mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Vtipy a haluze - 

Znamenia a zmysel pre humor

neznámy
neznámy | 13.6.2014 15:23
Čo poviete, pasuje to? :)


Baran: Ťažko nájdete bystrejšieho protihráča v žartovaní. Čaká vás slovný pingpong, kde lietajú narážky (nie však urážky) od jedného k druhému; čím iskrivejšie, tým lepšie. Rád tiež vymýšľa žartíky, ktorým sa len málokto vyhne.

Býk: Jeho humor je zemitý, priamy a zrozumiteľný, bez kľučiek a skrytých významov. Muž Býk často zabáva celú spoločnosť a chrlí jeden vtip za druhým, aj žena Býk rada vymýšľa žartíky pre svojich blízkych. Radi si zaspievajú aj veselé pesničky.

Blíženci: Nezasmejú sa každej hlúposti, no zmysel pre humor majú vyvinutý dostatočne. Majú radi intelektuálny typ humoru, taký, čo pošteklí ich sivú mozgová kôru. S vážnou tvárou dokážu tak porozprávať vtip, že sa smeje celé okolie.

Rak: Má rád humor, ale nie ten s tvrdšími výrazmi, ten je pod jeho úroveň. Ak má dobrú náladu, smeje sa rád. Ak ju práve nemá, nedokáže Raka rozosmiať nikto. Ak sa mu niečo znepáči, vie byť aj pekne ironický a s pokojom vám zabrnká na nervy.

Lev: Má rád dobrú náladu, nefalšovanú radosť a improvizácie. Smeje sa rád, hlasno a dlho; často nakazí veselosťou celú spoločnosť. Ak máte na duši bôle, vyberte sa za Levom; urobí všetko, aby vás rozveselil a vždy sa mu to aj podarí.

Panna: Tvári sa, že nemá na humor čas, no humor s myšlienkou ju oslovuje. Často objaví aj vo všedných situáciách skryté myšlienky a humorný podtext. Darujte jej správnu veselú knižku, alebo ju pozvite na Radošinské naivné divadlo.

Váhy: Nesmejú sa hlučne a na počkanie, no svojím jemným smiechom, odzbrojujúcim úsmevom a vtipnými poznámkami dokážu uvoľniť napätú atmosféru. Poteší ich spoločne prežitá veselá príhoda, Rasťo Piško v rádiu, aj dobrá komédia v televízii.

Škorpión: Rafinovaný humor, častokrát aj "jemne" eroticky podfarbený, bez priamočiarostí a trápnych dvojzmyselností, to je Škorpión. Vie byť aj satirický, no radšej dáva prednosť situáciám, kde cítiť vtip, humorný podtext a iskru.

Strelec: Je to rodený smieško. Strelci majú radi komédie a humorné príbehy, najradšej však majú, ak sa môžu žartovania zúčastniť sami. Ak chcete, aby vás pokladali za partnera, odpovedzte na ich žartovanie rovnako vtipnou poznámkou.

Kozorožec: Jeho žartom každý hneď nerozumie, no ak im prídete na chuť, obľúbite si ich. Hoci v cudzom prostredí býva opatrnejší, v súkromí dokáže predviesť svoj zmysel pre humor v celej svojej šírke. Dáva prednosť kvalitnému humoru.

Vodnár: Jeho zmysel pre humor závisí od momentálnej situácie. Baví sa rád, najmä ak je v pohode, no nikdy nemôžete vedieť dopredu, kedy sa začne smiať. Ak s ním hovoríte a zrazu sa začne usmievať, je jasné, že ste povedali nejaký nezmysel.

Ryby: Rozosmejú sa ľahko a radi vám dovolia rozveseľovať ich, no drsný humor s občasnými vulgarizmami ich odpudzuje. Nechajte Rybu rozprávať príbeh, ktorý ste spolu zažili; s jej povestnou fantáziou ho tak "vylepší", že bude úžasný.
neznámy
neznámy | 13.6.2014 16:00
Aj baran, aj býk -FLOWER--THUMBSUP--LOL-
lak
lak | 13.6.2014 16:39
strelec je rodeny smiesko - sedi :D
neznámy
neznámy | 13.6.2014 17:13
Jelikož jsem rodený smieško,tak mě to celé rozesmálo.:D
Obvykle totiž pokud se sejde víc lidí a vtipkují,nejsem schopná zjistit ani to,jaké je kdo znamení,natož abych ještě hloubkově analizovala jakým způsobem vtipkují a následně jejich humor posoudila s ohledem na tento výčet.-LOL-

