Zdravie a výživa -
Zdravé mlsání
280g mrkev nastrouhaná
250g quinoha mouka
1lžíce psylium
2 lžíce jabléčná vláknina
3lžíce datlové pasty
skořice
1/2 lžičky vinný kámen(nebo prášek do pečiva nebo soda bikarbona)
přidal jsem i trochu kokosové pasty, péct 180st asi 15-20 min na plechu.
-YUMMIE-
http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20160920_142312.jpg?ver=0
chuť na sladké neuspokojí. a sladká je nejvýznamnější z chutí. sacharidy dávají rychlou energii a navíc sladkosti mají i jistý duchovní význam. tedy můžou mít protože korespondují se stavy mysli blízkými meditativním.
Kuličky:
sezamová chakva z melasy
datlová pasta
kokosová pasta
skořice
kardamon
nasekané mandle
smíchat uhníst..sníst -YUMMIE-
http://img19.rajce.idnes.cz/d1902/10/10020/10020489_043c43e0d61dec0c4bf8a5d8219227c8/images/20160920_202008.jpg?ver=0
anebo ty raw food tyčinky či fitnes..což je nehorázný biznis. málo muziky za mnoho love a často tam je hodně nezdravého kakao čokoláda ztužené tuky atd..
půlkilo datlové té vyjde na 50kč a čtrvrtkilo kokosové 35 korun, půlkilo chalvy s melasou 100kč. u Amize.
jsou dlouho trvanlivé jedná se o špičkové polotovary. klasické sladkosti se s tím nedají srovnávat. mouka cukr emulgátory aspartamy éćka ztužené tuky jsou fuj.
taky to sekal v mixéru ale v tom vysokootáčkovém.
dá se to ale i když ten mixér mám melu mák dopředu na mlýnku. je to pak lepší.
dělám variantu s rozinkama.
příště zkusím i ten kokos k tomu.
tohle zvládne úplně každý.
http://loveofraw.cz/video-raw-makove-cukrovi/
Trochu srandujem a trochu ja nie. Stalo sa mi už, že v zamyslení som dávala do úst nejaké jedlo, ktoré som podvedome očakávala, ale nejako sa tam priplietlo čosi iné a pamätám si ten pocit chuťovej zmätenosti, kým mi došlo, čo vlastne jem. :D
„mechanické, geometrické a povrchové vlastnosti výrobku, vnímatelné prostřednictvím mechanických, dotykových, případně zrakových a sluchových receptorů (ČSN ISO 11036, 1997)
Jedná se o souhrn vlastností které mají významný vliv na stravitelnost vnímatelnost a přitažlivost potravin.
Například malé zrníčka které se přidávají do jogurtů jako jahoda aby evokovaly že jíš jahodový jogurt není jahoda ale jsou to maličké pečené perníčky které vyrábí pro celou evropu jedna jediná firma u německých hranic.
Protože to křupnutí je významný efekt mající vliv na centra v mozku připomíná to křupání zrn ořechů což vždy znamenalo výživný prvek ve stravě člověka paleolytu-bylo to něco velmi žádané a takto se vyvíjel trávící trakt a všechny receptory..
Takže křupání večer u televize je marketinkem podporovaný jev a průmysl se dneska vyzná i v paleontologii neurovýzkumu funguje neuromarketing..
Barva potravin rovněž značí vliv na trávení stejné jako tvar velikost konzistence tectura chuť vláčnost tvrdost produktu..
Humidanty jsou přídavné látky k udržení vlhkosti v potravině která by jinak byla suchá a nikdo by si to nekoupil. Evokuje to pak kafu - země voda a potravina se stává z vátové - vzdušné potravinou více kafovou uklidňující.
Nerovnoměrnost a napravidelný tvar má vliv na mozek oko to vidí a vyvolává to efekt saturnský - vítr vzduch sucho tvrdost. Sráží to výrazný vliv sladkosti dokonale uválené kuličky.
Záměr autora publikovaných kuliček udělat kostrbaté hrudky to ale nebyl.. to tak samo. -SHAME-