mesiac
Nedeľa, 5.5.2024
Meniny má Lesana

Astrológia a horoskopy - 

Poškodený Merkúr

neznámy
neznámy » martinbd | 14.4.2015 21:20
Hmm, zaujímavé čo píšeš. Inak, keď už sme pri tom Saturne. Tiež celkom nechápem ako sa prejavuje v praxi Saturn vo vibračnom poli Merkúra, čiže v 3. dome, kt. prináleží znameniu Blížencom a Merkúr je jeho prirodzený vládca. Môže taký Saturn v 3. dome spôsobovať podobné problémy ako napr. to, že človek má problém s vyjadrovaním, má nejaký blok v sebe, kt. mu bráni prirodzene komunikovať s ostatnými? Alebo ako je to vlastne s tým Saturnom v 3. dome? Je to niečo podobné ako keď je Merkúr neharmonicky aspektovaný Saturnom?

K tej retrográdnosti neviem to síce moc zhodnotiť osobne u mňa, ale niekedy mám pocit, že akoby som sa zasekla v myšlienkach al. hlavne keď som vyčerpaná z práce al. nejakej mentálnej aktivity, tak sa u mňa dookola "prehrávajú" určité myšlienky, problémy, obavy je to asi ako keď sa zasekne gramofónová platňa a opakuje sa to isté dookola. Potom som nekľudná, neviem spávať a často aby som vôbec sa ukludnila a vôbec zaspala musím si zobrať tabletku na spanie. Neviem či to súvisí s retrogradivitou Merkúra, ale myslím že áno a tiež tam zohráva rolu môj Asc. v Baranovi aspoň mám taký pocit, keďže Baran vládne hlave.
neznámy
neznámy » lak | 14.4.2015 21:28
Tak veď vravím, že teba aj živiť je dosť veľký problém s týmto aspektom :)...
Ale áno zaujíma ma takýto Merkúr z osobných dôvodov, povedzme a tiež Merkúr retrográdny a spálený prípadne v blízkosti Slnka teda, lebo takýto Merkúr mám zasa ja, aj keď toto postavenie sa už neberie ako poškodenie.
neznámy
neznámy | 14.4.2015 21:38
Mám polokríž medzi Merkúrom, Saturnom a Neptúnom, áno.
Problémy pri komunikácii, sklony k depresívnym stavom, určitý chaos v uvažovaní, sklony k mlčanlivosti, naivita..... Ale vekom sa to upravuje, spracováva, učím sa to korigovať :)

Ale Merkúr mám aj v súlade s Mesiacom a MC, čo je asi veľmi pozitívne a možno to nejak vyvažuje tie nepriaznivé aspekty, neviem... :)
dodo41
dodo41 » lak | 14.4.2015 21:50
Ha, to bol ucel :)
neznámy
neznámy | 14.4.2015 22:40
Mám kvadrát Saturna z 12.d. na Merkura ve 3.d. Bez problémů v komunikaci, brzo jsem mluvila, dabovala, atd. Ale měla jsem děsnou trému při vystupování před větším publikem. Hlas jsem ovládla, ale uvnitř jsem se děsivě třásla a kolena mi o sebe mlátila. Přemohla jsem vždycky, ale bylo mi pak fyzicky zle.
Myslím, že je ta kvadratura také "nosná", že Merkura (toho mám ještě v konjunkci s Neptunem) spíše ukázňuje. Ta konjunkce s Neptunem se u mne asi projevuje při vyprávění, psaní, nedržím pevně nit, někoho to baví, někoho rozčiluje. Ale , a to mi vadí - vcelku to neharmonické propojení mne zřejmě vede k "ulpívání" na problémech, které nemohu vyřešit, takže vím, že o nich nemá smysl přemýšlet, ale dost často to - zásadně smutný - přemítání neopustím. Pak místo spaní "v hlavě" diskutuju, píšu dopisy, vracím se k rozhovor - dost obtížně to řeším. Tak nějak, jak píšeš - i můj Merkur je retrográdní.
neznámy
neznámy | 14.4.2015 23:03
Ja mám merkúr spálený a navyše v kvadratúre s plutom a v konjukcii so slnkom.....je to sila,neprijímam cudzie názory,možno trochu teraz vekom....spôsob vyjadrovania je stručný,niekedy dokonca arogantný,uvedomujem si to,ale v zápale sa občas neviem krotiť.....Mám jednoducho svoju hlavu,svoju pravdu a svoje názory a to sa aj priamo v reči premieta,bez obalu,diplomacia sa mi vyhla:)
martinbd
martinbd | 15.4.2015 05:53
Toho retrográdneho Merkúra si vystihla, mám takého kamaráta s retro Merkúrom silne postaveným a ten je schopný ako pokazená platňa stále dookola hovoriť to isté.

