mesiac
Sobota, 4.5.2024
Meniny má Florián

Astrológia a horoskopy - 

co sa pritahuje viac a lepsie?

neznámy
neznámy | 9.8.2012 18:05
Tak ako píšeš. Bude to v niečom inom. ;)
Ach, tie direkcie. -ROLL-
Pri spôsobe ako som to zadala do programu ja, mi síce vyšli správne stupne postavenia bodov a planét, ale ocitli sa v domoch, akoby išli dozadu.
Neviem prečo. -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 9.8.2012 23:28
neznámy
neznámy | 9.8.2012 23:48
Ved ano,...len co s tymi domami? Ked sa zada direkcny (sek. progresie, 1 den = 1 rok), posuva sa s planetami aj Asc a vznika potom to, co spominala Alnilam, hlavne pri tazkych planetach, ktore "stoja", ze sa tym posunom domov "presunu" akoby do predchadzajuceho domu a to potom vobec nesedi so vsetkymi teoriami o spracovani planet v jednotlivych domoch ako idu po poradi -ROLL-
Hlavne v tom je ten paradox, ze sme sa tu bavili aj o tom, ze vnimame zmenu Asc (ktory sa posuva dopredu), teda aj vsetky domy.
neznámy
neznámy | 10.8.2012 07:59
ak zoberiem rozum do hrsti a domy si predstavim ako oblasti zivota a planety ako ludi predstavujuce urcite principy, tak mi logickejsie pride, ze ti ludia (planety) musia zdvihnut zadok (ich direkcny pohyb), aby mohli preskumat dane oblasti (domy). ak by tomu bolo naopak, tak ti ludia by boli ako v base (proste niekde uzavreti) a oblasti by za nimi chodili sami (direkcny pohyb domov). sice ich moze navstivit bratranec (3.dom), rodicia (4.dom), spravit si v nej party (5.dom), ale dane skusenosti by sa mi zdali umele a akosi vytrhnute z reality. preto astrologovia pouzivaju progresie planet cez domy v radixu a nie naopak. ;)
neznámy
neznámy | 10.8.2012 09:39
Ma to logiku :) len preco by mali byt ako v base, ked sa hybu vpred - osobne urcite a "tazke" velmi malo, ale predsa (vpred, vzad). Hm, ten posun domov, neviem,...ale preco to sedi s tym Asc? Cela veda tato astrologia -LOL-
neznámy
neznámy | 10.8.2012 18:11
ako sa mozu hybat, ked stoja? :) alebo ty posudzujes vztah direkcne osy a direkcne planety? hmmm, to som tiez nevidel nikoho pouzivat, co sa tyka zmeny domov pohybom direkcneho ascendentu...ktovie aku to ma vykladovu hodnotu tento sposob pouzitia...ale asi nie taku zasadnu, ked to takmer nikto nepraktikuje...a to astrologovia vyskusali uz hadam vsetko, aby mohli dostat co najpresnejsie vysledky...
neznámy
neznámy | 10.8.2012 22:06
Ano, tak. "Progressed chart" na www.astro.com to ukazuje takto, aj s posunutymi domami. Vsak vyskusaj, co to da. Zatial sa mi zda, ze to vypovednu hodnotu ma, ale pozerala som len kratke obdobie (niekolko mesiacov).
neznámy
neznámy | 10.8.2012 23:19
no je to zaujimave, je pravdou, ze sa skumaju v direkciach jak vztahy medzi direkcnymi planetami, tak aj vztahy medzi direkcnymi a radixovymi...a takto zakomponovat obidva pohlady aj s domami, ma este nenapadlo...ale mozno to je v tom, ze ked sa tak pozriem na svoj zivot dozadu, tak funguje ten prvy pripad, ze direkcne planety sa pohybuju cez radixove domy....dokonca aj moje smerovanie sa ciastocne zmenilo, ked sa slnko prehuplo do dalsieho domu...a to na rok presne, kedy bolo na hrote toho domu...ta ma asi utvrdilo v tom, ze takto sa mam na to pozerat...a to uz nehovorim aj o momentalnych udalostiach v mojom zivote...:)
neznámy
neznámy | 12.8.2012 04:02
neznámy
neznámy | 12.8.2012 09:08
aha:)

no tak direkcny ascendent a direkcne MC sa samozrejme moze posuvat rychlejsie ako Slnko...zalezi na tom, ze ci mas Ascendent v rychlo sa vystupujucom znameni (od Kozorozca k Blizencom) alebo v pomalo vystupujucom (od Raka k Strelcovi).

