mesiac
Sobota, 4.5.2024
Meniny má Florián

Astrológia a horoskopy - 

co sa pritahuje viac a lepsie?

neznámy
neznámy | 5.8.2012 18:05
Zaujimave ,ja prave prezivam v zaciatkoch vztahu skor aspekty vnutorne s vonkajsimi ako napriklad moja venusa sextil na polovicku uranu ,jeho pluto kvadratura moj mars ,a citelne je moj saturn opozicia venusa,,,nejako mi chyba alebo sme to potlacili mars konjunkcia venusa,venusa konjunkcia luna +luna sextil venusa,,, .o)nerozumiem momentalne tomu ze preco na zaciatku to horsie prezivame
neznámy
neznámy | 5.8.2012 18:10
...možno preto,lebo vo svojom vnútornom vývoji,ste práve tam..a práve s týmto partnerom si máš spracovať tie aspekty,ktoré sú dôležité pre teba,práve v tomto období života,aby si sa posunula ďalej;)
neznámy
neznámy | 5.8.2012 18:29
neznámy
neznámy | 6.8.2012 00:42
Ako spominas tie direkcie, chcela som sa opytat pokrocilejsich, ci nepouzivate suvislost vykladu horoskopu v zmysle: postavenie planet v radixe ako pricina (ako zaklad, ktory nezmenime, ktory sme "dostali do vienka") a direkcie ako dosledok, (vplyvom tranzitov) sa dostavame tam, kde sme. Mne vychadzaju zaujimave "pohadky" :) Dakujem za nazor.
A druha otazka je, ci ste nesledovali vyvoj vztahu podla direkcnych horoskopov osob? Myslim synastriu, ale nie radixov, ale direkcnych horoskopov (cize vyvoj rok po roku, "den po dni") a co ste objavili.
neznámy
neznámy | 6.8.2012 04:22
neznámy
neznámy | 6.8.2012 08:04
Tiez som si vsimla, co ty :) Pozerala som direkcne horoskopy a zaujimave je, ze stretnutie "dusevneho dvojcata" tvorili direkcne Luny v konjukcii, ale pritom v radix-och su Luny uplne inak, ale casom (posunom v direkcnych horoskopoch) sa "stretli na tom istom mieste". Len z radixu by som nevycitala to, co zrkadli direkcny horoskop.
Direkcny horoskop (myslim sekundarne progresie) je vlastne nas radix posunuty v case, ktory vyjadruje vysledok vnutornej zmeny, ktorou sme presli (posobenim tranzitov), nie? Meni sa len postavenie osobnych planet, Jupiter, Saturn, Uran, Neptun, Pluto a uzly len +/- par stupnov.
neznámy
neznámy | 6.8.2012 09:02
neznámy
neznámy | 6.8.2012 09:27
Aha, takze postupne sa moze tempo posunu direkcnej Luny zmenit?
Tot som si vsimla, v manzelstve direkcne Luny v opozicii (doplnanie) a stale to iste tempo (zatial) a napr. v priatelstve Luny v konjukcii (tempo zatial rovnake).
Hm, pozrela som direkcnu Lunu mojej mamy v case mojho porodu, nie je to konjukcia, ale sextil na moj Asc, ale je konjukcia jej direkcneho Slnka, aj Sev. uzla na moj Asc.

A skusila si sa pozriet na tranzity vo vztahu k (nie radixu), ale direkcnemu horoskopu?
neznámy
neznámy | 6.8.2012 09:38
jasné,direkčná luna sa pohybuje každému človeku rôzne,aj samotnému,ide raz pomalšie,raz rýchlejšie.

pozri o 5rokov,či zmení tempo jedna z nich..

myslíš direkčného kompozitného horoskopu?

