mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

Zdravé mlsání

neznámy
neznámy | 19.10.2016 09:43
-ROFL-...toto je nejzdravější mlsání.....boduješ...-LOL-
neznámy
neznámy » marcie | 24.10.2016 21:00
bramboroví šulánci s mákem bezlepkoví

brambor vařený třený rýžová mouka špetka soli vajíčko lžíci tapiokového škrobu uhněteš těsto ušuláš šulánky šišky nakrájíš plátky dáš na plech pomaštěný potřeš máslem (ghí) a pečeš dozlatova z obou stran.
mletý mák cukr a ghí.

mouku rýžovou je nejlepší vzít glutinous rice tedy lkepkavou (glutinous neznačí glutein) nabízí ji vietnamci je to druh kulatozrnné rýže která lepí. ale stačí i normální rýžová mouka. cukr beru třtinu demeraru. melu na mlýnku na moučku.

http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20161023_144311.jpg?ver=0

http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20161023_144629.jpg?ver=0
neznámy
neznámy | 24.10.2016 21:13
-YUMMIE-
(jen doplním) ty brambory se nastrouhají na struhadle :)
neznámy
neznámy | 24.10.2016 21:16
natřou. jemně. mazlivě..strouhá se tužka.
neznámy
neznámy | 24.10.2016 21:19
fááákt? ...ale já jsem je strouhala.....na struhadle...-LOL--PUH-
neznámy
neznámy | 24.10.2016 23:16
To je parada Bosch, parada! Krasnu farbu maju, strasne chutne vypada to, co urobis -YUMMIE- -YUMMIE- Uz len sa k tomu nejak dostat a kusnut si -YUMMIE-
neznámy
neznámy | 24.10.2016 23:37
-PUH--LOL-...uvař si....-LOL-
neznámy
neznámy
neznámy | 24.10.2016 23:39
Tak by som to neurobila, aj keby ze sa NEVIEM AKO SNAZIM... Vidis tu nadhernu farbu, aku maju? Mnam -YUMMIE-
neznámy
neznámy | 24.10.2016 23:40
ale jdi ty, to bys zvládla....není to tak složité ....-LOL-
marcie
marcie | 25.10.2016 09:30
asi navrhnem rudimu aby zakázal boschovi pridávať fotky s dobrotami -PUH--LOL--YUMMIE-
neznámy
neznámy | 25.10.2016 09:39
A smí se to brutálně kousat?-WINKIE-
Nebo se to musí mazlivě cucat ? -ROLL-
neznámy
neznámy » marcie | 25.10.2016 10:28
To by ale byla škoda, ne? ;):)
neznámy
neznámy | 25.10.2016 12:30
Můžeš se s tím i brutálně cucit, anebo mazlivě kousit.
neznámy
neznámy | 25.10.2016 19:04
je to vlastně jinak.
ty pečené na plechu jsou bochánky.
šulánky se jmenují když je ušuláš v dlaních..
hodíš do vroucí vody a když vyplavou sebereš podběrákem z hladiny jako kapra.
těsto je poŕád stejné.

http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20161025_072847.jpg?ver=0

a když dovnitř dáš švestku jsou z toho bramborové knedlíky se švestkama. :)

http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20161025_182957.jpg?ver=0

http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20161025_183406.jpg?ver=0

Do knedlí se švestkama jsem dal do těsta mouku pohankovou. jinak postup stejný.
dávám sem recipe protože se nejedná o klasické postupy, jsou to bezlepkové jídla a běžně se do toho málokdo pustí jelikož předpokládá že bez klasické mouky se to nedá.
ale jsou výborné a nerozpadají se ve vroucí vodě.
lepší než z obchodu. bezlepková dieta je dneska už skoro nutnost když si někdo chce dát do pořádku trávení.
vařené ve vodě šulánky i švestkové knedle jsou samozřejmě zdravější neprocházejí vysokými teplotami což sacharidům nedělá dobře.
jsou více do země voda zatímco bochánky jsou více vítr oheň. vaření je lepší proces než pečení v troubě.
neznámy
neznámy | 25.10.2016 19:23
Taky se přikláním k šulánkům vařeným ve vodě....:)-PUH-
neznámy
neznámy | 5.6.2017 19:44
Rybí karbenátky
Rybí maso na kousíčky (filé z tresky), přidat nasekaný čerstvý koriandr, sůl vajíčko lžíci tapiokové mouky, lžíci bezlepkové mouky, koření (mletý kmín fenykl kurkumu) nasekanou cibuli přidal jsem nastrouhaný květák a trochu oleje (řepkový).
Smaží se na pánvi nebo na grilu.


Inspiroval mně Pohlreich s tím koriandrem. Ale on tam strká čili to je podle mně moc ostré já zas divočinu nemusím.
http://hobby.idnes.cz/rybi-karbanatek-rozpal-to-sefe-des-/hobby-domov.aspx?c=A170602_163132_hobby-domov_bma
neznámy
neznámy | 5.6.2017 19:55
Jééé, pošli "potrubní poštou"....:), nemám co zítra v práci k obědu...-PUH-
lak
lak | 5.6.2017 19:59
super recept, ryby zboznujem
Stránka:
2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...