mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

Poškodený Merkúr

neznámy
neznámy | 14.4.2015 11:52
Asi to nie je celkom najsprávnejší výraz "poškodený Merkúr", nazvyte si ho prípadne neharmonicky aspektovaný Merkúr, ale jedná sa mi hlavne o Vaše názory z praxe, keď poznáte niekoho s poškodeným Merkúrom v radixe a ako sa podľa vás taký Merkúr prejavuje navonok. Ďakujem za všetky príspevky.
Durgadevi
Durgadevi | 14.4.2015 15:23
Ja mám svůj Merkur v Blížencích v opozici na Saturn a chovám se přesně podle toho, jak je popsané v teorii: nejsem povrchná, umím se soustředit až moc, někdy mě chytá škarohlídství a hledám všude, co je špatně. -WALL-
lak
lak | 14.4.2015 15:34
ahoj, mam merkur v opozicii s jupiterom.. prejavuje sa to tak, ze vsetko prehanam.. ked je v navode jedna tabletka, dam si dve, o inych veciach sa nejdem rozpisovat :D proste casto prehanam :D a este sa v suvislosti s tym aspektom spominaju chybne myslienkove vyvody... aj toto obcas sedi :)
neznámy
neznámy | 14.4.2015 18:10
Já mám poškozený merkur kvadraturou luny a marse a mám psychické problémy,silné prožíván,dramatické vnitřní emoce,psychosomatika.Lunu a Merkur mám ve štíru a mars v kozorohu
neznámy
neznámy | 14.4.2015 18:45
poskodeny merkur neovlyvnuje vysku IQ...poznam vela ludi, co ho maju poskodeny a aj napriek tomu su nadpriemerne inteligentni... co vsak ovplyvnuje, tak sposob myslenia... clovek ma casto skreslene nazory a myslienky (podla aspektujucih planet), casto ho to taha do extremov, cim samozrejme moze robit viacej chyb v zivote ako ten co ma dajme tomu nizsie IQ, ale nema poskodeny merkur... pre ludi co maju vysoku inteligenciu a maju poskodeny merkur, tak je to dost blbe postavenie... lebo casto maju problem svoje rozumove schopnosti uspokojivo uplatnit alebo ak sa aj uplatnia, tak dokazu robit take kiksy, ze ich to stoji vela energie, pripadne sympatii okolia, ci blizkych ludi...
neznámy
neznámy | 14.4.2015 18:54
Mám poškozený retrográdní Merkur...připadá mi, že mám potíže vyjádřit své myšlenky tak,aby to druzí správně chápali:)...z mého pohledu je to tak,že ostatní jsou často nechápaví:D...ale když se na to pokusím dívat objektivně...možná často část svého myšlenkového pochodu vynechám,mám ho pouze v hlavě...prostě cítím, že přemýšlím "nějak jinak":)
dodo41
dodo41 » lak | 14.4.2015 19:37
Zabudla si toho smajlika co trieska rukou o zem :) Tohoto -ROFL-

Toho prosim ta nezabudaj, lebo si budem mysliet ze niekto pise za teba :)

A uz som ti vravel ze mas pekne zuby? :D
martinbd
martinbd | 14.4.2015 20:38
To závisí od toho, s akou planétou je Merkúr v disharmonickom aspekte. Neviem či sa dá povedať niečo všeobecné. Ale určite by som bral do úvahy aj jeho silu, či už vzhľadom na postavenie v domoch a k osiam, alebo v znamení, alebo či je retrográdny. Ale aj disharmonické spojenie môže mať svoje klady, napríklad ak je spojený s Mesiacom, tak to môže byť zmysel pre humor, taký človek síce môže trieskať dve na tri, ale má to šťavu.
neznámy
neznámy | 14.4.2015 20:40
Dakujem Rudi. Inak to ma ani nenapadla ta suvislost s IQ, ze poskodeny Merkur by mohol mat nejaky dopad na vysku IQ, skôr som mala na mysli ako aj pises, ze ake konkretne priklady poskodeneho Merkura sa daju najst v praxi. Mne sa zda, ze dost komplikovane pre prakticky zivot je postavenie Merkur kvadr. al. opozicia Neptun, lebo taketo postavenie vedie k skreslenemu vnimaniu reality a casto clovek môze s tymto aspektom tak klamat seba al. druhych a navyse vyznie to prirodzene, kedze Neptun pôsobi dost nenapadne. Este by ma zaujimali priklady z praxe kt. sa tykaju neharmonickeho postavenia Merkura a Saturnu. A celkom aj spaleny Merkur v blizkosti Slnka, kedze taky mam ako ho vnimaju ostatni ludia. Inak, doteraz som moc nepochopila ten svoj retro spaleny Merkur o com je, lebo myslenie mam konstruktivne a dost realisticke vo väcsine pripadov, kedze Merkur mam Kozorozcovi v sextile so Saturnom, tak celkom nechapem o com je ta jeho retrogradivita a to, ze je spaleny v blizkosti Slnka.
neznámy
neznámy » martinbd | 14.4.2015 20:43
Ahoj. No ved prave preto som zalozila tuto temu, lebo ma zaujimali predovsetkym pripady z praxe u ludi kt. maju nejako neharmonicky aspektovany Merkur. -WINKIE- No tak to som nevedela, ze napr. Merkur kvadr./opozicia Mesiac môze mat takyto vplyv. :) Tak to môze byt celkom aj fayn, taky aspekt. Inak, aj retrogradny Merkur sa chape ako poskodeny?
neznámy
neznámy » lak | 14.4.2015 20:48
Wow, no tak to potom musi byt dost divoke mat takyto Merkur s Jupiterom -LOL-... To, aj ked nakupujes, tak radsej kupis toho viac ako potrebujes, kedze Jupiter je planeta zvelicovania? No teda, to potom je asi dost tazko udrzatelne v rozumnej miere takyto aspekt, teda zavisi od toho aky mas velky orbis medzi planetami.
lak
lak » dodo41 | 14.4.2015 20:51
:D no toho casto pouzivam, vidis ako prehanam -ROFL-