Saturn v 3. dome sa tak môže prejavovať, áno. Komunikačný blok, napríklad taký človek ti neodpovie na otázku, alebo môže mať tendenciu vytrestať niekoho mlčaním, alebo môže pociťovať neistotu pri komunikačnom kontakte s niekým, ale to závisí aj od zvyšku horoskopu, ináč taký človek môže ísť v myslení do hĺbky, ale aj v rozhovoroch, ale je tam zasa sklon k dogmatizmu, schematizmu, poučovaniu. Osudovo sa to môže prejaviť aj v prekážkach v rámci základného vzdelania. Jednoducho, Saturn vyžaduje hĺbku a vážnosť, takže tak by sa mal ten človek vyjadrovať. Neviem či je to úplne to isté, ako Merkúr aspektovaný Saturnom, ale dajme tomu, je to podobné. Pri aspekte treba brať do úvahy aj charakter aspektu, napríklad Merkúr kvadratúra Saturn je konfliktný, dynamický aspekt.
marcie
marcie | 15.4.2015 08:40
Ja mám merkúr v konjunkcii s neptúnom, kvinkunx luna ... často mám pocit, že mi ľudia nerozumejú, resp. že ja sa neviem asi celkom dobre vyjadriť ... ( viď. téma zrkadla ... ;)
neznámy
neznámy » martinbd | 15.4.2015 09:17
No tak zrovna som to nemyslela tak, ze clovek sa dookola opakuje, skôr tym, ze je vycerpany al. mentalne prepracovany, tak nemôze zastavit ten sled myslienok a dookola sa mu odohravaju v hlave a je tazke sa dostat potom do kludu.
Díky za to vysvetlenie Saturna v 3. dome, zasa som o nieco mudrejsia. ;)
neznámy
neznámy | 15.4.2015 10:15
Ja mám Merkur vzdialený od Slnka až 27 stupňov,
iné aspekty sú celkom dobré, to chýbajúce Slnko asi nahradili planéty zo znamenia Leva.
Treba zobrať do úvahy všetky aspekty na Merkúr a oni niečo zlepšia a niečo ešte zhoršia až vytvoria neopakovateľnú osobnosť.
V práci ma používali na tie miesta, kde bolo treba veľa diplomacie- dohodnúť sa s najrozličnejšími typmi ľudí, viem sa dobre krotiť, ale na tom má zásluhu pravdepodobne aj retrogradný Mars v Rybách.
neznámy
neznámy | 15.4.2015 10:36
poskodeny merkur praveze NEMA dopad na vysku IQ :)
a aspekt merkur kvader, ci opozicia neptun je u cloveka, ktory nevie s nim narabat hotova katastrofa... my ho s jednym astrologom volame pracovne, ze "aspekt ezop":) to je vyjadruje asi vsetko... samozrejme, ze su ludia, ktori aj s tymto aspektom dokazu relativne normalne rozmyslat a komunikovat, ale vzdy to je inymi konstelaciami vyvazene...respektive maju tak silny charakter, ze tie negativne vlastnosti tejto konstelacie dokazu pozivitivne zuzitkovat (napr. v umeni, psychologii...)...
neznámy
neznámy | 15.4.2015 10:39
Mám Merkur kvadrát Jupiter a myslím, že by se to mohlo projevovat i tak, že na rovinu říkám, co si myslím, možná to někdo bere jako neomalenost, ale já nemám ráda pokrytectví a přetvářku, tzv. milosrdnou lež. Než bych měla říct něco, s čím se neztotožňuju, tak raději mlčím a neříkám nic.
Můj blízký člověk - Merkur kvadrát Neptun - sedmilhář, dokáže tak mlžit a zatloukat, že jeden žasne. Navíc těm svým vykonstruovaným lžím věří, dokáže přesvědčit i sám sebe, že je to pravda, překrucuje si pravdu dle svého, vytváří své vlastní zásady a výroky.-WALL-
neznámy
neznámy | 15.4.2015 12:08
Rudi, vsak ja to tiez tak chapem a aj som to napisala tak, ze NEMA dopad na IQ :), len som to inak zopakovala po tebe a asi sme sa nepochopili celkom.
Tak nechcela by som mat teda Merkura v napäti s Neptunom, zda sa mi to dost na obtiaz v realnom zivote a v ramci uplatnenia sa, no ale kazdy sme dostali nadelene nieco, takze co uz s tym, len sa s tym nejako vyrovnat a naucit sa pracovat s tym, co mame nadelene v radixe.
