mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

pandemia,corona vyrus19

neznámy
Ailin
Ailin | 6.10.2020 20:15
Vlády sveta určite nevymysleli koronavírus, to si vôbec nemyslím. Načo by to preboha robili? Práveže vlády sveta si budú požičiavať peniaze, a čím viac si budú požičiavať, tým viac banky zarobia. Čím viac testov sa nakúpi, tým viac zarobia farmaceutické spoločnosti. Prečo farmaceutické spoločnosti nevyvíjajú liek na Covid, aby ho podali tým trom percentám hospitalizovaných ľudí, ktorí ho skutočne potrebujú? Pretože by ho nemocnice kúpili len pre 3% ľudí. Lepšie je 100 % ľudí zaočkovať a tým zarobiť sto krát viac.

Trumpovi nedali vakcínu, ktorá sa práve vyvíja predtým než sa nakazil. Prečo lebo sa báli nežiadúcich účinkov. Ale zato mu dali nový liek , ktorý je tiež vo vývoji, neotestovaný, neschválený ale pravdepodobne účinný. Nato aby zarobili spoločnosti na zbrojárskom priemysle, by museli vytvárať nejaké vojny, a to sa im v posledných štyroch rokoch po nástupe Trumpa do kresla prezidenta USA príliš nedarilo. Ešte aj vojnu v Sírii, na ktorej parazitovali ukončil. Takže museli vymyslieť niečo iné. Ja netuším, či bol ten vírus umelo vytvorený v laboratóriách, alebo či sa skutočne vyvinul prirodzenou cestou. To sa možno nikdy ani nedozvieme. Ale jedno je isté v miliardovej Číne si všimli pár stoviek nakazenýchv nemocniciach a dokázali identifikovať jeden vírus. Pričom vieme, že ošetrenie v nemocnici potrebuje približne 3% z celkového počtu aktívnych prípadov. Nie je to nikomu divné?
Ailin
Ailin » Gitus | 6.10.2020 20:35
Epidémia sa stala ideológiou nášho premiéra Matoviča. Nevidím, že by išiel niekomu príkladom v dodržiavaní nariadení. Nie všetci lekári majú vždy ten istý názor. Inak to vidia lekári, ktorí sa starajú o 250 hospitalizovaných ľudí s Covidom a inak to vidia lekári v ambulancii. Ktorí vidia 8000 ľudí, ktorí majú ľahšiu chrípku. Takže ak niečo belgickí lekári napíšu, tak ich prosím nespájajte s Kotlebom, oni nevedia ani že nejaký Kotleba existuje. Pre Vás je každý, kto nesúhlasí s oficiálnym stanoviskom vlády, kotlebovec. S fašizmom to nemá nič spoločné. Jednoducho tých nakazených ľudí bez príznakov nemusí byť len 8000, môže ich byť aj 80 000 ale, ak im nič nie je, ani ich nenapadne sa otestovať. V tomto prípade by pravdepodobnosť, že niekto skončí s Covidom v nemocnici, nebola taká vysoká, ale docela nízka.
neznámy
neznámy » Ailin | 6.10.2020 21:44
1. Odvolávate sa na petíciu, ktorú údajne napísali belgickí lekári. Vôbec nevieme, kto petíciu spísal. V samotnej petícii je uvedené, že ju podpísalo vyše 500 lekárov. Akých lekárov? Boli to špecialisti s atestáciami? Koľko z nich bolo napr.infektológov, pneumológov a koľko špecialistov na nesúvisiace medicínske odbory, napr. rehabilitačných lekárov? Petíciu podpísalo o niečo viac osôb, definovaných ako zdravotnícky personál, čo však môžu byť napr. aj maséri, fyzioterapeuti, staničné sestry apod., čiže osoby rovnako nekompetentné ako akíkoľvek ne-zdravotníci). Zvyšok podpísaných je údajne verejnosť.
Mne z toho vyplýva, že niekto sa snaží vzbudiť dojem, že petícia je na úrovni odborného stanoviska. Ale nie je to tak, je to iba petícia, ktorú podpísalo 1400 osôb rôznych profesií.

2. Píšete: "Nie všetci lekári majú vždy ten istý názor. Inak to vidia lekári, ktorí sa starajú o 250 hospitalizovaných ľudí s Covidom a inak to vidia lekári v ambulancii. Ktorí vidia 8000 ľudí, ktorí majú ľahšiu chrípku."
Takéto delenie lekárov je nezmysel, ba dokonca výmysel. Umelý konštrukt.
Navyše, každý kompetentný a zodpovedný lekár sa dištancuje od takýchto teórií.

