mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Ľudská duša - 

Duchovný učitelia

neznámy
neznámy | 30.10.2017 23:20
Máte nejakých, poznáte nejakých? :) Ako ich definujete, kto je pre Vás duchovný učiteľ?
neznámy
neznámy | 30.10.2017 23:28
Každý člověk, který mi dal nějakou lekci, ať už v dobrém nebo zlém, každý takový je mým učitelem... -FLOWER-
neznámy
neznámy | 31.10.2017 06:42
Poznam len jedneho duchovneho ucitela a tym je sam zivot, situacie, ktore zivot niekedy vie so sebou priniest...
Najlepsie tak krute, bez prestavky na rozdychanie sa, po ktorych sa dostanes do takeho stavu, ze cele noci len bdies, kazde rano sa preberas a dufas, ze ta nocna mora sa raz skonci, no akurat sa preberas s balvanom tazkym tonu na hrudi a s jednou jedinou myslienkou, ako to utrpenie co najrychlejsie skoncit...
-ROFL- :)
Po takychto skusenostiach nebudes uz viac hladat ziadneho guru, duchovneho ucitela...
neznámy
neznámy | 31.10.2017 08:41
Jak říkají tady holky, pro mě je to sám život a lidi, kteří mým životem procházejí. Já a "guru" nejdem dohromady, takže ani kdyby nějaký byl, určitě mě buď mine obloukem anebo mě jeho/její osoba nechá chladnou.
Mě přijde spoustu věcí a lidí zajímavých, ale vést se nechávám vlastním nitrem. Za to přebírám plnou zodpovědnost a u rozhodnutí na tomhle základě se cítím klidná. Samozřejmě, že si ráda popovídám s blízkými lidmi (a je dobré vědět kdy člověk potřebuje "pomoc" z venčí). Některé i obdivuju za jejich vlastnosti, ale nikdo není pro mě duchovní učitel v tom pravém slova smyslu jako ho chápu já (což ani nedokážu přesně popsat). To už by musel být někdo opravdu hodně pokročilý (a to zní dost blbě, ale nebudu meditovat nad výběrem jiných slov) a já mám raději když se s lidma cítím jako rovná s rovným a přirozeně. To mi dává smysl a chuť rozvíjet jakoukoliv další interakci.
Učit se vždycky můžem jinak než "sedět u nohou gurua"... Pořád myslím, že ten skutečný duchovní učitel je v nás. Ale třeba během života zažiju věci, které mi dají jiný úhel pohledu. Zatím je to takhle.
neznámy
neznámy | 31.10.2017 09:34
okrem života, čo je teda riadnym učiteľom mám aj niektoré osoby, čo mi pomáhajú na ceste poznania :-)
neznámy
neznámy | 31.10.2017 21:33
Saffiyah
Saffiyah | 1.11.2017 01:50
Jedna z užitečných lekcí:
To co vyřknu, se mi vrátí...

https://www.youtube.com/watch?v=vhhNZHSfqIw
neznámy
neznámy | 1.11.2017 09:33
:D
neznámy
neznámy | 1.11.2017 11:49
on je fakt dobrý když se soustředíš na obsah a né na formu:)
neznámy
neznámy | 1.11.2017 14:51
Mam kamosku, ktora mi ukazala a naucila ma vela z ezoteriky. Pomaly, postupne, nenapadne. Stale som sa jej na cosi pytala, az som prestala. Odovzdala mi vsetko, co som potrebovala. V tom obdobi to bola spriaznena dusa. Teraz s odstupom casu ju mozem nazvat mojim duchovnym ucitelom.
neznámy
neznámy | 1.11.2017 15:16
zivot, vztahy, choroby... a ked ide o nejake osoby, tak ma inspiruju hermetici ako Lasenic, Bardon alebo psychologovia a psychoterepeuti ako Jung, ci Dahlke...
athena21
athena21 | 1.11.2017 17:20
Ani ako vtip to nie je vtipné.... chlapík sa zasníval o sebe a donaldovi( keby zvolil káčera Donalda, možno by to chvíľu vtipné bolo)
spojil sa s kolegami Ježiškom , Budhom.... a ďalej sa to píska.
Pri čítaní akejkoľvek ďalšej vety by človeku už nie geometrickým radom odumierali mozgové bunky....alebo by museli byť už mŕtve aby som pokračovala...
neznámy
neznámy | 1.11.2017 18:05
Nemám. Aj keď definícia slova guru je pekná.
Osoba považovaná za autoritu v duchovnej sfére sa nazýva Guru. “Gu” znamená temnota. “Ru” znamená “ten kto zaháňa”. Guru znamená “ten kto zaháňa temnotu“. Guruovia sa teda snažia priniesť svetlo do života ľudí.

