mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Zdravie a výživa - 

mrtvy zub

ballin
ballin | 19.3.2013 12:42
nema niekto skusenost ? alebo popripade akou konstelaciou to vznika? no jednoducho mi zomrel zub ani neviem ako -_-

a co to znamena ked niaky nerv umre ? ako to vplyva ? alebo naco vlastne tie nervy su ?
neznámy
neznámy » ballin | 21.3.2013 22:07
nervy su takymi senzormi, ze ci sa k sebe a okoliu spravame umiernene, asi ako indikatory cistoty prostredia v zivej prirode, tak je to aj s nasimi nervami:) ak sa k nim spravame nepekne, tak sa to prejavi napr. aj tym, ze ich doslova stratime, nielen hovorovo:)casto je prave ukludnenie nervov, alebo celkovo nervovej sustavy spajane s celkovym utisenim mysle, ked sa dokazeme neidentifikovat s akymikolvek impulzami vo vlastnom tele alebo mysli, tym je paradoxne myslene nie to, ze ma dojst k uplnej zastave myslenia ale akejsi inej forme identifikacie sa. A to je asi aj dost vysoko dosiahnuty post v ramci joginskeho cvicenia alebo akejkolvek filozofie. pocuchane nervy hovoria o neschopnosti oddychovat, vypnut a ukludnit sa.
Ak sa jedna o zub, tak k odumretiu nervu dojde pri aj malej infekcii, alebo utlaku nervu, alebo ked je kaz dost hlboky.Ak odumrie nerv, zub sa stava krehkejsim a lahsie sa zlomi, preto vela zubarov po odumreti nervu odporuca nasadenie korunky, kedy sa zachovava korenova cast vlastneho zuba. Zabrani sa tak tomu, ze sa nerozpadne cely koren, lebo ak sa rozpadne ten, je nasadenie korenoveho implantatu ovela financne aj fyzicky narocnejsie:) Dost casto sa to deje, aj u zubov vtedy, ak presvihneme prah svojej bolesti, napr. ak pracujeme prilis vela alebo pod velkym tlakom, stane sa, ze si tak zvykneme na vylucovanie stresovych hormonov, ze signaly bolesti, ktore by nas varovali, ze treba zasiahnut, vobec nevnimame. stava sa to aj ked sme pod akymkolvek tlakom, emocnym, atd...takze by sme mali neustale pracovat aj na tom, aby sme pod takym tlakom neboli a aby sme svoje nervy vedeli uviest do rovnovahy:)neschopnost vnimat bolest a tak sa nevyvarovat aj drobnym zraneniam je napr. u diabetikov, nervy obalovane nespravnym ukladanim a metabolizmom cukrov odumieraju a tak nie su schopne informovat o bolesti. Co moze viest k vascim odreninam, odumretiu tkaniva a aj neskor k tomu, aby bola odstaranena cast koncatiny, aby sa infekcia nerozsirila do celeho tela.
Sorry za erudo neodpoved:)
lak
lak | 21.3.2013 22:41
hmmm, tak podla tohto sa ja asi pekne spravam k okoliu - nic mi zatial neumrelo :D aj ked mam rozhryzeny jazyk (radsej si donho zahryznem, ako by som mala povedat nieco, co by ma mrzelo.. asi to ide vekom :D), stoji to za dobry pocit, ze sa este stale mozem na seba pozriet do zrkadla :D vdaka, Vanda, potesila si ma :D
neznámy
neznámy » lak | 21.3.2013 22:43
ejhla, to asi preto ti nic neumrelo, ze si este nezakusila zahranicie:D
lak
lak | 21.3.2013 23:42
:D :D :D myslis, ze mi vdaka tomu daco umrie? :D nejake domace zvieratko? :D
neznámy
neznámy » lak | 21.3.2013 23:57
lak
lak | 22.3.2013 00:02
svetla? :D
neznámy
neznámy » ballin | 22.3.2013 00:15
Ahoj:)

Mne sa pred 6 rokmi stalo, že som z Rakúska cestovala rovno do Londýna - ešte v Rakúsku mi vypadla jedna staršia plomba a nejak som sa na to vykašlala, neriešila som to - odložila som to proste na neskôr. Lenže počas cesty mi do toho deravého zuba čosi padlo a nerv sa mi zapálil. To sa ale prejavilo až v Londýne - horúčkami a príšernými bolesťami. Zašla som tam za zubárom, ktorý mi dal dve možnosti: 1. buď vytiahnuť nerv - toť znamená odumretie zuba, alebo po 2. liečiť, čo by znamenalo dlhú cestu bolesti, pretože spätnú letenku som mala až o dva týždne...čiže londýnska dovolenka v prdeli...

