mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

Zdravé mlsání

neznámy
neznámy | 20.9.2016 14:59
Mrkvánky:
280g mrkev nastrouhaná
250g quinoha mouka
1lžíce psylium
2 lžíce jabléčná vláknina
3lžíce datlové pasty
skořice
1/2 lžičky vinný kámen(nebo prášek do pečiva nebo soda bikarbona)
přidal jsem i trochu kokosové pasty, péct 180st asi 15-20 min na plechu.
-YUMMIE-

http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20160920_142312.jpg?ver=0
neznámy
neznámy | 20.9.2016 15:31
no, konečně něco rozumnýho....-WINKIE-
neznámy
neznámy | 20.9.2016 16:26
Tak to nejenže vypadá dobře, ale i zdravě-YUMMIE-:)
neznámy
neznámy | 20.9.2016 17:56
Za zdravé pamlsky považujem oriešky akýchkoľvek druhov - http://www.brigit.sk/clanok-271/vyzivova-bomba Rada ich dávam aj došalátov a varených jedál. Je to skvelé!
neznámy
neznámy | 20.9.2016 23:21
ano ale ořechy jsou velmi tučné obsahují přes 50procent tuku a nelze jich sníst mnoho. obsahují i sladkou chuť ale je to hlavně směs tuku a bílkoviny.
chuť na sladké neuspokojí. a sladká je nejvýznamnější z chutí. sacharidy dávají rychlou energii a navíc sladkosti mají i jistý duchovní význam. tedy můžou mít protože korespondují se stavy mysli blízkými meditativním.

Kuličky:
sezamová chakva z melasy
datlová pasta
kokosová pasta
skořice
kardamon
nasekané mandle
smíchat uhníst..sníst -YUMMIE-

http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20160920_202008.jpg?ver=0
neznámy
neznámy | 20.9.2016 23:25
:)..nejde to sem ke mně poslat nějakou "potrubní poštou" ?....-YUMMIE-
neznámy
neznámy | 20.9.2016 23:26
právě že ta mrkev je super má mnoho provitamínu A a quinoha dává přes 20 procent bílkoviny. jedná se dohromady o nutričně silnou stravu vhodnou i na výlety tůry sport atd. není zapotřebí kupovat proteinové tyčinky 25 gramů za 65 korun.
anebo ty raw food tyčinky či fitnes..což je nehorázný biznis. málo muziky za mnoho love a často tam je hodně nezdravého kakao čokoláda ztužené tuky atd..
neznámy
neznámy | 20.9.2016 23:31
jsou fakt super sladké a neobsahují žádný rafinovaný cukr.
jen melasa a datle. žádné éčka aditiva a tak, neobsahují přidanou vodu takže vydrží dlouho aniž by se zkazily. ty ingrediens samy o sobě mají dlouhou dobu trvanlivosti. řádově měsíce.
neznámy
neznámy | 20.9.2016 23:59
Ty pasty si vyrobím, nebo koupím?
neznámy
neznámy | 21.9.2016 00:08
dají se vyrobit ale levnější je koupit.
půlkilo datlové té vyjde na 50kč a čtrvrtkilo kokosové 35 korun, půlkilo chalvy s melasou 100kč. u Amize.
jsou dlouho trvanlivé jedná se o špičkové polotovary. klasické sladkosti se s tím nedají srovnávat. mouka cukr emulgátory aspartamy éćka ztužené tuky jsou fuj.
neznámy
neznámy | 8.10.2016 19:31
a tento mám taky odzkoušený dělal ho na předváděčce mixérů jeden raw food propagátor ale on tam dával ten mák s rozinkama né s kokosem. dával poměr 1:1 rozinky mák.
taky to sekal v mixéru ale v tom vysokootáčkovém.
dá se to ale i když ten mixér mám melu mák dopředu na mlýnku. je to pak lepší.
dělám variantu s rozinkama.
příště zkusím i ten kokos k tomu.
tohle zvládne úplně každý.
http://loveofraw.cz/video-raw-makove-cukrovi/
neznámy
neznámy | 9.10.2016 00:17
Apropó...mrkvánky a kuličky z fotiek čo si sem vložil, to je tvoja vlastná výroba?...
neznámy
neznámy | 9.10.2016 13:21
ano prosím.
já kuchtík.
myslím že je to na těch nevyrovnaných tvarech i poznat. -ROLL-
ale jinak nositel řádu zlaté vařečky.-BYE-
neznámy
neznámy | 9.10.2016 22:45
Aleže aká sebakritika?:);)...niesi veru estét, vyzerá to totiž hrozne-LOL-...bez urážky prosím-FLOWER-...ale zase snaha niečo robiť sa cení...a podľa ingrediencií to môže chutiť dobre...:)
neznámy
neznámy | 9.10.2016 23:07
děkuji za empatii od srdce. -HEART- oceňuji tvůj vytříbený vkus pro "rovnost". -FLOWER-
lak
lak | 9.10.2016 23:27
tie kulicky -YUMMIE-
neznámy
neznámy » lak | 10.10.2016 09:20
jsou speciálně modelované aby dosáhly svým tvarem vzezřením saturnskou kompozici. Vyvažuje to tu sladkost tímpádem se stávají harmonické, třídóšické. :)
neznámy
neznámy | 10.10.2016 09:36
Tak mi napadlo... keď by niekto vyrobil mliečnu presladenú čokoládu v tvare suchej bielej kosti, vzezřením saturnským, bude tým sladkosť vyvážená harmonická a třídošická? :)

