mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Ezoterika a záhady - 

Reiki

neznámy
neznámy | 15.9.2012 11:31
Chcela som sa opytat, ci mate niekto skusenost s reiki a aku? A co vlastne znamena to zasvacovanie? Ked sa na to pozriem materialisticky, vidim to ako manipulaciu a zasah do integrity ineho, ked sa na to pozriem "vsetci sme jedno", tak je to len o presuvani energie. Ako to vidite vy? Je tu niekto, kto ma s tym aj skusenosti? Len pozitivne? Poznali ste majstra reiki este pred "zasvacovanim", alebo je to sucastou "hry", ze nie,..ci clovek je ochotny skocit do neznama...?
Dakujem.
neznámy
neznámy | 15.9.2012 15:14
ahoj lodka,

moja skúsenost s usui reiki je jedenástročná. s kundalini reiki jeden mesiac. líšia sa od seba technikami a silou intenzity. v podstate pracovat s energiami máme dané všetci, len je to tým, že to bežne nepoužívame upadnuté do zabudnutia. zasvetením sa to akokeby obnoví a otvoria sa "zhrdzavené kanály". tiež som si kládla otázky ako ty, ale moja zvedavost a zároven zúfalstvo boli večšie a tak som šla do toho asi s týmto: no, uvidíme, čo to bude, idem skúmat.
vyskúmala som, že to fakt funguje, že je to zodpovednost, vyliečila som sa, naučila som sa inak dívat na svoje problémy a zistila som jednu podstatnú vec: že reiki je liat bodu do deravého kýbla. pomože to, ale úplne, až keď zapcháš tú dieru. a tá sa zapcháva zmenou postoja a myšlienok. obavu som mala iba malú, pretože čo si cez tie kanály preženieš, to sa ti vráti. ale na druhej strane, pozor na afirmácie.
moju usui majsterku som poznala pred zasvätením dva roky a bezvýhradne som jej dôverovala, aj dôverujem, len sa už nestretávame. žiadne vážne dôvody, obyčko život. potom som dostala ponuku na kundalini reiki a človeka ( nepíšem majstra, lebo pre mňa je to predovšetkým kamarát ) poznám tiež asi dva roky, z toho jeden osobne a tiež mu bezvýhradne dôverujem.
dnes reiki používam len pre najbližšie okolie, najviac, keď ochorejú moje deti, liečim ich aj homeopaticky, čo je s reiki skvelá kombinácia. no a vzhľadom na môj vek, skvele to pomáha proti starnutiu - hneď mi je lepšie, keď si dám svoju dávku -PUH-
neznámy
neznámy | 15.9.2012 17:25
Dakujem za odpoved :)
Pozicala som si v kniznici knihu o reiki a zarazilo ma trochu toto:
Otazka: Co se vsak stane, je-li reikista take nemocen? Nepreda vibracni informaci o sve nemoci na jiz tak oslabeneho prijemce?
Odpoved: To se rozhodne deje. Zalezi na tom, v jakem stavu reiki sa clovek nachazi. Je-li ve stavu chaoticke mysli, predava tento stav na druheho, je-li ve stavu lasky, predava lasku druhemu, je-li ve stavu potlaceneho vedomi, tak lidi ohlupuje, je-li ve stavu vedome cesty, tak lidi smeruje k osviceni. Zalezi pak uz jen na vzajemne konstelaci, jak silny prenos je realizovan a jak je partner ovlivnitelny.
Ked si to davam dokopy, tak to nie je vobec take jednoduche rozhodutie.
A ako si to myslela pozor na afirmacie? A preco napr. niekto konci na psychiatrii? Ako je mozne, ze sa to vobec deje? Ten, kto zasvacuje, nevie odhadnut, ake to moze mat nasledky na druheho? Ci deje sa to vtedy, ked sam "zasvacovatel" je nevedomy a este prilozi zopar polienok do chaotickeho stavu niekoho ineho? Ved to je hrozne. Trochu mi to pripomina duchovnu pyramidovu hru -ROLL-
Doplnam, ze tu su vyslovene asi naj...proti, ale zvazujem aj pre.
neznámy
neznámy | 15.9.2012 18:56
no, to čo ja viem o reiki, tak to funguje takto:
ten, kto reiki dáva, je len akýmsi vysielačom, ktorý sťahuje kozmickú/alebo akú chceš energiu a posiela ju niekam. tým, že ide cez neho, lieči aj jeho. ale svoje "sračky" ďalej neposiela, iba ak by to vedome chcel. ale to si každý vysielač dobre podľa mňa rozmyslí, lebo toto je už zneužitie a o to horšie že vedomé. ja som napr. odmietla posielať reiki môjmu otcovi, i keď vedome by som mu ublížiť určite nechcela, pretože mi dosť ublížil.
