mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

pandemia,corona vyrus19

Magnician
Magnician » Ailin | 9.10.2020 23:13
-FLOWER-:),
Ailin
Ailin | 10.10.2020 08:12
Každý túto situáciu vníma inak, niekto cez paniku a strach, ktorý na nás chrlia médiá, niekto tú paniku a strach jednoducho nepociťuje. Mňa táto situácia doviedla skôr k poznaniu, že každý by sa mal starať o svoje zdravie, každý je zodpovedný predovšetkým sám za seba.
Nie všetci ľudia sú zaslepení mediálnym ošiaľom okolo tohto vírusu. Ak to vidím inak, mám sa tváriť, že sa tu trasiem z toho od strachu? Som ohľaduplná k iným, rešpektujem všetky opatrenia. Ale mám sa snáď hanbiť, že nešírim paniku a strach? Ľudia teraz nadobudli pocit, že sme snáď pánmi života a smrti, že snáď keď kýchneme, môžeme niekoho zabiť, asi niekto chce aby sme mali neustály pocit viny a strachu.
simetra
simetra » Ailin | 10.10.2020 08:43
To sú podsúvania a projekcie, ak niekto vidí, že sa niekto o to snaží. Ja to tak nevidím.
A sú podsúvania a projekcie rovnako aj to, ako si písala o tom, že Amen tu niekomu podsúva, aby sa všetci dali očkovať, to sú práve projekcie a podsúvania, lebo nič také nepísala, toto presne hovoria ľudia, ktorí nejak interne hádžu iných do jedného vreca, ak majú iný názor ako oni sami.

V podstate robia to, čo sami vyčítajú iným.

Však normálne stačí čítať napísané, netreba hneď hľadať niečo medzi riadkami, čo tam nemusí byť vôbec vkladané.

Mne táto situácia práve hovorí a ukazuje ešte oveľa viac zodpovednosť aj za iných priamo z môjho okolia. Nielen za seba. Doteraz som to vnímala tiež, lebo v tom žijem dlhé roky a viem veľmi dobre o čom píšem.

Ale dá sa to brať z inej roviny, vraj duchovnejšej....že nie som zodpovedná za nikoho, len za seba.


Môžeme sa tu dohadovať a preberať to z rôznych úrovní, to sa dá veľmi dobre a nekonečne dlho.

Stačí ísť podľa svojho svedomia a vedomia najlepšie ako viem a pritom necítiť nevraživosť voči iným.
Ailin
Ailin » simetra | 10.10.2020 09:12
Nuž práveže skutočnú zodpovednosť môžeme mať len sami za seba. Ako môžem mať zodpovednosť za činy svojich troch detí? Nie sú to stroje a viem, že si to rúško cez prestávku zložia, aby sa aspoň trochu nadýchli. A v podstate sa im vôbec nečudujem, lebo na obede si ho aj tak zložia. Ako môžem mať zodpovednosť za svoju kolegyňu, ktorá sa vyberie zahraničia v čase, keď to tam je už poriadne zamorené. Ako mám mať za ňu zodpovednosť, keď v marci prichádzala v horúčkach, s kašľom do práce, a pritom som dobre vedela, že si chodila na nákupy do Rakúska? Keď som ja napríklad vtedy bola dosť obozretná, lebo som vtedy ešte nevedela, čo si mám myslieť a pripúšťala som si, že je to skutočne nebezpečné. Vtedy som sa bála a nemala som teda z toho dobrý pocit. Pretože moje deti sú v skutočnosti odkázané len na mňa a ak by sa mi niečo stalo, tak neviem...
Zodpovednosť možno môžem mať za svojich chorých rodičov, že tam neprídem s chorobou, že si tam to rúško nasadím. Ale v skutočnosti je to v konečnom dôsledku len moja zodpovednosť.
neznámy
neznámy | 11.10.2020 02:14
Sebavedomé Slovensko

Prehlásenie zástupcov univerzitných neurologických kliník k noseniu tvárových rúšok:

Dovoľujeme si vám predstaviť vyjadrenie troch univerzitných neurochirurgických pracovísk ohľadom bezpečnosti rúšok a iných ochranných prostriedkov na tvár.

Naši zdravotnícki pracovníci v nasledovnom vyjadrení reagujú na čoraz rozšírenejšie bludy a mýty.
Prosím zdieľajte túto správu:

"Prehlásenie zástupcov univerzitných neurochirurgických kliník k noseniu tvárových rúšok.

V poslednom čase sme zaznamenali medzi ľuďmi viaceré diskusie o tom, že niektorí občania sú znepokojení informáciami o údajnej škodlivosti tvárových rúšok.

Zdá sa nám, že táto otázka sa stáva dokonca už aj predmetom politického boja, do ktorého ako akademickí pracovníci nechceme zasahovať.

