mesiac
Sobota, 4.5.2024
Meniny má Florián

Ezoterika a záhady - 

Reiki

milan08
milan08 | 27.3.2014 07:33
moj ucitel,hooril ,ze s reiky sa stava biznis,pridavaju sa stupne aby ucitelia mohli zarobit a ze kanal reiky je zaneseny ,pretoze ho zasvetenci zneuzivaju,tolko moj ucitel.
neznámy
neznámy | 27.3.2014 10:07
Vlastne ano, mas pravdu :)
V urcitej etape zivota sa clovek uci davat, v dalsej sa uci prijimat a nakoniec potrebuje vo svojom zivote dosiahnut rovnovahu...
Zdravie nam same o nej nasepkava, si myslim.
neznámy
neznámy | 27.3.2014 10:09
No nepovídej....a jak se chytá ryba na reiki?:D To je divná chlapí návnada...-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 27.3.2014 17:00
Vnímám to, že pokud člověk přijímá zasvěcení jenom zdarma jako dar, vzniká energetický dluh a další karma k vyrovnání.
neznámy
neznámy | 27.3.2014 17:05
Abika,
s karmou je to tak ze je to nas vytvor ci v pozitivnom alebo negativnom zmysle, čo tiez znamená, že je na nás , co s nou kedy urobíme. Ak má clovek vytvorenú nejaku realitu a nachádza sa v urcitom stave vedomia (rozsahu uvedomovania), tvorí si podmienky z tohto zorného uhlu pre svoju realitu, ak sa nemení zorný uhol a na základe neho aj postoj, clovek si tvorí stále tie isté podmienky, ak sa zmení zorný uhol ci rozsah uvedomenia a clovek sa rozhodne zaujat iný postoj a potom činy, tvorí nové podmienky - novú realitu.
Karma za zmazat nedá, len sa dá vymodelovať forma skúseností ktoré súvisia s ústrednou témou v živote. Tá sa nedá zmazať , lebo to je vlna na ktorej sem prisla duša toto žiť (sama sa tak predtým rozhodla- ako ked si kupiš listky na film do kina a ides si uzit interaktívne predstavenie- ked si v tom kine, nezmení sa film lebo chces zrazu hned teraz iný, ale môžeš hrať tak aby priebeh filmu - dej -bol podla tvojho gusta. Ked film skončí, znovu máš moznost volby , na aký dalsí film/s akou temou atd. pojdes- ak vobec na nejaky- lebo to nemusi byt) . Ústredné životné témy nie sú ani dobré ani zlé, sú to len témy. Aké príbehy na tieto témy vytvoríme, to uz menit mozeme. Témy sa nedajú vyjadrit slovami. Jazyk je totiz dualny. Ak som aj chcela vyjadrit take neico slovom, neslo to, slovo pomenovalo len jednu z nekonecna moznych casti vyjadrenia temy. a Vzdy to malo aj svoj opak. Takze to nejde. Mne to teda nejde :D -vyjadrit ustrednu temu slovami. No a toto je cosi co sa nemení. Mení sa len forma prezivania - tvorba udalostí skuseností - tej temy. mozu byt rozne, hra tam ulohu co som pisala na zaciatku- uz je to na nas, nasom zornom uhle rozsahu uvedomovania atd...menit sa moze scenár, nie tema.
Reiki napr. nieje iecebny system. No, oki, moze aj liecit ak sa pouziju iste techniky. Ale to nie je o tom. Je to jedna z vela vela moznosti duchovneho rozvoja- ziskavania duchovnych prežitkov. Kazda kultura ma svoje sposoby. Reiki je len jedna varianta. To co reiki robí je prejasnovanie vedomia. Reiki nedáva ale v skutocnosti berie. Casom prídeme o rozne klapky na ociach stenčia sa zavoje a budeme vnímať to, comu sme predtym len nevenovali pozornosť (ci uz v emocionalne, mentalnej alebo aj duchovnej oblasti). Ak sa nám nieco nepacilo uz aj predtym, ale sme to uhladzali, postupne zistime, ze sa nam to poriadne nepaci. Ale fest. A mozeme sa nejak zachovat- bud impulzivne- brr to je hnus a zacneme s tym bojovat alebo unikneme- to je instinkt. Alebo dalsia moznost- uvarime