mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Voľný pokec - 

niečo o nás

neznámy
neznámy | 14.3.2015 21:09
Pán Páleš je pravidelný, jediný hosť v relácii Ariadnina niť v Slobodnom vysielači - internetové rádio, raz za dva týždne v piatok popoludní. Je to naživo, ľudia môžu aj telefonovať alebo písať maile.
http://www.slobodnyvysielac.sk/ariadnina-nit/m5/p19/r37
Link na jeho relácie v archíve.
neznámy
neznámy | 15.3.2015 21:07
Slušné... Približne koľko ľudí počúva jeho relácie?
neznámy
neznámy | 16.3.2015 13:07
zaujimave...
neznámy
neznámy | 16.3.2015 20:28
To neviem, ale dobre sa to počúva a vždy ma niečo zaujme.
nikav
nikav | 16.3.2015 22:26
Kto nepozná jeho knižku Duchovná úloha Strednej Európy, tak práve jej bude venovaná nasledujúca relácia - oznámil to na prednáške v Pezinku.
neznámy
neznámy » nikav | 17.3.2015 11:14
To bola prvá knižka, ktorú som od neho čítal...
A ako bolo na prednáške?
nikav
nikav | 17.3.2015 11:25
Prednáška bola užitočná pre všetkých zúčastnených od úplných začiatočníkov, až po tých, čo sa zaujímajú o náročné témy súčasnosti. Ja osobne som veľmi rada, že potvrdil môj vnútporný postoj k téme Gender. Vyjadril aj svoj názor k Čarnogurského myšlienke o vystúpení z NATO. Európa bude schopná brániť sa sama po zjednotení, lebo viac krajín Európy má záujem o zrušenie členstva. Nechcem ho glorifikovať, ale - jednoducho - PÁLEŠ.-THUMBSUP- Tento článok mi prišiel dobre "do rany" -

http://nadhlad.com/content/americka-nadvlada-europou
neznámy
neznámy » nikav | 17.3.2015 20:31
Tiež som za vystúpenie z NATO, už máme aj tak zakrvavené ruky z konfliktov, ku ktorým sme sa hlúpo pridali.
nikav
nikav | 5.4.2015 16:14
Vyjadrenie E. Páleša k histórii Bludného balvanu za jeho dielo - v češtine


Čeští skeptici si zvolili za svůj znak řeckého Sísyfa, ale je potřebné doplnit, proč byla jeho dřina marná. Byl to největší chytrák a podvodník dávnověku. Kámen mu krátce před cílem vždy vyklouzl a veškerá práce začínala od začátku – takový je trest pro všechny, kdož zakládají své dílo na podvodu. Členové klubu by si měli vstoupit do svědomí, udělit bludný balvan za „významné příspěvky ke klamání veřejnosti“ sami sobě a klub rozpustit.
Ve slovenském deníku Pravda z 11. dubna 2002 vyšel článek pod názvem Skeptikom na Slovensku ruže nekvitnú. Informoval o zániku sesterské organizace Sisyfa na Slovensku. Jako hlavní důvod rozpuštění organizace skeptiků uvedl její předseda nezájem Slovenské akademie věd a také širokou popularitu mé knihy Angelologie dějin: „Spoločnosť na podporu kritického myslenia zakapala na nedostatok financií a nepochopenie... Stalo sa tak pre akútny nedostatok finančných prostriedkov a takmer absolútny nezáujem zo strany vedenia Slovenskej akadémie vied, uviedol známy astronóm Igor Kapišinský, ktorý tento spolok slovenských skeptikov pred ôsmimi rokmi zakladal a potom i viedol... Za exemplárny príklad šírenia pavedy považuje Kapišinský vydanie a propagáciu v rôznych médiách knižky Emila Páleša Angelológia dejín“. Češi by se jednou mohli něco naučit od Slováků: jak si ve své zemi udělat s pseudoskepticismem pořádek
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...