diskusi o interupci. Svet je bohuzel zmanipulovany a nejvice cirkve, ktere si vse prizbusobyli k obrazu svemu a pouzivaji vymyslene, nebo upravene fraze, na zastrasovani lidi, aby je tak udrzeli pohromade, jako stado tupych ovci, ktere je bude nasledovat, protoze oni jim slibuji ochranu a spasu skrze jejich viru. Je to smutne, ale je to tak. Nicmene kazdy ma pravo verit cemu chce a nikdo mu to nemuze brat.
neznámy
neznámy » smilan | 22.4.2012 15:23
ahoj, je víra a víra. Víra zmanipulovaná církvemi, plná zastrašování. Je víra čistá bez předsudku a spojená s čistou láskou. BŮH NETRESTÁ , BŮH NÁS MILUJE!. jE JEDNO JAK HO NAZYVAME, V JAKÉ CÍRKVI KDO JE, VŽDY SE JEDNÁ O JEDNOHO BOHA.
milan08
milan08 | 8.11.2013 17:25
mozno to tak smilan nemyslel ako napisal.mozno chcel docielit svojim bububu a by sme si uvedomili nespravnost nasej cesty zivotom.ano P.Boh je milujuci odpustajuci,ale ludia vytlacili na vyslnie tych,co mali do cinenia so smrtou P.Jezisa a este ich vyhlasili za svetych,hlavne tych cosa im objavili stigmi na dlaniach.
neznámy
neznámy » smilan | 8.11.2013 18:34
pozdravujem sexuálne frustrovaného smilana a k pozdravu sa pripája celá rodina aj najmladší vnúčik Emilko, ktorý za všetkých posiela smilana do Ahóóój !
neznámy
neznámy | 8.11.2013 18:41
Jozko darmo tu pises, on to sem len vypluje a viac sa k tomu nevracia....
neznámy
neznámy | 8.11.2013 19:02
já vím Bohumile, Já vím!
neznámy
neznámy | 8.11.2013 20:00
Tak proč to děláš, Jozefe, no proč?
neznámy
neznámy » smilan | 8.11.2013 20:51
Kristus mel rodinu a deti a dozil se vysokeho věku.
Jeho smrt je pouze ideologicka manipulace.
Ukrizovani prezil.
neznámy
neznámy | 8.11.2013 22:57
veď to ja nepíšem jemu. odkaz je medzi riadkami
neznámy
neznámy | 8.11.2013 23:39
Když Ježíše sňali s kříže,ukryli ho apoštolové.Je možné že měli i tajnou podporu Piláta Ponského.Pilát ponský vlastně neměl zájem o umučení Ježíše.I proto dal lidem vybrat mezi odsouzením Ježíše a skutečného zločince.Ježíš ještě procestoval Indii a Tibet a zemřel ve Francii.
Je pohřben vedle své manželky Marie Magdaleny.Ježíšova žena a rodina našla po útěku z Palestiny útočiště v jedné židovské obci v jižní Galii.V pátém století se tento rod spojil sňatkem s královskou rodinou Franků a založili tak dinastii Merowingů.Církev uzavřela v roce 496 s tímto rodem dohodu,a tak je pravděpodobné,že znala i jeho pravý původ.
neznámy
neznámy | 8.11.2013 23:58
Fííha,Ty jsi gnostik!:D
neznámy
neznámy | 9.11.2013 01:38
Niektorí dokážu meniť budúcnosť,
iní - ako zveroelipsa aj minulosť -LOL--LOL-
milan08
milan08 | 9.11.2013 09:10
teorii je vela o umrti P.Jezisa.Pilat nenesie priamu zodpovednost za jeho ukrizovanie ale mohol to zastavit.on iba vyplnil prianie starozakonikov.preto mal ako ako uz pater PIO stigmi na na dlaniach ako pripomienku ze mohol zastavit popravu.
neznámy
neznámy » milan08 | 9.11.2013 09:32
Teorie take je,ze ukrizovani neprezil.
Teorie take je,ze jsme z opic.
Nedavno se tvrdilo,ze země je placatá.
nikav
nikav » milan08 | 9.11.2013 09:36
Má tu niekto výhrady voči ukrižovaniu Ježiša? Kam by spel svet, keby sa to nestalo?
Jeho
narodenie a smrť boli predsa oznamované starozákonnými prorokmi a Ježiš si bol vedomý svojho poslania! Posolstvo Grálu asi deformuje ľudí, ktorí ešte nenašli základ v BIBLII.
neznámy
neznámy | 9.11.2013 09:47
existujú teórie o tom, že Ježíš vôbec nikdy neexistoval a majú na to "dôkazy", ktoré sú na druhej strane na zamyslenie. scénar ukrižovania Ježíša nie je jediný v dejinách, len tým ostatným scenárom nezostal priestor v povedomí ľudí. ľudia sa upli na scénar o ježišovi. bolo viacero postáv spasiteľov s priveľmi podobným "osudom". hovorí o tom dokument zeitgeist "duch doby", ktorý je tuším na youtube, ale je viacej častí toho dokumentu. podľa nich je Ježíš sperzonifikovaný fenomén zmesi astrológie, mytológie a spirituality. voči tomuto už nemám fakt žiaden postoj. mohlo to byť ešte aj tak, že naozaj žilo viacej duchovných majstrov, ktorí symbolicky robili to isté. na pochopenie tohto sveta je nám logika zbytočná. pravda je vo ..., alebo "všetko je inak"
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...