mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Zdravie a výživa - 

Exémy - příčina neznámá

neznámy
neznámy | 25.11.2015 14:09
Tentokráte sem dávám zdravotní téma, o kterém moc nevím, tak prosím o zkušenosti a rady.
Partnerka syna mého přítele má exém na čele a nose. Doktoři nevědí "z čeho" to má, v 15ti ji nasadili kortikoidy, které jí zabraly asi tak na 2 týdny a pak se to zase vrátilo. Teď je 10 měsíců po porodu a dost se jí to zhoršilo. Doktoři opět neví co s ní. Co málo vím je, že u exémů je třeba vyčistit střeva a sama vím, že i když já mám kůži celkem v pohodě, tak po očistě střev se mi vždycky krásně vyhladí a vyčistí.
Rudi, i tebe bych moc prosila, abys přispěl protože vím, že ty o tomhletom tématu něco už taky víš.
Jo, jinak ten exém jí nesvědí, nebolí, jako by ho tam neměla, jen to šíleně vypadá. "Jen" zarudlá, loupající se kůže. Možná rozhašené hormony....
granko
granko | 25.11.2015 15:18
reakcia imunity na prach, roztoče.. možná psychosomatická reakcia na kontakt, dotyk.. vysadiť mliečne veci
neznámy
neznámy | 25.11.2015 15:51
Nebudu se rozepisovat dopodrobna, ale já i obě dcery jsme si exémem prošly. Dcerám exémy po několikaletém období klidu vrcholily kolem puberty, ta starší ještě kolem dvacítky na rukou. Je zajímavé, že jakmile jsem se srovnala sama se sebou (přestala jsem být k sobě příšerně kritická), zmizel exém nejen u mne, ale postupně i u dcer. Dnes jsme všechny bez exému, což mne přivádí k myšlence, že jsem kdysi osobní nesoulad přenesla na dcery a nějakou "psychickou" pupeční šňůrou zase odešel. Netvrdím, že je to tak u všech, ale mne tato zkušenost (s tímto vysvětlením) uspokojila :)
neznámy
neznámy | 25.11.2015 16:01
Doporučuju prověřit jaký krém používá příp. vzít nějaký 100proc přírodní nejlépe testovaný. Například oriflame to dělají běžně způsobují ekzémy a nedá se jich pak snadno zbavit. Kožaři tohle většinou vědí.
neznámy
neznámy | 25.11.2015 16:06
Z duchovno-duševného hľadiska majú kožné problémy častokrát súvis s venušanskými kvalitami (niečo prečistiť v cítení a pod.).
neznámy
neznámy | 25.11.2015 16:07
tak na tuto temu som videl dost prispevkov a aj ako to ludia riesili a aj s cim mali uspech... prakticky najuspesnejsi boli ti, co drzali prisnu protiplesnovu dietu... ale fakt prisnu... kde podiel sacharidov neprekrocil 50-60g na den (teda ani ziadne obilniny, ci ovocie...skor take prisne paleo, ci gaps)... klasickymi klystrirmi by som crevo necistil, lebo ak to ma z creva a z plesni, tak si len vyplavuje prospesna mikroflora a tu clovek potrebuje... k protikandidovej diete pridat aj dostatok vlakniny a dostatok zivych probiotik. a samozrejme nieco, co plesne likviduje... co najviac toho kokosovy olej, oregano, macaci pazur, extrakt z olivovych listov, kyselinu kaprilovu, monolaurin...a mnoho ineho... na internete sa da najst...a tieto pripravky pravidelne striedat, aby si plesne na to nezvykli... to je fyzicka liecba...potom sa pozriet aj po duchovnej/psychologickej pricine.... pripadne zaradit aj kavovy klystir, ktory regeneruje pecen (ta posobi dost na kozu, ak je pretazena) ale robi sa inak ako klasicky... so 400 ml kavy robusty (treba mat vela kofeinu v nej), iba do prvej tretiny creva (S.zahybu) a drzat od 12 do 15 minut... a tiez posilovat pecen...napriklad protol Berkssona - selen/sylimarin/ALA (s tou opatrne ak ma plomby)...a bylinky na posilnenie pecene...koren cakanky, pupavy, citron s olivacom (ale nie ocistu, lebo porusuje crevnu mikrofloru)... a subezne riesit psychiku...
a samozrejme jak bosch pise, tak davat pozor na to aku kozmetiku pouziva... pouzivat len prirodnu...
neznámy
neznámy | 25.11.2015 16:16
Kojí ?