Tak som nakoniec zvolila vybratie nervu, tým pádom zub ostal mŕtvy. Od lekára viem, že mŕtvy zub vydrží vraj maximálne 6-8 rokov, takže sa obávam, kedy príde jeho čas. Zuby sú vraj sčasti odrazom sociálneho zaradenia, aspoň voľakedy sa na základe toho hodnotilo a niečo na tom bude, lebo okrajové skupiny majú naozaj dokaličený chrup. Neviem si predstaviť chodiť bez zuba...takže dnes ľutujem svoje rozhodnutie, radšej pár dní bolesti som mohla prežiť, lebo umelý chrup je vždy umelý a navyše sakra drahý.

Nerv odumrie, kde je poškodený a to všakovakými vplyvmi. Treba reflektovať, o čo šlo v konkrétnom prípade - možno by stačila zubná niť, alebo nezanedbať zubný kaz...tak si myslím.
neznámy
neznámy » lak | 22.3.2013 00:24
lak
lak | 22.3.2013 01:53
:D tu poslednu vetu som nepochopila :D
lak
lak | 22.3.2013 02:06
:D kazdy moze uvidiet len to, co ma v sebe :D to som teraz citovala :D :D :D a suhlasim!!! :)
neznámy
neznámy » ballin | 22.3.2013 09:42
Zkus si pročíst tyhle stránky:

http://www.homeomedit.cz/news/o-cem-vypovidaji-zuby/

A ještě by mě zajímalo, který zub to byl, špičák, stolička?

Dej pak vědět, jestli ses v tom našel-FLOWER-
neznámy
neznámy | 22.3.2013 10:08
S mrtvým zubem žiju už asi 25 let. V dětství se mi udělal váček na dásni, dlouho to bolelo, nakonec mi udělali resekci (otřesný zákrok) a zub je od té dobý mrtvý. Nikdy víc jsem s tím žádné problémy neměla, až teď před pár dny se mi udělal stejný váček, jako tehdy, zpanikařila jsem, protože se bojím podobného zákroku, ale protože to nebolí, jen mírně tlačí, doufám, že jde jen o něco přechodného. Pamatuji si, že tenkrát říkali rodičům, že ten zub dlouho nevydrží, ale jak se zdá, není to nutné.
neznámy
neznámy » lak | 22.3.2013 19:51
neznámy
neznámy | 22.3.2013 20:01
milamora sa mozno iba rada smeje, v druhom pripade je mozne, ze sa iba rada smeje-LOL-
neznámy
neznámy | 22.3.2013 20:08
Veď toto - smiech je malý zázrak a má moc uzdravovať, možno aj v tom je kameň úrazu - že som sa už dlho dobre nezasmiala a tiež milujem smiech-YES-
neznámy
neznámy | 22.3.2013 20:12
Toto je výborná správa, skákala by som meter dvadsať, keby aj mne vydržal ten mŕtvy zub toľko !
neznámy
neznámy | 22.3.2013 20:23
tak, a mali by sme sa viac smiat, aby sme mali krasne zdrave zuby a mohli sa napr. aj takto vyskierat:D samomluvu mi ludia ako tak akceptuju, smiatie sa samej so sebou to uz menej, v tom si pripadam dost podivin. V podstate milamoru chapem, velakrat sa smejem sama so sebou a nikto nechape, ze na com:D( v poslednej dobe je to vsak viac gogolovsky smiech cez slzy:))
lak
lak | 23.3.2013 00:14
chce to odbornika, na toto sa necitim :D
neznámy
neznámy » lak | 23.3.2013 13:41
Odborníka? Možno aj áno, keď tak po sebe čítam...
Ospravedlňujem sa, ak som sa bola prchká, zrejme nemám čosi v sebe vysporiadané, keď sa ma vaše slová dotkli, inak by som ich zobrala s humorom a nadhľadom.

Mrzí ma to, asi nemám práve najlepšie obdobie, tak mám zas o poučenie viac - nereagovať, keď nie som v pohode, aby som to neprenášala do okolia.
Zmazané, aby viac neublížilo...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...