mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

Strach z ochorenia.

neznámy
neznámy | 14.5.2013 14:20
Dnes som v rozhlase počula správu, že Angelina Jolie si zo strachu pred rakovinou dala preventívne odstrániť prsníky.
Mala som z toho fakt divný pocit. Čo všetko sme ochotní urobiť z čistého strachu pred potenciálnou hrozbou?
Rakovina sa môže zmocniť ktorejkoľvek časti nášho tela, pokiaľ viem, jediný orgán, ktorý je pred ńou imúnny je srdce.
Tak dotiahnuté do dokonalosti by bolo dať si vyrezať všetko.
Okrem toho srdca. -HEART-
neznámy
neznámy | 14.5.2013 14:36
Když jsem ten článek četla, ne že bych Angelině něco přála, říkala jsem si co se má stát se stane, ona ta rakovina si někudy cestu najde. A jestli zdědila po mamince mentální návyky, je to více než pravděpodobné.
neznámy
neznámy | 14.5.2013 14:38
dnes nat tim taky premyslim, proc k tomu kroku pristoupila a jeste se deklaruje jako podpora a vzor ostatnim zenam -NOOO- sice vyzkum zenske rakoviny dospel uz daleko a potvrdilo se, ze dedicny gen BRCA1 opravdu zpusobuje onemocneni zenskych pohlavnich organu, ale myslim, ze ten strach co ji obklopuje se prenese nekam jinam -SADLEY--SADLEY--SADLEY--SADLEY--SADLEY--SADLEY--SADLEY--SADLEY--SADLEY--
neznámy
neznámy | 14.5.2013 14:42
pre mna to je rovnako zahadne to co pises ako to preco ludia pouzivaju vsade take silne dezinfekcne prostriedky, co znicia uplne vsetko, napr. take antibakterialne mydla, savo, cistice co vycistia uplne vsetko. Antibiotika vsade. Nehovorim, ze zit v spine je okej, ale zit v strachu je trosku bez farby. Akoby k cistote nepatrilo trochu spiny a ta dokonalost bez spiny sa stava umelinou. Ale to mozeme prirovnat k tomu, ze niekto si mysli o druhom, ze ho pozna a pritom pozna figu borovu. Akoby mohla byt v jednej tvari, alebo roznych personach obsiahnuta podstata cloveka?to len odraza vo svete to, ako malo pozna sameho seba. clovek ma v sebe nejake predstavy a chce podla nich vycistit cely svet, ktory ale cistit uz mozno netreba. Alebo niekto si o druhom mysli, ze nema srdce a nemusi to byt pravda. A fakt, rakovina sa moze zmocnit aj srdca.-HEART-
neznámy
neznámy | 14.5.2013 14:44
Mala 87% sancu, ze rakovinu prsnika dostane/nosila v sebe gen/.
neznámy
neznámy | 14.5.2013 14:48
Zrovna jsem si říkala, jak jsem to ráno četla, že tohleto bude mít ještě dohru!
Pro mě nepochopitelné jak se může někdo ze strachu před rakovinou zbavit zdravých prsou... a takový zásah určitě nezůstane bez následků...
neznámy
neznámy | 14.5.2013 14:53
Ja by som toto môjmu milovanému Bradovi Pittovi nikdy neurobila :D-LOL--LOL--LOL--HEART-
neznámy
neznámy | 14.5.2013 14:57
Zatial boli zdrave, o rok by uz nemuseli byt. Vzala to ako prevenciu pred takmer nevyhnutelnym ochorenim. Je to jej slobodne rozhodnutie a urcite nevzniklo z rozmaru/dat si odstranit prsia; je to i odvaha..../.
neznámy
neznámy | 14.5.2013 15:02
myslela jsem si, ze tyto celebrity se zajimaji o vychodni nauky a podobne, podle me timto krokem uplne odmitla, ze telo je obrazem duse -NOSMILE- o to zhoubnejsi pak muze byt postizeni vajecniku -NOOO--NOOO--NOOO--NOOO--NOOO-
neznámy
neznámy | 14.5.2013 15:12
Však ona si ich ani neodstránila. Ja ked som si to prečítala, tiež som mala dosť. Angelina si dala tie nové umelé kozy, takzvané implantáty a celý tento humbug a výzva druhým ženám je len omluva zakrytá strachom z rakoviny, na korú zomrela jej matka (tá však zomrela na rakovinu vaječníkov, nie prsníkov). Na verejnosť to vypustila ako srdcervúcu historku, že kolko si vytrpela, ako to bolelo a je to súčasťou nejakej reklamnej taktiky. V tejto rovine by som to chápala, ale inak na jej počíňanie nemám slov.
Je to žena dvoch tvárí, na jednej strane velké sebaobetovanie, charita, adopcie, 6 detí - divadlo o velkej rodine, podpora projektov a záchrana sveta. Na druhej strane dievča do 20tky vyskúšalo všetky drogy, trpela depresiami, sebapoškodzovaním. krv bývalého partnera nosila na krku, je známa velmi žiarlivým, hysterickým chovaním, dlhé roky nekomunikovala so svojím otcom Jonom Voightom (ktorého dedo bol prisťahovalec z Košíc) údajne preto, lebo sa rozišiel s jej matkou.
Angelina mala dosť roboty sama so sebou, je fajn že trochu svoj život presvetlila a jej počíňanie v posledných rokoch bolo skôr prínosom než to tápanie v mladosti, ale podla mňa táto taktika s prsníkmi jej moc nevyšla.
neznámy
neznámy | 14.5.2013 15:36
Podrobila sa double mastectomy - odstranenie oboch prsnikov ako prevenciu. Nie je sama. Vyjadrila sa, ze nechce aby ju jej deti stratili.
Silikonove prsia si mohla dat urobit tak ci tak.
Precitaj si zahranicnu tlac, vobec z toho neurobila srdcervucu historku.
Minulost neriesim, bola mlada, krasna a talentovana.
Laske sa zabranit neda, viny je i Brad Pitt, uz ked.
To nie je taktika/ak myslis tak, mysli/.
neznámy
neznámy | 14.5.2013 15:47
Angelina si dala odstrániť len tkanivo, ktoré by mohlo byť zdrojom problémov vyplývajúcich z jej strachu a nahradila ho implantátmi. ˇO žiadne odstránenie prsníkov ako takých nejde.