Ako predstavitelia troch najväčších univerzitných neurochirurgických kliník na Slovensku by sme sa však radi podelili o svoje vlastné skúsenosti.

Neurochirurgické operácie mozgu sa radia medzi vôbec najdlhšie operácie v medicíne. Napriek tomu, že sme obdobne ako naši kolegovia, absolvovali v riadne
nasadených rúškach počas dlhých rokov množstvo operácií mozgu v trvaní nezriedka osem a aj viac hodín, nikdy sme nepozorovali v súvislosti s mnohohodinovým nosením rúšok žiadne škodlivé účinky na naše zdravie.

O ničom podobnom sme nepočuli ani od našich kolegov neurochirurgov, ani od ďalších zdravotníkov, ktorí sa takýchto operácií v rúškach taktiež zúčastňujú - anestéziológov, zdravotných sestier, sálových sanitárov, logopédov a viacerých ďalších.

Podelením sa o naše vlastné skúsenosti by sme chceli podporiť nosenie rúšok všetkými ľuďmi, ktorí nemajú naozajstné kontraindikácie, nakoľko sa jedná o lacný a veľmi efektívny prostriedok pri zastavovaní šírenia ochorenia COVID-19. Správne nosenie tvárových rúšok považujeme v tejto fáze pandémie za veľmi účinný prostriedok pomáhajúci chrániť našich najstarších, našich najslabších, ako aj našu ekonomiku.

Doc. MUDr. Miroslav Gajdoš, CSc., MPH, mim. prof.
Neurochirurgická klinika Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika a Univerzitnej nemocnice L.
Pasteura Košice

Doc. MUDr. Branislav Kolarovszki, PhD.
Neurochirurgická klinika Jesseniovej Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Univerzitnej
nemocnice Martin

Doc. MUDr. Andrej Šteňo, PhD., MPH,
Neurochirurgická klinika Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a Univerzitnej nemocnice Bratislava

V Bratislave, Košiciach a Martine, 12.9.2020"
milan08
milan08 » Gitus | 11.10.2020 07:38
svagor mal odpoved,kazdy kto je sprosty musi chodit do skoly....
neznámy
neznámy » milan08 | 11.10.2020 09:03
Stravit desat rocia studiom znamena byt studovany nie mudry...-FLOWER-
neznámy
neznámy » simetra | 11.10.2020 20:35
Dr. John Virapen kniha: Nežiadúci účinok: Smrť
marcie
marcie » Ailin | 12.10.2020 07:34
tiež si myslím že zachovať pokoj je dôležité
nikav
nikav | 12.10.2020 09:57
Bukovský hovorí vo videu "Prestaňte s panikou. Dokážeme byť zodpovední, pretože sme dospelí.

Nádcha nás chráni" - prekonanie nádchy významne podporuje imunitu voči novému koronavírusu a
zmierňuje priebeh COVID-19.
neznámy
neznámy » nikav | 12.10.2020 15:16
Nosenie rúška môže niekto vnímať ako prejav paniky. A niekto zas ako prejav racionality. Akože: máme tu vírus, nasadím si teda rúško ako bariéru- síce nedokonalú, ale predsa len bariéru- proti jeho prenosu, na seba aj na iných.

Bukovský pre mňa nie relevantný zdroj názorov. Ale na to existuje paralelná téma.

Z psychologického hľadiska je akceptovanie a odmietanie nosenia rúška diferencovaný jav.
Z rozhovoru s českým psychiatrom Tomášom Rektorom:

"Prečo sa podľa vás spoločnosť toľko háda kvôli koronavírusu, špeciálne kvôli rúškam, ktoré sa stali jeho symbolom?

Rúška sú dobrou zámienkou na vyostrovanie už tak dosť vyhrotenej nálady. Pri dezinformáciách ide vždy o konflikt. Mimochodom, jednou z prvých vecí, ktorú Roman Prymula (nový český minister zdravotníctva, pozn. red.) na ministerstve urobil, bolo to, že najal firmu na boj s dezinformáciami. To považujem za veľmi dôležité. Tento krok teraz môže zachrániť viac životov než čokoľvek iné.

Keď je človek malý, má svet rozdelený na čiernu a bielu. Veľa farieb medzi tým neexistuje. V rozprávkach pre malé deti je jasné, kto je dobrý a kto zlý. Tam nie sú pochybnosti. Potom človek dospieva a začnú sa tam objavovať postavy „medzi“."

"... keď sa na to pozrieme, tak to, čo sa teraz deje, je naozaj popretie... Zatiaľ čo na jar sme vedeli, že existuje nebezpečenstvo, a snažili sme sa s tým vysporiadať tak, že sme boli veľmi aktívni alebo prehnane opatrní, čo boli dva extrémy, v tejto chvíli je veľa ľudí sklamaných z toho, že to na prvýkrát nevyšlo."

