mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

niečo o nás

neznámy
vrchol.vsetkeho
vrchol.vsetkeho | 11.3.2015 16:27
zaujimave
neznámy
neznámy | 11.3.2015 16:49
"Šľachtic bol ten, u koho sa dalo apelovať na vedomie cti. Vyjadrovalo to vývojový stupeň, na ktorom sa zvnútorňuje morálka. ...."
No, myslím, že toto je veľmi zidealizovaný stav z minulosti. A ak nastal, tak to bolo asi iba výnimočne.
Článok je zaujímavý, no pochybujem, že uskutočniteľný
neznámy
neznámy | 12.3.2015 06:57
ak neurobíme nič, ako to celé tu na Zemi skončí?
neznámy
neznámy | 12.3.2015 07:13
Myslím, že každý z nás robí niečo, čo prispieva ku zmene sveta. Ak človek mení sám seba, tak každá zmena sa odzrkadlí i v kolektívnom vedomí. To, akým smerom sa jedinec vyvíja je ale jeho osobná cesta, jeho zámer a zo skúsenosti môžem povedať, že akokoľvek sa okolie snaží na človeka vplývať povedzme motivačne, tak to s drvivou väčšinou ani nehne ... asi si my i Zem musíme zasa "preskáť svoje" ..
nikav
nikav | 12.3.2015 10:32
Práve preto je užitočné počúvať Pálešove prednášky - srdečne pozývam ;)-FLOWER-
O 2 dni v sobotu - Pezinok Kultúrne centrum o 13.45 - aktuálne témy, napr.neviditeľné štruktúry moci.

http://www.sophia.sk/aktuality
neznámy
neznámy » nikav | 12.3.2015 11:10
Ďakujem pekne za pozvanie:)
neznámy
neznámy » nikav | 12.3.2015 19:14
Několikrát byl zde odkaz na E. Páleše. Přečetla jsem a poslechla několik jeho věcí a zajímalo by mne, jak je pan Páleš na Slovensku přijímán lidmi, jestli má své posluchače i mezi nábožensky smýšlejícími, má-li své odpůrce a co mu nejvíce vytýkají atd. Vlastně jsem o něm nikdy dřív neslyšela, tak by mne zajímal váš názor nebo poznatek ..
neznámy
neznámy | 12.3.2015 19:41
Myslím si, že správne je si na kohokoľvek urobiť svoj vlastný názor, ale nie podľa toho, čo o ňom hovoria iní, ale podľa toho, aké sú jeho diela, myšlienky a skutky.
nikav
nikav | 12.3.2015 20:01
Presne ako píše pterix. Ja osobne môžem o ňom len v superlatívoch, lebo som ho zažila ešte skôr, než vyšla jeho prvá Angeológia dejín, už je aj 2. diel a jednotka vyšla už aj v češtine. Populárny je aj v Čechách. Takže všetko o ňom a jeho diele cez www.sophia.sk
nikav
nikav | 12.3.2015 20:12
Príjemný rozhovor s G. Filippi hlavne pre ženy a intuitívne typy. Myslím, že tam hovorí aj o postoji predstaviteľov kat. cirkvi k Angeológii.

https://www.youtube.com/watch?v=gCKOO-_koXY
neznámy
neznámy » nikav | 12.3.2015 20:15
Díky, zjistila jsem, že byl vyznamenán UK v Praze, byl nominován na udělení Bludného balvanu od Sysifa, byl hostem u J. Duška .. popravdě mně přijde jako z jiné planety, ale to je asi každý, kdo se svými názory něčím vymyká. Proto mne zajímalo, jak je vnímán lidmi (díky angeologii) s náboženskými kořeny .. je to trošku jiný pohled :)
nikav
nikav | 12.3.2015 21:56
Syzifos udelil Bludný balvan napr. aj za homeopatiu, napriek tomu že funguje a ľudovo povedané farári sú proti nej rovnako ako aj proti astrológii a iným poznávacím metódam duchovného charakteru. Myslím si, že syzifovci sú ateisti, lebo Boha nemôžu zaradiť do fyzikálnych, či astronomických tabuliek. Veriacich ľudí so samostatným myslením Pálešovo dielo obohacuje a tí ostatní veriaci sú tiež v rámci svojich možností dobrí ľudia.
neznámy
neznámy » nikav | 13.3.2015 06:45
jednoducho mladé duše:) ... myslím, že pán Páleš si z toho ťažkú hlavu nerobí
neznámy
neznámy | 13.3.2015 09:15
Mne je E.Páleš známy už veľmi dávno, spoznala som ho cez časopis Sophia, ktorý začal vydávať ešte v deväťdesiatych rokoch. Od prvého momentu ma jeho myšlienky a to, čomu sa venuje, úplne uchvátilo. Nachádzala som v tom odpovede na svoje otázky.
Po tých rokoch môžem povedať, že kým som sa nezoznámila s jeho dielom, tak môj pohľad na svet nebol celkom, bol roztrieštený na mnoho častí, ktoré navzájom až tak nesúviseli.
Hlavne po prečítaní Angelológie dejín som našla súlad vo všetkom a so všetkým, svet sa mi spojil v jeden nádherne fungujúci celok, ktorý dáva zmysel.
Angelológia dejín nie je o anjeloch takým tým ľahkým ezoterickým spôsobom.
Je v nej celistvosť, poznanie, vďaka nej som začala vnímať aj astrológiu inak ako pred tým.
Pre mňa je E.Páleš osobnosťou, ktorá ďaleko presahuje rozmer Slovenska. Keby sme sa inšpirovali jeho dielom, hlavne v slovanských krajinách, nemuselo by to tu vypadať tak ako vypadá.
Čo sa týka Bludného balvanu, to stojí akurát za pousmiatie. Udeľujú ho ľudia starej paradigmy.
V súčasnosti poznanie nestojí na tom, kto má aký titul pred menom a za menom. Aj títo ľudia sa od seba absolútne líšia tým, či prekročili, alebo neprekročili starý systém myslenia.
nikav
nikav | 13.3.2015 13:54
Výborne si to napísala. Ja pridám už len pár odborných recenzií Angeológie ešte pred jej vydaním.
"Ide o výnimočnú knihu a vydavateľstvo, ktoré sa ju odhodlá vydať, si po zásluhe bude môcť nárokovať výnimočný edičný počin." Doc. PhDr. Lad. Hohoš, CSc., Filozof.fakulta UK