si kafičko v klude si sadneme a nechame nech nas ten "hnus" prestupi a naplno ho prežijeme a zacneme premyslat- hej, a preco sa mi to vlastne nepaci? preco to vo mne vyvolava takyto pocit? je to vobec skutocne to co vo mne spusta dane postoje? je moj názor na vec naozaj v súlade s objektívnou skutocnostou? co je vobec skutocné? a s akeho uhlu pohladu? ake ma co dosledky? prospieva mi ze sa citim zle? aky to ma zmysel pre mna? pre druhych? pre cele stvorenie? ako by soms a rada citila? atd atd atd...niekedy staci picolo kava, niekedy treba aj kybel kym si nieco uvedomime v plnom rozsahu. Aj tak to nejde uplne lebo rozsah ucvedomenia je nekonecny...je to neustala tvorba. O tom je aj vesmir. O tom je karma- to "cistenie" karmy. Toto je myslene cistenim karmy. Tieto veci sa v ramci duchovneho rastu deju nie len v urovni vedomeho rozumu ako som popisala priklad samomluvy , ale aj v urovni nevedomia , v urovni energetickych matríc, mení sa aura, presvetluje sa. Clovek scitlivie a jasnejsie si uvedomuje kadeco. Je to individualne lebo kazdy ma iny zivot a energo strukturu, ine podmienky. O tom je reiki a "cistenie" karmy. Nieje to ani cistenie ako moznost zrýchleného vývoja vo vedomí. Nic viac nic menej. Reiki nie je povodne na liecenie bolavej chrbtice. To nie.
Peniaze- je pravda, ze zasvacovat zadarmo by sa nemalo. Nie je to kvoli princípu. Ja osobne by som na princíp kaslala, ale vtip je v tom ze ked sa k reiki dostali ludia, po usuim sa stalo, ze bola ludskymi ziakmi vytvorena v duchovnej urovni dohoda s entitami , ktoré by sa dali nazvat aj strážci prahu alebo nieco take- ludia ktorí takto zviazali obrazne entity- strážcov ( neviem ci ich nazvat elementáli, nie som si istá terminológiou) vymysleli, že reiki nebude zadarmo a zasvatenie si adepti zaplatia, no a strážci budú dávat pozor aby sa zachovala zmluva rovnováhy- zasvatenie- platba. Venovanie sa ziakom z vlastnej vole do zmluvy nespadá. To je mozné zadarmo. Ide len ciste o zasvacovací rituál- sprístupnenie reiki. Je to síce kravina ale žial fakt. Ak by niekto poskytol zasväcko zdarma, je to sice pekne ale skutocne vzniká dlh. Je jedno ci za zasvacko ucitel dostane peniaze alebo naturalie alebo inu formu pomoci od ziaka. nejde o to ze by bola dolezita "platba" za sluzbu v nasom slova zmysle- ako sme naucení. Ide o to dat dar za dar, ktorý dostávam. Hlavne je aby sa dlh vyrovnal. Ak ostane dlh, dosledky su rozne, kreativita nepozna hranic. Rovnako ako nepozna hranic ani pri forme daru za zasvatenie. Je to o tom ze aby reiki bola prístupná ludom- kto o nu poziada- musel byt vytvorený zasvacovací akt. Tento akt nieje reiki, je to v podstate magicky ukon . Kvalita reiki sama osebe uz magia nie je. Ale to akym sposobom sa k ludom dostane ano. symboly atd...v podstate ...co ine by ste povedali ze to je...? ved rozvoj vedomia a otvaranie sa vnimaniu boha cez seba a v sebe nie je o symboloch a ukonoch ci technikach . Kvalita reiki tento rast umoznuje. Ale aby sme k reiki mali plny pristup je treba zasvatenie - spristupnenie a naladenie na tu frekvenciu a nasledna kazdodenna praca na sebe je samoška, bez toho to nejde. Viem ze soms a rozpisala kvoli dvom veciam- platba za zasvacko a karma, ale nejde trhat od seba rozne suvislosti. potom mozu vznikat nedorozumenia.
neznámy
neznámy | 27.3.2014 17:32
Zkusena ryba uz se vyzna v navnadach.-WINKIE--WINKIE-




