Zdravie a výživa -
Zdravé mlsání
brambor vařený třený rýžová mouka špetka soli vajíčko lžíci tapiokového škrobu uhněteš těsto ušuláš šulánky šišky nakrájíš plátky dáš na plech pomaštěný potřeš máslem (ghí) a pečeš dozlatova z obou stran.
mletý mák cukr a ghí.
mouku rýžovou je nejlepší vzít glutinous rice tedy lkepkavou (glutinous neznačí glutein) nabízí ji vietnamci je to druh kulatozrnné rýže která lepí. ale stačí i normální rýžová mouka. cukr beru třtinu demeraru. melu na mlýnku na moučku.
http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20161023_144311.jpg?ver=0
http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20161023_144629.jpg?ver=0
https://www.novinky.cz/krimi/418530-muz-z-frydecko-mistecka-se-tezce-popalil-pri-vareni.html
ty pečené na plechu jsou bochánky.
šulánky se jmenují když je ušuláš v dlaních..
hodíš do vroucí vody a když vyplavou sebereš podběrákem z hladiny jako kapra.
těsto je poŕád stejné.
http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20161025_072847.jpg?ver=0
a když dovnitř dáš švestku jsou z toho bramborové knedlíky se švestkama. :)
http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20161025_182957.jpg?ver=0
http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20161025_183406.jpg?ver=0
Do knedlí se švestkama jsem dal do těsta mouku pohankovou. jinak postup stejný.
dávám sem recipe protože se nejedná o klasické postupy, jsou to bezlepkové jídla a běžně se do toho málokdo pustí jelikož předpokládá že bez klasické mouky se to nedá.
ale jsou výborné a nerozpadají se ve vroucí vodě.
lepší než z obchodu. bezlepková dieta je dneska už skoro nutnost když si někdo chce dát do pořádku trávení.
vařené ve vodě šulánky i švestkové knedle jsou samozřejmě zdravější neprocházejí vysokými teplotami což sacharidům nedělá dobře.
jsou více do země voda zatímco bochánky jsou více vítr oheň. vaření je lepší proces než pečení v troubě.
Rybí maso na kousíčky (filé z tresky), přidat nasekaný čerstvý koriandr, sůl vajíčko lžíci tapiokové mouky, lžíci bezlepkové mouky, koření (mletý kmín fenykl kurkumu) nasekanou cibuli přidal jsem nastrouhaný květák a trochu oleje (řepkový).
Smaží se na pánvi nebo na grilu.
Inspiroval mně Pohlreich s tím koriandrem. Ale on tam strká čili to je podle mně moc ostré já zas divočinu nemusím.
http://hobby.idnes.cz/rybi-karbanatek-rozpal-to-sefe-des-/hobby-domov.aspx?c=A170602_163132_hobby-domov_bma