3. Máme pandémiu a treba sa správať zodpovedne, o.i. nešíriť bludy.
Magnician
Magnician » Ailin | 6.10.2020 23:51
áno
lak
lak » milan08 | 6.10.2020 23:54
Paci sa mi argumentacna linka predovšetkým ostatnej strany témy -THUMBSUP-
marcie
marcie | 7.10.2020 08:15
súhlasím s tým, že sa máme správať zodpovedne v tejto situácii, najmä by sme sa však ako spoločnosť mali poučiť a pre mňa jedným z posolstiev tejto epidémie je odkaz, že sa sa máme starať o vlastné zdravie, že my a len my sme zaň zodpovední, že si máme posilňovať imunitu = žiť prirodzeným spôsobom a že nič a nikto okrem nás samých nás nespasí ;)
Ailin
Ailin | 7.10.2020 08:29
Každý má svoj názor a neviem, kde beriete istotu, že práve ten váš je správny. Len čas ukáže ako to naozaj je. Vy si môžete dať pichnúť aj tisíc vakcín. ale nenúťte do toho 97 % zdravých ľudí. Nech sa každý rozhodne sám. Ja idem cestou zdravého spôsobu života, posilňovania imunity. Veľa pohybu v prírode a prevažne rastlinná strava tiež pomôže. Môj život sa v podstate nezmenil. Žila som dosť nenáročne a aj žijem. Nezaťažovala som prírodu cestami lietadlom, nechodila som každý rok na dovolenku v zahraničí, hygiena je pre mňa samozrejmosťou, tie rúška sú podľa mňa zaťažujúce, ak ich niekto má mať celý deň. Pre mňa je to len v obchode a v práci keď som v styku s ľuďmi. Ale keďže pracujem prevažne sama, tak je to chvíľka. Ale uvedomujem si, že 250 aj 1000 ľudí hospitalizovaných pre chrípku sme mali na Slovensku hociktorý rok.
neznámy
neznámy » Ailin | 7.10.2020 10:45
1. Kto tu tvrdí, že jeho názor je správny? Aj odborníci sú opatrní, vírus a jeho správanie je stále veľká neznáma. Je skôr vtipné, že hocijaký "Fero" z ulice vie, ako to naozaj je. Minimum, čo môže každý z nás urobiť, je to, že si overí zdroje a nešíri pochybné, neoverené informácie.

2. Ad: "Vy si môžete dať pichnúť aj tisíc vakcín. ale nenúťte do toho 97 % zdravých ľudí."

Nevyjadrila som sa v tom zmysle, že sa dám očkovať. Je to moja súkromná vec a vaše odporúčania, že si mám "pichnúť aj tisíc vakcín" doslova prekračujú moju hranicu.
Odkiaľ beriete, že niekoho nútim do očkovania? (Dajte sem link alebo iný dôkaz alebo sa mi ospravedlňte.)
Držme sa radšej merita veci.
simetra
simetra | 7.10.2020 11:43
Gitus
Gitus » Ailin | 7.10.2020 12:57
Náš premiér sa snaží. Snaží sa, aby ľudia nezomierali zbytočne.
Vy sa o co snažíte?byt zdrava? To je fajn. To by sa mal kazdy.
Ja tiez sportujem, chodim do prírody, zdravo zijem...
Ale rusko nosim, a aj ked to nieje prilis komfortne, proste ho nosim.
Lebo niesom sebecka.
Pracujem ako sestricka takze viem, ze ked budu ludia ako vy nedodrziavat opatrenia, nebude mat ludi coskoro kto liecit, osetrovat.
Nebude mat kto liecit nielen covid, ale ani infarkty, onkologickych pacientov, chore deti.. ... Kazdeho kto to potrebuje.
Uz niektoré nemocnice nestihaju a zrusili planovane operacie.

