mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Jantarové korálky pro děti...?

neznámy
neznámy | 14.4.2013 11:58
treba moje máti říká, že to moc zdravý není, "tahat ho všude s sebou"protože dítě se pak přehnaně fixuje na matku a nedokáže bez ní bejt.

že je potřeba ho taky nechat samotnýho se sebou.

(není to můj názor, já se v těchhle věcech nevyznám..)
neznámy
neznámy | 14.4.2013 12:00
bacha, kůže je pružná tkáň (znalci vědí), takže otvory se daj vytahovat. někdy to může bejt i cíl dotyčný hry, jestli tam tu j¨kuličku narvu nebo ne..

(dokonce na to prej sou i nějaký psychtoesty, jestli narveš kuličku do obdélníkovýho otvoru..:D
neznámy
neznámy | 14.4.2013 12:04
Existuje ve strojirenstvi zajimavy nastroj na vyvrtani obdelnikove diry :)
neznámy
neznámy | 14.4.2013 13:48
s tým fixovaním je to presne opačne. dieťa sa narodí s nejakými danosťami a potrebuje od mami cítiť bezpodmienečnú lásku, aby si zistilo, že svet je bezpečné miesto a môže rásť. ak má problém, jednoducho musí na ruky. takže kto vak nechce, môže vláčiť celú váhu dieťaťa v rukách. ja som to nevládala, tak som si ho kúpila. obidve moje deti boli nosené. prvá na rukách, druhá vo vaku. príjemnejšia je druhá verzia, všetko menej bolí. moje obidve baby majú Lunu v Rybách a aj z iných astrodôvodov sú veľmi citlivé. potrebovali často potvrdzovať moju lásku.
dieťa sa vie od matky odpútať až vtedy, keď si je isté, že mama ho vždy príjme, keď sa vráti. dieťa ktoré nechajú mamy plakať v postieľke je nie samostatné, ale rezignované, keď plakať prestane.
a zdravé to je po všetkých stránkach...nechce sa mi tu o tom písať, na to sú iní odborníci. ja som iba vyskúšala a pochvaľujem si. ale má to aj svoje úskalia. dieťa má byť nosené tak, aby matke nerozkazovalo, kedy, čo a ako. šatka exituje aj kvôli matke. dieťa sa má prispôsobiť.
jo a niekedy som ju nenosila vôbec, niekedy bola za deň v šatke aj štyri hodiny. a práveže tá druhá nosená dcéra vedela byť sama so sebou. raz som mala zlomenú nohu, vtedy mala 15 mesiacov a samozrejme som ju nenosila. vcelku rýchlo na vak zabudla (vtedy som už používala častejšie vak). po nejakej dobe ho niekde zbadala a kričala vakú mama vakú a začala ho hladkať a bozkávať. ku koncu nosenia, to mala tak dva a pol roka to začala zneužívať a neskôr vyšlo najavo, že prečo. má ploché nohy, takže sa jej to hodilo. pomaly sa to vytratilo samé.
a ten vak mám odložený pre vnúčence. určite ich budem nosiť. teda, ak mi to ich mamy dovolia.:D
neznámy
neznámy | 14.4.2013 13:58
ja som v prípade mojich detí nedala na nikoho, ale veľa som čítala a vytiahla som si z toho, čo sa mi zdalo použiteľné a skúšala som. v prípade nosenia mi jirina pomohla, ale pri spaní jej rady nepomohli...
ešte som chcela dodať k noseniu:
mne bolo ľúto, keď sa malá prestala nosiť, nie jej. rada som ju nosila, bolo to príjemné a hlavne praktické. a ešte som ju mohla kedykoľvek kdekoľvek vďaka tomuto vynálezu nakojiť.
kopec domácich prác sa dá s tým robiť. trochu je to nebezpečné vo vyššom veku, keď som ju mala na chrbte a piekla som, zrazu sa mi ocitol nožík pred očami. stihla ho chmatnúť...odvtedy som s ňou už nevarila....
oproti prvej dcére bola omnoho spokojnešia a kľudnejšia. má lepšiu motoriku, vnímanie rytmu, rovnováha jej určite nechýba, naučila sa sama bicyklovať asi tak za 15 minút.
no ale kočík si ľudia kúpte. nosiť dieťa a aj nákupy je dosť namáhavé.
neznámy
neznámy | 14.4.2013 14:12
díky moc za konkrétní praktické zkušenosti :)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...