Výňatok z rozhovoru -

Moje procedura začala 2. února, kdy jsem podstoupila zákrok, jehož účelem bylo snížení rizika onemocnění cév pod bradavkou a zvýšení průtoku krve kolem ní. To trochu bolí a dělají se po tom modřiny, ale zvyšuje se šance na záchranu bradavky," vzpomíná Jolie a pokračuje.

"Dva týdny nato jsem podstoupila hlavní operaci, při níž je odstraněna prsní tkáň, kterou lékaři nahradí dočasnými vložkami. Zákrok trvá osm hodin a vzbudíte se po něm s drény v prsou. Působí to jako z vědeckofantastického filmu, ale několik dní po operaci se můžete vrátit do běžného života."

"Za devět týdnů následovala poslední operace - rekonstrukce prsou implantáty. Tato procedura šla v posledních několika letech hodně dopředu a výsledek může být krásný," připomíná Angelina Jolie.

Prajem jej len šťastie, zdravie a lásku-FLOWER--HEART--BYE-
neznámy
neznámy | 14.5.2013 15:53
Moja dobrá priatelka už 6 rokov bojuje s rakovinou prsníka a v priamom prenose vidím, čo to obnáša, ako trpí, a hoci si myslím ako viem kde je príčina, trpím spolu s ňou. Nie je to sranda ani náhodou, niečo také prežívať. Nie všetky ženy na svete majú to šťastie urobiť si taký zákrok ako Angie, takže ani jej výzva že je príkladom pre ostatné mňa osobne nezaujala
Liečba rakoviny, jej príčiny, prevencia a dôsledky choroby je o niečom úplne inom než tento prípad
neznámy
neznámy | 14.5.2013 16:18
Jen aby bylo jasno, neodsuzuji ji... ale otazkou je zda je to opravdu odvaha anebo strach je tak velky, ze ji donutil udelat cokoliv. Nemyslim, ze by to bylo z rozmaru, ale ze strachu urcite. A ano, je to jeji svobodna volba, o tom zadna. Jen mam pocit, ze opravdu odmitla cast sebe a tusim, ze to bude mit dohru... tot vse. S tou genetikou to je podle me na dlouhou diskuzi...
neznámy
neznámy | 14.5.2013 16:25
No tak ja si myslim, ze celebrity jsou lide jako my, jedni se o to zajimaji a druzi ne. A neni receno, ze ti co se o to zajimaji, skutecne chapou...
Zatim z tech vsech co se o podobne veci zajimaji me presvedcila jenom Tina Turner.
Ale to uz je taky na jinou diskuzi... Angelina Jolie si vybrala tuhle cestu a ponese za to odpovednost at uz jeji cin byl z vyssiho hlediska cinem "pozitivnim" nebo "negativnim".
neznámy
neznámy | 14.5.2013 16:43
Riziku utrpenia, bolesti a smrti sa nevyhne nikto z nás, ani keby sme si dali preventívne odstrániť čokoľvek, ani keby sme sa vozili v totálne zabezpečenom aute ani keby sme nevystrčili nos z domu.
Život je o tom, že tá skúsenosť, ktorá je pre nás dôležitá, príde. Aj keby mala priniesť čokoľvek, čo sa nám vôbec nepáči.
Keď moju mamu na prechode pre chodcov zrazilo auto, jej priateľka mi hovorila o tom aká je to absurdnosť, pretože moja mama bola veľmi opatrná a ako ju raz zadržala, keď si nevšimla prichádzajúce auto a skoro v zamyslení vošla do jeho dráhy.
Preventívne sa chováme všetci, každý deń, do určitej miery je to v poriadku.
A vôbec tu nejde o súdenie Angeliny, však silikónové prsia sú tak bežný jav hlavne v Amerike, že je v podstate už fuk, či pod nimi je niečo malé, ale vlastné, alebo celkom nič.
Ale hovoriť tomu prevencia je veľmi čudné. Na mńa to pôsobí ako viera v hmotu dovedená do krajnosti.
Je jedno veľmi jednoduché slovenské príslovie, ale veľmi múdre.
"Človek mieni, pán Boh mení."
neznámy
neznámy | 14.5.2013 16:46
neznámy
neznámy | 15.5.2013 08:52
Odstranění prsou jako prevence. Stále více žen volí jako Angelina Jolie
Tomáš Belica, Adam VáchalMetro.cz14. května 2013 12:37