v podstate každá myšlienka je afirmácia, už som sa pár krát popálila na sebe, že som niečo formulovala sama pre seba a dopadlo to presne ako v tej afirmácii, čo som bola veľmi prekvapená, že som to nevidela pri zadávaní.
no a s tou psychiatriou. podobnú otázku som už dostala. myslím, že aj tí, ktorých reiki netrápi, sa tam v hojnom počte dostanú. reiki je len energia zosilnená, čo ňou pošleš a komu nezávisí od nej.
dávať vinu zasväcovateľovi za stav zasväcovaného je ako dávať vinu učiteľovi, že dieťa má trebárs dysgrafiu.
no skrátka, nikdy som neoľutovala, že som sa nechala zasvätiť. :)
:)
neznámy
neznámy | 15.9.2012 21:28
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 15.9.2012 22:27
Podla tvojich pismenok sa chces informovat o reiki.Najprv by si mala vediet ci tvoja dusa si dala plan tu na zemi pracovat s energiou.Su rozne energie a zasvetenie mozes si urobit aj sama.Lenze ta dusa vie ako ma pritom postupovat,ked ma to v plane a ked pride ten cas.Najprv treba vediet viac o energiach a ist duchovnou cestou.Viem,ze teraz je to v mode,ze kazdy si urobi kurz reiki a neuvedomuje si,ze tym ublizi sebe aj druhym.Preto je hodne takych,ktori to nezvladli a nakoniec sa ocitli na psychiatrii.
neznámy
neznámy | 16.9.2012 02:29
Nemůžeš si udělat zasvědcení sama, pokud si již v minulém životě neměla zasvědcení. Reiki je užastná energie, nastartuje ti duchovní rozvoj, otevře kanály , aby mohla přes ně proudit energie. Pak sama poznáš zda chceš jít dál, tvá duše tě povede. Zároven při zasvědcení se ti rozpustí i určitá karma. Nech se vést svou duší. Popros svého anděla strážného, aby tě dovedl k dobrému učitely. Pak jestli budeš postupovat dál do 3 stupně a tvá duše bude chtít, pujdeš i na 4. Už od 3 stupně si můžeš pak sama poprosit i o jiné energie. Kundalíni Reiki, energie mistrra Saint Germena ,to je vlastně šambala, andělské, Kristovi atd. Záleží co tvá duše bude chtít a jaké ma schopnosti. Poslouchej svou intuici. Dávej si pozor na to, aby si neplatila moc. Tohle vše jsem si ti dovolila napsat z vlastní zkušenosti. Mám 4 reiki mnoho let, pracuji s mistrem Saint Germenem, anděli, archanděli, a mnoha jinymi bytostmi světla. Zasvědcení do Reiki mi pomohlo k tomu abych pocopila a přijala kdo jsem. Jsem šaman a léčitel. jEŠTĚ NĚCO O CENÁCH, MĚLA JSEM ŠTĚSTÍ NA UČITELKU REIKI, MÁ BYT DOSTUPNÉ, PAK MI NECHALA SE ROZVÍJET SAMOTNOU, PORADILA POKUD JSEM JI O TO POŽÁDALA, ALE DO NIČEHO NETLAČILA. 1ST. 500 KČ, 2 ST. 1500, 3ST.2000KČ 4 ST 5000KČ. Ničeho se neboj, Reiki je cesta světla a lásky. Pokud to cítíš podvědomě, jdi do toho. Přeji ti z celého srdce, dobrého učitele a pokud budeš potřebovat se na cokoli zeptat, ráda ti odpovím.
neznámy
neznámy | 16.9.2012 10:38
Dakujem za nazory a skusenosti -FLOWER-
aj Tulinke
neznámy
neznámy | 17.9.2012 00:04
na tento svet sme sa narodili aby sme praktizovali duchovný rozvoj. reiki je síce zaujímavá a lákavá vec, ale je to iba nástroj. nástroj na používanie energie. nech je to akýkoľvek druh reiki, vždy je to iba reiki. rozdiel je iba v intenzite energie. "druh" energie akú použiješ to už závisí od tvojej vnútornej čistoty. od toho ako ju sfarbíš ty sama. a na vnútornú očistu je potrebný trpezlivý duchovný rozvoj. reiki je len nástroj. ak si urobíš neviem aké vysoké stupne turbo-energie, ktoré ti väčšina "majstrov" reiki predá tak ako hocikomu za peniaze, budeš za pár dní aj ty "majster", ale ak ti náhodou niekto pichne do tvojho "osieho hniezda", trafí do čierneho a vytriskne z teba trebárs agresivita a zlosť na niekoho a ty v afekte niečo povieš... tak z duchovnej cesty reiki sa v tom momente stáva čierna mágia.