"Skúmanie periodicky sa opakujúcich javov a paralelných javov, zasluhujúci si naše uznanie a potvrdenie!" akademik Doc. Ján Dekan, Dr.Sc., ex-riaditeľ Umenovedného ústavu SAV a bývalý člen Čsl. akadémie vied

Prof. Mikulecký, špičkový slovenský a vo svete uznávaný odborník na chronobiológiu, preveroval Pálešovu hypotézu, že v dejinách medicíny existuje periodicita, ktorá bola známa už v staroveku. Na preverenie boli použité štandardné metódy matematickej štatistiky. Výpočty vykonával software na spracovanie štatistických dát, ktorého autorom je Prof. RNDr. Ing. Ľ. Kubáček, DrSc., bývalý riaditeľ Matemat. ústavu SAV.
/Celý materiál má formát A4/

Ak by sa chcel v sobotu niekto so mnou stretnúť - O9O3 043094
neznámy
neznámy » nikav | 13.3.2015 18:40
V tom rozhovore sa mi najviac páčia tieto slová:
Začnime sa usilovať o poznanie pravých hodnôt a o ich uplatňovanie. Ak má ísť o trvalú zmenu, musí sa začať ako duchovný, kultúrny prúd. A musí byť postupná. Treba objavovať a overovať prvky, ktoré sa spoja do systému a nakoniec nájdu aj svoju formálnu, písomnú podobu v zákonoch.
neznámy
neznámy | 13.3.2015 21:20
Mne zaujalo toto

"Čo mal na mysli Ľudovít Štúr, keď hovoril o „géniovi Slovanstva“, ktorý sedí a plače nad rozhádanosťou Slovanov, alebo o tom, že „každý národ má pod Božím slnkom svoj čas a lipa kvitne až keď dub už dávno odkvitol“?[1] V hegelovsko-herderovskom poňatí sú dejiny manifestáciou svetového ducha. Jednotlivé národy v nich vystupujú ako logické vývojové momenty ducha, prostredníctvom ktorých dejiny smerujú k svojmu cieľu. Striedavo jedna a potom druhá vetva národov preberá štafetu a stáva sa ohniskom duchovnej tvorby; každá má svoje zvláštne nadanie, ktoré pretaví na kultúru a prispeje tak ďalším poschodím do spoločného chrámu ľudstva. Kedysi tu bola praindická a praperzská epocha; neskôr viedli Sumeri a Egypťania a všetci sa od nich učili; po nich Gréci a Rimania. Latinskú kultúru vystriedala anglosasko-germánska, ktorá dominuje v súčasnosti. Ale aj Germánov majú raz vystriedať Slovania a vybudovať celkom nový, vyšší kultúrny stupeň."


................................................
neznámy
neznámy | 14.3.2015 08:25
Verím, že sa nám to raz podarí... Zatiaľ sa stále medzi sebou len bijeme.
Vojna v Juhoslávii, vojna na Ukrajine...
nikav
nikav | 14.3.2015 09:31
Treba vystúpiť z NATO, aby nemusel bojovať brat proti bratovi.:):)-NOSMILE-

http://www.hlavnespravy.sk/odstartovala-peticia-za-vyhlasenie-referenda-o-vystupeni-slovenska-z-nato/535317
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...