mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

saturn v blizkosti asc

vandalka
vandalka | 27.10.2012 16:32
Ahojte,
viete mi, prosim, niekto priblizit tento aspekt? Vo svojom radixe mam Saturn (koniec 12.domu) hned vedla ASC. Saturn vo vahach, ASC tiez.
Znamenaju to "skusky" a prehodnocovanie cely zivot?
Dakujem za kazdu odpoved, V.
neznámy
neznámy » vandalka | 27.10.2012 17:07
vandalka
vandalka | 27.10.2012 19:38
jj, to som citala dakujem. V diskusii sa pise o tranzite. Ten teraz prezivam tiez, ale zaujimal ma skor radix. V nom mam asc a saturn uplne vedla seba - asi jeden stupen. Natalny saturn na konci 12.domu. navyse Saturn je vladca mojho slnka (kozorozec) a este aj venusu, ktora je retrogradna, mam v saturne. Znamena to celkovo co? Nejako mi to cele napoveda (zohladnujuc aj zivotne peripetie), ze to naznacuje rozne, najma vztahove, skusky nonstop..od jednej k druhej...
vandalka
vandalka » vandalka | 27.10.2012 19:40
nepresne som to napisala...pytam sa na svoj natalny radix..postavenie planet v case narodenia.. dik za kazdy koment, pripadne dobru radu, co s tym :D
vandalka
vandalka » vandalka | 27.10.2012 19:43
oprava: retrogradnu venusu mam vo vodnarovi, nie v saturne :D saturn mam vo vahach..ako aj asc
neznámy
neznámy » vandalka | 27.10.2012 19:49
tak saturn mozes uz povazovat, ze ho mas v 1.dome...teda ten vplyv budes urcite silne citit tam. proste si saturnsky clovek, kedze mas aj slnko v kozorozcovi...
tak ak chces skumat blizsie svoje vztahy, ci nejake okolnosti v nich, tak si posviet aj na mars, kedze je vladcom tvojho descendentu...
a pri retro venusi sa pozri do direkcii, kedy sa opat zacne pohybovat vpred...vtedy vacsinou nastane urcite odblokovanie a casto sa zmeni aj pohlad na vztahy (a aj podmienky v nich)...
vandalka
vandalka | 27.10.2012 20:45
hmm, Mars tiez Vahy..3 planety vo vahach plus asc. Ja som taka kombinacia saturnu a venuse, co je asi celkom slusny rozpor..aspon obcas to tak pocitujem a vlasnte to aj zistujem studovanim svojho horoskopu. Musim sa na to pozriet blizsie :) Dakujem za radu :)
neznámy
neznámy » vandalka | 27.10.2012 23:39
Ja mám tiež Saturn na Asc. vo váhe, v kvadrature na kozorožiu lunu, ktorej vládcom je saturn.. Mám čerstvo za sebou tranzit Saturnu cez ascendent, zároveň sa mi vrátil do natálnej polohy..vlastne pomocou tranzitov si má človek možnosť uvedomiť svoje natálne postavenie planet(radix),kedy sú tým trazitom zaktivované..

