mesiac
Utorok, 7.5.2024
Meniny má Monika

Láska a vzťahy - 

Ľudia nevedia, čo znamená vzťah

neznámy
neznámy | 10.1.2015 16:57
Práve toto je vec, ktorá je čím ďalej, tým viac na škodu.
To že nikto už nie je ochotný sa pre druhého meniť. A ja stále hovorím, "nie nie, nemusíme sa milovať s chybami. Ak niekoho milujem nemôže si dovoliť čokoľvek. To už nikto nepozná pojem sebakontrola?"
neznámy
neznámy » Gitus | 10.1.2015 17:03
Ak je to úplne od veci, nie je ani treba aby si tomu porozumel/a/. Myslím, že kto bude chcieť porozumie.


Gitus vidí moje riadky od veci, takže ona nech toto nečíta. A pre Vás ostatných, rekapitulácia.
Dnešný trend je "byť sám sebou", a hľadať si nereálny zväzok, ktorý aj tak nefunguje. Je proste stále viac ľudí, ktorí si povedia, že ten druhý k ním musí presne pasovať a že ak nerozumie ich zložitej povahe, tak je to jeho problém. Lenže povahy ľudí nie sú zložité, len sú stále neukáznenejší. Deje sa to, že z obrazu partnera ako niekoho s kým máme spolupracovať sa zrútil a dnešný trend je partner, ktorý je taký, ako sa hodí mne, alebo žiadny.
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:06
Gitus je ona :-)

aaa už si to šikovne opravil... tak fajn..
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:11
Zveroelipsa, ak máš skutočne 48, myslíš si, že kým sme si mysleli, že sme nedostatoční a brali sme sa tak, tak bolo málo vzťahov, manželstiev, pôrodnosti a spolupráce? A že dnes, keď sa všade šíria toxické spôsoby myslenia, keď sme všetci dokonalé bytosti, ktoré sa skoro už narodili na vyššej úrovni bytia a ovládame učenia múdrych bradatých šamanov a iných zvieratiek, tak sú ľudia teraz lepší?

Ja myslím, že nie. Myslím, že liberálna globalizovaná spoločnosť, kde sa pomiešalo náboženstvo s vedou, s okultizmom, a každý si myslí, že už takého nebude nás doviedla len k tomu, že ľudia si nerozumejú. Poznanie nás nevedie k pokore, ale rozdeľuje nás. A každý by rád, aby k nemu prišla spása v podobe, akú si ju vysnil, ale sami mladí už zabudli že musia aj niečo do toho vložiť.

A ak ukazujem prstom na skupinu ľudí, aby bola odsudzovaná, tak kľudne. Predsudky a škatuľkovanie tu bolo dlhšie ako otvorenosť a slobodomyseľnosť. A vidím, že sa to odráža v tom, že to staršie zvládame rozumne, ale tú otvorenosť ešte nevieme uriadiť.

Súdim len svoju generáciu a to sú prázdne nafúknuté egá, takže ak niekto nerozumie, tak možno si proste len ide svoje a s tým aj nič neurobím.
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:15
Nemôžeš na všetko pozerať len čierno-bielo.
Niekedy je to len nedostatok správneho nadhľadu.
Som vo vzťahu 30 rokov. Na svadobné oznámenie si môj manžel presadil citát: "Ten koho milujeme, má na nás všetky práva. Aj právo nás nemilovať."
Vtedy som bola veľmi mladá a nie dosť dobre som rozumela tomu výroku. Jednoducho som nemala dostatok skúseností a viem, že som nechcela mať ten citát na svadobnom oznámení. Ale môj partner bol v tej dobe priebojnejší a tak som sa podvolila.
Dnes - s dnešnými životnými skúsenosťami, by som to vôbec neriešila. Mal naozaj pravdu, keď chcel ten citát na oznámenie. Je v ňom obrovská pravda. Všetci sme v prvom rade egoisti a myslíme len na seba. Aj do vzťahu ideme preto, aby sme v prvom rade boli my (každý jednotlivec) boli šťastní. Nie kvôli tomu druhému.
Takže k tvojmu stanovisku so zoznamovaním. Nestretol si ešte tú svoju správnu polovičku, s ktorou tvoríš celok!!!
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:16
..i imbecil je například dokonalý.
Neber dokonalost jako nějaký vrchol a vystupňování něčeho....

