mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Žádná voda

Claire
Claire | 8.12.2016 20:10
Prosím o Váš názor na nejen "nedostatek", jak jemně píše zverokruh, ale na úplnou absenci vody v mém nativu.

Zverokruh píše: "Nedostatok vodného živlu hovorí o slabšej senzitivite a o obmedzenej schopnosti vcítiť sa do okolia. Problémy s nachádzaním vnútorných súvislostí a tiež obtiažne prenikanie pod povrch vecí, preto sklon k pocitom absurdnosti a prázdnoty."

Asi na tom něco bude, přesto si myslím, že to není se mnou tak hrozné :) Jak sama na sobě poznám, že je něco špatné? Že si jenom něco nenamlouvám ve smyslu svého ega, svého lvího ascendentu?
neznámy
neznámy » Claire | 8.12.2016 21:55
vzdy ked je nedostatok nejakeho zivlu, tak to znaci, ze clovek nemusi az tak mat v sebe nedostatok prejavov toho zivlu, skor to znaci, ze tie prejavy nevie vobec alebo len velmi tazko vedome ovladat...proste ten clovek prepada extremom toho zivlu...napriklad kto nema ohen, tak moze byt totalne apaticky, bez energie a zivota alebo naopak hyperaktivny a vybusny, az tak, ze to skodi jemu a okoliu...
to iste plati o vode...bud najdes ludi, ktori su bez empatie, sucitu a az citu alebo naopak vyslovene citlivky, ktorych sa dotkne aj zafukanie vetra... proste extremy...
neznámy
neznámy » Claire | 9.12.2016 00:08
"nedostatek v obsazení znamení vodního živlu planetami" jak by se to mělo správně jmenovat
se dá vyvážit zejména výrazným postavením Luny
Claire
Claire | 9.12.2016 07:46
Děkuji za odpověď
Claire
Claire | 9.12.2016 07:51
Moc děkuji :) Tak pokud to správně chápu, moje Luna v Panně mi pomáhá nebýt v těch extrémech o kterých píše Rudi a trošku mě srovnává? Nedokážu ještě pořádně posoudit, jak výrazné postavení Luny mám, ale svou Lunu v Panně mám ráda :)
neznámy
neznámy » Claire | 9.12.2016 11:36
a/ nemáte obsazeny planetami znamení vodního živlu, což neznamená, že vodu nemáte. Máte ji, jinak byste se nenarodila. Že ve vodních znameních se nenachází žádná známá planeta v okamžiku Vašeho prvního nádechu může znamenat, že vodu máte zvládnutou dědičně. Pokud používáte konstrukt reinkarnace, který já nepoužívám, můžete si myslet, že vodu jste zvládla v minulých životech.

b/ Vaše Luna je velmi silná, neboť leží přímo na linii rovnodennosti. Dvě třetiny jejího disku se nacházejí ještě ve znamení Panny, jedna třetina jejího disku už je ve znamení Vah.
neznámy
neznámy | 9.12.2016 11:49
S tým, že absencia vody v horoskope znamená zvládnutie nesúhlasím vôbec.
Poznám dvoch takýchto ľudí a ani jeden z nich nemá emócie zvládnuté, práve naopak.
Prejavy sú skôr extrémna precitlivelosť, u mojej bývalej kolegyne to bolo na pokraji hystérie takmer neustále. Pritom absentovala empatia. Určite sa to nedá zovšeobecniť, ale pri kolegyni som mala dojem, že svet emócii ňou hýbal extrémne a pri tom mu vôbec nerozumela. Akoby vždy, keď sa jednalo o emócie a pocity, bola na neznámom území, alebo slepá a preto tak vystrašená.
neznámy
neznámy | 9.12.2016 12:37
Dr.F pise, ze moze, nie ze znamená....
Ja som z toho trochu zmätená, ja mam neobsadeny vzduch, v zemskom znamení mam len Venusu, asc voda mc ohen, takze mam velku prevahu ohna a vody... nejak tu z toho nerozumiem, aky je rozdiel medzi "chybajucim" zivlom a zivlom zastupenym príliš.....
neznámy
neznámy | 9.12.2016 12:46
Ak môže absencia vody znamenať zvládnutie živlu a ja mám opačnú skúsenosť, tak potom sa jedná zrejme o extrémy, buď - alebo. Niečo ako Pluto princíp. Totálne prijatie, alebo totálne popretie.
Tak neviem.
Ja s mojou prevahou vody potom tiež zrejme som kdesi v extréme. Aj som napísala, že nechcem zovšeobecňovať.
Táto téma je pre mňa zaujímavá, intuitívne jej rozumiem, len to nejako racionalizovať s jediným aj to sporným bodom - ascendentom vo vzduchu. :D
neznámy
neznámy | 9.12.2016 13:46
To je tak, keď sa chce človek, na základe prečítania 4 - 5 slov, dozvedieť čo je napísané v celom článku...
Poznám osobu s neobsadeným vodným živlom... je empatická, obetavá, starostlivá so srdcom na dlani... žiadne spomínané extrémy na nej nebadám...
martinbd
martinbd » Claire | 9.12.2016 14:02
Nedostatok obsadenia vodných znamení planétami, alebo dôležitými prvkami horoskopu môže byť ešte kompenzovaný silným postavením Mesiaca, alebo Neptúna, napríklad na hlavných osiach, alebo v aspekte na svetlá. Nedostatok nejakého živlu automaticky neznamená, že to je niečo zlé, skôr má človek iné vlohy. Z praxe mi vyplýva, že ľudia z nedostatočne obsadenými vodnými znameniami nie sú taký citový, ale že by bol niekto z nich silne citový som sa ešte nestretol. Ak chcem napríklad hodnotiť, či sa niekto hodí na povolanie umelca, alebo terapeuta, pozerám okrem iného, či sú dostatočne zastúpené vodné znamenia, ak nie, tak som v úsudku opatrný.
neznámy
neznámy | 9.12.2016 14:27
přesně tak může, ale nemusí