:D rozosmial si ma :D

dakujem :) to mam po babicke, ale sedia mi dobre :D-LOL-
neznámy
neznámy | 14.4.2015 20:53
Ďakujem ti za príspevok. Tak ale hadam také postavenie nie je až také hrozné, hoci ten Merkur s Lunou v Škorpiónovi posilňuje dozaista vnútorné prežívanie do hlbky a ta Luna v Škorpionovi musí byť dozaista dosť citelná. Hmm, no v každom pripade je to zaujimave čo píšeš a dúfam teda, že to nie je až také zlé a dá sa to zvládať.
lak
lak | 14.4.2015 20:57
:D som extremistka, mozno aj vdaka tomu :D -LOL- a nikdy nepoznam pravu mieru.. resp. v mojom slovniku to ne-existuje :D :D keby si videla co mam doma.. kupujem vsetko, co je v regali, ak ma nieco z regala zaujme :D doma mam kila kozmetiky, velmi sa musim krotit, aby som nevosla do drogerie :D len makepov nevybalenych asi 50.. bola zlava, boze -ROLL- :D cista megalomanka :D
no je to tazke, ale ja to mam na etapy - mam etapy rozhadzovania a potom obdobie asketizmu.. no, extrem :)
vidis, orbis, pozrem si a napisem :D
neznámy
neznámy | 14.4.2015 20:57
Ja mám Merkúr v kvadratúre s Neptúnom aj Saturnom -NOSMILE-
lak
lak | 14.4.2015 21:00
toto mam z najdise

Merkur opozice Jupiter (3°13’)
Neharmonické aspekty přinášejí zejména extrémistické myšlení. Člověk je na hraně mezi pochybnostmi a vírou a má problémy sladit své teorie s praxí. Je neklidný, často odchází do zahraničí a může vést i neúspěšné právní spory.

..inak, to zahranicie sa mi tam paci :D
neznámy
neznámy | 14.4.2015 21:07
No a vedela by si mi nejako stručne popísať ako ten svoj Merkúr vnímaš? Celkom by ma to zaujímalo ako sa to prejavuje v praxi. A inak to máš aj T-kvadratúru asi, že? ďakujem ak sa teda rozhodneš podeliť o svoje osobne vnemy ohľadom tvojho Merkúra. :)
neznámy
neznámy » lak | 14.4.2015 21:11
:) Tak s tebou musí byť potom celkom sranda ísť do obchodu, no živiť by som ťa asi nechcela, nič v zlom. -LOL- Inak, to si potom musíš dávať na seba veľký pozor keď ideš okolo obchodu a sú v ňom práve výpredaje al. nejaká výhodná akcia, no musí to byť asi dosť náročné pre teba ísť do obchodu a nič nekúpiť.:)
Ale inak ďakujem za tvoj popis, aj keď asi v živote to nemusí byť až taká sranda ako to z toho, čo píšeš vyznelo, no celkom si ma pobavila. Teda, to je niečo taký Merkúr v opozícii s Jupiterom. :)
martinbd
martinbd | 14.4.2015 21:12
Retrográdnosť je skôr oslabenie, ale môže to spôsobovať určité problémy.

Tak ten Mesiac disharmonicky k Merkúru je aj o obratnosti v reči. Taký človek má na všetko odpoveď. Také niečo, ako politici, že sa vie vykrútiť zo všetkého. To by bola dosť obšírna téma, keby sme prebrali všetky možnosti "poškodenia". Ale napríklad opačný problém, ako s Mesiacom môže mať niekto so Saturnom, že nie obratný a živý, ale strnulý v reči, že nepovie niečo, aj keď by mal a podobne, alebo príliš dbá na formu vo vyjadrovaní a podobne.
lak
lak | 14.4.2015 21:19
:D preto radsej nejdem do mesta, ale na kopec, tam nemozem nic kupit :D


ked spominas to zivenie :D aj tuto sa prejavuje ten aspekt, aj ked inak, ako si to myslela :D strasne vela a stale jem.. :D a vsetko.. :D

inak, preco sa pytas na poskodeny merkur? mas skusenost? :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...