mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

homeopaticka liecba vs samoliecba

HKatka
HKatka | 28.3.2013 23:41
Objednala som sa na vstupne vysetrenie k homeopaticke. S hrozou som zistila ze stoji 30 eur. Prosim, ma tu niekto skusenosti s touto medicinou? Pomaha to naozaj, alebo je to len placebo? Minule som citala, ze clovek si choroby dokaze vyliecit sam. Uplne suhlasim, ved kazda choroba je len prejavom psychickeho stavu cloveka. Len samozrejme neviem ako sa poliecit :-)
Zaujimal by ma vas nazor, kto sa (a hlavne ako) dokazal poliecit celkom sam? A kto ma skusenosti s homeopatickou liecbou?
neznámy
neznámy » HKatka | 28.3.2013 23:50
Zdravím,

k té homeopatii... no je to jednoduchý. Pokud to není nějakej šarlatán, kterej prodává lehce odchucenou vodu s alkoholem nebo jinou náhražku, nefunkční napodobeninu, ale má správně vyrobené ty tinktury/kuličky tak by jsi mohla být bez obav. Už dřív se prokázalo, že homeopatie rozhodně placebo není a to tak, že ty přípravky testovali na zvířatech, případně malých dětech (jestli si to dobře pamatuju). Protože tyto dvě skupiny nemají rozvinutou II. signální soustavu (zodpovídá za abstraktní myšlení stručně řečeno), takže si nemohou vyvinout myšlenku, že to je placebo. Samozřejmě přípravky fungovaly a léčily. Takže pokud udělá dobrou diagnostiku, vyzkouší jestli se všechny ty přípravky mezi sebou můžou a jestli je můžeš i ty, tak v pohodě bych řekl. A připrav se, že to trvá dlouho.. většinou tak minimálně 30-40dní. Já sem chodil kdysi a dobrý...

No u samoléčení proč ne, ale záleží o co se jedná že... člověk si sám do sádry ruku nedá.
neznámy
neznámy » HKatka | 29.3.2013 10:50
Nemyslim si, že je to placebo. Ale hodně záleží na tom, na koho narazíš. Jsou i různé homeopatické směry, za sebe doporučuju klasickou homeopatii, která předepisuje jeden konstituční lék (někdo dává několik léků na jednou, což nemá moc logiku - ale je to jen můj názor).

Homeopatie nefunguje tak, že spolkneš pilulku a je vyřešeno. Je to o tom, že Tě naladí na určitý energie, který uspíší proces pochopení a tím i vyřešení problémů. Proto je možný, že je Ti při léčbě nějakou dobu hůř. Začneš třeba narážet na situace, který nejsou příjemný, ale donutí Tě řešit to, co je hluboko zasunuté.

Proto je možný, že si každý dokáže choroby vyléčit i sám. Pokud víš co máš řešit a máš otevřenou mysl, homeopatii nepotřebuješ. Nicméně si můžeš myslet, že máš mysl otevřenou a pak jenom zíráš co s Tebou homeopatie udělá :-)
Celou dobu tedy mluvím o dlouhodobých problémech, u těch akutních je to trošku jinak.

Moje vlastní zkušenost ještě říká, že je to dost běh na dlouhou trať. Sama k homeopatce chodím už třetí rok a pořád je co řešit, jak se odkrývá vrstva za vrstvou. Určitě bych neočekávala, že to vyřeší jedna návšteva.

Zdůraznuju, že je to moje zkušenost, může to být individuelní.
neznámy
neznámy » HKatka | 29.3.2013 11:11
No, ja to mam dobre v tom, ze muj homeopat je zaroven obvodni lekar, takze nic navic neplatim, on si to nejak vyuctuje primo se zdrav. pojistovnou...zkus trochu zapatrat ve svem okoli, treba take nekoho objevis, protoze 30eur se mi zda hodne. Tolik nestoji ani diagnoza pomoci TCM-tradicni cinska medicina, ktere je mimochodem take velmi ucina v reseni vsech moznych problemu. Uz bych byla po nekolika operacich orezana jak maso na polevku-NOOO-, kdyby nebylo TCM. Myslim, ze je raznejsi nez homeopaticka lecba, takze na akutni stavy se hodi podle mne lepe, ale je draha...bylinky, akupunktura, atd.
Jinak i schopny homeopat by mel provest celkovou diagnostiku a navhrnout komplexni reseni. Ten muj mi ted zjistil nedostatek selenu, horciku a vapniku, revma, na ktere piju normalni ceske bylinky za par korun a nejakeho parazita, ktereho ma v sobe cim dal tim vic lidi, aniz by to vubec vedeli, a na ktereho u nas zadne leky nejsou dost silne...takze az nasetrim dost penez, necham si privezt nejake z Nemecka. Jojo, neni tak tezke vyhledat alternativni zpusoby lecby, ale zaplatit je, kdyz nejsou hrazeny pojistenim, ktere si taky MUSIME platit, to uz je horsi-NOSMILE-:)
Preju, aby ti vse dobre dopadlo!-BYE-
neznámy
neznámy » HKatka | 29.3.2013 12:00
Homeopatiku na sobe aplikuji jiz 14 ty rok.Homeopatika si vyrabim sam.Jsou ucinejsi nez homeopatika koupene.Mam to vlastne uplne zadarmo.Vysledek si opravdu vychutnavam dobrou funkcnosti meho biologickeho nosice.Kraaasne se mi v mem biologickem "aute" jezdi........-HEART-