aj medzi majstrami reiki máš rôznych majstrov s rôznou silou a povahou, pretože oni v skutočnosti vôbec nie sú majstrami. je to len rýchlopečený titul. majú len určité stupne zasvetenia a to ej všetko. skutoční duchovní majstri, ktorí dokážu robiť skutočné zázraky s energiami a ich duchovné pôsobenie na tento hmotný svet je nepredstaviteľne veľké, tí nič podobné nepredávajú za peniaze. tí na to nie sú odkázaní a hlavne to nedávajú hocikomu. a čo je zaujímavé, nerobia reiki zasväcovanie, ale dokážu dať akúkoľvek schopnosť! existuje mantradíkša, krijadíkša a potom vyššie duchovné naladenia, ktoré dostane fakt málo dlhoročných žiakov. ale základom každej duchovnej cesty je zvládnuť život tu a teraz na tomto svete. zvládnuť vzťahy s ľuďmi, vlastné myšlienky a emócie a svoju vlastnú vieru, respektíve absolútnu dôveru v Boha tak ako má malé dieťa vo svojho rodiča. a toto ťa reiki nikdy nenaučí, ALE ak si toto už získala a vložíš to do prúdu energie, tak POTOM to bude prúd požehnania

ale najprv je treba duchovnú očistu. a ver mi .. to nie je reiki, to je drina
neznámy
neznámy | 17.9.2012 06:58
Dakujem za rady do zivota, urcite nechcem "hura system", zvazovala som (ci vobec) reiki 1. Zevraj reiki 1 je o ociste fyzickeho tela, mozno by mi to pomohlo aj na ceste ako prestat fajcit...?
neznámy
neznámy | 17.9.2012 07:55
Moze ti to pomoct,nebudem to tvrdit,ze nie ale skor musis mat aj pevnu volu,ze chces prestat fajcit.
neznámy
neznámy | 25.3.2014 19:12
Pred par dnami som sa stretla s jednou zenou, ktora mi odporucila reiki...
Je znamou a uznavanou odbornickou v duchovnom svete, teraz jej vychadza nejaka kniha...zoznamila ma s nou kamaratka, nakolko mala pocit, ze to potrebujem...
Povedala mi, ze odovzdavam ludom svoju energiu a reiki ma nauci ako pracovat s energiou univerzalnou...
Aj ked som tvrdohlavo oponovala, ze to zvladnem sama, kdesi v kutiku duse som stale vedela, ze potrebujem usmernit, ze bez ucitela to nebude to prave orechove....
Ci robim dobre uvidim neskor :)
Ale suhlasim s tym, ze dnes sa mnoho ludi chyta vsetkeho co je v mode, co je jednoducho in, bez ohladu na to, ci maju k danej problematike nejake predpoklady...
Mne tiez tato osoba vytkla nieco k comu vlohy nemam a na druhej strane len nechapavo krutila hlavou, ze mrham vlastnym talentom a nerobim to co robit mam.
Ale vzapati dodala...vsetko sa deje pre nieco a nic nie je nahoda. Rovnako ako nou nebolo ani nase dvojhodinove stretnutie.
neznámy
neznámy | 26.3.2014 11:46
Líbí se mi o Reiki tento článek.Je mi jasné,že každý má jiný pohled,ale s tímto souzním.


