mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Hudba a filmy - 

Modrá veľryba

neznámy
neznámy | 15.4.2017 23:49
tady vidíte, jak šíření jakkoli nesmyslné zprávy infikuje nejen vědomí, ale i amplifikuje i nevědomé procesy
Aiwi
Aiwi | 16.4.2017 20:00
Polícia, psychológovia a učitelia môžu len poukázať na to, že sa s niečím takým stretli, pretože prichádzajú do kontaktu s väčším počtom ľudí. Ale ochrannú funkciu si má plniť predovšetkým rodina. Rodina žiaden kódex nemá a tak nemusí chrániť? Veď práve rodina poskytuje každému z členov najdôležitejšie hodnoty pre život.

Iste aj držanie v nevedomosti je svojím spôsobom ochrana, ibaže v súčasnej spoločnosti je to absurdné.

Boen: pokým je to sen, môžete s tým pracovať. Vieš o čo ide a môžeš sa s ňou porozprávať v zmysle posilniť jej vedomie, že ju nikto nemôže nútiť, hraniu tej hry. Ale neopochybne si to už urobila. ;)
neznámy
neznámy » Aiwi | 16.4.2017 20:37
Pred šírením poplašnej správy má chrániťiť rodina? -ROLL-
neznámy
neznámy » Aiwi | 16.4.2017 21:05
V tomto zmysle je to v poriadku, dieťa je to rozumné a hovorí s nami o svojom vnútornom svete. Skor ma trápi ten svet naokolo, plný čudných nástrah. Aké pocity majú a musia spracovávať dnešné deti?
Možno posobím ako starenka, ktorá nevie pochopiť a prijať novú dobu.... Ale mám ešte staršiu dcéru, a tá to vníma podobne ako ja. 8 rokov a priepastný rozdiel v mnohých veciach.
neznámy
neznámy | 16.4.2017 21:10
V podstate áno. Ak rodina poskytne dobré zázemie, bezpečie a doveru, ak vedie dieťa k integrite, je to forma ochrany.
Viem, ako to asi myslíš, ale nič s tým nenarobíme. A nemožeme si deti schovať naspat do brucha. -NOOO-;)
Aiwi
Aiwi | 16.4.2017 21:56
Bez ohľadu na "poplašnú správu" motív hry, ktorá pripravuje ľudí o život nie je vôbec nový. Vyskytuje sa v spoločnosti už dlhšiu dobu, ako spomínala fiohattu, tak existuje tento motív vo sfilmovanej podobe. Niečo podobné je aj v knižnej podobe s názvom Erebos, hra ktorá zabíja. To, že to niekto považuje za dobrý nápad, či už sú to deti, ktoré chcú len upútať pozornosť, alebo sa jedná o skutočné prípady. Ja nevyriešim. Posunula som informáciu na jej dôveryhodnosť si urobil každý názor, ja keďže neviem ani potvrdiť ani vyvrátiť. Pre mňa je dôležitá osobná výpoveď blízkej spolužiačky z výšky pracujúcej v oblasti psychologického poradenstva, že sa stretla s tým, že to mladí riešia.

Každý si vezme ponaučenie aké chce. Niekto odpor k negatívnym informáciám a upozorneniam a niekto začne vytvárať vo svojej rodine bezpečné prostredie s otvoreným a úprimným vzťahom.

Bez ohľadu na tvoje obvinenie zo šírenia poplašnej správy, stojím si za tým, že je lepšie byť informovaný o tom, čo sa deje ako potom nariekať z iných dôvodov.
neznámy
neznámy | 16.4.2017 22:03
Ide o to, že s týmto postojom "nič s tým nenarobíme" s tym nič nenarobíme nie že by som s tymto či množstvom iných podobných hovadín na ktoré denne človek naráža chcela či mala niečo konkretne robiť. Ale zase nebudem sa tvariť, že je v poriadku varovanie verejnopranych médií, polície, a psychologov pred niečím, čo sa nedeje, od psychologov je to obzvlášť vtipné, keďže efekt, ktorý tým spôsobili je predmetom ich odboru