Trochu srandujem a trochu ja nie. Stalo sa mi už, že v zamyslení som dávala do úst nejaké jedlo, ktoré som podvedome očakávala, ale nejako sa tam priplietlo čosi iné a pamätám si ten pocit chuťovej zmätenosti, kým mi došlo, čo vlastne jem. :D
neznámy
neznámy | 10.10.2016 09:54
Ona i běžná západní potravinářská věda zná pojem - Definice textury potravin
„mechanické, geometrické a povrchové vlastnosti výrobku, vnímatelné prostřednictvím mechanických, dotykových, případně zrakových a sluchových receptorů (ČSN ISO 11036, 1997)
Jedná se o souhrn vlastností které mají významný vliv na stravitelnost vnímatelnost a přitažlivost potravin.
Například malé zrníčka které se přidávají do jogurtů jako jahoda aby evokovaly že jíš jahodový jogurt není jahoda ale jsou to maličké pečené perníčky které vyrábí pro celou evropu jedna jediná firma u německých hranic.
Protože to křupnutí je významný efekt mající vliv na centra v mozku připomíná to křupání zrn ořechů což vždy znamenalo výživný prvek ve stravě člověka paleolytu-bylo to něco velmi žádané a takto se vyvíjel trávící trakt a všechny receptory..
Takže křupání večer u televize je marketinkem podporovaný jev a průmysl se dneska vyzná i v paleontologii neurovýzkumu funguje neuromarketing..
Barva potravin rovněž značí vliv na trávení stejné jako tvar velikost konzistence tectura chuť vláčnost tvrdost produktu..
Humidanty jsou přídavné látky k udržení vlhkosti v potravině která by jinak byla suchá a nikdo by si to nekoupil. Evokuje to pak kafu - země voda a potravina se stává z vátové - vzdušné potravinou více kafovou uklidňující.
Nerovnoměrnost a napravidelný tvar má vliv na mozek oko to vidí a vyvolává to efekt saturnský - vítr vzduch sucho tvrdost. Sráží to výrazný vliv sladkosti dokonale uválené kuličky.
Záměr autora publikovaných kuliček udělat kostrbaté hrudky to ale nebyl.. to tak samo. -SHAME-
neznámy
neznámy | 10.10.2016 10:26
Zaujímavé :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...