a nezapomínejme, že teorie živlů je konstrukt a počítání obsazení jednotlivých živlů planetami naráží na problémy:

a/ neznáme všechna tělesa, která vstupují do hry, mohou tu být a jistě jsou i další tělesa, která jsme ještě do astrologického instrumentáře nezařadili

b/ v tropickém zvěrokruhu je to obsazení zhusta jiné než v těch siderických

c/ astrologie jíž je posuzování obsazenosti živlů součástí, nás vede k tomu, abychom a sobě ve světě přemýšleli, nedává nám ideologickou tedy dogmatickou jednoznačnou odpověď: TAK TO JE A BASTA!
neznámy
neznámy | 9.12.2016 15:31
Táto téma je zameraná len na prejavy živlu, preto som uviedla príklad, ktorý poznám.
Možno tá osoba, ktorú spomínaš má podľa tórie Dr.F už tak nažitý vodný živel z minulých životov, že už ho nemusí nažívať, riešiť a tak ho teda nemá zastúpený v radixe. Ak som to teda správne pochopila.
Ja osobne tú vodu u iných vnímam aj cez písomný prejav tak v negatívnom ako aj v pozitívnom smere a vnímam aj keď nie je.
Možno by si mohol k tejto téme niečo podnetné napísať sám. :)
neznámy
neznámy | 9.12.2016 15:51
To se mi líbí.

Mnohým naopak zase stačí že poznají jednoho člověka který se tomuto konstruktu vymyká aby stanovili že "tak to není a basta". :-)
Ono se myslím si vůbec celkem zbytečně hledá jak to vlastně je (ideologický správně) místo té sebeaplikace.
Hodnocení druhých pak z hlediska konstruktu je myslím si vždy jen oním algoritmem.
Nemá v horoskopu vodu? Je to bezcita, případně mu dovolíme býti naopak přecitlivělým.
Vše co vymýšlíme o druhých jsou nejspíše jen konstrukty, naše domněnky. Zhusta však pouhé algoritmy.
Realita se nejspíše takovýmito předpoklady neřídí, jen proto aby nám udělala radost že známe vzorec podle kterého si umíme přečíst pepíka či haničku.
Pochybuji že stereotypy myšlení dokáží popsat jaký člověk je. To dělá z člověka robota a pak robota vidí i v druhých. A nakonec se těm robotů blížíme. Člověk narvaný do šablon astrologických pouček.
neznámy
neznámy | 9.12.2016 15:57
Ešte dodám, že tými extrémami som myslela to, žeak nejaký živel v radixe nie je, tak teoreticky buď preto, že je pre danú osobu krajinou neznámou, v ktorej sa neorientuje, alebo potom ako píše Dr.F, už tú krajinu prešiel a nie je viac o čom.
Ja osobne tú druhú možnosť ale neberiem, ešte ma nikto nepresvedčil, že by bol nedostatok živlu, či skôr úplná absencia znakom, že má danú oblasť dokonale zvládnutú.
neznámy
neznámy | 9.12.2016 16:13
je jen to jedno z možných vysvětlení, které přichází v úvahu, když se rozhodnete pracovat se stěhováním duší

já s tím nepracuju, nevidím v tom "žiaden osoh", tak to ani nehájím
neznámy
neznámy | 9.12.2016 16:17
to je slabina všech typologií a počítání obsazení živlů planetami je také typologie, která se snaží nacpat člověka do nějaké škatule kategorie

ale vždy je tady "l´ecart absolu" absolutní odchylka,která potvrzuje, že naše kategorie bývají nedostatečné k postižení světa a člověka v něm, neb jsou založené na miných zkušenostech a my hledíme dopředu, vyhlížíme budoucnost.
neznámy
neznámy | 9.12.2016 17:14
samozrejme, neda sa vycitat z jednej informacie cela skladacka... ale ak tu informaciu potvrdi, ci zvyrazni zvysok horoskopu, tak to je celkom dobra napoveda...
na druhu stranu mam podobne skusenosti ako Modra. Sice poznam par ludi, co nemaju vodu, ale tam nechcem tuto vzorku nejako vyhodnocovat, lebo ich mozem spocitat na jednej ruke... avsak osobne poznam viac ako desat ludi, co nemaju obsadeny ziadny vzdusny zivel...samozrejme, kazdy je rozdielny, ale co maju spolocne vsetci, tak akoby im chybal ten vzdusny esprit, pohyblivost (hlavne mentalna), ci lakhost...mozno preto to tak silno vnimam, lebo ja mam zas nadbytok vzduchu... v tomto pripade sa v mojom okoli asi nahromadili ludia, ktori v "minulych zivotoch" ten vzduch do seba dostatocne neabsorvovali:D
neznámy
neznámy | 9.12.2016 18:26
Táto téma je zameraná len na prejavy živlu... myslíš, že sa živly prejavujú iba cez znamenia?
neznámy
neznámy | 9.12.2016 18:30
Ak na potvrdenie "tej informácie" potrebuješ celý horoskop, tak tá samotná informácia je vlastne na nič... :)
Stránka:
1 2 3 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...