Vam to asi este nedochadza ze svet sa netoci iba o vas. Zaujimave, ze clovek by predpoklada ze na tejto stranke najde ludi mozno s troskou viac pochopenia a sucitu k ostatným.
Lekar v ambulancii to urcite vidi inak, kedze pacient sa najskor telefonicky objedna a potom k nemu pride....a ak mu je naozaj zle, posiela ho do nemcnice, takze naozaj chory ludia mu cez ambulaciu neprejdu. To je asi logické.
Ailin
Ailin » Gitus | 7.10.2020 19:23
Neviem, kde ste vyčítali, že ja nenosím rúško. Vaše domnienky sú len chorobné výplody Vašej duše. Niekoľko krát som sa tu zmienila, že všetky nariadenia dodržiavam, nechodím na hromadné akcie a nebola som ani na dovolenke v zahraničí ani v aquaparku. Dodržiavam opatrenia možno ešte viac, ako vaši kolegovia a kolegyne, ktoré sa nakazili v nemocnici, nie od pacientov ale od seba navzájom, alebo mimo nemocnice, teda pravdepodobne u príbuzných, priateľov, možno v lete na dovolenke v zahraničí a podobne... Len veľmi málo lekárov a sestričiek sa nakazilo od pacienta. Včera som to počúvala v televízii. Niekto by ich odsudzoval a hovoril, ako sa mohli nakaziť, že nedodržiavali všetky opatrenia a podobne. Ja nie. Ja neodsudzujem nikoho. Veľmi dobre viem, že je to náročné byť celý deň v rúšku. A ak si ho aj zložili dolu keď boli s nejakým kolegom, ktorý bol bez príznakov, je to ľudské. Skúste sa zamyslieť, kto má viac pochopenia a súcitu. V čom nemám súcit? Ľudia by sa ale mali v prvom rade chrániť sami. Ak niekto Covid dostane, zväčša preto, že sám seba chránil nedostatočne. U lekárky (už staršej) som bola naposledy na konci augusta pre potvrdenie pre moju dcéru, potrebovala to do školy. Ja v rúšku, sestrička a detská lekárka bez... ak by ma vtedy nakazili..? Mala by som byť tak hysterická ako vy? Mala som tam snáď na nich niečo nakričať o nezodpovednosti?
Moje dve sestry sú zdravotné sestry ako vy. Tiež musia byť celý deň v rúškach, keďže sú neustále na očiach pacientov, ktorí sa tam striedajú, nemôžu si dovoliť ich nenosiť. Čo si myslíte? Aký majú názor na celý tento Covid? Veľmi dobre vedia, že každý rok je chrípkové obdobie a ľudia tak ako ochorejú, tak sa aj vyliečia, a niektorí bohužiaľ aj nie. Chrípka vždy mala svoje obete a myslím, že keby sa posudzovali tak, ako teraz Covid, tak by boli oveľa početnejšie.
Čítala som článok ako sa nejaká žena domnievala , že má Covid, lebo bola v styku s priateľmi,( ktorí sa vrátili z Chorvátska) dostala teploty a bolelo ju v hrdle, tak sa prihlásila na testovanie, čakala niekoľko dní, než mohla ísť na testy, potom čakala niekoľko dní na výsledok, ten negatívny a potom ešte znovu niekoľko dní na druhé testovanie a druhý výsledok, až potom jej s istotou povedali, že Covid nemá, a konečne dostala antibiotiká. Ako by to bolo vo svete predtým bez Covidu? Zašla by k lekárke a dostala by lieky. Do troch dní by sa jej uľavilo, nemusela by dodržiavať karanténu, nemusela by byť v horúčkach, a cítiť sa mizerne dva týždne. Asi tak.
Gitus
Gitus » Ailin | 7.10.2020 20:29
Neviem kde vase sestry pracuju ale ked su take ako vy a ze si hovoria ze je to len chripka... A ludia umieraju... Tak to nieje nic moc.
Ailin
Ailin » Gitus | 8.10.2020 19:51
Nuž momentálne pracujú v ambulanciách, preto hovorím, že iný názor na to bude mať človek, ktorý pracujem na JISke a má tam 20 ťažkých prípadov a iný názor človek v ambulancii, kde mu chodia ľudia viacmenej bezpríznakoví. Ale predtým pracovali obidve na psychicky veľmi náročných oddeleniach, kde ľudia zomierali. Jedna bola svedkom úmrtí prevažne starých ľudí a druhá detí. A to bolo oveľa horšie, lebo aj napriek absolútnej snahe lekárov v ťažkých prípadoch, keď sa deti narodili napríklad postihnuté, napriek operáciám sa stalo, že zomierali. Samozrejme ja som si vedomá toho, že aj ja môžem na to zomrieť, ale môžem zomrieť aj na rakovinu, na autonehodu, na srdcovocievne ochorenie...

