mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Elekcie

neznámy
neznámy | 25.11.2015 18:47
Ahojte :)

Veľmi by mi pomohlo počuť Váš názor na tento dátum:

30.11.2015 o 19:36, Prievidza

Kamarátka plánuje jedno dôležité stretko, ktoré pôvodne malo byť už tento týždeň. Ale keďže je klíma aká je, ja by som to tento týždeň určite nerobila. Najbližší termín, ktorý by ako tak vyhovoval, je podľa mňa ten hore uvedený. Ale straší ma tam stále ten neptún (ala Titanic). Aj keď aspekt so slnkom je už separačný.

Nemám s týmto veľa skúsenosti. Tak neviem. Ide o rande, prvé stretko, ona potom koncom budúceho týždňa odchádza do Rakúska. Zrejme z toho stretka neplánuje nič ďalej, len by chcela zanechať dobrý dojem. Nedá sa z toho vyvliecť, už to sľúbila a prekladala asi trikrát.

Ďakujem za názory :)
neznámy
neznámy | 25.11.2015 19:15
Exemplárny príklad oklieštenosti.
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.11.2015 19:44
Áno, máš úplnú pravdu -FLOWER-

Čo mňa nanajvýš znepokojilo je, že neviem dať jednoznačnú odpoveď na tak triviálnu otázku 25 r. slečny, a teda mám očividne medzeru v základnom astrologickom vzdelaní -BLUSH-

A z hľadiska lekcie o elekciách sa viac ako rada nechám poučiť :D
That´s the reason why... -PUH-
neznámy
neznámy | 25.11.2015 20:54
skor ako na elekcie by som pozrel na tranzity/direkcie oboch zucastnenych na tom stretku...pripadne na tranzity, ci direkcie na ich kombin/kompozit... elekcie su druhorada zalezitost v tomto pripade...
neznámy
neznámy | 25.11.2015 21:13
Vždy se musí přihlédnout k radixu s ohledem na aktuální
tranzity hlavně k tranzitům pomalých planet na citlivá místa
radixu, přihlédnout k direkcím a solaru.
Příklad - chci měnit zaměstnání - vyberu si skvelou elekci,ale
v tranzitech,direkcích změna se rýsovat nebude,pak mi je tato
skvělá elekce úplně nanic.

Ke kámošce,pokud by vjejim případě v tranzitech,direkcích
byl náznak vzniku vztahu,tak tento vybraný čas by
vztah neotevřel.
Jednak planetární par 1. a 7 domu - Luna / Saturn mi připadne
obchodní,dělá to ne mně dojem jako elekce pro otevření
obchodu,který příliš nepofrčí,protože je na špatném místě.
Luna,která by měla zabezpečit růst je ubývající,mimo
svoji triplicitu,v noci pod obzorem,nic dobrého pro růst věci.

Je tam sice hodně harmonických aspektů,ale Venuše v domicilu
je bez aspektů,takže příliš velká očekávání,které se nebudou
dostatečně naplňovat a rozvíjet.

