mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Zdravie a výživa - 

Spinava cokolada

neznámy
neznámy | 28.3.2013 12:50
Vcera som mrkla na jednu reportaz-islo o deti z vychodu Afriky,(mali od 6 rokov do 15)kt.pracovali pre velke cokoladove firmy/Mars,Nestle../-tych deti je okolo 600 000 a niektore su vzate z inych africkych statov/su teda mimo rodicov,otroci/ a nasadene na spracovanie kakaovnikov.(dostanu zato velke prd)
Ked to filmovali,akurat sa jeden 12-cny chlapec zranil,sekol si s macetou do nohy a nebyt reportera,ani by s tym nic nerobili./macety su zakazane EU-smu sa pouzivat az od 18-tky/.
Manageri a hovorcovia cokol.firiem uz v roku 2007 slubili,ze detom postavia skoly,ze pomozu,ved sa im aj vela dostava a ze deti nesmu pracovat.
Skoly nepostavili vobec alebo ich zacali stavat a nedokoncili alebo su tak zle postavene,ze im co chvila moze padnut na hlavu.No a samozrejme v triedach boli na jednej strane polozene macety....
Reporter siel za sefmi firiem(niekt. sa s nim vobec nebavili) a ti co ano-boli v soku.
Slubovali napravu.

Tak to je len na zamyslenie,mili cokol.zajacikovia.:)


:)-BIGEYE-
neznámy
neznámy | 28.3.2013 12:57
Ja som videla podobny dokument, tykal sa spolocnosti na vyrobu cigariet a tabakovych vyrobkov. Tiež to bolo v Afrike, male deti a mladí teenageri behali po uliciach s cigaretami v ustach, cigarety boli dostupne vsade a komukolvek.. Spolocnosti sa v podstate snazili vypestovať v nich image že bez cigarety nie si in a ze je to proste cool a fajcenie je cool vsade aj v inyck krajoch sveta..
Tiez tam bola nejaka tajná kamera, neochota spolocnosti komunikovat a vysvetlovat svoje postupy..
Tiez je to na zamyslenie..
neznámy
neznámy | 28.3.2013 18:00
a cola namiesto vody...
Je tam vela Slovakov,kt.pomahaju.
Aj im vdaka.
neznámy
neznámy | 28.3.2013 19:26
Keby sa stym dalo nieco spravit, ale hned -SAD-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...