-WINKIE--WINKIE-


a ma sem tam natrzenou ploutev a tlamu....-NOOO-
neznámy
neznámy | 28.3.2014 20:17
Že ti někdo natrh tlamu mě ani nepřekvapuje -LOL--LOL-
neznámy
neznámy | 29.3.2014 00:40
Radsej mlcim:)
neznámy
neznámy | 29.3.2014 07:51
som rada, že sa našiel niekto, komu sa tiež nezdá v poriadku systém predávania reiki, osobne mi to pripomína multilevel system známy s poisťovníctva či predaja kozmetiky :D
pre mna osobne je klasická obhajoba typu "aj liečiteľ musí z niečoho žiť"
či nejaké vytváranie "Dlhu" len bláboly
žiadať za pomoc odmenu, finančnú či akúkoľvek inú je v rozpore so všetkými duchovnými princípmi, je to obchod a ten sa s duchovným či božským vylučuje

no nebudem viac písať, krásne a láskavo to vyjadril Tomáš Pfeiffer v tomto rozhovore...

http://www.youtube.com/watch?v=hnv5DhKSUwE />
s tým zase súzniem ja :)
neznámy
neznámy | 29.3.2014 10:38
nečistota karmy a jiná nečistota se pomocí bytosti světla, nanebevzetych mistrů ve vesmíru čistí a promějuje ve vyší a čisté energie
neznámy
neznámy | 29.3.2014 10:39
..tak potom vlastne zlo neexistuje...-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 29.3.2014 10:50
ano, částečné čištění karmy , je to asi takhle: karmu rozpouští Ježíš, žádny člověk. čistí se karma celková, dám příklad, něco co by ti brzdilo v dalším rozvoji a musela si si tím projít, třeba ze strany rodinné karmy, pak nějaká kledba atd. Do toho žádny člověk nevidí, protože žádny člověk tu moc nemá, to může pouze bůh a on ví co vyčistit může. To znamená že do tvé svobodné vůle a rozhodnutí ani pocitů se nezasahuje. Pouze se ti vymaže jak jsem psala třeba kledba a otvírají se ti naplno kanály aby energii nic neblokovalo. Mnoho lidí si to neuvědumoje, ale karma částečně byla vyčištěna a odpuštěna všem, jinak by nemohlo dojít k vzestupu. Pokud člověk duchovně postoupí, tak mnohé si uvědomí ataké jeho duše i jemnohmotné tělo je ve vyšších vybracích, čím více duchovní rozvoj tím vyšší vybrace a pak už není potřeba , aby si duše a s ní i člověk musel přecházet určitými situacemi v nižších vybracích, proto se karma může změnit a čistit.
neznámy
neznámy » milan08 | 29.3.2014 11:01
Ahoj, Reiki má 4 stupně zasvědcení, je to dané. Pokud někdo zneužívá Reiki, tak je to zlé hlavně pro něj, ten kdo má Reiki, bere na sebe plnou zodpovědnost a vše se mu vrací 2 krát. Bohužel je mnoho Reiki učitelů, který manipulují se svyma žáky a jinak Reiki zneužívají. Dobry učitel má poradit, říct své skušenosti a nechat svého žáka svobodně se rozvíjet. Každy máme ojedinělou duchovní cestu, každá duše je na určitém stupni vyvojovém. Pokud bych to porovnala ke schodům v mrakodrapu, tak někdo je na 1 schodě a někdo dosáhnul již posledního schodu a pak již se reinkarnovat sem na planetu zemi nemusí.Někdo po schodech kráčí plynule, jeden schod je jeden život, někdo se na stejném schodě zasekne i více životů, pokud nepochopí. Je jedno na kterém schodu jsme, všichni jsme děti Boží. Každy z nás byl jednou na tom 1 schodě, proto často píši , že nemáme právo hodnotit sani posuzovat.
neznámy
neznámy | 29.3.2014 11:05
Existuje, vytváříme ho denno děně, svými strachy a myšlenkami. Vem si třeba dábla, je to uměle vytvořená po staletí entyta vysoce negativní.
neznámy
neznámy | 29.3.2014 21:36
Představ si, že se necháš zasvětit pomocí symbolů (magie) do nějakého systému, čímž přijímáš všechny podmínky, odevzdáš se jim. V podobných případech nikdy nic nebylo zadarmo, vzpomeň na pohádky. Proč zrovna za peníze a ne nějakou jinou protislužbu? Myslím, že to hodně vypovídá o nejosobnějších záměrech zasvěcovaných vzhledem k tomu, jaké postavení peníze v lidské společnosti získaly.
Pro ostatní lidi jsou info o všemožných zasvěcováních jakýmsi učebním prostředkem .. dá se z toho mnoho vyčíst - výhody, nevýhody, důvody - i to odpovídá této době
neznámy
neznámy | 30.3.2014 07:03
áno o tejto dobe a postavení peňazí to vypovedá veľa, poznám už ozaj celkom dosť ľudí čo sú do reiki "zasvätení" a sú to ľudia ktorých si vážim, a reiki vnímajú ako prostriedok zrýchlenia "duchovnéh rastu" nevyužívajú ho ďalej komerčne a svoje rozhodnutie neľutujú, práve naopak
tiež som o zasvätení do reiki uvažovala, no stále nerozumiem tomu kupovaniu, pre mňa osobne je v tom rozpor a pripadá mi to až ako výsmech nazývať človeka u ktorého kupujem zasvätenie učiteľom...