Pravda o Reiki

Určitým způsobem Reiki nesplnilo svůj účel na planetě Zemi. Podivuji se, že dokonce dnes potkávám mnoho lidí, včetně duchovních, kdo neznají pravdu o Reiki. Pravdu, že někteří jedinci se pokusili transformovat Reiki ve způsob vydělávání peněz na najivitě lidí. Znám některé "mistry", kteří nemají dostatek spirituality pro sebe, ale učí Reiki za nezanedbatelné množství peněz.

Reiki bylo určeno zahájit svítání nového Věku, objevilo se asi před stoletím, aby vytvořilo cestu lidské rase k nové spiritualitě. Byl čas pro uznání, že kostely a náboženství skončily svou úlohu. Byl čas na vytvoření nové lidské spirituality. Mikao Usui byl první kdo přijal Reiki ve stavu Satori po mnoha dnech meditace a půstu na hoře Kurama. Nakonec nalezl co hledal celý svůj život: perfektní nástoj na nalezení ducha, novou energii, Mikao Usui ji začal nazývat Reiki - Spirituální (duchovní) energie (Rei = duch, Ki = energie). Náhle se naučil, že to nové co nazval Reiki může léčit, objevil velkou pravdu o nemocech - jejich příčina je spirituální (duchovní).

Později po smrti Mikao Usui jedna z jeho žáků, Takata se zásloužila za přinesení Reiki zápaďanům, zfalšovala dokumenty proto, aby dokázala, že ona je jediný legitimní následovník školy Usui Reiki, spolu s ostatními lžemi, že Usui bral peníze za léčení, aby mohla začít velmi ziskové podnikání: prodávat léčebnou metodu! Množství peněž za Mistrovský stupeň dosahovalo 2000 dolarů, což bylo očividně přemrštěné. Toto byl moment, kdy bylo poprvé Reiki zabráněno dostat se široko mezi lidi.

Usui Reiki Shiki Ryoho se objevilo jako výsledek mistrova hledání osvícení, ne nezbytně na léčení, to znamená být dosažitelné pro každého. Následovníci Usui později transformovali Reiki v léčebnou metodu, díky jejich zájmu získat tím výhody. Nemocní lidé jsou všude, ale ti co hledají osvícení těch moc není! Dodnes je Reiki známo hlavně jako léčebná metoda a pouze několik málo zdrojů mluví o duchovním určení. Objevilo se mnoho nezávislých Reiki stylů a různí "mistři" jejichž jména jsou zde nepodstatná (ale mnoho z nich si myslí, že jsou hrdinové) se snaží chránit "jejich" styl, který je evidentně na prodej!

Mnoho lží bylo o tomto řečeno v touze zachovat si monopol na Reiki: jednak, že naladění nefunguje na dálku, nezbytnost mistra dělajícího naladění (toto jim přináší peníze za naladění), potom symboly (ty měly transformovat Reiki v esoterickou metodu pro každého zápaďana), léčba rukama a velká lež, že Reiki energie teče pouze přes ruce nebo dokonce nohy?

Všechny tyto lži je odsouvají na úroveň žalostných opic schopných jakékoliv lži, která jim pomůže vydělat peníze. Nemám zájem být tímto ubohým šarlatánem "mistrem" zkázy. Nechť zemřou ve věku do kterého patří. Mám zájem o globální poměry. Všechny tyto věci limitují Reiki, aby se dostalo k širší veřejnosti a odvádí ho od hlavního účelu: dosažení duchovního cíle!

Reiki je v pravdě jednoduchá metoda určena k pochopení každé živé bytosti na planetě Zemi - přímá spirituální cesta. Představte si teďka, že právě polovina planety by praktikovala Reiki. Myslíte si, že svět by vypadal teď stejně? Jistě by nebyl manipulovaný jako je teďka knežími, politiky, vládami, televizí, společnostmi atd.

Teďka co potřebujete vědět je, že Reiki bude vždy následovat váš záměr. Kde Reiki pošlete půjde tam bez pohybu vašich dlaní a bude vždy dělat to o co poprosíte. Ti kdo nemají úspěch jsou ti kdo ji neužívají dobře! Energie je základ veškeré existence a samozřejmě všech věcí ve Vesmíru. Toto vyžaduje pochopení nebo nejméně povědomí o Kosmických zákonech.

