mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Cesty tela i ducha - 

Aký je účel pohlavnej sily?

smilan
smilan | 13.2.2012 19:45
Aký je účel pohlavnej sily?


Je samozrejme úplne iný, než si ľudia myslia. To, čo sa dnes v nevedomosti robí s touto silou je iba jej plytvaním a mrhaním v pohlavnom pude. Je to zneužitie veľkej hodnoty, ktorú každý z nás dostal a o ktorej takmer nikto nevie, k čomu má slúžiť.

Túto silu sme dostali k pozdvihnutiu a povzneseniu svojej osobnosti! K znovuobnoveniu vlastnej vnútornej hodnoty! K nájdeniu spojenia so svojim najvnútornejším „ja“. Ale to všetko iba za predpokladu, že táto sila v nás zostane čistou!

Ak sa vrátime do obdobia dospievania a pokúsime sa rozpomenúť, čo sme cítili vtedy, keď sa v nás prebúdzala pohlavná sila, išlo vždy o silný prvotný impulz k vysokému, čistému a ideálnemu, ktorý bol spojený s poznaním falošnosti, skazenosti, pokrivenosti a pokrytectva života okolo nás. U mladých ľudí sa v tomto období prebúdza túžba po krajšom a lepšom živote na zemi. Túžia urobiť svet ideálnym a sami smerovať k ideálom. Prebudenie pohlavnej sily býva často spojené s revoltou mládeže, ktorá jasne cíti, že svet dospelých nie je v poriadku a preto sa voči nemu búri a túži ho zmeniť.

Pohlavná sila vo svojom prvotnom a čistom impulze dáva vždy podnet k rozmachu ducha! K prebudeniu toho najlepšieho, najčistejšieho a najideálnejšieho v človeku! Ak by človek dokázal onú nesmiernu silu, ktorá je pre neho bránou k dospelosti a zodpovednosti udržať čistou, mohol by sa prostredníctvom nej ako na krídlach vzniesť do výšin. Presne tak, ako po tom túži každý mladý, ešte neskazený človek. V správnom využití tejto sily môžeme totiž od seba odvrhnúť všetko zlé, čo nás dovtedy zaťažovalo, nájsť svoju vlastnú ľudskú hodnotu a začať v živote smerovať k tomu najvyššiemu, najčistejšiemu a najideálnejšiemu, čo vôbec jestvuje.

Žiaľ, toto prvotné cítenie si však po celý život dokážu udržať iba nemnohí. Čo by sme však mohli dosiahnuť a čím by sme sa ako ľudské osobnosti mohli stať, ak by sa nám to podarilo, to tuší iba málokto.

Vo svojej nevedomosti o skutočnom účele a zmysle pohlavnej sily žiaľ veľmi rýchlo podliehame rôznym nástrahám sveta, ktorých je obrovské množstvo a túto silu postupne premrhávame na falošných cestách. Pod vplyvom internetu, filmov, kníh, časopisov, zlých kamarátov a skazených názorov ju odvádzame do nečistého riečišťa nesmierne preexponovaného pohlavného pudu.

Pohlavný pud patrí samozrejme medzi prirodzené potreby človeka, tak ako jedenie, pitie a podobne. Ak však budeme nadmerne jesť, poškodíme si svoj organizmus. Ak sa dáme na popíjanie, zdegradujeme vlastnú osobnosť a poškodíme si i telo. No a to platí aj pri uspokojovaní pohlavného pudu. Jeho realizácia by mala byť predovšetkým prirodzenou potrebu zdravého tela, ktorá neprichádza na človeka príliš často.

V súčasnej dobe je však pohlavná sila až neuveriteľným spôsobom a to doslova na každom kroku strhávaná do pudovosti. Do prepiatej pudovosti, ktorá je neprirodzenou a nenormálnou. A to nie iba čisto fyzicky, ale i duševne a to prostredníctvom nečistých citov a myšlienok. Aj takto sa dá degradovať vlastná osobnosť a zneužívať pohlavná sila. Aj takto sa dá premrhávať na zlé a nesprávne. Premrhávať úplne na nič v porovnaní s tým, čo veľkého, čistého a vznešeného by sme prostredníctvom nej mohli dosiahnuť. Človek vo svojej neznalosti a vo svojom sklone k nečistému vymenil zlato za bezcenné, trblietavé farebné sklíčka. Rozlet k veľkosti vlastného človečenstva zamenil za kalný močiar zmyselnosti a nečistoty. Či už fyzickej, alebo duševnej!

