mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Láska a vzťahy - 

Radost v životě a ze života

neznámy
neznámy | 3.12.2014 10:31
Máte nějaké zaručené tipy, jak znovu pocítit a udržet si radost v životě? Aby nepřevážil stres, starosti, trápení?
Mám za sebou několik hodně náročných let. A když se zastavím, vidím, že se můj život zcvrkl v podstatě jen na ty tíživé věci. Ačkoli dokážu mít radost z maličkostí, tak v průměru nebo třeba když usínám, málokdy cítím štěstí. Je to spíš takové rozbředlé nic.
Nevím kde začít.
Pocit, že bych ze sebe měla dolovat další sílu, úsměv, prorážet v tomhle světě je pro mě divný a nesmyslný. A myslím si, že by to tak ani nemělo být, že by člověk měl ze sebe něco dolovat pro to aby byl štastný. Nebo se mýlím?
A žít zase takovýto život je na nic. Jako nežít.

Někde se stala chyba-CONFUSED-

Jestli dokážete poradit, inspirovat, děkuji-FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.12.2014 11:03
Ahoj...
Velmi mi pomohlo, ze som si nasla zalubu, konicek, (moj zmysel) ktoremu sa naplno venujem a ten konicek odburava skoro vsetky starosti, stres, atd...
neznámy
neznámy | 3.12.2014 12:11
nediv sa ,že po ťažkých rokoch sa nevieš prirodzene tešiť zo života...ak by si mala chvíľu pokoj,tak všetko postupne príde,len nechcieť veľa a tešiť sa s maličkostí-BYE-
neznámy
neznámy | 3.12.2014 13:35
Ja by som súhlasila s "hviezdičkou".

Jedna múdra osoba mi poradila, keď som bola v podobnom období (trvalo dosť dlho), aby som si napísala plán a zaradila doňho to, čo robím rada a neupustila od toho ani vtedy, keď sa bude jednať o blízke osoby.

Kamarát, čo ma dlhšie nevidel, ma asi po roku vtedy stretol a povedal mi: "Preboha, prosím ťa, zober sa aspoň raz za mesiac a choď sa von opiť s niekým, ty si takáto nebola...(myslel utiahnutá)"
Nie je dobre si na pocit prázdnoty a nespokojnosti zvykať, aby sa potom nestal životným štýlom - ako sa to stalo mne, už sa mi ani ústa nechcelo zvrtnúť do úsmevu, aj keď bolo niečo naozaj vtipné. Takže, napriek tomu, že mávam aj samotárske obdobia, mi dosť pomohlo, urobiť si aspoň raz do týždňa večer s blízkou priateľkou, s ktorou sa môžem z duše porozprávať. Závisí na tom, čo má človek rád, či väčšiu spoločnosť, alebo komornú atmosféru, ono to postupne otvorí človeka aj väčšej spoločnosti.