Jakmile kontrolujete energii a programujete ji správně, jste Stvořitelem. Toto vás transformuje z konečného uživatele na Stvořitele, vaše volba!
nikav
nikav | 26.3.2014 13:27
Reiki začínalo na Slovensku niekedy po r, 1990. Nedoporučovala by som vybrať si za svojho učiteľa "nejakú pani", ale urobiť si prehľad cez literatúru, napr. od Waltera Lubecka - Základní kniha O REIKI a tiež REIKI cesta srdce, ktorá popisuje aj jednotlivé stupne Reiki a píše aj o zameraní na duchovný rast. Stále u nás pôsobí Asociácia R.A.I.,
ktorá je tu od začiatku - to keď budete pre Reiki definitívne rozhodnutí. Mňa Reiki priviedlo naspäť do života.
http://www.rai-reiki.sk/popis-kurzov/reiki/
nikav
nikav » nikav | 26.3.2014 13:29
Uvedené knihy sú dostupné aj cez Internet.
neznámy
neznámy | 26.3.2014 17:18
Ahoj, jsem mistrem reiki již 10 let. Zasvědcováním se uvolnují bloky a otvírají kanály přes které energie proudí. Zároven se částečně čistí karma a pomáha rozvíjet i duchovní cestu. Rozhodně se nejedná o nějaky podvod, nebo zasahování do integrity člověka. Je potřeba také podotknout, že je si dobře potřeba vybrat mistra učitele. Reiki jako mnoho jinych duchovních směrů se snaží mnohy proměnit na vydělek a požqadují kolikrát až nehorázne sumy. Je rozdělená do 4 stupnů zasvědcení. Pro příklad píši jaké ceny mám já. 1 stupeň 1500kč, 2 stupeň 2500 kč,3 st 3000 tisíce a 4 st. 5000 kč. Reiki je energie Krista
neznámy
neznámy | 26.3.2014 18:15
Ahoj bimbu-FLOWER-
po letech odporu připouštím, že zasvěcování do Reiki a vše kolem placení za tyto "služby" má v tomto časovém úseku života význam .. kdyby ne, nevyskytovalo by se to tady. Tento význam jsme schopni vidět, až nebudeme přímými účastníky toho dění, dokud na to máme nějaký názor ( je jedno jestli odmítavý nebo propagující), nejsme nezaujatí. Mně se už párkrát stalo, že až jsem opustila nějaký svůj postoj, objevilo se "jádro pudla". V této chvíli mne stále ještě brzdí ta snaha o akceptování .. jakmile to nepřichází samovolně, není to pro mne to pravé, spontánní přijetí. Nacházím a komentuji rozpory .. např. ve Tvém vyjádření (výňatek) ".. částečně se čistí karma .. rozhodně se nejedná o .. zasahování do integrity člověka .. ". Co si představuji, že karma znamená, mně to přijde jako zásah do integrity člověka podstatný. Možná nerozumím pojmu "čištění karmy".. to se jako něco, co bych si měla odžít s pochopením a následnou zkušeností, odehraje bez mého vědomí?
neznámy
neznámy | 26.3.2014 19:27
Kam jde "necistota" karmy?
Myslim ze "necistota" nemuze zmizet,muze se asi jen v neco premnenit.
Nebo presunout....


"Energie Krista" se myslim da "cerpat" i bez "zasveceneho specialisty"


Myslim ze na seznamovacich webech je urcity pocet "reikarek" ktere manipuluji s "reiky" k "chytani" potencialnich partneru.
neznámy
neznámy | 26.3.2014 20:33
Nemyslim si, ze karma sa da cistit, pripadne zmiernit. Karma musi byt naplnena. Kazda pricina ma nasledok. Existuje aj tzv milosrdenstvo, podla mna prichadza vtedy, ked sa clovek ocitne v stave pochopenia, hlbokej pokory....kedy su nasledky uz bezpredmetne...nooo myslim si. Pravdu nepoznam, kozmicke zakony maju svoje pravidla a mozno aj tie potvrdzuju vynimky....
Nedavno som citala vysvetlenie zasvatenia...preco je dolezite, aby bolo prijate od majstra reiki a priklad bol jednoduchy, strucny a vystizny....
Tak ako krestan sa nemoze pokrstit sam, ani prijat prve sv. prijimanie, ci birmovku, tak to podobne funguje aj s reiki...
Taktiez som sa docitala, ze nie je dobre, ked reiki majster zasvacuje zadarmo napr. svojich pribuznych, priatelov, ze vznika nejaky energo dlh....tomuto som vobec nepochopila....pretoze keby si spravim aj reiki 3, 4....tak by som nevedela prijat peniaze od svojich priatelov...pre mna by to bolo skor ako dar....
Je ine, ked sa clovek reiki zivi, ked je aj jeho zamestnanim. Vtedy je pochopitelne, ze zadarmo to robit nemoze. Ved tiez musi platit ucty a tak podobne....
neznámy
neznámy | 27.3.2014 02:34
http://www.jasnovidka.estranky.sk/clanky/neziadajme-od-ezoterika-aby-sa-stal-zobrakom.html