Uvedomme si to, pochopme to, prehliadnime to a spamätajme sa! Využime vlastnú pohlavnú silu k tomu, k čomu nám mala vždy slúžiť - k nášmu pozdvihnutiu a povzneseniu! Usmernime ju nahor svojou túžbou a snahou po tom najvznešenejšom, najvyššom a najušľachtilešom, čo vôbec možno dosiahnuť! Túžbou a snahou po dobrom, ideálnom a čistom! Nekompromisne od seba odvrhnime všetky nástrahy a pokušenia, ktorých cieľom nie je nič iného, ako odčerpanie našej pohlavnej energie nesprávnym smerom. Či už sú to spomínané nevhodné filmy, knihy, časopisy, reči, zlí kamaráti, zlé názory a podobne.

Vyvarujme sa ich! Staňme sa v tomto smere vedomými a bdelými! Staňme sa tými, ktorí sa dokážu zbaviť všetkej nedôstojnej záťaže, ktorá ich ťahá a tlačí dolu. Odhoďme ju a vzlietnime do Výšin, kde vládne iba šťastie, radosť, mier a naplnenie. Vznesme sa tam ako na krídlach v správnom využití vlastnej pohlavnej sily, ktorú by sme mali svojou snahou o čistotu vnútra pretvoriť lásku. V čistú, nezištnú, nesebeckú a pravú lásku k našim blížnym. Tento počin nás potom silou orkánu vytrhne z akéhokoľvek bahna, v ktorom sa nachádzame a povznesie nesmierne vysoko. Nesmierne vysoko, až do blízkosti Toho, ktorý sám je Láskou! Láskou čistou, vznešenou, ušľachtilou a dávajúcou, ku ktorej však nemá prístup absolútne nič, čo je iného druhu.

http://kusvetlu.blog.cz/ v spolupráci s M.Š.
neznámy
neznámy » smilan | 13.2.2012 20:17
v tomto mate uplnu pravdu Milan. :)
neznámy
neznámy » smilan | 20.4.2012 21:41
Povedala by som,že rozmnožovanie.
Inak skúsila som dobrovoľne aj tú druhú možnosť,ale nejak ma to nevynieslo vyššie-WINKIE-
neznámy
neznámy | 20.4.2012 22:02
Keby bola pohlavna sila iba na rozmnozovanie, bolo by to uboho malo.
neznámy
neznámy » smilan | 20.4.2012 22:19
žádná pohlavní síla není;) - je to jen projev životní síly přes druhou čakru:)
neznámy
neznámy | 20.4.2012 22:27
Ty si to vysvetlil tým, že si jeden pojem nahradil iným, čiže vôbec nič nevysvetlil.
Môžem teda napísať ja - žádná životní síla není, je to jen nevyhnutelná emanace absolutna.
neznámy
neznámy | 20.4.2012 22:43
A prečo len cez druhú čakru? Ja by som povedala, že cez všetky až kamsi veľmi ďáálekóó...
A je mi fuk, ako sa to volá. :)
neznámy
neznámy | 20.4.2012 22:54
To samozřejmě můžeš-COOL-
neznámy
neznámy | 20.4.2012 23:02
Keby som nemohol, tak to nespravím -ROLL-
neznámy
neznámy | 20.4.2012 23:29
vidím,že si rozumíme -THUMBSUP-

já bych s tím úvodním článkem souhlasil,ale zdá se mi dost nešťastná ta záměna termínů.Vyznívá to tak,jakoby primární byla pohlavní síla a z ní se odvíjelo všechno další.Podle mě je základem životní-vitální energie a až z ní se může vytvořit to,čemu se říká pohlavní síla .Pak je jasné,že když se s ní plýtvá,chybí jinde.Třeba čínská medicína s tímhle vůbec nemá problém,harmonie energií v těle je tam základním principem.
neznámy
neznámy | 21.4.2012 10:08
Síce som napísala, že mi je fuk ako sa to volá, ale teraz si to opísal veľmi správne. -BOW-
neznámy
neznámy » smilan | 2.6.2012 20:02
já ji vnímám jako velice příjemné pozitivní energie. at ji vníma kdo chce jak chce, je to energie jako jiné. Protože jsme jenom lidi, přináší nám to pocity kladné a tím pádem vytváříme kladné energie. Dámy ji naopak prožívají i v duši narozdíl od pánů.
neznámy
neznámy » smilan | 2.6.2012 20:57
"No a to platí aj pri uspokojovaní pohlavného pudu. Jeho realizácia by mala byť predovšetkým prirodzenou potrebu zdravého tela, ktorá neprichádza na človeka príliš často."