Však jí vyber něco jiného - s přibývající Lunou ve vodním živlu,
v noci nad obzorem a samozřejmě s planetárnimi páry
vladařů 1-7-domu - Mars/ Venuše, nebo Merkur/Juoiter.-LOL-
neznámy
neznámy | 25.11.2015 23:39
famózne -FLOWER-
martinbd
martinbd | 26.11.2015 11:45
Zdieľam tiež názor a prax mi to potvrdzuje, že dobrá elekcia, bez brania do úvahy aj tranzitov, direkcií, prípadne soláru, nemôže veľmi dobre fungovať. Je potrebné zobrať do úvahy obe veci. Prvá vec je nájsť obdobie, kedy pomalé planéty buď robia harmonické aspekty na signifikátorov vzťahu, alebo sú tam aspoň neutrálne, alebo žiadne aspekty. Skôr je potrebné dbať na to, aby tam neboli disharmonické väzby na signifikátorov vzťahu. Potom v elekčnej astrológii je kľúčový Mesiac, ako už bolo naznačené, ideálne je, ak je dorastajúci, ale dôležité sú aj jeho aplikačné aspekty, ktoré by mali byť harmonické, najlepšie na dobrodejov a posledný aspekt Mesiaca, skôr ako vystúpi zo znamenia, by mal byť tiež harmonický, to je tiež dôležité, lebo to ukazuje na to, ako celá vec skončí. Určite sa treba vyhnúť novu a splnu. Separačné aspekty v elekčnej astrológii ukazujú na minulosť, takže vlastne nemajú veľký význam. Treba brať teda len aplikačné aspekty do úvahy. Ďalej veľmi dôležitá vec je ASC a jeho vládca, vládca ASC by mal byť silný a dobre ožiarený v každej elekcii. Na vzťahy je ideálne, ak aj vládca 7. domu je silný a dobre ožiarený a ideálne je, ak vládca 1. domu a vládca 7. domu majú medzi sebou aplikačný harmonický aspekt. Ak to tam nie je, tak aspoň Mesiac by mal robiť harmonický aspekt na vládcu 7. domu. Na hlavných osiach by nemali byť škodcovia, ale ani v aspekte na hlavné osi.
Tie údaje, čas, dátum a miesto, ktorý si tu napísala je napríklad ASC na posledných stupňoch znamenia, takýmto veciam sa treba v elekcii vyhnúť, navyše ASC je na tom istom stupni ako uzly, čo je tiež nevyhovujúce. Už si nespomínam prečo, ale tak sa to uvádza v literatúre. Ďalšia vec, ktorá sa neodporúča a je v tomto horoskope je Mesiac v 1. dome, tiež si už nespomínam prečo. To že Mesiac bude tvoriť harmonické aspekty na Urán, Merkúr a Venušu je výborné. Ale Mars na IC nie je veľmi dobré, lebo IC je, ako veci skončia, tu by to mohlo skončiť konfliktom. Hlavné osi si treba strážiť. Aj Urán v X. dome nie je veľmi vhodný, lebo X. dom ukazuje, čo je medzi nimi, čo ich spája. Venuša je síce silná vo Váhach na stálici Arcturus, tým pádom aj na Spici, ale ako už bolo naznačené, netvorí žiadne aspekty, čo by až tak nemuselo vadiť, ale určite sa nedá použiť ako vládca 1., alebo 7. domu, navyše Mars ide do kvadratúry na Pluto a je otázne, kde umiestniť teda tieto dve planéty, určite by nemal byť Mars vládca 1. a 7. domu. Ale ani Merkúr a Jupiter nie sú vhodný pár, ako vládca 1. a 7. domu, lebo Merkúr a Jupiter utvoria v budúcnosti kvadratúru. Takže sa dá použiť už len Mesiac - Saturn, alebo Slnko - Saturn. Ale tie spolu netvoria aspekty, takže by z toho asi aj tak nič nebolo. V ten deň sa asi nedá nájsť taká hodina, ktorá by vyhovovala. Keď, tak to aspoň posunúť tak, aby nebol ASC na posledných stupňoch, ale ani na prvých stupňoch znamenia.
neznámy
neznámy » martinbd | 26.11.2015 13:16
To je pravda že použití párů Venuše/Mars i Merkur/Jupiter nevedou
k pozitivnímu výsledku.
Já tyto páry uvedl,že se obecně používají při vztahových věcech
nejvíce,ale nezkoumal jsem jejich možnosti v tomto případě.

Těch vyloženě pozitivních okamžiků je velmi málo,je velký úspěch
když se najde čas,který nemá šrám,ale ani není příliš pozitivní.
martinbd
martinbd | 26.11.2015 16:12
je to tak, tých dobrých elekčných okamihov je dosť málo, niekedy ale musí človek spraviť kompromis a nájsť to najlepšie v rámci daných možností.
neznámy
neznámy | 27.11.2015 08:19
Ježkové oči!

Ja sa ospravedlňujem, ale ten horoskop je neplatný.
Mala som tam letný čas (!) a ešte aj predvolené miesto Košice.
Nebyť Vašich komentárov, za ktoré ďakujem, ani si to neuvedomím a pošlem dievčinu na hororové rande.
Idem si dať medailu za spôsobený chaos... -CONFUSED-
neznámy
neznámy » martinbd | 27.11.2015 08:30
A hlavne ma mrzí, že som si minula "kredit" v podobe tvojho komentáru na neplatný horoskop. Druhýkrát nemusím mať toľko šťastia, že si dáš tú námahu :)..

Ale zase, úplne perfektne si popísal daný horoskop, možno to niekedy niekomu pomôže, keď bude gugliť niečo na tému "First meeting chart". Tiež si myslím, že ako každý horoskop vzniku, tak aj tento má výpovednú hodnotu. Hentaký horoskop by som sem nezavesila vedome. Idem sa zahrabať.

BTW - obidvaja majú tranzity aj direkcie nie priamo že dobré, ale významné a zaujímavé, len sa im nedarí sa stretnúť.