- jeden z pohľadov na tému platenia.. (Aj ona to má prevzatý článok)

Myslím si, že robiť niečo zadamo je blbosť :) bez ohľadu na doležitosť úkonu, či druh zúčastnených. Z duchovného pohľadu skutočne vzniká energetický dlh. Ten vzniká aj pri daroch, charite, atd. Dobrý úmysel, pomoc a nezištnosť sa nám vždy nejak oplatí inak, dotyčný (dobrý úmysel) nám to vráti ani nevie ako, energeticky ho to nutká.. V úplne inej podobe sa nám stane doležitým, nápomocným, hoci nás len iný človek vypočuje, alebo podobne naoko bezvýznamne zohrá rolu v štýle - náhoda chcela
Ten odraz energetickej podlžnosti sa prejaví tisícmi sposobov, my sme velkorysí k niekomu ( k deťom v Afrike) vráti sa nám to inak, dobrý pocit, vyslaná pozitívna energia privolá adekvátnu odvetu v pomoci nám, v podobe priateľky v núdzi ktorá zavolá ked nám je mizerne. Najdoležitejšie veci na svete sa nedajú merať a vážiť totiž..

Pri nejakej činnosti, ktorá dlhodobo by bola činnosťou "zadarmo, bez nejakého nároku, by vznikala energia negatívna, ktorá by rušila povodný zámer "pomoci". Vznikol by opačný efekt, niečo ako ked sa podriaďujeme niekomu, seba málo hodnotíme, neceníme si svoje JA, ked si nevieme presadiť svoje miesto a vzbudiť rešpekt pretože neurčíme sami tú cenu, neoceníme sa, preto nás neocenia iní - typický príklad žien v domácnosti v zmysle slúžiť len mužovi a deťom, nikto ich však nikdy neocení, na starobu sú na obtiaž, lebo si v konečnom dosledku aj tak úmorne vyžadujú pozornosť - energetickú odmenu, dovolávajú sa jej ešte dlho, keď už dávno ostanú samy a nariekajú, že nikto sa za nimi ani neobzrie..
Koľkokrát urobíme niečo "nezištne" a pritom v duchu za to niečo očakávame? Doležitý je vždy zámer, to čo cítime a s čím a ako preciťujeme danú situáciu, nie čo navonok hráme. Človek vykonávajúci akúkolvek činnosť, aj reiki, myslí, cíti, vydáva energiu svoju pri tom, posúva sa niekam..a preto nemože táto činnosť prechádzať bez odozvy.
Ako sa cíti človek čo veľa vydáva pre druhých, na seba nemyslí? Čo hlásajú všetky duchovné príručky, že kto je najdoležitejší ? Ako dopadne taký človek, ktorý nestavia seba na pravé miesto, ale podhodnocuje svoje JA? Hodí ho to tvrdo naspať a ukáže mu to, kto je tu najdoležitejší, kde, v kom a v čom drieme podstata splývania s Jednotou, (rozhodne nie v servilnom podkladaní sa druhým ešte k tomu zadarmo, aby si nás tak ctili, všímali, aby nás prijali a súznili)

Neexistuje, aby vo Vesmíre, kde si každý z nás musí všetko zaslúžiť, či v dobrom či v zlom :) , rozdával niekto niečo - čokolvek len tak a ostalo by to niekde visieť vo vzduchu.. Tu sa nedá napísať to na niekoho ako "pozornosť podniku"-FLOWER-
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...