A ešte by som poradila trampolínu :) Veľa ľudí to pochvaľuje, verím, že môže byť úžasné sa vyskákať, ešte som neskúšla, ale určite skúsim.
neznámy
neznámy | 3.12.2014 16:11
aj ja som na tom obdobne..
neznámy
neznámy | 3.12.2014 18:02
Nevim jestli je to zaruceny tip,ale kdyz uz tak cloveka nic nenapada,co by pro sebe mohl udelat,mohl by udelat neco pro jine,a tam jiz clovek nemusi dlouho premyslet.Usmev mnohdy docela staci .
neznámy
neznámy | 3.12.2014 19:00
Nemám zaručený tip, ale mne v mizerném období nakopla rada "nebrat si nic osobně". Není to o lhostejnosti, ale přestat nafukovat drobné problémy a jejich obalování strachem, na což jsem bývala expert. A pak inspirace přírodou -FLOWER-
neznámy
neznámy | 3.12.2014 19:24
Kto vie aké obdobie to bolo a aké vážne,niekedy je všetkého veľa aj na koňa a nedá sa odosobniť-CRY-
neznámy
neznámy | 3.12.2014 20:20
neznámy
neznámy | 3.12.2014 20:37
Pěkný večer, ono je to někdy velmi těžké se radovat, pokud procházíš těžkým obdobím. Většinou se doporučuje začít něco nového, ale ono to někdy nejde, není čas, síla, všechno dost stojí... Já si myslím, že je nutné se nejdřív se situací nějak smířit, vyrovnat se a nepřekrývat ji něčím jiným... ale i malá změna v životě, když se rozbije stereotyp a začneš se na něco těšit, si myslím, že určtě pomůže...... tak se drž -BYE-
martinbd
martinbd | 3.12.2014 21:47
Čo pomáha je fyzicky cvičiť, robili sa aj ohľadom toho výskumy, liečili ľudí, ktorí boli v depresii pomocou cvičenia, a pomocou liekov, výsledky boli zhruba rovnaké, ale tým čo cvičili výsledky dlhšie vydržali. Potom pomáha vďačnosť, aj na to sa tuším už robili výskumy.
Potom je dobré a myslím že aj nutné, ako už bolo spomenuté, dať životu zmysel. Niekto môže byť v ťažkých životných okolnostiach, ale zmysel mu pomôže žiť a prežiť, ale bez zmyslu skoro upadá.
Ďalej rovnováha. Rovnováha medzi aktivitou a pasivitou, medzi prácou a zábavou, medzi zameraním na iných a zameraním na seba, atď.
neznámy
neznámy | 3.12.2014 22:05
-WINKIE-
neznámy
neznámy | 3.12.2014 22:11
Neber si to osobne :D
neznámy
neznámy | 3.12.2014 22:24
V prvom rade chcem vyjadriť pochopenie pre tvoje pocity, sme ľudia. Zaručený tip ti však asi nikto nedá, lebo každému pomáha niečo iné a je na tebe, aby si objavila, čo pomáha práve tebe. Samozrejme všetko, čo tu bolo spomenuté sú skvelé veci, čo viac menej môžu prospieť všetkým. Pridám moju "metódu" keď cítim, že to ide dole vodou. Vždy mi dodá ohromný prílev energie vedomá zmena pohľadu na moju situáciu, nech mi v tej chvíli príde akokoľvek zlá. Keď už je to neúnosné, dám si stopku, dosť, čo to tu predvádzam? Život mám predsa vo svojich rukách, vo svojich myšlienkach a tak nedovolím, aby tie myšlienky boli naďalej negatívne. Poviem si, toto bolo doteraz, trpela som, odteraz sa na to budem pozerať s vďačnosťou za skúsenosť či skúšku, ktorá mi mala ukázať čo všetko dokážem uniesť a zvládnuť, čiže vidieť svoju vlastnú silu! A keď si uvedomím svoju silu znášať bolesť, zároveň si uvedomím silu celé to zmeniť na dobré pomocou myšlienok. Kľúčové slová: vďačnosť, viera, láska!
neznámy
neznámy | 3.12.2014 22:37
Je to můj názor, který mi pomohl. Nic a nikdo nestojí za to se dlouhodobě trápit. Je více věcí, které se postupně odkrývají, které mi odhalují zbytečnost vlastního utrpení (ale ta zkušenost zbytečná není).
Je jasné, že k tomu potřebuje každý dojít svým způsobem. Nádherné je udělat si výšlap do přírody (v jakémkoliv ročním období), zhluboka dýchat čerstvý vzduch a vnímat harmonii všeho kolem sebe .. pak může být pochopena i harmonie uvnitř každého z nás -FLOWER-
neznámy
neznámy » martinbd | 4.12.2014 13:30
Ahoj, cvičím občas Čchi kung systém " Orel v hnízdě "
Nabjije to energií a na začátku se usmíváš na každý svůj vnitřní orgán:), což je moc fajn
neznámy
neznámy | 4.12.2014 18:11
Ak môžeš, napíš o tom cvičení viac, lebo poznám princípy klasického čchi kung, rada by som sa na to pozrela:)
granko
granko | 4.12.2014 18:27
zobrať si pero, papier a rozmýšľať..

začať si klásť otázky.. čo konkrétne nefunguje a prečo? jedno po druhom písať.. nič nevynechávať.. nič z toho čo nevyhovuje.. koncetrovať sa, byť dôsledný.. odstúpiť od seba, vidieť celok, ktorí inak prehliadame - teda vlastnej osobnosti, nebude jednoduchý.. ale je to nevyhnutné ak furt čosi neklape..

a všetko by to malo spieť k zmene, teda robeniu vecí, riešení problémov úplne po novom.. alebo.. nového života.. jasne si napísať ciele - čo chcem.. chcem byť spokojný, veselý atd. človek.. mať predstavu a postupovať po malých krokoch avšak vytrvale.. ísť si po svojej ceste k sebe samému.. pretože my ľudia nemáme len prítomnosť či budúcnosť, ktorej často významnú časť sme nemohli ovplyvniť.. ale máme aj isté vízie, predstavy a sny.. z ktorých pri troche šťastie a vôle môžme utkať svoj vlastný príbeh.. a nikto nevie isto či bude šťastný.. avšak môže byť ten príbeh poctivý, nakolko taký bude človek sám k sebe..

odpovede sú vo vlastnej hlave.. vo vlastnej hlave sú odpovede.. veď tam tie problémy aj začali.. tam začali vlastne všetky naše problémy.. budú tam aj odpovede.. a v srdci.. prečo sme pociťovali šťastie ako deti, keď sme naň často krát nemali evidetnú príčinu..?

všetky deti tajne vedia, že svet im "patrí".. patrí ich imaginácií.. to len väčšina "dospelých" sa začne "svetu" podriaďovať.. a potom tým trpia oni i svet..
neznámy
neznámy | 4.12.2014 18:28
A já zase neznám principy klasického čchi kung...
Takže dám aspoň stránky: http://www.bodhidharma.cz/pages/cz/uvod.php
neznámy
neznámy | 4.12.2014 20:23
ďakujééém:)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...