"Prvá vlna bola v zajatí manickej snahy brániť sa a navzájom si pomáhať, druhou fázou je popretie. Aká bude prípadná tretia vlna?

To, čo sa deje, nie je z psychologického hľadiska zvláštne. To, že sa v spoločnosti objavia takéto iracionálne obrany, ktoré nás ochraňujú pred úzkosťou, sa dalo predpovedať. Keď ale bolo leto, hovoril som si, že počas druhej vlny sa ešte len ukáže, čo sa stane so spoločnosťou.

Myslím, že druhá vlna môže byť pre ľudskú psychiku oveľa viac devastujúca ako tá prvá. Práve preto, že prvú vlnu sprevádzalo hektické úsilie a obrovská nádej.

Teraz sa nádej trochu stratila. Nedokážem ale vôbec odhadnúť, čo sa bude diať, ak ďalšia vlna bude trvať niekoľko mesiacov. Pokiaľ bude naozaj väčší počet mŕtvych a naplnia sa temné scenáre…

Ľudia v nebezpečenstve zvyčajne nereagujú veľmi racionálne. Bolo by fajn, keby sme si mohli povedať, že ako sa budú plniť nemocnice, ľudia si začnú uvedomovať, že sa mýlili. Väčšinou sa ale v takej chvíli aktivujú ďalšie z primitívnych obrán.

Keď sa skončí popieranie, zrejme príde depresia. O to väčšia, že v tomto príbehu, na rozdiel od jarného, nie je nádej."

"Možno že nie. Ľudia dnes nerozumejú racionálnym informáciám. Je naozaj zaujímavé, že aj lekári z iných odborov ako infektológovia a epidemiológovia realitu často nereflektujú. Dáta hovoria jednoznačne: rúška sú správne. Napriek tomu to mnohokrát lekári bagatelizujú. Mimochodom, ľudia sa boja infekcie, ktorá je na rúšku, neboja sa COVID-u."

"Keby som sa na to pozrel z hľadiska spoločenských fenoménov, popretie súčasného nebezpečenstva je obrovské. Popretie dopadov, čo sa stane so spoločnosťou, bude mať nepríjemné dôsledky. Ľudia v kríze väčšinou hľadajú niekoho, kto ich z nej vyvedie.

Nakoľko je človek stádovitý tvor?

Premýšľam nad tou otázkou.

Aj to je predsa spôsob obrany, keď sa človek chce stať súčasťou stáda a očakáva od neho, že ho ochráni.

V tomto máte pravdu. Vrátane toho, že súčasťou identity niektorých ľudí je dávať najavo, že súčasťou stáda nie sú. To, že človek hľadá ochranu v rámci nejakej skupiny, je pravda."

"Keď ide o pandémiu, dokážem si predstaviť rôzne scenáre. Teraz vnímame, koľko nás bude stáť prvá vlna. Vôbec si neviem predstaviť, koľko bude stáť druhá vlna, koľko bude stáť tretia vlna, pri ktorej neexistuje dôvod, prečo by neprišla.

To už zase súvisí s rúškami. Keď si nasadím rúško do obchodu alebo do električky, je to naozaj bezbolestné riešenie. Preto mi z kontextu môjho odboru prišlo zaujímavé, že ľudia neboli ochotní pristúpiť na opatrenia, ktoré sú skutočne to najmenšie zlo.

Za odmietaním rúšok je samozrejme aj kus narcizmu, nadradenosti, omnipotence (všemohúcnosti, pozn red.). Jednoducho pocitu, že mne sa nemôže nič stať. Americký prezident je krásnym príkladom."
simetra
simetra | 12.10.2020 18:07
Najhoršie je, že sa už aj úplnému laikovi vynára politické "pozadie" tých, ktorí už si vybudovali skupiny ľudí k svojej sledovanosti a tí ľudia nejak už len z princípu sympatii ku svojmu guruovi idú za ním....

Smiešne je, že pri vytvorení opozičných skupín jedna druhú nazýva ovcami :)

A smutné je, že lekári sa medzi sebou verejne lynčujú, napádajú. Veď sme boli vychovávaní v domnienke, že lekári medzi sebou držia :)

Život mi toľko naložil, že pritom nejaké blbé rúško mi ako problém teda vôbec nepríde. A s týmto sa stretávam vo svojom okolí tiež, všímam si, že ľudia, ktorí sa v živote museli vzdať mnohého, začali žiť s väčšou pokorou k životu svojmu a hlavne aj iných.
neznámy
neznámy » simetra | 12.10.2020 19:41
Zdá sa, že rúška sú zástupný problém. Stačí sa pozrieť na malé deti, ako rýchlo a bez problémov si na ne zvykli.