To mi pripomenulo realny (a zrejme zdaleka nie ojedinelý) pripad, keď po operacii lekár oznamil pacietke, ze ju budú musieť operovať znova, chyba v operačnom rozpise, omylom jej odstránili zdravé slepé črevo, takže ten žlčník spravia zajtra -ROLL- veď áno aj doktor je len človek -ROLL-
neznámy
neznámy | 16.4.2017 22:37
No veľa vecí nie je v poriadku. Krajina, spoločnosť v ktorej žijeme, sa vyznačuje tak vysokou dávkou flexibility, prisposobivosti "poveternostným vplyvom", že každý akože aktivista za niečo/ proti niečomu posobí ako Don Quijote.
Čo s tým?
Aiwi
Aiwi | 16.4.2017 22:39
Snažím sa porozumieť tvojmu kritickému pohľadu na negativizmus a katastrofické správy v médiách. Druhou vecou však je, že niektoré správy nemáš možnosť overiť.

Každopádne IPčku ako poskytovateľovi psychologického poradenstva môžu hroziť sankcie jednak za šírenie poplašnej správy, no psychológ môže byť trestne stíhaný aj keď nezakročí v prípade odôvodnené podozrenia, že je niekto v ohrození života. Nepochybujem, že si dobre rozmysleli, prečo tú informáciu posunuli. A ak by bolo pravdou, že prípady o ktorých hovorili sa stali im a skončili smrťou, tak viem pochopiť ich motívy.
neznámy
neznámy » Aiwi | 17.4.2017 09:10
veď práve, nemáš možnosť overiť väčšinu a tak by bolo celkom fajn, keby sa dalo spoľahnúť, že verejnoprávne médiá, ktoré tú možnosť majú, svoje správy overujú, ja nevnímam negativizmus a katastrofické správy, totiž nesledujem televízor ani rádiá, ani tlač, sledujem len na nete a vyberám si práve opačné správy či programy, o veľrybe je tvoja diskusia môj jediný zdroj a prvé čo mi napadlo, keď si to sem dala, že to snáď nie je možné takéto varovanie, predsa ak polícia niečo takéto vie, tak to má hádam právo a povinnosť okamžite blokovať a ľudí, čo za tým sú, začať vyšetrovať, takže ten prebiehajúci prítomný čas vo varovaní sa mi zdal podozrivý, no mala som tendenciu tomu veriť... postoj IP je pre mňa pochopiteľný, to však neznamená, že s ním súhlasím, kritika nie je odsudzovanie, pochopenie nie je súhlas, to že nejaká IP existuje som sa vďaka tomuto dozvedela a to patrí k tým pozitívnym veciam, ktoré ma tešia a ktoré si všímam viac ako hejťáctvo :D
neznámy
neznámy | 17.4.2017 09:14
"buďme tou zmenou, ktorú chceme vidieť vo svete"
nie je to tu med lízať
neznámy
neznámy » Aiwi | 17.4.2017 10:58
Čím viac hráčov modrej veleryby, tým menej hracov modrej veleryby :)-WINKIE-
neznámy
neznámy » Aiwi | 17.4.2017 11:33
Len na odľahčenie tejto témy vkladám tento príspevok. S mojimi deťmi sme sa na tom zasmiali:
Aiwi
Aiwi | 17.4.2017 12:09
-LOL- -ROFL--ROFL--LOL- Tento veľrybí druh nepochybne nájde svojich fanúšikov. :D
neznámy
neznámy | 17.4.2017 19:21
A bude hůř. Entropie systému může jen narůstat.
neznámy
neznámy » fiohattu | 18.4.2017 07:14
hoax na hoax -LOL-

jak ľudia hladajú fakta podstata im uniká .............
milan08
milan08 » Aiwi | 18.4.2017 07:39
nepodliehat tejto hre.
Aiwi
Aiwi » milan08 | 18.4.2017 22:07
Nemám také nálady. :D
milan08
milan08 | 2.10.2017 07:29
a chore!!
milan08
milan08 | 31.12.2017 08:30
v podstate aj suhlasim!
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...