práve preto, že som o reiki uvažovala, zistila som kam až niektorí ľudia dokážu zájsť, na nete sa dajú nájsť stránky kde si môžeš vybrať z desiatok energií a na diaľku sa dať zasvätiť, ak ideš na "kurz" nie je to o nič osobnejší prístup, hromadné zasvätenie "vraj učiteľa" neznámym ľuďom... pre duševne nevyrovnaného človek môže byť reiki riadny šok, a človek môže mať poriadne problémy psychické i zdravotné

ja v podstate proti reiki nič nemám, práve naopak, no zaráža ma s akou samozrejmosťou sa práve ľudia hrdiaci sa tým že sú na "duchovnej ceste", ľudia zaoberajúci sa duchovnými vecami princípmi atď... vysporadúvajú s týmto, podľa mňa do očí bijúcim rozporom

nič nie je zadarmo, a svoje následky isto bude mať aj tento nezodpovedný prístup predajcov reiki, to je jasné :)
neznámy
neznámy | 30.3.2014 08:10
nečítala som všetky príspevky, ale k tomu plateniu: to by sa nám to reiki takto nešírilo, keby malo byť zadarmo. tých, ktorí by mohli zasväcovať, by bolo podstatne menej a ktovie, či by som sa ja osobne k reiki dostala / či by bolo u koho. nemala som vôbec problém za to zaplatiť u svojej prvej majsterky. môj druhý majster mi dal obidva stupne zadarmo a ja som mu zase zadarmo niečo dosť obsažné preložila do cudzieho jazyka. nemali sme to vôbec dohodnuté, už si ani nepamätám, čo bolo skôr, či preklad, či zasvätenie. samé sa to tak naskytlo a ja tomu rozumiem tak, že za to platiť treba - aspoň mi to z toho vychádza. aj majster je človek a ak si musí zarábať na živobytie, takže ak chcem, aby mi niekto daroval svoj čas, počas ktorého by si zarábal niekde inde, tak by som ho vlastne obrala o príjem.

no a čo sa týka dávať si za to platiť: tretí stupeň som odmietla s tým, že to tak necítim. úplne mi stačia dva a tým odpadá otázka, či si nechať platiť za zasväcovanie. reiki poskytujem komukoľvek zadara, ak mám čas a chuť. chuť mám omnoho častejšie ako čas. :)
neznámy
neznámy | 30.3.2014 12:41
Záleží na tom kolik si za zasvěcení člověk bere. Já jsem ceny psala a beru si tolik kolik jsem platila já. Nikde nemám prezentaci , ani nikomu neházím lístečky do schránky. Žáky mi přivedou nanebevzetí mistři. Navíc vždy zasvěcovaní obdrží materialy, které si musím sama namnožit, nakoupit obaly. Reiki není jenom o zasvěcení, pak se žákovi věnuješ,seš mu k dispozici radama i pomocí. Já co mám žáky tak se s nás stali dobří přátelé. Bohužel je smutné to ,že mnozí tzvaní učitele Reiki zneužili a udělali si s ní byznys a pak jsou i takovy který manipulují atd. Je to stejné jako se vším k esoterice, jsou lidičky čisty, který mají schopnosti a jiní jsou jenom podvodníci. Mé skušenosti jsou takové, že opravdu funguje. Také někomu stačí 1 stupeň do konce života a někoho dušička vede až ke 4 stupni. Je důležité vždy si vybrat správného učitele a poslouchat svou intuici a také si o učiteli zjistit informace.
neznámy
neznámy | 30.3.2014 21:17
bimbu, doufám, že můj názor nebereš jako obvinění, že jsi podvodník ..

O Reiki se zajímám víc než deset let a spoustu věcí jsem chtěla pochopit, protože jsem dřív měla za to, že duchovní léčení může provádět člověk, který prošel životními zkouškami a dosáhl určitého stupně moudrosti .. a najednou se vyrojilo zasvěcenců .. některé jsem dokonce znala a o nějaké moudrosti se nedalo mluvit ani šeptem. Dnes už si dávám dohromady, že reikisti i kartářky jsou "výtvory" této doby, ať to vezmeme z kteréhokoliv úhlu .. je ještě stále mnoho lidí na Zemi, kteří zakončí pozemskou pouť v nevědomosti a pokud jim může někdo pomoci tu hmotařinu a útrapy z ní vyplývající zlehčit, pak jsou to lidé, kteří tu značku hmoty (peníze) mají ve své pomoci. Pro lidi, kteří jsou tzv. "na duchovní cestě", je to zase info o tom, co tato doba přináší. Neber to ode mne jako kritiku reikistů, já to vnímám jako něco, co prostě existuje a zajímají mne příčiny výskytu-FLOWER-
neznámy
neznámy » nikav | 1.4.2014 08:59
ahoj, môžeš mi prosím povedať kde sú tieto knihy dostupné cez net? dík
Stránka:
< 1 2 3 4 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...