Angelina Jolie si nechala preventivně odstranit obě prsa. Předešla tak rakovině. Žen, které operaci podstupují, přibývá. Počet pacientek, kterým je diagnostikována rakovina prsu, navíc stále vzrůstá. Ročně závažný problém řeší více než 6 tisíc Češek
Byl to šok pro všechny její obdivovatele. Hollywoodská star Angelina Jolie si nechala odstranit z preventivních důvodů obě ňadra. „Rozhodla jsem se být aktivní a minimalizovat riziko, jak to jde,“ vysvětluje Jolie, proč k operaci přistoupila. Je totiž nositelkou genu BRCA1. Ten výrazně zvyšuje riziko vzniku rakoviny prsu avaječníků.
Prevence rakovině zabrání
V Americe je takzvaná preventivní mastektomie čím dál populárnější. Za poslední desetiletí se počet žen, které tenton zákrok podstoupily, zvýšil o 188 procent. V Česku se kněmu uchylují především ženy,které již bohužel nemají na výběr. Jak se k němu staví pojišťovny? "Hradíme odstranění prsu pouze tehdy, pokud lékař-specialista rozhodne otakovém zákroku ze zdravotních důvodů. V takovém případě pak hradíme iplastickou remodelaci prsu,“ vysvětluje mluvčí Všeobecné zdravotní pojišťovny Oldřich Tichý.
Zároveň dodává, že v případě, že by pacientka požadovala preventivní odstranění prsu, aniž by k tomu měla doporučení lékaře, nehradila by pojišťovna ani samotný výkon, ani následnou remodelaci prsou.
Ženy se operace bojí
Mastektomie
• Jedná se o chirurgický zákrok, při kterém se ženě odstraní celý prs nebo jeho část.
• Nejčastějším důvodem zákroku je zhoubný karcinom prsu.
• Operace trvá dvě až tři hodiny a vyžaduje týden hospitalizace. Po operaci většinou následuje další léčba - ozařování a chemoterapie.
• U žen, které mají vysoké riziko vzniku rakoviny prsu, se provádí preventivní mastektomie.
• Z preventivních důvodů si nechala odstranit prsa například manželka Ozzyho Osbourna Sharon, Angelina Jolie, částečnou mastektomii podstoupila také Kylie Minogue.
Přestože pouze Všeobecná zdravotní pojišťovna ročně vynaloží 1,3 miliardy korun na léčbu spojenou s rakovinou prsu, stále velké procento žen se se ztrátou části těla nedokáže smířit a k operaci nepřistoupí ani přes vysoké riziko nádoru.
"Mnohé ženy se mylně domnívají, že onemocnět rakovinou prsu znamená rovnou zemřít. Nezbývá než opakovat, že zhoubné nádory jsou léčitelné, žena však nesmí přijít pozdě, kdy již nádor rozeslal své zhoubné buňky do různých jiných orgánů v těle,“ dodává Skovajsová stím, že nález rakoviny vprsu neznamená automaticky ztrátu prsu, a čím je nalezené nádorové ložisko menší, tím je výsledek operace lepší.
"Řada žen se nebojí tolik rakoviny jako ztráty prsu. Toto může pochopit zase jen žena. Jde o nepřekonatelný strach ze zmrzačení, neboť ztráta prsu je ženou chápána jako zmrzačení –jiný výraz se nehodí. I starší ženy nesou ztrátu prsu velmi těžce,“ vysvětluje lékařka Miroslava Skovajsová z Mamma centra v pražkých Hájích.
neznámy
neznámy | 15.5.2013 08:58
Nebyl to jeji strach, ale mit moznost byt zdrava kvuli svym detem, ktere ji potrebuji.
Genetika hra velkou roli, a u ni byl nalezen poskozeny gen takze je velka pravdepodobnost, ze rakovina by se do par let rozvinula; soucasne tim zabranila i rakovine vajecniku. Mnohe zeny ji nasleduji.
neznámy
neznámy | 15.5.2013 09:06
V tomto pripade je prevencia ucinna, ak je poskodeny gen a vysoke riziko vzniku rakoviny, ktore ona mala, a tisice zien tiez.
To co pises je celkom iny pripad, mna tiez zrazil opily vodic vo velkom aute na chodniku. To je nehoda, bohuzial.
Silikonove prsia si davaju zeny robit po tejto operacii bezne. Zeny chcu mat prsia.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...