Nepestujem skupinkovanie. Moje názory nemusia byť správne, zároveň však nepotrebujem ich odobrenie od kolektívu.
Je zaujímavé sledovať mechanizmus fungovania mysle prívržencov niektorých skupiniek.
Ako si správne vystihla, niektorí ľudia, naučení prijímať celé balíky názorov a postojov, predpokladajú podobnú nediferencovanosť názorov a postojov aj u iných. Projektujú na nich vlastný mechanizmus fungovania mysle. Napr. ak si za nosenie rúšok, tak si podľa nich automaticky za očkovanie a automaticky za Matoviča, prípadne ešte podporuješ belgických pedofilov, Gretu Thunberg a pod. :)))))

To iba dokazuje, že tieto skupiny dostávajú informácie a hotové názory "na tácke" (otázka je, odkiaľ a od koho?) a neprehodnocujú ich kriticky, diferencovane, samostatne.
Ailin
Ailin | 12.10.2020 21:06
Pliaga ľudstva vo forme chorôb je v záujme farmaceutických firiem. Ak ľudí žiadne choroby netrápia, je vhodné, aby si aspoň mysleli, že ich trápia. Dôvod prostý: peniaze.
Ailin
Ailin » Ailin | 12.10.2020 21:07
Z 200 000 pozitívnych na Slovensku je cca 400 v nemocnici. To je neobyčajne silne smrteľný vírus.
Ailin
neznámy
neznámy » Ailin | 13.10.2020 13:07
Tak, konečne som sa dopracovala k "slávnej" štúdii CDC a na strane 39 v poslednom odstavci som našla neuveriteľnú vetu - "Since no quantified virus isolates of the 2019-nCoV are currently available, assays designed for detection of the 2019-nCoV RNA were tested with characterized stocks of in vitro transcribed full length RNA " - tak mňa zaujíma, podľa čoho zistili, že toto ochorenie vôbec existuje, keď podľa tohoto neexistuje žiadna izolovaná RNA covid 19 - podľa čoho teda robili testy, podľa čoho vyvíjajú vakcíny - na čo majú reagovať, ak vírus neizolovali?

https://www.fda.gov/media/134922/download
neznámy
neznámy | 13.10.2020 22:01
Zaujala ma vecnost a exaktnost....vzdelanie biochem?mozno su okolo nejake markery...neviem neanalyzujem
simetra
simetra | 14.10.2020 13:30
Normálne mám konšpiračné podozrenie :D, že niekto, kto to tu číta a konkrétne na základe Tvojho príspevku dal túto otázku Pavlovi Čekanovi, človekovi, ktorý myslím dokáže na Tvoju otázku odpovedať, určite vieš, kto je Pavol Čekan :)

Takže ak máš prípadne chuť, spýtaj sa jeho priamo, neviem ale, či si registrovaná na FB, u Teba tipujem, že nie si :)

Priložím tu link, mal by byť viditeľný aj bez registrácie, ale istá si tým nie som...


https://www.facebook.com/pavol.cekan/posts/10221130569961222?comment_id=10221149996926884&notif_id=1602630261365116&notif_t=feed_comment_subscribed&ref=notif



Pavol Čekan ako odpoveď priložil tento link

https://www.gisaid.org/?fbclid=IwAR2hWORqE87ZhWyfZrr-p4gA00GmFkbL1YV8A41vwFlQVklBnWP73BjT2nk[/url] />

Takže mám odpoveď priamo od neho v znení: "Ano, akurat ze tento text FDA napisala este v januari tohto roku, kedy ziaden izolovany virus nebol. Avsak dnes ich uz je 134 tisic izolatov po celom svete."

Jeho verejná odpoveď: "nevsimli ste si, ze toto je verzia 5, kde boli revizie. Informacia, ze robili LoD experiment je este z januara, kedy naozaj nemali v CDC izolat SARS-CoV-2 virusu, ale vedeli si zakupit synteticku RNA N genu, kedze vtedy uz sekvencia SARS-CoV-2 bola znama z Ciny (a muselo to byt z izolovaneho virusu!). V dnesnej dobe je v GISAID okolo 134 tisic sekvencii SARS-CoV-2, to znamena, ze uz muselo byt urobenych 134 tisic izolatov. Dokonca aj na Slovensku sa izoloval SARS-CoV-2 virus a v databaze GISAID su sekvencie 4 slovenskych izolatov."





Takže treba si overovať informácie, šíria sa rôzne dezinformácie, potom sú ľudia ešte oveľa viac zmätení a na to, aby sa takto cítili, v pohode vystačí sám Matovič, ktorý si tresne číslo 200 000 a podklady pre konšpirácie sú na svete. S tými číslami a informáciami treba zaobchádzať obozretne a preverovať, preverovať, preverovať.
Gitus
Gitus » simetra | 14.10.2020 15:53
.
Stránka:
2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...