..jeste doladit toho ridice ale...-ROLL-
neznámy
neznámy » HKatka | 29.3.2013 13:28
Kupujem si homeopaticku medicinu od A. Vogel. Nastudovala som si nieco a isla som do samoobchodnej lekarne/stovky a stovky pripravkov/, stravila som niekolko hodin hladanim a citanim zlozenia, ucinkov a hlavne ucelu, na ktory sa mam zamerat. Je to dlhotrvajuca liecba, no ucinna. Taktiez mi radi kamarat ayurved-astrolog co je pre mna vhodne, a bylinky si preposielame/zijem v zahranici/. Kombinaciou vedomosti, radami a volou je homeopaticka liecba ucinna/pouzivam niektore pripravky roky, s niektorymi zacinam/, mne pomohla a pomaha. Najma depresie, uzkost, nespavost, teraz si "cistim" pecen, ladviny a preventivne proti chripke a vobec nachladnutiu. Pomohla mi i s travenim-nevolnostou, bolo podozrenie na zaludocny vred, po dvoch mesiacoch mi je dobre.
Musis vediet pricinu, priznaky a potom sa mozes liecit. Je to drahsie, no "zdravsie"....pripadne sa porad s niekym kto ti poradi bylinky.
Zkus na bylinky atd podla potiazi pozriet sem:
http://www.jukl.cz/podle-potizi/c-1117/:)
neznámy
neznámy » HKatka | 29.3.2013 17:13
Kdo jsi a co chceš léčit?

tím bych asi začal.

U homeopatik nejde jen o "lék" jako takový, ale i toho, kdo ho podává. Oboje tvoří nedělitelný celek.
neznámy
neznámy » HKatka | 29.3.2013 18:42
S homeopatikami mam iba dobre skusenosti, ked boli moje deti male a kazdy druhy tyzden nemohli do skolky, lebo boli chore, doktorka mi navrhla homeopatika... kazde dieta bralo uplne ine aj ked priznaky mali rovnake, liecili sa dlhodobo - roky. Najprv brali lieciva denne potom raz za tyzden a nakoniec iba raz mesacne.
Este stale nejake homeopatika raz za cas kupujem, ked nieco zanedbam a bylinky uz nepomahaju dostatocne rychlo. Liecim sa vsetkym moznym, len nie liekmi - myslim tabletky, injekcie, vsetko chemicke. Viac verim alternativnej medicine, ktora lieci prirodnymi prostriedkami pricinu a nie chemiou priznaky.
neznámy
neznámy | 29.3.2013 18:43
Hmmm, v lete sa chystám experimentovať s kalísiou vonnou ... ale najlacnejšia je fakt samoliečba a celkom dobre ju dokáže "spustiť" tai či a čchi kung
HKatka
HKatka | 29.3.2013 20:58
Dakujem vsetkym za cenne informacie. V tomto obore som totiz uplny laik a kazda skusenost je pre mna velmi cenna. Pred nedavnom som sa totiz zacala zaoberat konecne svojim fyzickym stavom. Doteraz som sa venovala vsetkemu moznemu a svoje telo som totalne zanedbavala. Dokonca som si na niektore chronty chorobne tak zvykla, ze ich beriem, ze to tak ma byt. :-) Pred par rokmi som si nechala vyoperovat mandle, ktorych som sa sice zbavila, ale chronickeho zapalu vobec, preslo to na hrtan a dokonca mi jedna dorastla. Minule som citala nejaku knihu od Osha, kde bolo napisane, ze clovek robi vsetko mozne: studuje, medituje, pracuje, mysli si, ze zije duchovnym zivotom, ale ked pride na lieceni chorob, uplne zlyhava. Klasickej medicine uz neverim, antibiotika pomohli vzdy len kratokodobo, operacia nepomohla, tak hladam dalej. Aj ja sa chcem vo svojom tele citit dobre :-)
HKatka
HKatka | 29.3.2013 21:25
Ved toto, zrovna kukam kadejake preparaty a teda najlacnejsie to fakt nie je. Sakra, zase sa len rozculujem, ze co je to za prasivy system, ze musime platit zdravotne poistenie, ktore aj tak nevyuzijeme. To je na hlavu postavene -WALL- No co uz, musia sa najst aj lacnejsie pripravky. Asi sa zacnem venovat bylinkarstvu :-)
neznámy
neznámy » HKatka | 29.3.2013 22:06
Mam vyborne vysledky-aj co sa mna tyka a aj deti.
/hojenie ran,zuby,zapal stredneho ucha,prechladnutia/
Joga je podla mna fantasticka.
HKatka
HKatka | 29.3.2013 22:20
A o aku jogu sa jedna? A to chodite niekde cvicit, ci cvicite doma? Prosim, noze mi napis blizsie info :-)
neznámy
neznámy » HKatka | 29.3.2013 22:45
Moje deti chodia na hatha jogu-som mimo hranic Slovenska,takze ceny na Slovensku nepoznam,ja platim na 3 mesiace 25 euro a decka nechcu odtial odist.
Vse ucia oni mna,budes sa smiat,byt kamenom ci stromom-cesty do Indie.
Mam znamych-vyliecili sa z bolesti chrbtice,moc.mechura,migreny,su happy,vyrovnani.
Nadych a vydych-tak dolezity.
:)
neznámy
neznámy | 30.3.2013 00:33
Nevim treba kdo jsem a nevim presne co chci lecit.Vim treba jen ze mi je zle a chci aby mi bylo dobre.No a dopidim se toho,ze homeopatika na me broblemy mam u sebe od malicka.A jsou site presne na moji miru.Zadny terapeut mi takova nenamicha ze svych zdroju.
neznámy
neznámy | 30.3.2013 06:00
No to je ta autopatie, léčba vlastníma látkama, sliny, krev, moč..