Ja tento aspekt v radixe pociťujem ako rozpor energií,všetko čo predstavuje Saturn,ma obmedzuje,mám problém s autoritami od vždy,a neviem dodržiavať pravidlá, ktoré určuje spoločnosť ..keď sa dlhodobo snažím naplniť svoje saturnské potreby,tak sa necítim šťastná v tom chlade a neslobode..
vandalka
vandalka | 27.10.2012 23:57
ja to mam asi trosku inac. S tymi autoritami mam sice problem tiez, ale asi opacny - skutocne autoritativnymi osobami (nie tymi, ktore si to vynucuju) sa necham lahko zatlacit do kuta, nie vzdy vyjadrim suhlas, ci nesuhlas (najma v praci, v sukromi s tym praveze problem nemam).
V poslednom case - moze to byt 1-2 roky, pocitujem obcas uplne "schizofrenicke" stavy medzi rozumom a citom. To ma asi kazdy, to mi je jasne, ale donedavna som bola (takmer) cisty kozorozec. Nemyslim chlad, ale vsetko rozumom a logikou atd. Teraz rozmyslam nad kazdou somarinou a neviem sa rozhodnut. Bojim sa kazdeho rozhodnutia..lebo nikdy nemozem vediet, ci je alebo nie je spravne... proste som nejaka hlbavejsia a uzavretejsia. Dufam, ze to skonci tym prechodom saturna cez 1.dom :)
Vela som toho este nenastudovala, co do horoskopov, este si vsetko nedokazem odovodnit ..ale jedno je jasne - za vsetko mozu planety :D :D
neznámy
neznámy » vandalka | 28.10.2012 00:42
Zrovna vtedy keď ti to začalo,sa ti Saturn vrátil do natalnej polohy, a ty si prešla do ascendentu...a váha si s kozorohom nerozumie, takže ten prechod je dosť náročný na psychiku..človek začne sa prejavovať tak aký nikdy nebol,že váha, ja to mám tiež, ja som nikdy si nerozumela s váhami,ako z pohladu raka,ktorý túži po rodine a kozorožej luny, ktorá túži po bezpečí,je váha dosť mimo doterajších predstáv a potrieb..
Sa mi stalo také, že už vôbec netúžim po rodine a takej račej starostlivosti,a to čo predstavovalo doteraz pre mňa bezpečie,má strašne obmedzuje,budovanie istot..a celkovo stálosť mi začala vadiť,aj obmedzujuce vztahy..potrebujem volnost,práve kvôli tej neroshodnosti a nestálosti.. Keď mám zaujať niejaké pevné stanovisko,tak mám z toho stres..lebo čo ak sa v priebehu rozhodnem inak.. No neviem jAk to prežijem, lebo je to niečo nové pre mňa,ale tiež pociťujem určité napätie..ale beriem to príjemnú zmenu..
No hej, keď je poškodený Saturn a Pluto na ascendente slnkom, môže spôsobiť rozpad osobnosti,ale nemusí..záleží od toho ako sa k tomu postavíš..
JA som začala v tomto období stretávat som stretávať váhy,sa tomu nebránim jAk tomu bolo predtým..snažím sa s tým niejak zladiť,celkovo mám v sebe veľa vzdušneho živlu,čož mi teraz príde vhod..
neznámy
neznámy » vandalka | 28.10.2012 00:54
No nie, neskončí to prechodom Saturnu cez 1.dom,návratom Saturnu na natálny Saturn, k čomu dochádza vo veku 29r., si vstúpila do svojho ascendetu,každý človek sa po 30ke sa začne viac prejavovať cez svoj ascendet,a vekom sa to už len stupňuje..takze je dobré prijať aj túto časť seba,aj keď je v rozpore s doterajšimi potrebami a podstatou..Lebo zmeniť sa to nedá, takže jediná možnosť je, prijať to..
Pre zachovanie duševného zdravia..ale to je zatiaľ len taká moja teória,ako to bude vyzerať v praxi, zistím až životom..
neznámy
neznámy | 28.10.2012 20:15
sice aj ja som okolo tridsiatky pocitoval radikalnu zmenu temperamentu, ci povahy (zo vzducho na vodu), ale nie som si uplne isty tvrdenim, ze prvych 30 rokov sa prejavuje viac Slnko a potom Ascendent...podla mna sa Slnko a aj Ascendent prejavu vo vacsej ci mensej intezite po cely zivot...podla mna skor za tymito zmenami vidim to, ze sa ti direkcne osobne planety casto posunu o jedno znamenie a casto aj o dom dalej alebo z niektorych retrogradnych planet sa stavaju direktne, cize tam nastava urcita zmena smerovania...a to nepocitam este generacne tranzity...
neznámy
neznámy | 30.10.2012 15:12
No áno, okolo 30ky všetci pociťujú určitú zmenu,a súvisí to s návratom Saturnu do natálnej polohy,človek má potrebu pochopiť svoju podstatu a nájsť svoju pravú identitu,to čo je jeho poslaním,to prečo sa narodil,svoj Ascentent..potreba prejaviť sa cez ascendet,prejaviť sám seba taký aký vskutočnosti je, a nie očami druhých..
Samozrejme, že aj direkcie sú v tom,a tie nepôsobia takúto radikálnu zmenu zrovna u každého rovnako okolo 30ky:-)
neznámy
neznámy | 30.10.2012 20:03
tak zas tie "radikalne" zmeny su okolo tridsiatky u niekoho vacsie a u niekoho mensie....poznam napriklad cloveka, ktory taku radikalnu zmenu zazil tesne po dvadsiatke, ked mu prechadzal Pluto cez ascendent...mozno by som pripustil teoriu, ze ked nejaka pomala planeta tranzituje cez Ascendent, tak ho vlastne nejako viac aktivizuje (napr. u teba ten Saturn, u kamosa zas to Pluto).
lebo podla mna ta teoria, ze ascendent silnejsie posobi po tridsiatke, sa mi zda taka spekulativna...napriklad som cital aj opacne teorie, ze ascendent viac posobi v prvej polovici zivota a potom v druhej Slnko, kedze to sa povazuje za centrum vedomia, respektive uvedomovania, teda aj sameho seba a zivota naokolo...
tak teraz si vyber-PUH-
neznámy
neznámy | 30.10.2012 20:31
Ja som o tom presvedčená, že to takto je,že človek po tej 30ke,vtedy to začne,začne sa viac prejavovať povahové vlastnosti ascendetu,a čím je človek starší tým viac.. Tranzity a direkcie,sú také dočasné zmeny v povahe..ale keď už človek prejde do asc.,tak už proste taký nebude aký bol.. Zmenia sa potreby, povaha,chute,všetko..
A prečo by ináč mal takú veľkú podstatu asc,ako slnko a luna v našom horoskope?presne pre toto..
Si prečítaj vlastnosti raka, začni to na sebe pozorovať, že po 30 ke k tým račím vlastnostiam si začal viac inklinovať..
neznámy
neznámy | 31.10.2012 19:52
tranzity a direkcie su docasne zmeny? no mozno tranzity rychlych planet, ale transsaturnskych, kde sa menia celkom od zakladu zivotne postoje a hodnoty cloveka, tak tam by som urcite o docasnych zmenach nehovoril...
no ja praveze nie som prilis dobry priklad nato, ze ci sa po 30tke u mna prejavuju viac vlastnosti ascendentu...ved mam slnko v racom 4.dome a kto vie, ci prave to Slnko v oblasti 4.domu (plus 4 planety k tomu) nezacalo nejako viac fungovat...
a dajme tomu, ze by po 30tke sa zacali viac ukazovat vlastnosti ascendentu, tak ale potom by sa museli zacat ukazovat aj vlastnosti planet, ktore su v nim v konjunkcii, ci v inom aspekte....
inak tu je dost zaujimavy clanok o zivotnych cykloch...celkom sa mi to priradenie pozdava...a navyse aj tam etapu Slnka priraduju k veku od 30 do cca 40 rokov...