Viem ale jedno, riziko, že zomriem na covid je zo všetkých smrtí to najmenšie a to nielen pre mňa ale pre veľkú väčšinu ľudí na Slovensku. Ak by som ľudí chcela ochrániť, tak by som im nehovorila, seďte doma, ale naopak, bežte von a športujte a to hlavne tým, ktorí trpia obezitou. Aj včera som čítala jeden článok , že chudý človek nad 70 rokov znáša koronu lepšie ako obézny päťdesiatnik. Viem, že ľudia pracujúci v nemocniciach, hlavne na infekčných oddeleniach a jiskách, to majú teraz veľmi náročné. ale pevne verím, že sa počet hospitalizovaných po čase ustáli a začne klesať. Ľudia s ktorými sa stýkam dodržiavajú opatrenia, ale som si vedomá, že prichádzajú sychravé dni a výrusy sú všade, možno to rúškami dokážeme trošku spomaliť, ale určite nie zastaviť. Dúfajme, že na jar budúceho roku už na to budeme len spomínať. A verím, že už v januári príde k viditeľnému zlepšeniu. Jupiter opustí kozorožca, už sa nebude radovať z obmedzení. Tak dúfajme, že vo Vodnárovi sa bude cítiť aspoň trochu lepšie. Aj konjunkcia Pluta a Saturna musí raz skončiť .
neznámy
neznámy » Ailin | 9.10.2020 19:04
To je naozaj príkladný spôsob života. Ale choďte sa ním pochváliť pacientom na onkologické oddelenie alebo iným pacientom s nulovou imunitou.

Nik nie je ostrov.
simetra
simetra | 9.10.2020 19:39
Tiež som chcela reagovať v tomto duchu, ale rozmyslela som si to potom, nemala som na to energiu vtedy.

A to je dôvod, prečo som citlivá na rady Dr. Bukovského.

Jeho fanúšikovia akoby bez neho ani netušili, že budovať si imunitu je základ. Určite to vedeli a vedia, ale mnohí z nich sú proste leniví niečo preto robiť. A tí, ktorí sú ochotní pre seba niečo urobiť by si mohli uvedomiť, že iní túto možnosť nemajú, aj keby veľmi chceli.


Dr. Bukovský a jeho fanúšikovia asi zabúdajú, že nie každý má ten dar a môže si budovať imunitu napríklad potrebným pohybom, lebo mnohí sa nedokážu sami ani hýbať, či už kvôli postihnutiu alebo starobe alebo kvôli nejakým vážnym zdravotným dôvodom. A toto sú presne ľudia, kvôli ktorým by sa mali snažiť ostatní.

Keď som tu ja založila tému k rúškam, človek, ktorý sa v minulosti tváril ako môj priateľ mi súkromne napísal(a), že ak sa bojím o svoju dcéru (ťažko postihnutú, čiže veľké problémy s imunitou, keďže je odkázaná na vozík), aby som jej dávala vitamín D. Lebo guru Bukovský povedal....

/vit. D aj iné vitamíny a zdravú stravu jej samozrejme poskytujem dlhodobo/
neznámy
neznámy » simetra | 9.10.2020 20:58
Ten frk je trefny a tento...preco dostal donaldduck cocoviruz???lebo uz ani ovce nechcu zrat tie slamenne reci
Ailin
Ailin | 9.10.2020 21:27
Každý robí čo môže. O onkologickom oddelení, kde sa nakazil nemocničný personál som počula, uisťujem Vás, že som medzi nimi nebola. Takže nechápem túto poznámku. Určite sa nechcel nikto z nich nakaziť a keďže množstvo ľudí má bezpríznakový priebeh predpokladám, že o tom nevedeli, že sú pozitívni. Nechápem, prečo to tu píšete ako reakciu na mňa. Zato, že sa neklaniam opatrovateľovi Matovičovi, ktorý nedodržiava vlastné nariadenia? Na svadbe v rúšku nebol a ktovie kde ešte!! Tomu to napíšte
neznámy
neznámy » Ailin | 9.10.2020 21:54
Čo tam po Matovičovi, nemám záujem o ňom diskutovať, nie jeho som volič ani sympatizant. Keby nebol on, bol by niekto iný, podobný,možno trochu lepší, možno trochu horší...

My tu máme pandémiu a to je problém nás všetkých. Stále chrlíte nové odbočky od témy. Nerozumiem Vám ani Vašim príbehom. Ale to je jedno...

Kedysi dávno sa tu manifestovala téma všeobjímajúca láska. Ako krvavá plachta po svadobnej noci. Kdeže je dnes tá všeobjímajúca láska? Samá konšpirácia, namiesto vecnej diskusie útoky ad hominem. Podľa mňa niekde chýba obyčajný ľudský súcit a obyčajná ľudská láska.
neznámy
neznámy » simetra | 9.10.2020 22:04
Nebol to priateľ.
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...