mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Jantarové korálky pro děti...?

neznámy
neznámy | 11.4.2013 18:39
Máte nějaké zkušenosti s jantarovými korálky pro děti? Mám je sehnat sestře pro malého- je trochu hyperaktivní- a ona se na nějakém maminkovském serveru dočetla, že ty korálky zklidňují a mají dobrý vliv na děti... tak bych si (a jí ) o tom ráda zjistila víc infa, jdu gůůglovat, ale kdybyste měli něco k tématu, šup sem s tím, prosím.

(mám trochu respekt z toho, že kameny můžou působit někdy dost silně na dospěláky, tak nevím, jak na děti... druhou otázkou je, jestli tu jeho aktivitu tlumit, a jestli, tak právě takto...klukovi je přes půl roku)
neznámy
neznámy | 11.4.2013 19:01
Tak tu by som bola opatrná. Podľa mňa nie je možné usúdiť, že je dieťa hyperaktívne, keď má iba pol roka. A navyše - čo chce, aby jej sedel v kočíku ako knedľa? Zdravé dieťa má byť živé :)
neznámy
neznámy | 11.4.2013 19:33
Ja by som to skusila.:) Jantar je velmi vhodny pre deti. http://jantar-mimino.eu/faq-jantar-mimino Ono je to individualne, nie kazdy vnima rovnako intenzivne energiu kamenov a nie na kazdeho maju rovnaky vplyv. Za pokus to ale stoji. Ja na kamene nedam dopustit.-THUMBSUP- Este je velmi dobry malachit a ruzenin napriklad pre deti, vacsi kus prirodneho kamena dat na nejaky stolik do izby, kde dieta travi cas, pripadne aj spi. Davaju sa na ochranu, upokuju, harmonizuju.
neznámy
neznámy | 11.4.2013 19:44
s tou hyperaktivitou- to víme taky, ....ale malej je fakt dost aktivní, v tom smyslu, že se hýbe- pořád... pořád "skáče a hopsá"... je takovej jakoby neklidnej...těkavej...ve "skákátku" skáče bez přestávky hodinu...a tak...
neznámy
neznámy | 11.4.2013 19:45
ten růženín mě taky napadl, že kdyby se dal někam poblíž postýlky, nebo zavěsil k postýlce, tak mi to přijde příjemnější varianta....
neznámy
neznámy | 11.4.2013 19:53
specielně u hypoše bych k těm korálkům přikoupil ještě hlídacího psa.
ještě ted mám v živý paměti, jak si sestra nacpala ty zajímavý kuličky do uší a v motole jí je pak museli vyndavat drátem..-BIGEYE-

ale jako jó, ségra byla zklidněná (až do toho drátu) ale ti okolo byli dost v kalupu..

(na ten případnej elastickej provázek mezi kuličkama bych nespoléhal,stačí škubnout a jakej byl ..najlon..)
neznámy
neznámy | 11.4.2013 22:49
Ako hovorila 4400, bola by som opatrná s diagnózou hyperaktívne dieťa. Každý sme nejaký, a dieťa v jeho veku podľa mňa potrebuje voľnosť a pozorné oči rodiča. Dať dieťa do skákatka, je to najjednoduchšie, čo iné sa v ňom dá robiť? Keďže sa už vie otáčať aj z bruška na chrbátik aj z chrbátika na bruško, je vo veku, keď sa učí loziť a skúša sa postaviť. Jednoducho ho treba položiť na podlahu a nechať nech skúša loziť a vstať, bude vystrkovať zadoček, naučí sa postaviť popri nábytku a podobne. To objavovanie bude pre neho oveľa zaujímavejšie a pri lození po zemi sa aj oveľa skôr unaví. Len zasa aj toto zvyknú rodičia vyriešiť pre nich najjednoduchšie - dajú dieťa do ohrádky - ale to nie je ono, tam je málo miesta a už vôbec sa tam nedá poriadne loziť. V jeho veku už byt musí byť prispôsobený tak, aby bol pre dieťa bezpečný.
neznámy
neznámy | 11.4.2013 23:54
Samozrejme, postielka je super.-THUMBSUP- Koniec koncov to sa da aj s jantarom urobit. Tieto kamene su s jemnymi vibraciami, su vhodne aj pre male deti. Moze sa stat, ze kamen moze mat prve dni/noci trochu rusivy vplyv na dieta/dospeleho. Je to iba tym, ze organizmus si zvyka na zmenu vibracii, spravidla ale potom tie kamene vplyvaju dobre, zvlast z dlhodobejsieho hladiska su citelne a viditelne vysledky. Mam velmi dobre skusenosti aj s orgonitmi. A to musim povedat, ze som bola k tymto veciam kedysi dost skepticka, co nevyskusam na sebe a inych, tak tomu neverim.:D
neznámy
neznámy | 12.4.2013 00:09
jen na upřesněnou...sestře je 40 a má za sebou výchovu dvou dětí... do skákátka ho dala jen párkrát, jinak ho nechává volně "vypuštěné", takže komplexem nedostatku pohybu a prostoru opravdu netrpí... a jak už jsem psala, nediagnostikuju, jen je prostě pohybově extrémní... tak jsem použila toto slovo, příště budu víc opatrná v pojmech...
neznámy
neznámy | 12.4.2013 07:04
ahoj ajvy, keď bola moja staršia v tomto veku, tiež som si celý deň nesadla. pri mladšej som si prezieravo kúpila babyvak a babyšatku. možno ti to bude znieť od veci, ale skús si niečo o tom vygoogliť, ide totiž o rytmus - deti ho potrebujú - veľmi to vplýva na vývoj psychiky a pohybov. mladšia dcéra získala týmto mnoho bonusov, ale hlavne bola veľmi trpezlivá. tiež bola pohybovo aktívna, ale inak ako staršia - nie nervozne. fu, musím fičať...-BYE-
neznámy
neznámy | 12.4.2013 09:33
Ke korálkům nemám co říct, osobně bych do nich nešla. Nemyslím si, že by to neklid mohlo vyřešit, leč kameny mám ráda a sama na sebe je používám, problémy samy o sobě prostě neřeší.
Z mojí zkušenosti dítko hodně reaguje na rozpoložení mámy. Nechci na ni házet odpovědnost, ale sama na svých dětech pozoruju, že ten přenos prostě funguje, zvlášt u mimča, který je hlavně s mámou.
Sama jsem několikrát u dětí řešila něco (špatný spánek, přecitlivělost, upoutanost ke mně) a vždy jsem došla k tomu (prostřednictvím homeopatie, pomocí homeopatky), že to je ve mně. Zjištění to bylo hrozný, ale přes počáteční výčitky je zjištění, že se to řešit dá, moc fajn. Příjemný bonus byl, že jsem vždycky vyřešila i něco v sobě. Děti a jejich projevy prostě nejsou náhodné :)