...každá situace je dokonalá..
...všechno co existuje je dokonalé...
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:16
Podľa môjho názoru :-) som úplne normálna a racionálne uvažujúca ak dopredu viem. že s určitými skupinami ľudí alebo nápadníkmi je lepšie nekomunikovať .
Mať často problémy vo vzťahoch hmmmm...ja neviem či bez problémov je nejaký vzťah, a nebol by nudný? :-)
Voľba ktorá prinesie viac pohromy ako úžitku je tiež len o tom ako to chápeme, niekomu tá pohroma dá do života viac skúseností ako podľa iného "užitočný vzťah"a život bez opory, spriaznenosti, porozumenia je práve to osudové spojenie a ak je takúto osobu ťažké ovplyvniť, napríklad aby takýto vzťah opustila, alebo, že toto už nie je vzťah .....hmmm


""Ste na prvý pohľad, alebo po bližšom zoznámení nebezpečná osoba"" :-))
ak sa nedáte ovplyvniť....

nebezpečná ste :-)
nezaradia Váš životný štýl?..

nebezpečnáááá :-)

neodnaučia vás zlozvykov..../ samozrejme niekto si ich definoval, že sú to Vaše zlozvyky, nie toho kto ich definoval/

nebezpečnááááá!!

nie ste ochotná ohliadať sa LEN na partnera

nebezpečnáááá!!!

Nie , neviete čo je vzťah a ešte ste aj falošná...a rýchlo bežte vypnúť ten spotrebič čo sa volá partner/ aby sa neprehrial/ , ktorý dopĺňa Váš vysnený život :-)
Ale ak Vaša číra existencia aj napriek tomuto vytrvá v takomto vzťahu mne z toho vyplýva len jedna jediná možnosť....ste neskutočne zamilovanááááá :-)



písala som zámerne v ženskom rode ....aby sa to mužov nedotklo :-)


Čítajte viac: http://www.zverokruh.sk/forum/laska-vztahy/ludia-nevedia-co-znamena-vztah/?replyto=81306#ixzz3OR2jL3QR
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:26
Myslel som si aj tak, že staršia generácia zaujme len pozitívny pohľad. Lebo už máte čosi za sebou a ste v živote vyrovnanejší(keby že nie, tak by to bolo vidno).

Ale vyzývam Vás, aby ste mi odpovedali po tom, ako zabudnete, že už ste si v živote prešli kritickými obdobiami a po tom, ako si vyskúšate partnera z našej generácie.

Je snáď také dôležité byť večne nespokojný? Hovorím o ľuďoch, ktorí majú sos ebou problém a prenášajú ho aj na iných. A myslím si, že aj keď existuje osudové spojenie, viac ako veriť v osud by dnes bolo treba rozširovať odbornú pomoc. Lebo zl skúsenosti niektorých aj tak nikdy nepoučia. Jasné aj sex a milovanie je zvláštny paradox egoizmu, ktorý sa dá najlepšie vychutnať len obojstrannou spoluprácou, no nevyhovárajte mi, že dnes je to to isté, ako kedysi.

Každý chce žiť tak slobodne ako keď je single, len nebyť sám a to mi nedáva zmysel.
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:32
Proč bych se měl pro druhého měnit?
Kdo potom teda budu,když se změním?

Osobně si myslím že když žiji teď sám,pak určité věci bych nedělal,kdybych žil s partnerkou.Ale rozhodně bych se kvůli partnerce nezměnil.


Budu sám klidně do konce života,pokud náhodou nepotkám partnerku s kterou se nebudeme kvůli sobě vzájemně měnit.

Nebudu se přetvařovat jen kvůli tomu abych nebyl osamocený a pravidelně šukal.
Myslím že šukání je dobré tak pro morčata,králíky.....