http://www.astrolot.cz/apraxe/56cykly.html
neznámy
neznámy | 31.10.2012 20:28
Upravene: myslim, ze Asc sa prejavuje uz od narodenia, ked si vsimnes aj male deti, rovnako narodene, ale maju iny Asc a je kazde ine a prejavuje sa prave skrz Asc. :)
neznámy
neznámy | 31.10.2012 22:58
Ja som si zas všimla, že ľudia v rovnakých slnečných znameniach,sú si viac podobní aj ich prejavy v závislosti na slnečnom znamení,než tomu je po 30ke, vtedy sa ľudia zmenia..

Asc.v strelcovi nieje len o optimizme,ale aj o hľadaní vyššej pravdy a nachádzaní hlbšieho zmyslu,to je podstatou bytia asc. strelcovi,v prvom rade..
neznámy
neznámy | 31.10.2012 23:23
Tou dočasnou zmenou som myslela direkcie, kedy napr.direkčna luna zmení na určitý čas znamenie, a tým aj sa zmenia emocionálne potreby človeka, na základe čoho sa človek začne viac obklopovať ľuďmi, ktorí tieto potreby dokážu čo najlepšie uspokojiť, pretože na ten určitý čas idú spolu v tom istom rytme,ľudí ktorých človek potrebuje práve v tom čase pri svojom raste..

Pri tranzitoch sa človek zmení,do konkrétnej podoby sa zmení,napríklad pri tranzite pluta na osobné planéty,sa stane plutonikom s prejavmi pluta, na určitú dobu,ktorá zapríčiní zmeny v osobnosti,transformáciu,ale neznamená to, že na základe tranzitu,sa z neho stane po zvyšok života škorpion.. Všetky tranzity sú tu na to, aby sa človek na svojej ceste stretol so svojou vlastnou podstatou,našiel sám seba, to prečo prišiel na tento svet, a tým je náš ascendent.To je to, čím sa každý človek líši, tým postavením domov,ktoré závisí od Asc.,a tým sa líši aj jeho poslanie od ostatných.
neznámy
neznámy | 1.11.2012 14:58
to o čom tuto píšeš si nám pekne vysvetlila jeden zo znakov saturn na ascendente vo váhach. váhy - nerozhodnosť, saturn - strach. ty si vlastne jasne napísala inými slovami, že máš strach z rozhodovania. no a to, že je to na ascendente dáva tejto konštelácii "stelesnenú podobu", teda pridáva jej na význame a zároveň je to to čím sa zrejme navonok viditeľne prejavuješ a teda druhí to môžu na tebe badať možno aj ako prvé...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...