Konzultace s hmpatem má tu výhodu, že tě vidí zvenku, takže vybírá lék nejen podle pocitů, který mu popisuje klient, ale taky podle toho jakej má on sám z klienta pocit.

Jinak drobný tržný rány stačí pochcat,krásně se to zatáhne-COFFEE-
neznámy
neznámy | 30.3.2013 06:48
Ja som ten moc nemohla, vydrzala som tyzden...bud sa ozyval moj zaludok, alebo som rano v rychlosti zabudla.-CONFUSED-.....
neznámy
neznámy | 30.3.2013 08:49
Ale to sa predsa nemusí užívať perorálne:) aj na kožné - vonkajšie problémy stačia predsa klystýry z uriny
neznámy
neznámy » HKatka | 30.3.2013 08:56
No, pred pár rokmi, ešte keď som bola na Najdise, ma niektorí ľudkovia pozvali na "sraz", lebo sa chceli učiť práve tai či a čchi kung ... a má to význam pre všetkých, i pre tých ľudí, ktorí nemajú peniaze na drahé lieky a človek sa pri troche snahy môže naučiť, ako dať sám seba do poriadku. Za také 3 dni sa dá kadečo vysvetliť i naučiť a pokiaľ sa stretnutia občas opakujú, myslím, že je to úplne perfektné :)
neznámy
neznámy | 30.3.2013 10:16
Zajimam se o Cinskou medicinu,Tibetskou;Ajurvedu a Urinoterapii.

Urinoterapii na sobe provozuji jiz 14 let. Je to zakladni kamen me slusne vykonnosti a dobreho zdravi.

Ma to sva jasna pravidla.Predstava ze z niceho nic si nacuram do sklenicky a kdykoliv to vypiju je milna. To bych si mohl treba i "otravit krev"

Na urinoterapii by se mel clovek dieteticky pripravit.


Odbourat uzeniny,tavene syry,kafe,alkohol,na nejaky cas maso.Urinu by si mel clovek v sobe pripravit aby byla ucinna.


Kdyz se to zmakne pak v tele dochazi az k "cisteni" bunek.

Urinoterapie je podle mne nejucinejsi prostredek na imunitu co existuje.
Pokud si vyladis urinu ,pak je prakticky bez chuti a nepachne.

Podle sve uriny i poznam jestli jsem v celku OK.

Urina by se nemela pit ve stresech a depresich.


Do uriny si muzu vecer "pripravit" vitaminy,bylinky..... no a misto abych toho trebe 80% pustil do WC tak to do sebe dostanu v urine .
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...