Hodně lidí si plete samotu s osamocením a nedokážou být sami a potřebují být vlastněni a nebo někoho vlastnit.
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:35
Třeba prkoň.
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:37
Nedá sa povedať, že človek je vekom vyrovnanejší, všetky zlé udalosti nechávajú na človeku stopu a záleží len na osobnosti človeka, nie na veku ako sa s tým vysporiada

Spojenie " vyskúšať si partnera" by mal vypustiť zo svojho slovníka každý, kto do vzťahu vstupuje úprimne.
A ver mi ani odborná pomoc ti nepomôže ak sa nevyronáš zo svojím osudom, to o sexe máš úplne pomýlené a láska je tá istá či dnes zajtra alebo v minulom storočí, lebo podľa mňa je láska nadčasová, nie každý chce žiť single :-)
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:37
Osobně si myslím že když žiji teď sám,pak určité věci bych nedělal,kdybych žil s partnerkou.Ale rozhodně bych se kvůli partnerce nezměnil. Budu sám klidně do konce života,pokud náhodou nepotkám partnerku s kterou se nebudeme kvůli sobě vzájemně měnit. -THUMBSUP-

Tak tak...


Nebudu se přetvařovat jen kvůli tomu abych nebyl osamocený a pravidelně šukal.
Myslím že šukání je dobré tak pro morčata,králíky.....
-ROFL-
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:42
Presne tak. S tvojim názorom plne súhlasím. :-)
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:42
Áno, to počujem často. A skutočne, nebudem nikomu hovoriť, že je zlý nápad pre nikoho sa nemeniť, napĺňať, kým som, byť sám(nie osamelý, lebo aj samota je obživujúca), nešukať a tak.

Ale: Som súbor vlastností, vďaka ktorým vždy dokážem byť, kým som. Mám určité nadania, zlozvyky a ciele.
Aj tak som sa menil a nikdy zo mňa neubudlo. Ak to nefungovalo, tak zmena nestačila, ale našiel som sa kým som skutočne vďaka tomu, že som sa tomu na chviľu vzdialil.
že som sa zmenil pomohlo mne, súč. partnerke, lebo som mohol byť veľmi zlý, alebo veľmi dobrý. Ale to, čo potrebovala to nebolo a bolo by to zbytočné.
nemyslím si, že jedinečnosť, ktorá mi bola daná bude raz pre niekoho 100% prínosom.
Teraz je 90 a ďalej musím rásť.
Celý život som s a menil a vďaka tomu som vôbec aspoň tam, kde som.
Mohol som byť na tom veľmi zle a skúmať antické zvitky všetkých bohov a nezistil by som prečo som nešťastný, lebo som nikdy nebol ochotný zmeniť, kým som.
a nakoniec. Nechcem byť sám do konca života a nešukať. Budem sám sebou, ale bez potomkov, spomienok a nádeje.
Lebo za sebou nezanechám nič, len zúfalstvo skryté za falošné sebavedomie, že mi stačilo byť, kým som.
neznámy
neznámy | 10.1.2015 17:46
Mně dává smysl být sám.
Samota je základ zdravého vztahu.
Když jsem měl rodinu,své samoty jsem si velice cenil.
Z tohoto důvodu jsem třeba nemohl mít milenku.Okrádal by jsem se tím o svou vzácnou samotu.
Gitus
Gitus | 10.1.2015 18:25
ale mna to fakt zaujima ako si to myslel...ale ked nechces zrozumitelnejsie tak si asi budem musiet domysliet ze si asi nemal stastie na zeny,ze si sa snazil a aj tak to nevyslo...ale tiez si myslim ze kazdy ma pravo rozhodnut sa s kym bude chodit na rande.ja mam rada tmavych s modrymi ocami-ROFL- no a ked to tam nieje tak to tam nieje.stym sa nic neda robit akokolvek sa ten clovek bude snazit zmenit alebo sa moze aj postavit na hlavu.a niekedy to tam je ...uplne odveci..:)laska je zahada-HEART--SHINY-
neznámy
neznámy » Gitus | 10.1.2015 18:28
Stastie som aj mal. Len mozno na sposob, davaj pozor na to, co si prajes, lebo by sa ti to mohlo splnit.

Vpodstate sa nestalo aby som sa snazil bez vysledku. Take si ani nevyberam. A to neznamena, ze su to nejake stare, bezzube carodejnice :D
Gitus
Gitus | 10.1.2015 18:49
tak a co mas teda za problem-LOL-
neznámy
neznámy » Gitus | 10.1.2015 19:01
ľudí s problémami
neznámy
neznámy | 10.1.2015 20:06
Narodiť sa na vyššej úrovni bytia nerobí žiadnu bytosť dokonalou, len pokročilejšou oproti jej minulému bytiu. Keby sme boli dokonalí, už by sme tu nemali čo robiť.:)
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...