či každého direkčného horoskopu zvlášť?
neznámy
neznámy | 6.8.2012 10:00
Pozriem, som zvedava, co uvidim -BIGEYE-
Myslela som direkcny horoskop (posunuty radix) - samostatny a aktualne tranzity nan. Mne by to davalo logiku, ze niekam sme sa (tranzitmi) posunuli (vid direkcny) a dalsie tranzity nas opat posuvaju v kolecku zverokruhu dalej (vid direkcny).
neznámy
neznámy | 6.8.2012 11:32
ja pri direkciách nepozerám tranzity,ale direkčné planety v aspektoch medzi sebou,alebo v aspektoch na natálne planety..takto sa mi to potvrdilo viac.
neznámy
neznámy | 6.8.2012 12:25
Tiez som to este nepozerala v nejakom dlhsom casovom obdobi, ale zaujima ma to, preto som sa pytala :) A tie direkcne planety (a aspekty) pozeras vo vztahu k direkcnym domom, alebo (aj) vo vztahu k radixu a radix. domom? Napr. direkcne sa posunie Slnko (aj Asc) o 30 stupnov (o 30 rokov od narodenia), direkcne je to (Slnko) v 10.dome, ale v radixe ho vidis v 11.dome, ako sa vyklada takato kombinacia (radixu a direkcneho hor.)? Slnko v 10.dome (ako aktualne dianie, vnimanie) a zaroven v 11.dome (citam ako rozvijanie potencialu radixu - 11.domu prostrednictvom 10.domu), sedi ti to tak?
neznámy
neznámy | 6.8.2012 14:52
neznámy
neznámy | 6.8.2012 20:38
ano, s tym sa da suhlasit, ze aj direkcie (a nielen tie) mozu do toho zasahovat...aj ked to, ci zvladas svoje inferiorne funkcie, ci tiene, tak to z horoskopu a ani z direkcii asi nevycitas-PUH- a tiez ani ako si na tom vo vyvoji...maximalne tak mozes z horoskopu vycitat, ze ake prekazky alebo lekcie ta v tom tvojom zivote cakaju...ale ci ich zvladnes, tak to je uz cisto na tebe a nie na hviezdach-PUH-
neznámy
neznámy | 6.8.2012 20:50
tak s direkciami je to trochu zlozitejsie...radsej kukam do tranzitov, kedze tie hovoria jasnejsou recou. pri direkciach je problem ten, ze platia jak direkcie na radixove planety, tak aj direkcie na direkcie, pricom niekedy je tazke sa z toho vysomarit, ak mas pozorovat dvojnasobok konstelacii ako pri tranzitoch...hovori sa, ze clovek, ktory nestagnuje, ale sa vyvija, tak viac na neho platia direkcie na direkcne planety...len tazke je zistit, v ktorych oblastiach je rozvinutejsi a v ktorych stagnuje...
preto pri direkciach si vsimam hlavne solilunarny cyklus medzi direkcnym slnkom a direkcnou lunou, a tiez aj prechody direkcnych planet do inych znameni a domov (hlavne lunu). a potom az si lamam hlavu nad aspektami medzi direkciami a radixovymi prvkami a medzi direkciami a direkcnymi prvkami....
a samozrejme, daju sa pozorovat aj tranzity na direkcie...lenze tolko informacii nemas sancu si odsledovat a zaviest ich zmysluplne do praxe...takze menej je niekedy viac-PUH-
neznámy
neznámy | 7.8.2012 17:00
Jasné,aj tranzity napríklad to môžu ovplyvniť..napr.pri trazite urána na slnko,človeka začnú priťahovať uránske typy ľudí..a začne takých vo svojom živote aj stretávať.

určite sa nedá vyčítaj úplne všetko,či zvládne alebo nezládne,pri harmonických pravdepodobne ano,pri neharmonických pravdepodobne nie..


ale dá sa vyčítať dosť-SHINY-
neznámy
neznámy | 9.8.2012 08:00
Tak som sa pozrela na tie direkcie a tranzity a radix a tranzity a vychadza mi, ze direkcny horoskop ukazuje akesi osobne, cisto subjektivne prezivanie, alebo vnimanie sveta a diania okolo (dusa) a tranzity na radix nieco, co je len na povrchu, co je akoby v materialnom svete, ktori vidime.
neznámy
neznámy | 9.8.2012 14:41
Pozrela som si svoj direkčný horoskop pre tento a budúci rok a čo mi hneď padlo do oka, je preplnený 12.dom, hoci v radixe nemám v 12.dome nič.
Teraz tam mám presunuté planéty z 1.domu, Slnko, Merkúr, Saturn aj severný uzol, okrem toho Lilith a bod šťastia a pomaly mi tam vstupuje aj Luna.
A môžem potvrdiť, že som sa skutočne vo svojom vedomí presunula do oblastí, ktoré 12.dom charakterizuje.
Takže niečo na tom asi bude. :)
neznámy
neznámy | 9.8.2012 15:14
Ano, tie osobne planety sa pekne pomalicky hybu, akoby to odrzrkadlovalo zmenu osobneho vnimania (posuvas sa z jedneho bodu do ineho v kolecku a meni sa ti tym obzor, panorama krajinky), takze vnimas vzdy nieco ine, nove,...pekne :)
A tie tazke planety, kedze su akoby stacionarne (v porovnani s radixom sa takmer nezmenia), su niekedy v tom vnimani obzoru mozno ako stlpy, ked su v nejakom nepriaznivom aspekte a krasnu krajinku nevidis a inokedy ako ruzove sklicko (napr. priaznivy aspekt Neptuna), ten obzor krajinky je este farebnejsi :)
A tranzity tu a teraz nas postupne formuju k tomu, co mame byt, len nemam pocit, ze tym, co ukazuje radix v case narodenia, ale skor radix v case smrti - cize direkcny horoskop (posunuty radix).
neznámy
neznámy | 9.8.2012 17:34
hmmm, poznam priblizne tvoj horoskop, len my stale nejde do hlavy ako sa ti v direkciach mohli planety posunut do 12.domu-PUH-
napadaju ma vsak dve moznosti:
1/ pouzila si kluc, ze "jeden den pred narodeninami symbolizuje 1 rok"
2/ pouzila si pohyb direkcnych domov voci radixovym planetam
v prvom pripade, je problem v tom, ze s danu metodu vyuziva snad 1 percento astrologov, pretoze ovela vyuzivanejsia je metoda "jeden den po narodeni = 1 rok".
v druhom pripade je to este zlozitejsie, lebo takto pracovat som nevidel este ziadneho astrologa:)
klasicky sa pouziva prechod direkcnych planet cez radixove domy, takze v 12. dome by si mohla mat planety vtedy, ak by boli vsetky retrogradne...
ked tak pocitujes silno energiu 12.domu, tak mozno to suvisi s tvojim solilunarnym cyklom, ci s niecim inym ;)
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...