mesiac
Streda, 16.10.2019
Meniny má Vladimíra

Zdravie a výživa - 

overený recept na bazový a skorocelový sirup

emanuel
emanuel | 11.6.2019 10:06
Poprosím má niekto overený recept na bazový a skorocelový sirup?Našla som na internete ale hlavne pri skorocelovom sa veľmi líšia dĺžky doby,kedy je naložený spolu s cukrom...približne od 2 týždňov až po dva mesiace......kde je pravda aby mal účinky ktoré má mať ďakujem
púpavka
púpavka » emanuel | 11.6.2019 10:20
Skorocelový som ešte nerobila, ale myslím že z toho vychádza to že by to nemalo byť menej ako 2 týždne, ja si myslím že dlhšie aj ked nemusí byť 2 mesiace.
Vždy je to o tom ako to robili doma. Ja robievam orechový likér a minule som bola veľmi prekvapená ked pani písala macerovať 2 týždne - pre mňa je to rituálny nápoj a silno liečivý a nakladá sa na svätojansku noc a na zimný slnovrat je hotový a preto sa pil až na Vianoce. Pre mňa je môj spôsob úžasný lebo viem prečo?
emanuel
emanuel » púpavka | 11.6.2019 10:25
Ďakujem preto sa pýtam na vlastné skúsenosti,lebo sa mi nechce prejsť cestou pokusov a omylov ....a recepty na internete pokiaľ ich nenapíše niekto,kto sa s tým fyzicky zaoberá beriem akože papier znesie všetko
milan08
milan08 » emanuel | 13.6.2019 10:05
bazovy som robil s skorocelovym nemam skusenost.
ewpink
ewpink » emanuel | 13.6.2019 14:28
Zdravim.robim sirupy uz niekolko rokov a samozrejme ako inak skusam rozne recepty.z netu aj knih.No vela receptv som pochytala prave z knihy od Marie Trebenovej " Zdravie z bizej lekarne.Urcite je tam aj skorocel.Ano receptv je x...ale aj tak kazdemu z nas nieco ine vyhovuje.Iste to ale stoji za to venovat cas a energiu.zdrave prirodne a dostupne lieciva.Nech sa Vam dadi
emanuel
emanuel » ewpink | 13.6.2019 14:32
Ďakujem ,pozriem mám tú knihu doma ani ma to nenapadlo
púpavka
púpavka » emanuel | 14.6.2019 07:29
Ja sa riadim tým čo mi hovoria bylinky. Aj ked je teraz moda robiť iba zápar z byliniek teda čaj tak to nie je správne pre všetky bylinky. Je mnoho byliniek ktoré potrebujú silný odvar až vtedy do nich prejde to čo je v tej rastlinke pre naše zdravie - lipy, zádušník, zbehovec - posledne menovaný veľmi silný odvar, aj skorocel je na odvar - z toho mi jasne vychádza že ak macerát tak dlhšie ale myslím že aj odvar a následne sirup by mohol byť dobrý pre zdravie.
emanuel
emanuel » púpavka | 14.6.2019 16:19
skorocelový je už v prípravnej fáze,ale podarilo sa mi pomrviť medovkový,myslela som si že tak jednocuchú vec nemôže nikto pokaziť-stalo sa
milan08
milan08 » púpavka | 26.7.2019 06:14
v minulosti som ho robieval ale ked vonal ako silaz tak som prestal.omyte listy skorocelu daval do poharu po vrstvach a zasypal cukrom,potom zakopal do zeme. na viac ako 2tyzdne.
nikav
nikav » emanuel | 26.7.2019 08:12
Podľa mojej brožúrky od bylinkára je postupov viac. Jede recept je zaujímavý, že je použitá kameninová nádoba uložená na miesto so stálou teplotou na 2-3 mesiace. Ďalší je ešte zaujímavejší, že nádoba sa zakope do zeme na 3 mesiace tak, aby bola nad ňou 25 cm vrstva zeme.
simetra
simetra » nikav | 26.7.2019 08:37
To pomáha aj slivovici domácej, ale treba nechať dlhšie ako tri mesiace a hlavne označiť miesto zakopania :)

U nás v rodine sa traduje legenda, ako nejaký pra-pra-pra neviem koľký pradedko zakopal slivovicu do našej záhrady, niekde pod čerešňu. Bohvie kde vtedy tá čerešňa stála :)
Adam
Adam » simetra | 26.7.2019 12:00
A to je potom problém, keď sa čerešňa poberie preč od miesta, kde stála. A kde stojí teraz? Nevzala tú slivovicu so sebou? :-)
nikav
nikav » Adam | 27.7.2019 13:57
Vieme, že ide o novú čerešňu, ale ako vtip výborné. Takáto pointa bola aj sfilmovaná, videla som to v TV, že postupne rozkopali celú záhradu, ale nič nenašli.
nikav
nikav » emanuel | 27.7.2019 14:05
Je tu aj recept "narýchlo". Z listov skorocelu urobíme stredne silný odvar. Po odstátí zahustíme cukrom v pomere cukor 640 g a šťava360 g. Varíme aspoň hodinu. Po vychladnutí dáme sirup do fliaš. Užíva sa 3x denne po polievkovej lyžici.
emanuel
emanuel » nikav | 28.7.2019 18:32
Za toto ďakujem moc ,urobím
simetra
simetra » emanuel | 30.7.2019 08:10
Nemám osobnú skúsenosť, ale vraj aspoň tri týždne by mal byť skorocel naložený a lepšie ako v cukre je v mede alebo javorovom sirupe.
emanuel
emanuel » simetra | 2.8.2019 20:39
do medu som naložila šalviu,ale vydržala tak trištvrte roka,zjavne potrebujem na sirupy proti kašlu grif a cvik
elenalaukova
elenalaukova » emanuel | 3.8.2019 20:36
2 mesiace,zakopany v zemi
emanuel
emanuel » elenalaukova | 4.8.2019 10:02
ďakujem to už tento rok nestihnem skúsim o rok,ale nenapadlo by ma to ani vo sne
elenalaukova
elenalaukova » emanuel | 4.8.2019 13:15
skorocel sa da spracuvat od jari do jesene,este stale je casu dost..
Stránka:
1 2
 

Počítam horoskop... Počítam horoskop...