tak cisto teoreticky, tak ako moze existovat evolucia, cize vyvoj, tak moze existovat aj degradacia...ale urcite, pri direkciach sa mi zda logickejsie pozerat skor priamy pohyb vpred, aj ked si myslim, ze lodka to myslelal tak, ze vztah medzi direkcnym Slnkom a direkcnymi domami, teda tam sa pohybuju vpred aj domy aj Slnko...
neznámy
neznámy | 12.8.2012 10:15
no však práve,pri sekundárnych direkciách sa každá planeta aj osy,hýbu iným tempom..pri slnečným oblúku má takú istú rýchlosť ako slnko,..tie si myslím,že by mali ostať voči slnku zachované,aspoň tie hlavné osy..

Tak každý v tom iný význam..
neznámy
neznámy | 12.8.2012 13:11
Ten "progressed chart" ukazuje len postavenie direkcneho horoskopu (k zvolenemu datumu), neukazuje tranzity (aspon som to tam nenasla) a ked ma zaujimaju tranzity na direkcny, tak si zmenim datum v radixe a tak to pozeram. Da sa to aj inak?
Takze ty pozeras direkcny tak, ze upravis osi (cas) tak, aby zostali ako radixove??
A co ten posuvajuci Asc? (beries to tak, ze radixovy a hotovo a zmeny sa daju vysvetlit aj cimsi inym?).
neznámy
neznámy | 12.8.2012 14:05
neznámy
neznámy | 13.8.2012 12:15
To je genialna funkcia, lahko sa mozu pozerat tranzity na direkcne planety -THUMBSUP- vdaka za upozornenie :)

Taka pikoska, v den narodenia dcerky bola moja direkcna Luna v konjukcii s jej Lunou pri narodeni a zaroven v trigone s jej Severnym uzlom, jej Slnko zasa v trigone na moj Severny uzol. Pozerala som viacero horoskopov a suvislosti a zda sa mi, ze postavenie planet v direkcnom horoskope, ktore su aktivovane tranzitmi, vypovedaju o dolezitych udalostiach, hlavne ked su v tom zamontovane uzly.
Tiez ste si to vsimli, alebo je to nahoda?
neznámy
neznámy | 13.8.2012 13:11
neznámy
neznámy | 13.8.2012 14:00
A u nas v den narodenia bolo moje Slnko v sextile na jej Severny uzol, aj na jej direkcne Slnko (cize direkcne Slnko a Severny uzol mala vtedy v konjukcii) a jej direkcna Luna bola v konjukcii na moje Slnko.
Tie direkcie pekne doplnaju tranzity na radix. :)
neznámy
neznámy | 13.8.2012 20:30
neznámy
neznámy | 13.8.2012 21:49
Ano, nahodou je moj Severny uzol na jej Saturne, u otca je jeho Severny uzol v opozicii na moj Saturn. U inych vidim aj ine aspekty Saturn - uzly.
neznámy
neznámy | 14.8.2012 09:56
a aky orbis pri tych direkciach na horoskopy inych osob pouizvas?

hmmm, pozeral som moj horoskop a horoskop mojho brata na direkcie maminy a nenasiel som tam nic...mozno s bratom nakoniec prideme na to, ze nasa mamina je nasa macocha:D
neznámy
neznámy | 14.8.2012 12:10
orbis pár minút,čož môže byť nepresnosťami v hodine narodenia matky..
ale väčšinou to sedí na minutu presne...

musí tam byť niečo,pozri otca,možno sa to ukazuje cez neho..

Aj keby bola macocha,tak by tam musela byť niejaká spojitosť:)
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...