Zdravie a výživa -
Cukr
Ty souvisí jednoznačně s nedostatečnou kyselostí. Je zapotřebí jíst více kyselého jako ocet (doporučuje se lžíce denně) kyseláče a podobně. Protože kyselé plísně zabíjí.
Souvislost kyseliny octové propionové a jablečné. To by měla umět říct i obvodní lékařka.
Souvislost se zásaditým jídlem zde opravdu není. Naopak.
Podobně tvrdé sýry dlouho fermentované se nepovažují za zdravější oproti měkkým čerstvým.
Pokud je obsah cukru ve vínu přírodní asi v tom problém nebude. Problém nastává že sladká vína jsou slazená uměle rafinovaným cukrem.
Podobně jako v obchodě koupený med.
I drtivá většina včelařů včely zakrmuje bílým cukrem. Což je nejpravděpodobnější důvod tak špatného stavu včelstev a nízké odolnosti vůči nemocem jako mor a varoáza.
Osobně neznám žádného včelaře který nepřikrmuje cukrem.
Problém bílého cukru jsem už popsal. Přirodní cukr mi škodlivý nepřijde ve zdravé míře.
Alkohol je např.pro diabetes horší zlo než přírodní cukr.
Pokud bych řešil otázku (přírodního) cukru ve víně, přijde mí spíše irelevantní. Je to věc chuti.
Větší problém je alkohol jako takový. Pak bych řešil spíše otázku jestli víno nebo pivo nebo nejradši pramenitou vodu. Ovšem i alkohol do 30ml denně je zdraví prospěšný. Vše je otázka míry a poměrů toho čeho. Nejde jen o cukr ale i o to jaký ten cukr je a co je za ním. Je to podobné jako bavit se o škodlivosti bio cigaret. Bio jsou lepší. Ale vdechuješ pořád ten samý dehet.