mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Zázvor

neznámy
neznámy » huŽvak | 14.2.2014 08:10
nic take nepriaznive tam nepisu..
neznámy
neznámy | 14.2.2014 21:51
S tým medom súhlasím, dá sa použiť do čaju, ale ten by nemal byť veľmi teplý, maximálne 45°C, inak vlastne všetko to podstatné v mede sa zničí. Vôbec neodporúčam roztápať scukornatený med v mikrovlnke, je lepšie ho vložiť do nádoby s teplou vodou, tá voda by mala mať maximálne 50°C.
neznámy
neznámy | 14.2.2014 22:03
Osobně mikrovlnku vůbec nepoužívám.Nejde o přirozený ohřev.
neznámy
neznámy » huŽvak | 14.2.2014 22:44
-:) určite budem radšej konzumovať zázvor, cesnak a goji, ako chemikálie farmafirmy, ktorá si zaplatila tento článok. A vôbec ma nezaujíma, ktorá to bola.
huŽvak
huŽvak | 15.2.2014 10:43
....ja ich konzumujem naďalej tiež :D
neznámy
neznámy | 15.2.2014 11:04
Tak už druhý den popíjím zázvorový čaj a zajídám ho goji, vůbec to není špatné. :)
neznámy
neznámy | 15.2.2014 15:54
A keď aj nemá s čím pomôcť, určite neuškodí... :)
neznámy
neznámy | 9.2.2015 18:59
Je vhodny zazvor ked ma v tele clovek nejake zapaly?A maju rovnaky ucinok suseny aj cerstvy zazvor?
neznámy
neznámy | 9.2.2015 19:55
Ja napríklad čerstvý zázvor nemôžem, okamžite po požití sa mi ozýva chronický pankreas, ale sušený je vraj rovnako účinný a je určite menej dráždivý, s tým nemám žiadny problém. Každý organizmus je iný, teraz je kopec alergií, tak si musí každý vyskúšať na vlastnej koži, čo znesie a čo mu pomôže. Stále je lepšie experimentovať s bylinkami, ako s liekmi, si myslím.:)
neznámy
neznámy » Saffiyah | 11.2.2015 08:02
Souhlasím, zázvor je zázrak A víte, že si ho můžete i sami pěstovat? Když uvidíte zázvor, berte ten kde je jakoby nový výhonek, uříznout ten kouske s výhonkem zasadit do hlíny a zázvor vám poroste a pak jen řežete kolik potřebujete.
Jinak dobrý recept - zázvor,citron na plátky dát do medu a po 14ti dnech brát - perfektní ochrana .
neznámy
neznámy | 11.2.2015 08:08
No,jen tak mimochodem,ty pomeranče organismus zase ochlazujou...
dodo41
dodo41 » Saffiyah | 11.2.2015 08:24
Zazvor trosku vysusuje, treba doplnat aj tekutiny popri konzumacii. Pri beznej chripke, pripadne zapaloch po nom siaham automaticky.

Vyborna ja napr. zazvorova polievka - kremova smotanova, zvyknem robit.
A takisto lubim ten kvazi ruzovy zazvor nakladany, co sa podavaju platky k sushi.

No a samozrejme zazovorovy caj, ci uz v zime, alebo zazvorove koktaily s ladom, v lete.

:)
neznámy
neznámy | 11.2.2015 08:30
Urcite ten recept vyskusam.Minule som cital o zazvorovych obkladoch.Vraj rozprudia resp.rozpustia rozne stagnacie alebo usadeniny v tele.Ale nesmu sa davat na oblast mozgu.
neznámy
neznámy | 11.2.2015 08:34
takze zazvor s medom opatrne? a co tak skoricu s medom??
neznámy
neznámy » Saffiyah | 11.2.2015 10:09
Súhlasím, tento rok som prepadla zázvoru tiež (asi si telo pýtalo), predtým mi to absolútne nechutilo. Veľke pozitívum, čo sa u mňa prejavuje s pitím zázvoru, že omnoho ľahšie prežívam zimu. Vždy som mávala studené ruky, nohy, bolo mi stále zima a teraz po pravidelnom pití zázvoru (aspoň predpokladám, že to je tým) sa to podstatne zlepšilo. Tiež mám pocit, že sa to začína zlepšovať, čo sa zápalov týka, ale to je beh na dlhú trať :)-SAD- -COFFEE-
lak
lak » Saffiyah | 11.2.2015 19:56
dakujem za tip.. :) trochu ma boli hlava, hned si idem z neho spravit caj.. :)-COFFEE-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...