Jo ještě bych dodala, že bych to řešila, kdyby dítko bylo vyloženě nervozní, neklidné - v pohybu a potřebě pohybu problém nevidím.
neznámy
neznámy | 12.4.2013 12:12
ty jo, co to je babyvak a babyšatka? :-) jdu gůglit, ale to s tím rytmem je moc fajn nápad...díky za tip
neznámy
neznámy | 12.4.2013 12:14
jo takhle, šátek :)... chmm, se mi líbí... hele a nebolej z něj záda?
neznámy
neznámy | 12.4.2013 12:16
díky moc za názor... jj, psychika mámy... z tama by to klidně mohlo bejt, neměli to oba teď moc nednoduchý, tak je možný, že to malej zrcadlí.
neznámy
neznámy | 13.4.2013 01:30
hmmm, môj syn bol hyperaktíny, aj keď tiež nebol diagnostikovaný, ale zas bol aj nadpriemerne inteligentný. S tým je ale problém, lebo v školách s takýmito deťmi nemajú trpezlivosť a oni sa vlastne iba nudia.
Ale už to tu niekto písal, mala som vak, ktorý sa dal nosiť vpredu aj vzadu na chrbte a ruky som mala voľné, počas varenia alebo keď som na neho nemohla dávať pozor, tak bol so mnou a ruky voľné, stačilo niečo rozprávať a bol kľudný, veľa krát tak aj zaspal.
neznámy
neznámy | 13.4.2013 09:58
vak sa nosí cez jedno pleco, tam treba striedať strany. šatka je vyslovene terapia pre chrbát. práveže keď som malú nosiť prestala, ma začal bolievať chrbát.
nechce sa mi to tu s tým rytmom rozpisovať, v niektorej knihe o tom píše napr. jirina prekopová, myslím, že to poskakovanie v pavúku, ktorý mimochodom fakt netreba používať je túžba po rytme. má malý dudlík? lebo ak dudluje príliš moc, tiež je to túžba po rytme...
inak, ten vak prešiel potom celé sídlisko, učila som tu iné maminy nosiť a jakmile som strčila doňho ich deti a začala chodiť, tak v momente prestali plakať a to som pre nich bola cudzia osoba...
no a teraz má lejdy 8 rokov, a práve tanec - rytmický pohyb, je to, pri čom jej žiaria očká..
takisto to s tým, ako dieťa vníma mamu a že mama si má niečo najprv vyriešiť, tak to sa mi tiež stalo a musím povedať, že deti vnímajú omnoho viac cítenie matky ako jej slová
trochu narýchlo odpoveď, hádam nevadí -LOL-
neznámy
neznámy | 14.4.2013 03:31
nevadí, a děkuju :)

mno, jiřina prekopová pro mě osobně není moc autorita, na kterou bych dala...
ale věřím, že to, co píšeš o tom rytmu, tak to má jistě hodně co do sebe.

prokonzultuju se sestrou...
neznámy
neznámy | 14.4.2013 03:33
mě osobně se ty šátky líbí, až budu mít dítě, určo ho v šátku budu nosit... uvidím, co na to řekne sestra.
neznámy
neznámy | 14.4.2013 08:38
Cernosky/aj moja priatelka/ to inak nerobia, a deti su stastne, pokojne a vyrovnane. Dieta je najradsej ked citi blizkost matky-doslova...jej vonu, dotykanie sa. Kociky ani nic ine i na dlhsiu transportaciu nepouzivaju. Dieta je v neustalom kontakte s matkou, citi sa bezpecne.:)
neznámy
neznámy | 14.4.2013 10:34
Doporucuji aby jantarove dilky nebyli ostre.Velikost kulicek by mela byt vetsi nez dirka do nosu u dotycneho ditete.

Jantarove kulicky jdou vcelku dobre vykakat.Pokud budou jantarove kulicky na
ocelovem lanku (2150 kN) dite nema sanci nahrdelnik pretrhnout ale hrozi uskrceni.


Vsechno ma sve vyhody a nevyhody -ROLL-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...