A teď mi tedy vtipně odpovídejte a pokladu vás za partnery.-ROFL-
joulutahti
joulutahti | 13.6.2014 18:25
lev sedi len trochu, omnoho viac sa stotoznujem so skorpionom -PUH-
neznámy
neznámy | 13.6.2014 18:35
strelec sa hlási -YES-:)
neznámy
neznámy | 13.6.2014 19:15
Mne sedí lev ale zabudli napísať že iba s tými ktorý sú im naozaj blízky
neznámy
neznámy | 13.6.2014 19:16
ahoj vahy zeny no tak ani moc nie , vahy muzi ty sa podla mna vobec nesmeju ale u leva tam mam asc je to ok.:D
jana799
jana799 | 13.6.2014 22:32
Kozoroh sedí..;)
neznámy
neznámy | 14.6.2014 00:02
Panna - vesela knizka-uff, radsej nie, Radosinci - obcas trapny prvoplanovy humor napr. o dialekte. Absurdity a trochu sarkazmu v konkretnej situacii,tak to moze byt dost zabavne.
neznámy
neznámy | 14.6.2014 11:21
pozor, blíženci vôbec nie sú intelektuáli! ich kvalitou je rýchla zmena/adaptácia, ale aj povrchnosť. merkúr-blženci aj rak-luna majú spolučnú kvalitu - určitú detskú prirodzenosť, vrtkavosť mysle a nestálosť. deti v zmysle blíženecko merkurickej kvality nie sú hĺbavé. tie sa bezprostredne tešia tu a teraz, sú bez masky, uvoľnené a bez zábran veselé.

tí čo sa nezasmejú hocičomu, to je hlavne kvalita kozorožca-saturna. tí si môžu dokonca o sebe namýšľať, že sú suchári a že nemajú zmysel pre humor.

pri levovi by som povedal, že to bude človek, ktorý bude mať potrebu byť stredobodom pozornosti pri vtipkovaní a bude mať sklony k hereckému podaniu vtipov.

myslím, že pana môže byť v niečom podobná ako kozorožec-saturn. panna bude mať podľa mňa vysoké nároky na humor
neznámy
neznámy | 14.6.2014 11:31
Zo skúseností s levmi mám ich neurekom okolo seba, tak lev s cudzími moc nevtipkuje neznáša familiarnost takže skôr je ako ho ostatný hodnotia odtazity a nafucany ale keď je v dobre známej spoločnosti tak určite sme rodený herci a veľmi radi sa od srdca smejeme ,ale napríklad taká panna má ustipacny humor a muža váhy som nevidela ešte sa od srdca smiať
neznámy
neznámy | 14.6.2014 11:50
K tým kozorožcom si to vyjadril presne...pre mňa je ich humor ozaj Kvalita :)
neznámy
neznámy | 14.6.2014 12:10
myslíš, že levi potrebujú, aby si druhí u nich získali niečo ako priazeň? z toho čo píšeš mám dojem, že človek sa musí k ním "vyšplhať" aby ho zbadali na rovnakej úrovni. nemyslím tým podlizovanie, alebo dávanie najavo ich "výsosti", ale tým "šplhaním" cestu k vzájomnému spoznaniu sa bližšie
Argyll
Argyll | 14.6.2014 12:54
Pár postřehů:

a/ Blíženci.
Ti se naopak zasmejú každé hlúposti:D, je v nich něco dětského. Mám strašně rád jejich "prdlý" slovní humor a schopnost hrát si se slovy.

b/ Štír.
Autor se snažil dát dohromady pár typicky štířích klišé, aby výsledný obraz působil koketně, ale neztrácel přitom říznost. Moc se mu to ale nepovedlo; a propos - může mi někdo vysvětlit, co je myšleno větou: "Rafinovaný humor,... bez priamočiarostí a trápnych dvojzmyselností"?? Podle mě je to pekelná slátanina.:D (To jako že je příliš hrdý na to, aby do někoho rýpal, ale zároveň příliš rafinovaný na to, aby byl za burana? Ja něpaněmájet.)
Spousta Štírů, které znám, mají vynikající šibeniční humor, vycházející ze znalosti té trpčí a drsnější stránky života, který je mě jakožto Koze velice blízký...

C/ Kozoroh.
Vzásadě pravda. Nejsou a nemají to být prvoplánoví baviči. Když se o to snaží, je to křeč. Kozoroh si umí počkat na moment večera a po dlouhém mlčení bez hnutí brvy zahlásit kameňák, který odstřelí celou místnost.