Tahle věta je obzvlášť "povedená" :) .... tedy ne, že by ty ostatní za ní nějak moc zaostávaly ;)

Tak když má být něco přirozené, nebudu tomu kecat do toho, jak to přichází často, ne ? Pokud to dělám, už to není přirozené
Putes
Putes | 3.6.2012 05:09
Se zaujetím, jsem si přečetla Smilanův příspěvek a kupodivu s ním musím souhlasit. Na druhou stranu jsem moc ráda, že jsem vždycky poslouchala své pudy a dala jim průchod, teď se vě mně rozprostírá už jen klid a mír a a vzpomínky na dávnou bujarou minulost a je mi toho trochu líto, že už je to pryč. Asi jsem měla trochu šetřit energií a nerozhazovat ji. Ale ne, kecám, všechno, co jsem prožila, jsem prožila ve správný okamžík, který se už nikdy neopakuje. Vždyť správný okamžik se už nikdy nemusí objevit a potom je pozdě bycha honit. Teď jsou na řadě jiné hodnoty a přátelé,věřte mi, že to taky není vůbec, ale vůbec špatné.-LOL--YES--FLOWER-
neznámy
neznámy » smilan | 5.6.2012 07:37
..suhlasim..dnesna spolocnost je "presexualizovana", vsade vidite trcat kozy, suloz je hlavny vecerny program a zabava sirokych mas..a pritom ked sa clovek zacne sexualitou zaoberat a chce o nej hovorit inak, pozeraju nanho ako na vysinuteho..
..vacsina si mysli, ze najlepsie, co moze byt je orgac, najlepsie tridsat po sebe..a pritom....ale ved na to kazdy snad niekedy pride sam, skor-neskor, v tomto-v dalsom..:)
neznámy
neznámy » smilan | 5.6.2012 07:41
..ale: zase nehovorme o "necistote"..nic nie je ciste alebo neciste, pohlad oka srdca..:)..
neznámy
neznámy | 5.6.2012 07:45
..chcem citat Kultivace zenske a muzske sexualni energie od Chia Mantak..velmi zaujimave..
neznámy
neznámy | 5.6.2012 07:49
..tot som citala..

Všichni se rodíme s hojností energie, kterou taoisté nazývají prvotní energie neboli "ťing". U ženy je ťing, plodivá nebo tvůrčí energie nutná k tvorbě vajíček, děložní výstelky a hormonů, a k udržení sexuální aktivity. Energie ťing, doplněná o energii vzduchu, jenž dýcháme, a jídla, jež jíme, umožňuje ženě, aby obdařila svá vajíčka životní sílou, která se bude přenášet do budoucích generací.
Energie ťing se také mění v životní energii pro orgány, tato energie se nazývá Čchi. Staří taoisté, kteří objevili tento typ energie, pozorovali, že uchování nebo znovuobnovení energie ťing může vést k delšímu a zdravějšímu životu.
Sexuální (tvořivá) energie je jediná energie, již je možno zdvojnásobit, ztrojnásobit i zvícenásobit. Takže pokud chceme uchovat nebo obnovit ztracenou prvotní energii, sexuální energie poskytuje prostředky, jak vytvořit tuto energii navíc: tím, že ji uchováváme, recyklujeme ji a přeměňujeme zpět na prvotní energii. Budeme tedy mít k dispozici více energie, kterou můžeme přeměnit v Čchi, která je zase přeměněna v jiný typ energie, zvaný Šen. Slovo "Šen" znamená duchovní energii. (Obr. 1-1).
Ťing: Plodivá nebo tvořivá energie. Ťing je nejjemnější hmotou, s níž se člověk rodí. Mluví se o ní také jako o "prvotní energii" (prvotní esenci - júan-ťing), protože je nevyhnutná pro tělesné funkce. Všechny ostatní energie v těle závisí na ťing. Ťing je transformována v čchi, neboli životní sílu, když působí na životně důležité orgány. Uchování a dodávání energie ťing je základem taoistických vnitřních praktik. Ťing je skladována ve všech tkáních, zvlášť v ledvinách, spermu a vajíčku.
Ťing je energie, vytvářená pohlavními orgány. U žen je to energie vaječníků, u mužů energie spermatu. Energie ťing je hustější, než energie čchi, takže se při oběhu tělem pohybuje pomaleji. Když energie ťing obíhá v těle, orgány jsou omlazovány a vyživovány
neznámy
neznámy | 5.6.2012 19:14
A co s tím uděláš? Necháš se ovlivnit vnějšími "přesexualizanty", nebo máš nějaký svůj vnitřní řád, který nikdo a nic nezviklá .. ještě se můžeš nechat zavřít do kláštera nebo utéct do přírody a žít bez těchto vlivů. Co když tě právě tohle zkouší a klade důraz na vlastní vnímání všeho? Vše má svůj význam a jestli v tom žijeme, tak jsme si to kdysi něčím nastavili-SHAME-
neznámy
neznámy » smilan | 5.6.2012 21:08
Ucel pohlavnej sily je dulezity pro zpomaleni technickeho pokroku.
S pohlavni silou vedci zpoustu veci dojebou.-NOSMILE-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...