neznámy
neznámy | 15.4.2015 12:32
To sa máš,mne by naozaj občas diplomacia nezaškodila,ale doslova dobre mi ide komunikácia s ľuďmi na okraji spoločnosti,chorými,alebo s akýmikoľvek vybočeniami s normy,myslím však že to bude mojím dominantným Jupiterom......naopak ak sa niekto povyšuje,alebo sa mi zdá,že nie je spravodlivý vtedy sa nekontrolujem,ale ani nechcem-FLOWER-
neznámy
neznámy | 15.4.2015 12:47
To je fakt - Ezopovy bajky, přitom je to člověk vysoce inteligentní, s VŠ vzděláním a dalším postgraduálním studiem, vzdělává se prakticky celý život, ovšem ten aspekt nezapře. Ničí tím jeho okolí a stále má pro své lži a podvody nějaké omuvy a výmluvy, které jsou na palici....-WALL- Jak se to dá zpracovat? -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 15.4.2015 13:51
Inak ak mas tvoj Merkur v aspekte s Jupiterom, tak nevedie to aj k nejakemu zvelicovaniu al. sklonom zvelicovat iste veci? Ale inak to je fajn, ze hovoris co si myslis, uprimnost je dobra vlastnost, len niekedy ti to môze byt viac na skodu osobne, ale urcite lepsie ako byt pokrytec.
Hmm... no tak ten Merkur kvader Neptun tie sebaklamy a nahovaranie si vlastnych pravd to som uz z viacerych stran pocula, ze sa tento aspekt tak prejavuje. Tiez jeden môj priatel ma tesny kvader Merkur - Neptun a prekruca si iste veci, no ale aj pre neho je to tazke, ze vidi realitu skreslene a inak vnima ako ostatni iste veci.
neznámy
neznámy | 15.4.2015 14:11
Tisho, je to možné s tím zveličováním, já netvrdím, že ne, často se mi stává, že za hodně věcmi vidím možný potenciální problém (ale já to spíše přičítám silnému Saturnu), bylo mi řečeno, že někdy spojuju věci, které spolu nesouvisí, že si "domýšlím" - ono to zase souvisí s tím lhaním - já raději přijmu tvrdou pravdu, než milosrdnou lež, protože s tou pravdou pak můžu nějak pracovat, kdežto "polopravda" vede často k mylným domněnkám.
neznámy
neznámy | 15.4.2015 14:16
Dakujem, ze si sa zdôverila s tvojim osobnym vnimanim a ano Merkur v sulade s Mesiacom a MC je urcite velmi pozitivne postavenie a samozrejme treba brat vzdy horoskop do uvahy ako celok a nejake negativne aspekty môze byt kludne zmiernene pôsobenim inych, silnejsich a pozitivnejsich, takze vôbec to nemusi byt nejake tragicke to s tym tvojim Merkurom. :) Tiez zavisi od toho, ako si je clovek vedomy svojich negativnych sklonom a ci je ochotny pracovat na zmierneny ich prejavov a ty podla toho co pises, tak to mas cele pod kontrolou, takze hlavu hore, nic nie je take zle ako to na prvy pohlad vyzera. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 15.4.2015 22:38
Mám merkur v opozici na neptun, ještě k tomu je merkur ve 12.d, projevuje se to velkou neschopností orientovat se v každodenních praktických záležitostech, jako je různé placení účtů, různé úřední záležitosti, chození ve správný čas na schůzky, taková neustálá zmatenost. Není to moc příjemné, občas mám pocit, že by mě měl někdo zbavit svéprávnosti. Naštěstí mám i sextil na saturn.
neznámy
neznámy | 16.4.2015 00:13
:D

Mám merkúr v sextile na trigon a spolu s plutom dokonca v malom trigone. Ten neptun je v 2.dome.
Napriek tomu, že merkur-neptun sú v kladnom aspekte, tiež nemám rada úrady a financie. Som z nich úplne chorá. -CRY-

Paradoxne oproti v 8.dome mám lunu v býkovi. Bavia ma nehnuteľnosti. Byty, domy, pôdorysyy, zariaďovanie. Mohla by som byť realitný maklér.:)
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...