(psych sa jedná o mentálnu vyrážku, nejaký protichod..)
dodo41
dodo41 | 25.11.2015 18:25
Mozno by stacilo, nech nepcha nos tam, kde netreba, kde to pali, a mohla by snad pochopit, ze hlavou mus neprerazis, niekedy su tie veci tak total jednoduche a do oci bijuce... a toto myslim smrtelne vazne, ziadna sranda.
neznámy
neznámy » dodo41 | 25.11.2015 19:17
:) ...
neznámy
neznámy | 25.11.2015 21:20
Pozor ať nedostaneš ekzém. -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 25.11.2015 22:55
mno mala som svrab a v saharskej púšti chovala vši, vyrážku z Qatar stiahlo až atb takže nejaké skúsenosti by boli, ale exzém ? žeby som šla proti sebe ? a načo ..
neznámy
neznámy | 25.11.2015 23:25
ja mám tiež ekzém na rukách, ktorý sa mi vracia po určitom čase, teraz ho mám strašný....a tiež som ku sebe kritická, už nejaké týždne hľadám v sebe, kde je problém
neznámy
neznámy | 25.11.2015 23:32
skôr akokeby som nemala všetko v rukách, pod kontrolou....raz sa mi ho podarilo prehodiť na viečka, vtedy na rukách zmizol...to som kukala ako taká mucha Puk :-D, ale vtedy to úplne sedelo :-D
neznámy
neznámy | 26.11.2015 01:06
koža údajne je vizitkou psychiky,,ja sa tiež vyhádžem ked som duševne rozhodená,,nemôžem však tvrdiť,,že to je práve tento dôvod,,v tomto prípade-SHAME-
neznámy
neznámy | 26.11.2015 08:58
Aj ja som mala ekzém po pôrode prvého syna, po druhom už nie. Liečila som sa homeopaticky u jednej starej pani doktorky, ktorá už dnes nepracuje.
Trvalo to dosť dlho a hlavne som nesmela používať kortikosteroidy, tie ekzém neriešia, len ho zatláčajú hlbšie pod kožu. Takže som musela vydržať fázu, keď to vyšlo von a potom pomaly začalo ustupovať.
Zrejme veľkú úlohu hrajú hormóny a citlivosť psychiky, aj kože. Ako duchovná príčina ekzému sa uvádza, že človek si takto buduje bariéru, ochranu proti ostatným. Je to ako psychologický pancier. Nie je ona tiež príliš citlivý introvert?Hoci ide o poruchy kože, také akné je o niečom úplne inom.
U nás je ekzém dedičný, tak ako vlastne aj duševné sklony sú dedičné. Moja mama ho mala tiež a mladší syn v období, keď bol alergik, ho mával tiež.
Vidíš... toto je dôležité. nech si dá urobiť testy na alergie. Užíva ja Zodak, alebo čosi podobné? Mohla by skúsiť. Alergie a ekzémy mávajú spoločný základ.
Je to vlastne prehnaná reakcia na podnety z vonku od iných ľudí, teda strach.
Je toho dosť, čo môže byť spúšťačom, keď sa viac vecí naakumuluje. Ale príčina, tá hlavná je v psychike.
neznámy
neznámy | 26.11.2015 09:27
Koža je naozaj psychologický pancier. Ale niekedy je príčina omnoho prozaickejšia.