D/ Vodnář.
Tohle je nálož. Řekl bych - upgradovaní Blíženci. Jestli autor píše o kozorozích, že jejich žertům hned tak nikdo nerozumí, tak tohle je dabl. Schopnost vyjádřit absurditu situace tím nejšílenějším (a nejoriginálnějším) slovním spojením - das ist Aqua :D

E/ Panna.
Spíš pečliví sběrači vtipů, než opravdoví humoristi. Někteří (více načichlejší Merkurem) ale předvádí chytré a nápadité slovní žonglérství jako Blíženci.

F/ Střelec.
Tak Střelce mám (od studenstských let) spojené s kanadským humorem. Jsou to vychechtaní vyčůraní pazdráti:D, kteří se nemohou dočkat, až si vlezete pod tu peřinu a najdete tam překvápko (nespecifikuju). Navíc je většina Střeců dobrými vypravěči a pokud byl humor Kozorohů suchý, kamenný a zoufale bezútěšný:D, humor Střelců je pravý opak: šťavnatost a květnatost sama :) (btw. je "dramaturgicky vděčné" postavit zástupce těchto dvou humorů vedle sebe a nechat je do sebe rejt - výsledkem jsou potom nadčasové komické dvojice)
neznámy
neznámy | 14.6.2014 16:20
Rak: Má rád humor, ale nie ten s tvrdšími výrazmi, ten je pod jeho úroveň. Ak má dobrú náladu, smeje sa rád. Ak ju práve nemá, nedokáže Raka rozosmiať nikto. Ak sa mu niečo znepáči, vie byť aj pekne ironický a s pokojom vám zabrnká na nervy.
-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 14.6.2014 16:45
Nie,vôbec to tak neberiem že vyšplhať skôr si lev potrebuje otukat kým príjme niekoho do bližšieho kruhu (do svojho paláca)?takže nesaskuju a nechechtaju sa s ľuďmi ktorých buď nepoznajú dobre alebo sú neni ich krvná skupina.
Takže nejaký odstup tam je, ale určite máme radi humor, grotesku -WINKIE-
neznámy
neznámy | 14.6.2014 17:57
veď tak nejak som to myslel. to len môj blíženec a luna v 3. dome vo vodnárovi použili komplikovane viacej slov
neznámy
neznámy » Argyll | 14.6.2014 18:35
"Rafinovaný humor,... bez priamočiarostí a trápnych dvojzmyselností"

simetra to napísala dobre. v prípade škorpiona tam bude silne prevládať dvojzmyselnosť, ale asi chcela napísať, že nie trápna. dvojzmyselnosť škorpiona kryje pred priamymi sexuálnymi narážkami. v prípade barana by to bolo naopak. ten by bol v prípade sexuálnych pohnútok možno zbytočne priamy, čím by si vykopal rovno zo slov pohreb, pretože by sa nemal čím obhajovať keby sa ho rozhodli zotrieť. škorpion môže mať úplne tie isté pohnútky k vtipným poznámkam, akurát že jeho slovné spojenia budú tak dokonale chránené dvojzmyselnosťou, že nikto sa k tomu ani neozve a pritom to bude presne cielené. rafinovaný = vychcaný. pokiaľ vie narábať so slovami, tak dokáže odpovedať aj na otázky, ktoré by sa ho snažili odhaliť. inak povedané je to všetko slovná hra, takže ide o, že keď sa škorpionovskemu "humoristovi" snažia dať šach-mat, vždy si nechá perfektnú únikovú cestičku.

mimochodom, humor ako taký je výsadou merkúra-blíženca. každý máme tieto kvality nejak zastúpené, zvýraznené, alebo potlačené. jednotlivé znamenia ich len dofarbujú. nemusí byť človek blíženec aby mal zmysel pre humor, rovnako ako nemusí byť blíženec aby dokázal rozprávať. u strelca je to zaujímavé ak je tak veľmi zábavný, pretože strelec je opozičné znamenie od blížencov. tomu vládne jupiter a ten bol tiež pripisovaný k schopnosti zabávať (sa). veselý optimista. jupiter je vlastne doplnok k merkúrovi aby spoločne tvorili jednotnú polaritu. v protikladoch - polaritách sa vždy vyskytuje vzájomne jedno v druhom.
MandMs
MandMs | 14.6.2014 18:52
Racik, svata pravda :) Aj kozoroh...
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...