Ďakujem za Tvoj čas -FLOWER-
Aj za podstatné info k téme, Tvoj názor by ma obzvlášť zaujímal, lebo vidno, že vieš, že si v tom dobrý. No čo už :)... Ty si učiteľ matematiky, však? Výsledok z nepozornosti je aj tak za 5 :) díki.
neznámy
neznámy | 27.11.2015 08:36
Aj Tebe chcem poďakovať, veľmi trefné, výpovedné -FLOWER- a poučné.
Skúsim jej nájsť iný dátum, keď jej na tom tak záleží.
Vhodných dátumov je niekedy málo a úplne dokonalé tiež často nie sú. A je to veď časovo náročné.
Ale tento, čo som sem dala je úplne mimo -BLUSH-
Ďakujem -FLOWER-

Ste ju chalani zachránili :)
martinbd
martinbd | 27.11.2015 09:17
Ja som asi pol roka čakal na vhodný okamih a pomýlil som si letný a zimný čas a výsledok bol nepriaznivý. Stáva sa. Ale s tou elekčnou astrológiou je to tak, ako si všímam, že niekdy do toho zasiahne osud, napríklad jeden chalan ma žiadal o okamih, kedy by mal požiadať o zvýšenie platu, našiel som mu okamih, ale ochorela mu žena, alebo dieťa, jednoducho, nemohol sa dostaviť. Alebo aj keď chce niekto podpísať zmluvu, ale ako vysvetlí druhej strane že vtedy, tam a o tom čase, keď ľudia prihliadajú skôr na vonkajšie okolnosti. Tiež je škoda, že je tak málo literatúry k elekčnej astrológii a pritom mi príde ako jedna z najpraktickejších častí. Nakoniec musí človek skúšať a hľadať sám a preto si myslím, že je dobrá aj táto téma, aby sme si mohli vymeniť skúsenosti.
áno, som učiteľ matematiky, ale ja neznámkujem, ja len doučujem.
neznámy
neznámy | 27.11.2015 14:23
Je celkom zábavné sledovať, keď sa ľudia hrajú, že majú na výber
neznámy
neznámy | 27.11.2015 14:30
Tak :)
A všetko najlepšie dnes...
neznámy
neznámy | 27.11.2015 14:53
:) Pri tvojej poznámke mi napadlo to porekadlo - keď chceš rozosmiať Boha, povedz mu o svojich plánoch. -LOL-
Tiež si myslím, že na hlboký vzťah v prvom rade treba, aby naše úsilie korešpondovalo s plánmi "tam hore". Ale keďže ich nepoznáme, robíme čo môžeme a ako najlepšie vieme. A možno aj preto, aby mal ten vzťah dobrú štartovaciu pozíciu.-FLOWER-

Potom ako epitaf nám raz napíšu: "robili čo mohli..."-LOL-
neznámy
neznámy | 28.11.2015 09:31
Tak som trochu porozmýšľala nad touto tvojou jednou peknou vetou :)
... z ktorej mi vychádza, že úplne stačí reagovať na vnútorné a vonkajšie podnety, žiť.

Ja som bola vychovaná v duchu tradičnej astrológie. Kde elekcie sú jej prirodzenou súčasťou. Keď je platný a výpovedný horoskop niečoho, čo už vzniklo, tak musí byť platný a výpovedný aj horoskop toho, čo ešte len vznikne. Buď to funguje obomi smermi, ale vôbec.

Si ma trochu názorovo rozhodil. Ale už som sa poskladala, takže mi z toho vychádza, že hľadanie vhodného času má zmysel iba v "neosobných" prípadoch, na ktoré sa nevzťahujú tranzity, direkcie človeka, ktorý hľadá vhodný dátum - napr. založenie firmy, webu a pod, kde vzniká niečo nové, samostatné.

A ďalej je zaujímavé sledovať motív človeka, prečo neurobí krok bez vhodného dátumu. A zamerať sa na tento motív, čo nás posúva späť do vnútra človeka.

Vidíš, tá tvoja jedna veta bola pre mňa aká podnetná ;)
Ďakujem aj tebe -FLOWER-
neznámy
neznámy » martinbd | 28.11.2015 10:21
Dobrá je Claudia Schierstedt,vyšlo v Merkurius 2001

Ještě jsem chtěl upozornit,že na stránkách plzeňské skupiny
je ke stažení záznam Bohuslavovi úterní přednášky
Solary podle J.B.Morina,
uvolňování událostí podle direkcí v solaru
neznámy
neznámy » martinbd | 28.11.2015 10:21
Dobrá je Claudia Schierstedt,vyšlo v Merkurius 2001

Ještě jsem chtěl upozornit,že na stránkách plzeňské skupiny
je ke stažení záznam Bohuslavovi úterní přednášky
Solary podle J.B.Morina,
uvolňování událostí podle direkcí v solaru
martinbd
martinbd | 28.11.2015 11:51
áno, tú knihu mám, to je asi jediná v rámci Česka a Slovenska, ktorá sa venuje vyslovene elekciám.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...