Zaujala ma táto tvoja veta: Aj ja som mala ekzém po pôrode prvého syna... No a ja po pôrode prvej dcéry. Vysušená koža na hánkach, niekedy až do krvi popraskaná koža na klboch.

A súviselo to s iným štýlom života, s inými hygienickými nárokmi. Ruky stále vo vode namočené, vysušované. Viac času v kuchyni a domácnosti, viac chemikálií na rukách....

Mne teda veľmi pomohla umývačka riadu.:) A biosaponáty (milujem zelenú žabku s octom aj s aloe vera na riad!) A excipial na ruky. Chcela by som napísať, že dnes mám ruky ako bábetko prdelku, ale nebudem preháňať.;):D
neznámy
neznámy | 26.11.2015 09:47
Ja som ten ekzém mala na tvári presne ako píše Chava. A to už je o niečom inom.
To sa ti chce plaziť kanálmi, keď niekam ideš. -NOSMILE-
Inak mám kožu veľmi jemnú, svetlú, nikdy som nemala sklon k vyrážkam, alebo akné. A hoci ekzém už nemám, citlivo reagujem na každé svinstvo v kozmetike, každú chémiu. Nejaký Oriflame, alebo Avon, či čosi podobné navoňané ani používať nemôžem.
Používam jednoduché prírodné veci, ružovú vodu, kakaové maslo a teraz mám super vec s Egypta, ale dá sa to zohnať aj tu, hoci neviem či v tej istej kvalite. Je to olej zo santalového dreva.
Toto by som však mala písať skôr Chave ako tebe. :)
neznámy
neznámy | 26.11.2015 17:06
Asi to souvisí hodně s psychikou (psala už Modrá), se stresem, adrenalinem potažmo s nadledvinkami (nadobličky). Přišla jsem na svět s velkou přecitlivělostí, až tak, že jsem jako malá ve společnosti více lidí neustále plakala, všichni mě kvůli tomu kárali, tak jsem se snažila chovat jinak, ale moc to nešlo - vybudovala jsem si vnitřní třes, dětskou neurózu a později kolem puberty i ten exém (na pažích a dočasně v období růstu i mokvající za ušima - asi jsem už nechtěla poslouchat :D). Kůže je kontaktní orgán (podobně jako plíce) a na něm lze pozorovat různými projevy, kdo jak sebe chápe a se sebou zachází.
Dcera mé známé mívá odmalička čas od času na tváři obrovský opar. "Vyřádil" se na ní kdejaký doktor, díky oslabování orgánů je od časné dospělosti v ID -NOSMILE- Protože ji znám od miminka, myslím, že kdyby ji okolí podpořilo v přiznání si transsexuality, byla by spokojenější a věřím, že i opar na tváři by neměl důvod se objevovat. Jenže to jsou KDYBY a ona si toto potřebuje prosadit nejspíš i přes nějaký odpor. No, to jsem uvedla jen jako příklad, že čím je nějaká porucha kůže viditelnější, tím je problém naléhavější .. myslím :)
marcie
marcie | 26.11.2015 17:23
Ekzém by som videla v súvislosti s nedostatočnou funkciou pečene - pátrala by som po tom, či sa matka nehnevá, napr. môže byť unavená a mať pocit, že jej partner dostatočne nepomáha, alebo jeho mama do všetkého strká nos (vymýšľam si) ... na druhe strane sa môže hnevať aj bábätko za to, ako sa s ním zaobchádza, napr. ak nie sú uspokojené jeho fyzické a citové potreby v správnom čase správnym spôsobom ... bábätko je tak spojené s matkou, že sa to môže prejaviť a preberať vzájomne ... neviem, či som to dosť zrozumiteľne napísala, lebo sa ponáhľam ... ale vieš, čo mám na mysli, ty mi prídeš naozaj intuitívna :)
neznámy
neznámy | 27.11.2015 00:28
súhlasím... u druhých sa lepšie "vidí" príčina, seba si tak neviem
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...