Ale v poslednom čase občas vypočujem tohto kňaza https://www.youtube.com/watch?v=0zXJFzik0TE
Ona
Ona | 1.11.2017 18:58
rada by som ťa upozornila, že máš chybu v nadpise - keďže učitelia sú množné číslo, tak v slove duchovní má byť mäkké i - nie tvrdé. Takže: Duchovní učitelia.
Ona
Ona | 1.11.2017 19:09
Ja som mala v živote to šťastie, že v škole ma učili vynikajúci učitelia, najmä na základnej škole - to čo povedal učiteľ, to bolo pre mňa sväté - boli to zároveň moji duchovní učitelia.
Okrem toho som veľa čítala - v detstve rozprávky v ktorých vždy dobro zvíťazí nad zlom, neskôr životopisné romány kde ma fascinoval napríklad životopis Michelangela Buonarottiho, alebo Leonarda da Vinciho ... knihy o Archimedovi ...
neznámy
neznámy » athena21 | 1.11.2017 19:47
možná to je jen předpojatostí
lidé udělali z budhy a ježíše modly
přitom to byli nejspíše normální lidé :-)
mně přijde čmolík také zábavný týpek jako oni
neznámy
neznámy | 1.11.2017 22:48
Duchovného Gurua som hľadal, tak dlho až som sa ním musel stať sám :)
neznámy
neznámy | 1.11.2017 23:11
co si člověk neudělá to nemá:)
athena21
athena21 | 1.11.2017 23:50
Áno, súhlasím. Predpojatosť z mojej strany po pár vetách nastala.
Mnoho ľudí prezentuje , že majú čo ľuďom povedať, že ich zachránia, Spasia, vyliečia, zmenia im život k úžasnému.

A aj sú schopní zrealizovať a zorganizovať prednášky, televízne prenosy, medializovať sa . A keď nahliadneme za závoj, je tam žiaľ bohapusté prázdno a naplnené vrecká, kopec zúfalých ľudí ,často chorých , ktorým dávali nádej.... až do vyprázdnenia ich účtov.

Často sú to ľudia, ktorí milujú viac sebaprezentáciu a pozornosť publika ako majú skutočný záujem a schopnosti pomôcť, liečiť, viesť ľudí naozaj k ich duchovnému alebo ľudskému rastu.

Pár nahliadnutí za závoj je veľmi užitočných. Akosi po pár vetách, alebo po krátkom čase ma intuícia zastaví alebo pusti ďalej.
Áno nemám ľahkosť nadhľadu, len skúsenosť s človekom ktorý sa prezentuje ako liečiteľ a slušný počet ľudí ho chodí počúvať a “liečiť “ sa.

Len výsledky prezentuje len on, nie vyliečení ľudia...
Rozhodne je schopný vyliečit z ilúzie o vyliečení a o tom ako pomáha...
neznámy
neznámy » athena21 | 2.11.2017 00:26
on se ale za léčitele nepokládá
v rámci toho materiálu co prezentuje je v oboru přinejmenším stejně silný v kramflecích jako drtivá většina těch co se léčiteli skutečně inaugurovali, anebo třeba astrology a o svém řemesle neví často vůbec nic.
četl jsem jeho knihu trhák a ta je bezvadná
byl jsem s ním na chození po žhavém uhlí a to byl rovněž velmi kvalitní zážitek mimochodem nijak drahý na rozdíl od jiných nabídek na trhu stejně jako kniha nebyla předražená
jaké osobní zkušenosti máš ty? kromě intuice po dvou minutách poslechu?
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...